Herkesin Beğeneceği 27 En İyi Bollywood Filmleri | 2024

Dünyada en çok film üreten sinema endüstrisi Bollywood 'un en çok izlenen filmlerini sizler için listeledik. İşte en güzel Bollywood filmleri...
Herkesin Beğeneceği 27 En İyi Bollywood Filmleri | 2024

Hint Sineması Bollywood'un Gelmiş Geçmiş En İyi Filmleri

Hint film ve dizileri her geçen gün ünlü olmaya başlamaktadır. Özellikle de Bollywood filmleri gencinden yaşlısına herkesin kalbini çelmektedir. Farklı türlere dahil olan tüm Bollywood filmlerini sizler için derledik. 

İşte mutlaka izlenmesi gereken 27 Bollywood filmi...

1. Derinlikler

Bollywood Filmleri
Alisha hırslı bir gençtir ve kendisinin günün birinde hayatının dönüm noktasında bulur. Altı yıllık ilişkisinin monoton bir hale gelmesi onun hem modunu düşürürken hem de kariyeri için de birçok engel ortaya çıkartır. Bu gerçekleri kabul etmeye başladığında ise kuzeni Tia ve nişanlısı Zain ile karşılaşır ve artık hayatı için bambaşka bir yol ortaya çıkmaya başlar.

TürDramRomantik
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShakun
Batra
OyuncularDeepika
Padukone
Ananya
Panday
Siddhant
Chaturvedi

2. Heropanti 2

Bollywood Filmleri
Birisini soygundan veya adam kurtarmaktan fazlasını yapan bir yardım sever adam sizlerle. Hindistan hükümeti bu adamı öğrenerek onu Rus birliklerini öldürme görevine gönderir. Lakin bir şekilde işler tersine işlemeye başlar ve tüm dünya bu adamın Rus birliklerinin lideri olduğunu düşünür. Düşmanlarını yenmek için ve herkesin yanıldığını kanıtlamak için ise karanlık bir yolculuğa başlar.

TürAksiyonKomediPolisiye
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAhmed
Khan
OyuncularTiger
Shroff
Nawazuddin
Siddiqui
Tara
Sutaria

3. Shamshera

Bollywood Filmleri
Khameran, Shuddh tarafından Kaza kalesinde aldatıcı bir şekilde hapsedilmiş ve köleleştirilmiş bir savaşçı kabilesidir. Liderleri Shamshera, kabilesinin özgürlüğünü kazanmak için kaleden kaçmaya çalışır lakin başarılı olamaz. 25 yıl sonra oğlu Balli, babasının mirasını yerine getirmek ve kabilesinin özgürlüğünü kazanmak için savaşan bir sonraki Shamşera olmak için büyük bir yolculuğa çıkar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKaran
Malhotra
OyuncularRanbir
Kapoor
Sanjay
Dutt
Vaani
Kapoor

4. Darlings

Bollywood Filmleri
Badru ve Hamza birbirlerine çok aşıktırlar ve Hamza Hint Demiryolları’nda Bilek Kolaksiyoncusu olarak bir devlet işi aldıktan sonra evlenmeye karar verir. Lakin Badru’nun annesi bu durumu hoş karşılamaz. Badru’nun annesi bazı şeylerin farkındadır ve artık buna karşı çıkması gerektiğini hisseder. Annesi kızının dövülmesine ve şiddet görmesine karşı çıkarak Hamza’yı evlerinde tutsak etmeye ve onu yakmaya karar verir. Birkaç gün sonra ise işler daha da çılgınlaşmaya başlar.

TürKomediDramGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJasmeet
K. Reen
OyuncularAlia
Bhatt
Shefali
Shah
Vijay
Varma

5. Gangubai Kathiawadi

Bollywood Filmleri
Oyuncu olma hayali ile yanan Gangubai, erkek arkadaşının kandırması üzerine Shelia Mesi genelevine satılır. Gangubai zamanla, dar görüşlü fikirlere sahip olan toplumun kafasındaki kadın mantığını yıkmak için harekete geçmeye başlar. Kendi kurtuluşunun şampiyonu olurken diğer kadınların da idolü haline gelir ve seks işçilerinin savunucusu haline bürünür.

TürBiyografiSuçDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSanjay Leela
Bhansali
OyuncularAlia
Bhatt
Shantanu
Maheshwari
Vijay
Raaz

6. Anek

Bollywood Filmleri
Jashua’nın en büyük militan grup olan Tiger Sangha’nın başkalı ile barış anlaşması imzalama çalışması sizlerle. Joshua, üyelerinden birinin kızı olan Aido ile arkadaş olarak ayrılıkçı gruba sızmaya çalışır. Aido, tekrardan ırkçılığın hedefi haline geldiğinde ise işler iyice değişmeye başlar.

TürAksiyonDramSpor
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAnubhav
Sinha
OyuncularAyushmann
Hurrana
Andrea
Kevichüsa
Arnob
Khan Akib

7. Runway 34

Bollywood Filmleri
Vikrang inanılmaz yetenekli bir havacıdır. Büyük tanınmış şirkete ait olan bir yolcu Boeing’in pilotu olduğunda ise işler onun için mükemmeldi. Uçuş sırasında uçak radarda kaybolduğunda ve ilerleyen süreçlerde de olmaması gereken yerde görüldüğünde işler değişir. İniş inanılmaz derecede zor olsa da Vikrang bu inişi başarmıştı lakin artık yeni düşmanlar edinmeye başlamış ve işlerini yoluna sokmak için harekete geçmeye başlamıştı.

TürDramGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAjay
Devgn
OyuncularAjay
Devgn
Amitabh
Bachchan
Rakul Preet
Singh

8. Jersey

Bollywood Filmleri
1995 yılında Arjun, eşi Vidya ve oğlu Kittu ile orta sınıfta yaşayan unutulmuş bir kişidir. Arjun oğlu için Jersey’de yer alan Hint Kriket takımının formasını alma fikri ile birbirinden ilginç işlere kalkışsa da doğum günü için gereken parayı bulamaz. Arjun bu durumlara dayanamayıp artık tekrardan kriket oynamaya dönerek Hindistan’ın en büyük oyuncusu olmaya çabalamaya başlar.

TürDramSpor
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGowtam
Tinnanuri
OyuncularShahid
Kapoor
Mrunal
Thakur
Pankaj
Kapur

9. Badhaai Do

Bollywood Filmleri
Shardul, ailesinde doğan tek erkek çocuktur. Bu durum altında çevresinde sürekli kadınlarla çevrili olmasına da yol açmaktadır. Lakin bir okul PT öğretmeni Suman, taciz şikayetinde bulunmak için geldiğinde Shardul’un hayatı normalden farklı bir hale bürünmeye başlar. Erkeklerin kızlarla tanışma durumunu hem toplumsal hem de aile içi evlilik baskısını da hafifletmek için anlaşmalı bir evlilik yapmaya karar verirler. İkili beklenmedik bir şekilde güçlü bağlar kurarken kendilerini birbirinden komik durumlar içinde de bulmaya başlarlar.

TürKomediDramPolisiye
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHarshavardhan
Kulkarni
OyuncularRajkummar
Rao
Bhumi
Pednekar
Chum
Darang

10. Jugjugg Jeeyo

Bollywood Filmleri
Kuku, Naina’yı okul günlerinin en başından bu yana severken artık evlenme kararı verip ailelerinin de onayı ile dünya evine girerler. Evlendikten kısa bir süre sonra Naina kariyerine odaklı olduğu için ve Kuku’nun ilişkilerinde kötü olduğu için Kanada’ya giderler ve ikisi de boşanma kararı verirler. Aradan günler geçip giderken Kuku cesaretini toplayıp barışmak üzere hamlede bulunur fakat işler onun düşündüğü kadar iyi durumda değildir.

TürKomediDramAile
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRaj
Mehta
OyuncularVarun
Dhawan
Anil
Kapoor
Kiara
Advani

11. Ajeeb Daastaans (Acayip İlişkiler)

Bollywood Filmleri

Bollywood yapımı izlenilesi gençlik filmlerinden biri olan Acayip İlişkiler'de 4 farklı hikaye aynı senaryo içerisinde anlatılıyor. Birbirinden farklı özelliklere sahip 4 çiftin yaşadıkları ve maceraları adeta gençlere ders olacak nitelikte anlatılıyor.

TürDramRomantik
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenNeeraj
Ghaywan
OyuncularFatima
Sana Shaikh
Jaideep
Ahlawat
Nushrat
Bharucha

12. The Girl on the Train (Trendeki Kız)

Bollywood Filmleri

Gizem ve gerilim dolu bu Bollywood filminde hayatı altüst olan genç bir kadının yaşadıkları anlatılıyor. İşsiz ve alkolik olan genç kadın hayatından zevk almadan mutsuz bir şekilde geçirmektedir. Günlerini bir trenin içerisinde mutlu çiftleri gözlemleyerek geçiren bu kadın yine birgün ideal bir çifti izlediğini düşünürken çiftlerden birinin cinayetine tanık olur.

TürGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTate
Taylor
OyuncularEmily
Blunt
Rebecca
Ferguson
Haley
Bennett

13. Guilty

Bollywood Filmleri

Netflix Hint filmleri arasında da yer alan yapımda yakışıklı bir erkek öğrencinin okulun popüler olmak isteyen genç bir kız öğrencisine tecavüz etmekle suçlanmasını izliyoruz. Gerçeğin göründüğünden farklı olduğunu düşünen yakışıklı adamın kız arkadaşı ince bir soruşturmanın içerisine girer. Farklı açılardan bu olayı inceleyen genç kız gerçekleri ortaya çıkaracaktır.

TürDramSuç
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRuchi
Narain
OyuncularKiara
Advani
Akansha
Ranjan Kapoor
Gurfateh
Pirzada

14. Gunjan Saxena: The Kargil Girl

Bollywood Filmleri

Hindistan’ın ilk kadın savaş pilotunun anlatıldığı bu filmde genç Gunjan Saxena Kargil savaşında ölümüne bir çarpışmanın içerisinde yer alıyor. Genç kadının çıktığı bu yolda verdiği inanılmaz mücadeleyi izliyoruz.

TürDramSavaş
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSharan
Sharma
OyuncularJanhvi
Kapoor
Pankaj
Tripathi
Angad
Bedi

15. Andhadhun

Bollywood Filmleri

Netflix yapımı Andhadhun filminde görme engelli bir piyanistin şahit olamadığı bir suçtan dolayı başına gelen ilginç olaylar anlatılıyor. Görme engelli Akash Londra’da verdiği bir konser sırasında eski bir sanatçı olan Pramod Sinha ile tanışır. Bir iş teklifi üzerine Sinha’nın evine gizlice gidecek olan Akash yaşlı adamın karısı için sürpriz hazırlamaktadır. Gizlice eve giren Akash hiç istemeyeceği olayların içerisine dahil olacaktır.

TürKomediGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSriram
Raghavan
OyuncularAyushmann
Khurrana
TabuRadhika
Apte

16. Pad Man

Bollywood Filmleri

Hindistan’lı genç bir girişimcinin hikayesinin anlatıldığı bu filmde Pad Man yoksul kadınlar için hijyenik ve ucuz maliyetli bir ped piyasaya sürmek ister. Etrafındaki insanların aşağılaması ve dışlamasına rağmen mücadelesinden dönmeyen genç adam karısını dahi bu yolda kaybetmeyi göze alır.

TürDramBiyografi
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularAkshay
Kumar
Sonam
Kapoor
Radhika
Apte

17. Secret Superstar (Süperstar)

Bollywood Filmleri

Tek hayali şarkıcı olmak olan küçük Insu hayatının en güzel günlerini katı bir babanın gölgesinde geçirmektedir. Hayallerine kavuşmak içinse Hindistan’ın gizemli süper starı olacaktır. Annesinin sağladığı ufak imkanlarla şarkı söylemeye ve videolarını intenete yüklemeye başlayan Insu kısa süre sonra ülkenin en büyük starı olan Shakti Kumar tarafından keşfedilir.

TürMaceraBollywood
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAdvait
Chandan
OyuncularZaira
Wasim
Aamir
Khan
Meher
Vij

18. Devdas

Bollywood Filmleri

İngiltere'de uzun süre kaldıktan sonra geri dönen Devdas'ın gerçek aşkı, sert bir aristokratla evlenmiştir. O da kendini seven bir hayat kadınının kollarında huzuru arar. 1917 tarihli bir hikayenin üçüncü ve ilk renkli uyarlaması olan bu müzikal melodram, 500 milyon rupilik bütçesiyle o zaman kadar çekilen en pahalı Hint filmidir.

TürDramAşk
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSanjay
Leela
Bhansali
OyuncularKiron
Kher
Jackie
Shroff
Madhuri
Dixit

19. Lagaan

Bollywood Filmleri

Yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen bu üçüncü Hint filmi 1893'te geçer. Konusu, zalim İngiliz idarecilerle, fakir köylülerin yeni kurdukları takım arasındaki çekişmeli kriketi işlemektedir.

TürDramAksiyonAşk
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAshutosh
Gowariker
OyuncularAamir
Khan
Paul
Blackthorne
Rachel
Shelley

20. Water

Bollywood Filmleri

Mehta'nın hiçbir açıdan geleneksel Bollywood filmlerine benzemeyen Elements üçlemesi (Fire, Earth ve Water), sosyokültürel ve siyasi meselelere odaklanmıştır. Water, Hint kanunlarının dullara karşı tutumuna yönelik açık eleştirilere yer vermesi yüzünden Hindistan'da hatırı sayılır tartışmalara yol açtı.

TürDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenDeepa
Mehta
OyuncularLisa
Ray
John
Abraham
Seema
Biswas

21. Dangal

Bollywood Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan Dangal filmi, yaşanmış bir hikayenin sinema perdesine aktarılmasıyla ortaya çıkmıştır. Filmde tek hayali olimpiyat madalyası kazanmak olan bir güreşçinin tüm zorluklara rağmen iki kızını büyük güreşçiler olarak yetiştirmesi anlatılıyor. Dönemin kültürel ve etnik yapısı gereği hayli zorlu bir süreçten geçen aile sonunda ulaştıkları başarı ile Hindistan'daki kızlara yeni bir hayat imkanı sunmuşlardır.

TürDramAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNitesh
Tiwari
OyuncularAamir
Khan
Sakshi
Tanwar
Fatima
Sana Shaikh

22. Bajrangi Bhaijaan

Bollywood Filmleri

Salman Khan'ın en can alıcı ve duygusal filmlerinden biri olan Bajrangi Bhaijan muhteşem senaryosuyla akıllarda yer ediniyor. Filmde konuşamayan küçük bir kızın tedavi için annesi ile birlikte Pakistan'dan Hindistan'a gelişini ve sonrasında bu hiç bilmediği ülkede kayboluşunu izliyoruz. Küçük kız tesadüfen karşılaştığı Pavan sayesinde yeniden ailesine kavuşmanın umudunu kurmaktadır ancak Pavan ve Shahida'nın Hindistan ve Pakistan arasındaki yolculukları bir hayli uzun sürecektir.

