Harry Potter Serisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 21 Gerçek

Hepimizin onlarca kez severek izlediği ve hakkında yeni bir şeyler öğrendikçe heyecanlandığı Harry Potter serisi ile ilgili ilginç bilgileri derledik.
Harry Potter Serisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 21 Gerçek

Harry Potter Serisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 21 Gerçek

Harry Potter serisi, tüm dünyada ses getirmiş, kimilerimizin özel ilgi alanı haline gelmiş, kitapları filmleri sayesinde her detayına hakim olduğumuz serilerden biridir. Çekilen en son Harry Potter filminin, yazılan en son Harry Potter kitabının üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Sizi, hakkında her şeyi bildiğini iddia eden fanatik Harry Potter izleyicilerinin bile yeni bir şeyler öğrenip şaşırabileceği içeriğimizi okumaya davet ediyoruz. İşte gelmiş geçmiş en başarılı serilerden biri olan Harry Potter serisi hakkında hiç bilmediğiniz 21 gerçek!


1. Harry Potter serisinde sıkça isimlerinden bahsedilen Ruh Emiciler, filmin yazarı J.K Rowling’in annesinin ölümünden sonra yaşadığı bunalımı ve ağır depresyonu simgeleyen karakterlerdir. 

harry-potter-serisi.jpg


2. Harry Potter tüm seri boyunca tamı tamına 160 tane farklı gözlük kullanmıştır. 

160-tane-farkli-gozluk.jpg


3. Harry Potter serisinin yazarı J.K Rowling Amerika Birleşik Devletleri’nde kitap yazarak milyarder olan ilk kişidir. 

j.k-rowling.jpg


4. Seri boyunca Severus Snape karakterinin Hermione’yi taktir etmemesi ve sevmemesinin nedeni aşık olduğu Lily karakterinin “en parlak cadı” ünvanının Hermione’ye geçmesini istememesidir. 

severus-snape.jpg


5. Toplamda sekiz filmden oluşan Harry Potter serisi 12 Oscar adaylığı kazanmıştır. 

harry-potter-serisi-12-oscar-adayligi.jpg


6. Micheal Jackson, serinin en sükse yaptığı dönemde yazar J.K Rowling’e kitapları bir müzikale uyarlama teklifi sunmuştur fakat Rowling bu teklifi geri çevirmiştir. 

micheal-jackson.jpg


7. Hermione’nin Melez Prens filminde Amortentia iksirinde aldığı 3. koku aslında Ron’un saçıdır.

melez-prens.jpg


8. Yazar J.K Rowling’in Hedwig’i öldürmesinin sebebi Hedwig’in masumiyeti temsil etmesiydi. Onun ölümüyle birlikte Harry’nin çocukluğu da sembolik olarak son buldu. 

hedwig.jpg


9. Draco rolünü oynayan Tom Felton ilk başta Ron veya Harry için düşünülse de Draco için daha uygun görülmüştür. 

tom-felton.jpg


10. Hermione’nin odasının çekildiği sahnelerden birisinde, Emma Watson odadaki kitap sayısını çok az bulmuş ve daha fazla kitap ile doldurulmasını istemiştir. 

emma-watson-001.jpg


11. Okuldaki çocuklar sahneler esnasında gerçekten ders çalışıyormuş ya da ödevlerini yapıyormuş. Böylece daha gerçekçi olacağı düşünülmüş.

sahneler.jpg


12. Kitaba göre Voldemort ile Harry’nin ataları 3 kardeşin Hikayesi’ndeki kardeşlerdir. Voldemort ölümsüzlük taşına sahip olan Cadmus Peverell’in torunu iken Harry ise görünmezlik pelerinin sahibi olan Ignotus Peverell’in uzaktan akrabasıdır.

voldemort.jpg


13. Harry Potter’ın alnındaki şimşek şeklindeki yara izi, seri boyunca makyözler tarafından 5800 kez tekrar yapılmıştır. 

yara-izi.jpg


14. J.K. Rowling final kitabının son sözüne “scar” “ yara izi” yazarak bitirmeyi düşünmüş ancak sonra “All was well” ile bitirmiştir.

all-was-well.jpg


15. Serinin başrolü Harry Potter ve J.K Rowling’in doğum günleri aynı gündür. Yazar kendi doğum gününü karaktere vermeyi uygun görmüştür.

harry-potter-ve-j.k-rowling’in-dogum-gunleri.jpg


16. George Weasley ilk çocuğunun adını Fred koymuştur.

george-weasley-.jpg


17. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları, Bölüm 1’deki üç kardeşin hikayesini Johnny Depp çizmiştir.

johnny-depp-014.jpg


18. Severus Snape’in saçlarının yağlı olmasının nedeni Lily Evans onun saçlarına dokunduğundan beri Snape’in bir daha saçlarını yıkamamış olmasıdır.

lily-evans.jpg


19. Harry ile draco arasındaki quidditch kovalama sahnelerinde çalan müziklerin bır kısmının star wars klonların saldırısı filmindeki speeder kovalama sahnelerinde kullanılmıştır.

star-wars-klonlarin-saldirisi.jpg


20. Maggie Smith meme kanseri tedavisine rağmen filmin çekimlerine katılmaya devam etmiştir.

maggie-smith.jpg


21. Bellatrix'in Hermione'nin koluna kazıdığı "bulanık" kelimesinin orijinal senaryoda yoktur. Carter - Watson ikilisi bunu doğaçlama olarak teklif etmiştir.

bellatrix.jpg

Önerilen İçerik; Vazgeçilmez Fantastik Seri: Harry Potter

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum