Aksiyon Dolu En İyi ve En Yeni 20 Mark Wahlberg Filmi (Güncel Liste)

Köstebek filmi sayesinde tüm dünyanın tanıdığı bir isim olan Mark Wahlberg’in filmlerini bu içeriğimizde derledik. İşte Mark Wahlberg’in yer aldığı en iyi filmler.
Aksiyon Dolu En İyi ve En Yeni 20 Mark Wahlberg Filmi (Güncel Liste)

IMDb Puanı Yüsek Mark Wahlberg Filmleri Listesi

Aksiyon filmlerinin olmazsa olmaz isimlerinden birisi olan Mark Wahlberg, oldukça kaliteli işlere imza atmış bir aktördür. Köstebek ve Dövüşçü filmlerindeki performansıyla Oscar’a aday olarak gösterilen Mark Wahlberg’in yer aldığı filmleri derledik. İşte en iyi Mark Wahlberg filmleri.


20. Spenser Kanunları (2020) – IMDb: 6.2

Mark Wahlberg Filmleri

Eski bir polis memuru olan Spenser, yıllar önce amirini dövmekten tutuklanmıştır. Hapishaneden çıktıktan sonra normal bir hayat yaşamak isteyen Spenser, Baston şehrinden ayrılmak ister. Lakin eski bir arkadaşının ölümünü duyan Spenser burada Hawk ile yaşamaya başlar. Spenser, Hawk ile bu eski arkadaşının cinayetini çözmek için birlikte hareket ederler. Filmle ilgili daha detaylı bilgi için "Spenser Kanunları İncelemesi" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin

Tür: Aksiyon, Suç, Komedi

Yönetmen: Peter Berg

Fragman

Spenser Kanunları Benzeri Filmler

  • 6 Underground (2019) – IMDb: 6.1
  • Extraction (2020) – IMDb: 6.7
  • Proje (2020) – IMDb: 6.0

19. Transformers 5 (2017) – IMDb: 5.2

Mark Wahlberg Filmleri

Transformerlar ve insanların savaşının sona ermesi için Transformerlerin geçmişteki sırlarının açığa çıkması gerekmektedir. Optimus Prime’ın gidişinden sonra bu sırların dayandığı kökenin anlaşılması gerekmektedir. Dünya’yı kurtarma görevini tamirci Cade, Bumblebee, Edmund ve profesör Vivian üstlenir. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu, Macera

Yönetmen: Michael Bay

Fragman

Transformers 5 Benzeri Filmler

  • Transformers: Kayıp Çağ (2014) – IMDb: 5.6
  • Bumblebee (2018) – IMDb: 6.8
  • Hızlı ve Öfkeli 8 (2017) – IMDb: 6.7

18. Transformers: Kayıp Çağ (2014) – IMDb: 5.6

Mark Wahlberg Filmleri

Amerikan hükümeti Chicago işgalinin 4 yıl sonrasında Autobotlar ile arasındaki anlaşmayı bozmuş üstüne onları yok etmek için özel bir birim kurmuştur. Teksas’ta kendi halinde yaşayan bir tamirci olan Cade Yeager eline geçen bir kamyonetin Optimus Prime olduğunu anlar. Tamirci, CIA ajanlarından kaçması gereken Optimus Prime’ı diğer Autobotların yanına gidebilmesi için iyileştirir. Cade Yeager’in hayatı bu karıştığı iş yüzünden mahvolur. Bundan sonra birlikte hareket eden tamirci ve botlar korkutucu düşmanları ile yüzleşmek zorunda kalır.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor

Tür: Bilimkurgu, Macera, Aksiyon

Yönetmen: Michael Bay

Fragman

Transformers: Kayıp Çağ Benzeri Filmler

  • Hızlı ve Öfkeli 7 (2015) – IMDb: 7.1
  • Transformers – Yenilenlerin İntikamı (2009) – IMDb: 6.0
  • Transformers (2007) – IMDb: 7.0

17. Mile 22 (2018) – IMDb: 6.1

Mark Wahlberg Filmleri

Amerika’nın istihbarat ajanı James Silva CIA’nin en değerli ekibindendir. James Silva, ekiple beraber 6 şehri yok etmeye yetecek miktarda radyoaktif maddenin yerini bilen Li’yi ülkeden kaçırmak için bir operasyon düzenler. Oldukça tehlikeli olan bu görevde ekibin işi bir hayli zordur. Çünkü bu bilgilere ulaşmak isteyen sadece onlar değildir. Ayrıca kim oldukları bilinmeyen gizemli başka bir ekipte vardır. Güzel hikayesi ve başarılı oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu film çok sevilmiştir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais

Tür: Aksiyon, Gerilim, Dram

Yönetmen: Peter Berg

Fragman

Mile 22 Benzeri Filmler

  • Spenser Kanunları (2020) – IMDb: 6.2
  • Kara Gün (2016) – IMDb: 7.4
  • Den of Thieves (2018) – IMDb: 7.0

16. Fear (1996) – IMDb: 6.3

Mark Wahlberg Filmleri

16 yaşındaki genç kız Nicole, hayatı boyunca güçlü ve çekici birini beklemiştir. Arkadaşı Margo ile bir partiye giden Nicole, David ile tanışır. Hayal ettiği bütün özellikleri taşıyan David ile çıkmaya başlayan Nicole, birkaç hafta sonra David’in çok saplantılı biri olduğunu fark eder. Nicole’ün konuştuğu bütün erkeklerden rahatsız olan David, bir gün genç kızın arkadaşlarından birini döver. Bunun sonucunda Nicole David’den ayrılır. Sevdiği kızı geri kazanmak için her yolu deneyen David, yaptığı hiçbir şeyin işe yaramadığını fark eder ve bir çete üyesiyle beraber Nicole’ün kâbusu olur.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Reese Witherspoon, William Petersen

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: James Foley

Fragman

Fear Benzeri Filmler

  • Seks Oyunları (1999) – IMDb: 6.8
  • Wild Things (1998) – IMDb: 6.5
  • Freeway (1996) – IMDb: 6.8

15. Pain & Gain (2013) – IMDb: 6.4

Mark Wahlberg Filmleri

Vücut geliştirme salonunda antrenör olarak çalışan Daniel ve arkadaşı Adrian, Florida’da yaşamaktadırlar. Spor salonunun düzeninden ve maaşından bıkan iki arkadaş, zengin olmanın planlarını kurar. Spor salonunun zengin müşterilerini kaçıran iki arkadaşın işleri yaver gitmez ve başlarını belaya girer. Dikkatlerini üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde çok sevilen bu yapım 2013 yılının ses getiren filmlerinden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie

Tür: Suç, Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Michael Bay

Fragman

Pain & Gain Benzeri Filmler

  • Dört Kardeş (2005) – IMDb: 6.8
  • Muhbir (2013) – IMDb: 6.4
  • Zorlu İkili (2013) – IMDb: 6.7

14. Contraband (2012) – IMDb: 6.5

Mark Wahlberg Filmleri

Eski hayatını çok uzun bir süre önce bırakmış olan Chris, evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur. Karısının erkek kardeşi Andy, bir uyuşturucu çetesiyle başını derde sokar ve onlara borçlanır. Chris, Andy’yi bu borçtan kurtarmak için eski kaçakçılık günlerine geri döner. Eski arkadaşlarının yardımları sayesinde sahte bankonotlar ile milyonlarca dolar yapmayı amaçlayan Chris, polislere ve diğer uyuşturucu baronlarına rağmen bu işi yapar. Fakat işin tamamlanmasına saatler kala Chris’in ailesinin başı derde girer.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale

Tür: Dram, Aksiyon, Suç

Yönetmen: Baltasar Kormakur

Fragman

Contraband Benzeri Filmler

  • Tetikçi (2007) – IMDb: 7.2
  • Broken City (2013) – IMDb: 6.2
  • Kumarbaz (2014) – IMDb: 6.1

13. 2 Guns (2013) – IMDb: 6.7

Mark Wahlberg Filmleri

Farklı bürolarda çalışan iki adam birbirlerinin ajan olduğundan habersizdir. Birbirlerine güvenmeyen bu ikili kendilerine verilen görevleri başarıyla yerine getirirler. Lakin son görevlerinde para çalmakla suçlanan iki polis, birileri tarafından tuzağa düşürüldüklerini anlarlar ve birlikte çalışmak zorunda kalırlar. Adlarını temize çıkarmak için uğraşan iki ajan, bu sırada patlamalara ve silahlı saldırılara maruz kalır.

Başrol Oyuncuları: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton

Tür: Gerilim, Aksiyon, Suç

Yönetmen: Baltasar Kormakur

Fragman

2 Guns Benzeri Filmler

  • Düşmanı Korurken (2012) – IMDb: 6.7
  • Metrodan Kaçış (2009) – IMDb: 6.4
  • Adalet (2014) – IMDb: 7.2

12. The Other Guys (2010) – IMDb: 6.7

Mark Wahlberg Filmleri

New York’ta çalışan Highsmith ve Danson şehrin idol polisleridir. Yalnız şehrin değil polis teşkilatının da kahramanı olan bu polisler, masa başında çalışan Terry ve Adam’ı çok sinir ederler. Masa başında evraklara gömülmüş bu iki polis kendilerinin ne kadar ‘sert polisler’ olduğunu göstermek için bir plan kurar. Fakat işler bu iki polis planlarındaki gibi gitmez. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Derek Jeter

Tür: Aksiyon, Suç, Komedi

Yönetmen: Adam McKay

Fragman

The Other Guys Benzeri Filmler

  • Step Brothers (2008) – IMDb: 6.9
  • Anchorman: O Bir Efsane (2004) – IMDb: 7.2
  • Zafer Patenleri (2007) – IMDb: 6.3

11. Four Brothers (2005) – IMDb: 6.8

Mark Wahlberg Filmleri

Çocuklukları birlikte geçen 4 kardeş zamanla birbirlerinden ayrılırlar. Öz anneleriymişçesine değer verdikleri anneleri öldürülünce tekrar birlik olan kardeşler, cenaze törenine gelirler. Annelerinin nasıl öldüğünü merak eden kardeşler olayı araştırmaya başlarlar. Annelerinin biri tarafından öldürüldüğünü öğrenen bu dört kardeş intikam ateşiyle yanıp tutuşurlar ve birbirlerine daha çok bağlanırlar. Kardeşler katili bulana dek birbirlerinin yanında ayrılmayacaklar ve birlik olacaklardır.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André 3000

Tür: Dram, Aksiyon, Suç

Yönetmen: John Singleton

Fragman

Four Brothers Benzeri Filmler

  • Tetikçi (2007) – IMDb: 7.2
  • Son Vurgun (2012) – IMDb: 6.5
  • Zor Kazanç (2013) – IMDb: 6.4

10. Ted (2012) – IMDb: 6.9

Mark Wahlberg Filmleri

John, bir Noel gecesi çocukluğunda oyuncak ayısının canlanmasını ve kendisiyle yaşamasını dilemiştir. Dileğinin gerçekleşmesi sonucu çok sevinen John, artık yalnız olmadığı için çok mutludur. Ancak herkes gibi büyüyen John’un bir sevgilisi vardır. Lakin ayıcık Ted, John’u kimseyle paylaşmak istemez. Bunun üzerine John, kendi hayatına devam edebilmek için ömrünü birlikte geçirdiği Ted’i bırakmak zorunda kalır.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

Tür: Komedi

Yönetmen: Seth MacFarlane

Fragman

Ted Benzeri Filmler

  • Felekten Bir Gece (2009) – IMDb: 7.7
  • Liseli Polisler 2 (2014) – IMDb: 7.0
  • Kötü Komşular (2014) – IMDb: 6.3

9. The Italian Job (2003) – IMDb: 7.0

Mark Wahlberg Filmleri

Azılı suçlu olan Charlie önderliğindeki bir suçlu çetesi ile birlikte mücevher soygunu yapmayı planlar. Soygun Los Angeles tarihinin en büyük trafik sıkışıklığına sebep olur. Bu kargaşadan kaçabilmek için çok küçük bir araba olan Mini Cooper’ı kullanırlar. Güzel hikayesi ve başarılı oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu film çok sevilmektedir.

Başrol Oyuncuları: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Yönetmen: F. Gary Gray

Fragman

The Italian Job Benzeri Filmler

  • Tetikçi (2007) – IMDb: 7.2
  • Ocean’s 11 (2001) – IMDb: 7.7
  • Geçmişi Olmayan Adam (2002) – IMDb: 7.9

8. Deepwater Horizon (2016) – IMDb: 7.1

Mark Wahlberg Filmleri

Her zamanki gibi çalışmalarını sürdüren 126 kişilik bir ekibin vardiyalarının sonuna gelmiştir. Hepsi bir an önce karaya varıp onları bekleyen aileleri ile kavuşmak isterler. Fakat bir anda petrol sondaj kulesinde şiddetli patlamalar yaşanır. Ekip günlerce sürecek olan bu patlamalardan kurtulabilmek için mücadele eder. Fakat ekibin elinde durdurulması imkansız olan bu yangını durdurabilecek güç yoktur.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin

Tür: Dram, Aksiyon, Tarih

Yönetmen: Peter Berg

Fragman

Deepwater Horizon Benzeri Filmler

  • Kara Gün (2016) – IMDb: 7.4
  • Son Kalan (2013) – IMDb: 7.5
  • Mile 22 (2018) – IMDb: 6.1

7. Shooter (2007) – IMDb: 7.2

Mark Wahlberg Filmleri

Eski bir nişancı olan Mark geçmişte yaptıklarını geride bırakmıştır. Fakat Mark son bir görev için geri döner. Daha sonra kendisin verilen bu yeni görevinin ABD başkanına suikast düzenlemek olduğunu anlar. Bu öğrenince Mark bu komplonun sırlarını çözmeyi ve Başkan’ı suikasttan korumayı kendine görev bilir. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu yapım 2007 yılının ses getiren filmlerinden birisi olmuştur.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Michael Peña, Rhona Mitra

Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Antoine Faqua

Fragman

Shooter Benzeri Filmler

  • Son Kalan (2013) – IMDb: 7.5
  • Keskin Nişancı (2014) – IMDb: 7.3
  • İtalyan İşi (2003) – IMDb: 7.0

6. Instant Family (2018) – IMDb: 7.3

Mark Wahlberg Filmleri

Bir çocuk sahibi olmak isteyen Pete ve Ellie, aile kurmak için evlat edinme yoluna başvurur. Normalde küçük bir çocuğu sahiplenmek isteyen çift, birbirinden tatlı ve sevimli üç kardeş görünce hepsini evlat edinmeye karar verirler. Artık üç çocuğu olan çiftimizin nasıl ebeveynlik yapıldığını öğrenmesi ve çocuklara uyum sağlaması gerekmektedir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Merced

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Sean Anders

Fragman

Instant Family Benzeri Filmler

  • Yakalandın! (2018) – IMDb: 6.5
  • Babalar Savaşıyor 2 (2017) – IMDb: 6.0
  • Ringde Bir Aile (2019) – IMDb: 7.1

5. Patriots Day (2016) – IMDb: 7.4

Mark Wahlberg Filmleri

Çavuş Tommy Saunders, Boston Maratonu’nda sporcuları ve seyircileri korumakla görevlidir. Fakat maraton sırasında bir patlama olur ve ekiplerle birlikte şüphelilerin peşine düşer. Bu olayın sorumlularını bulmak için ekiplerle bir soruşturma başlatan Tommy, kimlikleri belirlenen 2 şüpheliyi yakalamak için Boston’un her yerini didik didik arar. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons

Tür: Dram, Aksiyon, Suç

Yönetmen: Peter Berg

Fragman

Patriots Day Benzeri Filmler

  • Deepwater Horizon: Büyük Felaket (2016) – IMDb: 7.1
  • Son Kalan (2013) – IMDb: 7.5
  • Tetikçi (2007) – IMDb: 7.2

4. Lone Survivor (2013) – IMDb: 7.5

Mark Wahlberg Filmleri

Taliban lideri Ahmad’ı ölü ya da diri ele geçirme görevi dört kişilik bir Amerikan SEAL ekibine verilmiştir. Kendilerine çok güvenen bu ekip Afganistan’ın Kunar bölgesinde pusuya düşer ve ekibin 3 askeri yaralanır. Hayatta kalan son asker ise köylülerin evine sığınır ve kurtarma ekibinin gelmesini bekler. Lakin bu askere geride bıraktığı arkadaşlarının başına neler geldiği düşüncesi ağır gelmeye başlar.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch

Tür: Dram, Biyografi, Aksiyon

Yönetmen: Peter Berg

Fragman

Lone Survivor Benzeri Filmler

  • Keskin Nişancı (2014) – IMDb: 7.3
  • Kara Şahin Düştü (2001) – IMDb: 7.7
  • Kara Gün (2016) – IMDb: 7.4

3. The Fighter (2010) – IMDb: 7.8

Mark Wahlberg Filmleri

Her şeye rağmen tekrar bir araya gelip aile düzenlerini düzeltme çabasında olan iki kardeşin büyük sorunları vardır. Yeteneğini boşa harcamış bir boksör olan Dicky, eskiden efsaneydi. Şimdi ise kardeşi Mickey’i eğitmektedir ve onun unvan maçını kazanabilmesi için ustalığını yapmaktadır. Dicky’nin tek isteği kardeşinin büyük bir boksör olabilmesi ve ailesini tekrar bir araya getirebilmesidir. Güzel hikayesi ve başarılı oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film çok sevilmiştir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

Tür: Dram, Spor, Biyografi

Yönetmen: David O. Russell

Fragman

The Fighter Benzeri Filmler

  • Düzenbaz (2013) – IMDb: 7.2
  • Makinist (2004) – IMDb: 7.7
  • Umut Işığım (2012) – IMDb: 7.7

2. Boogie Nights (1997) – IMDb: 7.9

Mark Wahlberg Filmleri

Bir gece kulübünde çalışan Eddie’nin tek isteği kendi mesleğinde yükselmektir. Yaptığı işleriyle ünlü bir porno yönetmeni tarafından keşfedilen Eddie, kendisine verilmek istenen bu işi kabul eder. Zamanla sektörünün kralı olmayı başaran Eddie, ismini Dirk Diggler olarak değiştirir.

Başrol Oyuncuları: Mark Wahlberg, Julianne Moore, Burt Reynolds

Tür: Dram

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Fragman

Boogie Nights Benzeri Filmler

  • Manolya (1999) – IMDb: 8.0
  • Punch-Drunk Love (2002) – IMDb: 7.3
  • Sydney (1996) – IMDb: 7.2

1. The Departed (2006) – IMDb: 8.5

Mark Wahlberg Filmleri

Uzun yıllardan beri birbirlerini haklamak için uğraşan mafya ve polis teşkilatı, birbirlerinin içine köstebekler sokmuştur. Lakin mafya babasını indirmek isteyen polis teşkilatının bilmediği bir şey vardır. O da mafyanın polis teşkilatının içerisindeki köstebeği sayesinde her şeyi bilmesidir. Her iki tarafta aralarında köstebeklerin var olduğunu anladığında kendi elemanlarını korumak için her şeyi yaparlar.

Başrol Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Yönetmen: Martin Scorsese

Fragman

The Departed Benzeri Filmler

  • Sıkı Dostlar (1990) – IMDb: 8.7
  • Yedi (1995) – IMDb: 8.6
  • Zincirsiz (2012) – IMDb: 8.4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.