TürDramAşk
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenKabir
Khan
OyuncularSalman
Khan
Kareena
Kapoor
Harshaali
Malhotra

23. My Name İs Khan (Benim Adım Khan)

Bollywood Filmleri

Bollywood'un kralı olarak anılan Shahruk Han'ın başrolünde yer aldığı bu unutulmaz filmde engelli bir Hindistan vatandaşının Amerika'ya göç etmesini, burada yaşadığı zorlukları, aşkı tanımasını ve daha birçok efsanevi hikayesini izliyoruz. Shahruk Han'ın muhteşem oyunculuk performansı ile şekillenen filmde Müslümanların Amerika'da çektiği sıkıntılara da değinilmiştir. Film Bollywood'da izleyebileceğiniz en iyi yapımlardandır.

TürDramDuygusalAşk
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenKaran
Johar
OyuncularShah
Rukh Khan
Kajol
Devgn
Shane
Harper

24. Veer Zaara

Bollywood Filmleri

Bollywood sinemasının en büyük aşk filmlerinden biri olan Veer Zaara iki genç aşığın acı dolu hikayesini anlatmaktadır. Bir komplo sonucu 22 yıl hapse mahkum edilen genç adam tüm zorluklara rağmen aşkını unutmaz ve ona kavuşacağı günü bekler. Bu aşk hikayesini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürAşk
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenYash
Chopra
OyuncularShah
Rukh Khan
Preity
Zinta
Rani
Mukerji

25. Rab ne Bana Di Jodi (Sende Rabbimi Gördüm)

Bollywood Filmleri

Yine bir Shahruk Han filmi ile karşınızdayız. Hint filmlerinin vazgeçilmez konusu olan aşk bu filmde de ön plandadır. Filmde farklı dünyalarda yaşayan iki gencin aşk hikayesini izliyoruz. Shahruk Han'ın iki karaktere birden can verdiği Sende Rabbimi Gördüm filmini izlemenizi öneriyoruz. En az Türk aşk filmleri kadar muhteşem filmde Shahruk Han'a güzel aktör Anushka Sharma eşlik ediyor.

TürAşkDuygusal
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAditya
Chopra
OyuncularShah
Rukh Khan
Anushka
Sharma
Vinay
Pathak

26. 3 İdiots

Bollywood Filmleri

Eğitim sistemini sorgulatan filmler listesinde ülkenin eğitim sistemini muhteşem bir bakış açısıyla eleştiren bu unutulmaz filmin başrolünde Aamir Khan, Madhavan ve Kareena Kapoor rol almıştır. Eğlence, aşk ve hüzün gibi duyguların bir arada sunulduğu filmde hayatını bir başkasının adı ile yaşayan Rancho ve üniversitede tanıştığı iki arkadaşının hikayesi anlatılmaktadır. 3 saatlik uzun bir film olmasına rağmen son derece eğlenceli bir film olan 3 İdiots'u hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

TürDramKomediAşk
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanKareena
Kapoor

27. Barfi!

Bollywood Filmleri

Bollywood'un en güzel filmlerinden biri olan Barfi sağır ve dilsiz olarak doğan genç bir adamın hayatını anlatmaktadır. Etrafındaki insanlardan farklı olan ve son derce haylaz bir gençlik geçiren Barfi mahallesine yeni tanınan bir kıza aşık olur ancak bu aşkın önünde büyük bir engel vardır. Kız 3 ay içerisinde bir başkası ile evlenecektir ve ailesi kesinlikle Barfi gibi sorunlu birini istememektedir. Son derece acıklı bir hikayeyi eğlenceli bir senaryoyla izleyicisine sunan Barfi! filmi sadece Hindistan'da değil tüm dünyada milyonlarca kez izlenmiştir.

TürDramKomediAşk
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAnurag
Basu
OyuncularRanbir
Kapoor
Priyanka
Chopra Jonas
Roopali
Ganguly

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.