2021'in En İyi Filmleri | Yerli ve Yabancı 20 Film Önerisi

2021 yılına damga vuran en iyi filmleri listeledik. Bu içeriğimizde yeni çıkan ve izlenmesi gereken 2021 film tavsiyeleri yer alıyor...
2021'in En İyi Filmleri | Yerli ve Yabancı 20 Film Önerisi

En Çok İzlenen 2021 Filmleri Önerileri Listesi

2021 yılında izleyicilere sunulan ve kısa sürede popüler olmayı başaran filmleri listeledik. Bu içeriğimizde aksiyon, macera, dram, bilim kurgu, gerilim ve korku gibi farklı türlere ait en iyi 2021 film tavsiyeleri yer alıyor. Sizlerde eğer 2021'de ne izlemeli? diye soruyorsanız listemizi sonuna kadar dikkatlice incelemelisiniz.

İşte 2021'de izlenmesi gereken en iyi 20 film tavsiyesi...

1. Wrath of Man (İntikam Vakti)

2021 Filmleri

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Jason Statham'ın 2021 yapımı bu eşsiz filmde evladının intikamını almak isteyen bir adamı canlandırıyor. Son derece varlıklı ve güçlü bir adam olan H. tüm hayatını geride bırakarak bir şirket için zırhlı araçlarda koruma olarak işe başlar. Birçok soygun olayına karşı işini üst düzey bir şekilde yapan H.'nin bu görevleri yapmasının altında yatan gerçek sebep ise kısa zaman önce şüpheli bir şekilde öldürülen oğlunun intikamını en ağır şekilde almaktır.

TürSuçGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Holt
McCallany
Josh
Hartnett

2. The Power of Dog (Köpeğin Pençesi)

2021 Filmleri

2021'in en dikkat çekici yapımlarından biri olan The Power of Dog farklı karakterlere sahip iki kardeşin hayat hikayesini konu ediniyor. Thomas Savage'nin aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan bu filmde Montana'nın e n büyük çiftliğine sahip olan Phil ve George hem karakterleri hem de hayattan beklentileri sebebiyle sürekli birbirleriyle didişmektedirler. Bu sürtüşmelerin sonucunda ise bardağı taşıran damla George'un genç ve dul bir kadınla yaptığı evlilik olur. Artık Phil'in hayatındaki en önemli iş çiftliğe yerleşen bu kadını ortadan kaldırmaktır.

TürDramWestern
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJane
Campion
OyuncularBenedict
Cumber-
batch
Kirsten
Dunst
Jesse
Plemons

3. Don't Breathe 2 (Nefesini Tut 2)

2021 Filmleri

Korku ve gerilimi iliklerinize kadar işleyen Nefesini Tut filmi henüz hatırımızdayken daha dehşet verici bir senaryoya sahip olan devam filmi 2021'de bizleri karşıladı. İlk filmde yaşanan korkunç olayların üzerinden 8 yıl geçmiştir. Kör olmasına rağmen hisleri ile tehlikeli bir adama dönüşen Normand kaybettiği ailesini yeniden kurmak için yetim bir çoçuk olan Phoenix'i yanına almıştır. Düzgün bir hayat süren ikili eve gelen davetsiz bir misafir sebebiyle gerilim dolu saatler yaşarlar. Phoenix'i korumak için harekete geçen Normand ise içindeki kötülüğü yeniden dışarı çıkarmak zorunda kalacaktır. Film 2021 yılının tartışmasız en gerilim dolu yapımıdır.

TürKorkuGerilim
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRodolfo
Sayagues
OyuncularStephen
Lang
Madelyn
Grace

Brendan
Sexton III

4. Red Notice (Kırmızı Bülten)

2021 Filmleri

Netflix orijinal yapımı 2021 filmleri arasında yer alan bu aksiyon dolu eğlenceli filmde 2 profesyonel hırsız ve 1 polisin kesişen maceralarını izliyoruz. hırsızlık dünyasınında adeta birbirleri ile yarışan The Bishop ve Nolan Booth aynı tarihi eserin peşine düşerler. Bu sırada Nolan Booth'un peşinde olan FBI ajanı John Hartley bu tehlikeli hırsızı yakalamak için The Bishop ile işbirliği yapar. Aksiyon, gerilim, entrika ve komedinin buluştuğu filmde Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ve Gal Gadot gibi ünlü isiimler rol alıyor.

TürMaceraPolisiye
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRawson Marshall
Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Ryan
Reynolds
Gal
Gadot

5. Jungle Cruise (Orman Gezisi)

2021 Filmleri

Macera dolu bir doğa filmi olan Jungle Cruise'da genç bir bilim insanı olan Lily'nin bilime yön verecek bir buluşun peşinden koştuğu sırada yaşadığı fantastik olayları izliyoruz. Amazon ormanlarında bir ağacı bulmak üzere yola çıkan Lily dar geçitlerden ve nehirlerden geçmek için Frank'in sahip olduğu La Quila isimli tekneyi kiralar. Bu tekne yolculuğu onlar için son derece tehlikeli geçecektir.

TürMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularEmily BluntDwayne
Johnson
Jesse
Plemons

6. Stowaway (Kaçak Yolcu)

2021 Filmleri

Netflix’te izleyebileceğiniz bu 2021 yapımı bilim kurgu filminde Mars’a giden bir uzay aracındaki kaçak yolcu paniği anlatılıyor. Uzay aracında teknisyen olarak çalışan bir adam yolculuk başladığı sırada mürettebat tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak hayata döndürülür. Ancak yolculuktaki insanların büyük bir sorunları vardır. Gemi 3 kişilik mürettebat için tasarlanmıştır ve her dakika oksijen azalmaktadır.

TürBilimkurguGerilimDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Joe
Penna
Daniel
Dae Kim

7. Paper Lives (Kağıttan Hayatlar)

2021 Filmleri

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un rol aldığı bu dram filminde kağıt toplayıcılığı yaparak geçinene Mehmet isimli bir gencin hikayesi anlatılıyor. Dükkanı kapattığı sırada içeride küçük bir çocuğun olduğunu fark eden Mehmet bu çocuğu himayesine alır ve onu ailesine götürmeyi kafaya koyar. Çocuk hakkında öğrendikleri ise onun karanlık geçmişiyle yüzleşmesine sebep olacaktır. Paper Lives mutlaka izlenmesi gereken 2021 filmlerinden biridir. En yeni çıkan Türk filmleri listemizi görmek için linke tıklayınız.

TürDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCan Ulkay
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Emir Ali
Doğrul
Ersin
Arıcı

8. Nobody (Önemsiz Biri)

2021 Filmleri

2021 film önerileri listesinde yer alan "Nobody" filminde Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinden tanıdığımız Bob OdenkirkRol almaktadır. Filmde ailesiyle birlikte banliyöde yaşayan Hutch Mansell’in yaşadıkları anlatılıyor. Günün birinde evine hırsız giren Hutch, daha büyük bir olay yaşanmaması hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Bu durum eşinin ve çocuğunun kendisinden uzaklaşmasına ve yıllar boyunca bastırdığı bu duygunun kendisinde bazı duyguların hareketlenmesine neden olur. Yumruk, silah ve çatışmaların içerisinde kendisini bulan Hutch, bir daha kimse tarafından hafife alınmayacağından emin olmak isteyecektir.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenIlya
Naishuller
OyuncularBob
Odenkirk
Aleksey
Serebr-
yakov
Connie
Nielsen

9. Zack Snyder's Justice League

2021 Filmleri

Bu yılın en çok merak edilen yapımı Zack Snyder's Justice League, başarılı yönetmen Zack Snyder tarafından yeni versiyonu çekilerek izleyiciyle buluşturduğu harika bir film. Tamamı 4 saat olan filmde, takımın lideri Süperman’ın fedakarlığının boşa olmadığını anlayan Batman (Bruce Wayne), Diana Prince ile güçlerini birleştirir ve dünyaya yaklaşmaktan olan felakete karşı yeni bir ekip kurar. Vizyona girdiği andan itibaren binlerce kişinin oylamaya katıldığı IMDB’de 8.7 ile harika bir başarı gösteren yapım, 2021'in en çok izlenen DC filmleri arasında yer almıştır.

TürFantastikAksiyonMacera
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenZack Snyder
OyuncularBen
Affleck
Henry
Cavill
Gal
Gadot

10. The Mauritanian (Moritanyalı)

2021 Filmleri

2021 film tavsiyeleri listesinde beşinci sırada yer alan The Mauritanian gerçek bir hayat hikayesinde oluşturulmuş olup ortalama 10 yıldır adil şekilde yargılanmayı bekleyen karakterimizin hayatına ışık tutuyor. Film, Mohamedou Ould Slahi’nin terörist olduğu iddiasıyla başlar. Slahi, suçsuz olduğunu her fırsatta dile getirmesine rağmen kimse kendisine inanmamaktadır. Uzun yıllar boyunca işkence görmesi ve yargılama işleminin başlamaması da kendisinin umudunun kırılmasına neden olur. Bu sırada tecrübeli bir avukat ile tanışan Slahi, yeniden umuda kapılmak için bir nedenin olduğunu anlar.

TürBiyografikDramGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKevin
Macdonald
OyuncularJodie
Foster
Tahar
Rahim
Shailene
Woodley

11. Cherry

2021 Filmleri

Kitaptan uyarlanan 2021 filmleri listesinde yer alan Cherry filmi, başrolünde Marvel filmleri ile daha çok tanınan Tom Holland yer almaktadır. Filmi yönetmen koltuğunda ise Avengers: Endgame, Infinity War, Captain Amerika gibi yapımlarda büyük başarılara imza atan Joe Russo ve Anthony Russo kardeşler bulunuyor. Film, Irak’taki savaştan dönen eski bir asker ve ordu doktoru olan kahramanımızın yaşadığı stres bozukluğu ele alınır. Savaştan döndükten sonra psikolojini düzeltemeyen adam her geçen gün daha da büyük çöküşler yaşayacaktır.

TürBiyografikDramGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Russo
Anthony
Russo
OyuncularTom
Holland
Ciara
Bravo
Jack
Reynor

12. Raya and the Last Dragon (Raya ve Son Ejderha)

2021 Filmleri

2021’nin animasyon filmleri arasında yer alan oldukça dikkat çeken Raya and the Last Dragon, fantastik ve macera türünü sevenlerin son derece hoşuna gidecek yapımlarından… Eski yıllarda dünyanın birçok bölgesinde ejderhalar yaşarken, filmin geçtiği dönemler de ise sadece Sisu adında bir ejderha bulunmaktadır. Genç savaşçı Lumandra ise bu ejderhayı bulmak için büyük bir maceraya atılacaktır.

TürAnimasyonFantastikMacera
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDon
Hall
Carlos
Lopez
Estrada
Paul
Briggs
OyuncularKelly
Marie
Tran
Awk-
wafina
Gemma
Chan

13. Moxie

2021 Filmleri

IMDb’de beklediği puanı alamasa da aslında oldukça güzel bir konuya sahip ve 2021'in en yeni Netflix filmleri arasında yer alan Moxie... Lisede cinsiyetçi kurallara, saygısız erkeklere karşı protesto düzenleyen ve feminist bir devrim başlatan genç kızın yaşadıklarını izleyiciye aktarmaktadır. Henüz 16 yaşında olan Carter, okul bünyesinde erkek baskınlığının giderek artması ve bunun hiçbir şekilde engellenmemesi sebebiyle kendi harekete geçer. Annesinden de destek alan genç kız okul içerisinde çalışmalara başlar ve kendisine destek olacak harika bir ekip kurar.

TürKomediDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAmy
Poehler
OyuncularHadley
Robinson
Lauren
Tsai
Nico
Hiraga

14. The Dig (Kazı)

2021 Filmleri

İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesini konu alan yapım, 2021’en iyi yabancı filmleri arasında gösteriliyor. Filmde, oldukça zengin bir dul olan Edith Pretty’nin kendi arazisinde bulunan mezar höyüklerinin kazmak için başarılı Arkeolog Basil Brown ile anlaşır. Kazı çalışmalarını yapan Basil, çok geçmeden tarihin akşını değiştirecek bazı bulgulara erişir. Geçmişe dair bulunan bulgular savaş öncesi kargaşa yaşayan İngiltere’de büyük olay olur. Dram ve tarihi filmler türünde son derece başarılı olan yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürDramTarihi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSimon
Stone
OyuncularRalph
Fiennes
Carey
Mulligan
Lily
James

15. Drishyam 2

2021 Filmleri

Joseph tarafından yazılan ve yönetilen Drishyam 2, en çok izlenen 2021 filmlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. En yeni Hint filmleri arasında yer alan Drishyam 2, yayınlandığı ilk günden itibaren Amazon Prime’da en çok izlenenler arasında… Film, bir soruşturma ve bu soruşturma etrafında tehdit edilen ailenin heyecan dolu hikayesini ele alıyor.

TürDramGerilimBollywood
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJeethu
Joseph
OyuncularMohanlalMeenaAnsiba

16. Judas and the Black Messiah (Yehuda ve Siyah Mesih)

2021 Filmleri

Gerçek hayattan uyarlanan 2021 filmleri listesinde de karşımıza çıkan Judas and the Black Messiah, Black Panther Party lideri olarak tanınan Fred Hampton’un yaşadıklarını ele alır. Genç bir aktivist olan Fred, siyahların katledilmesini engellemek ve daha iyi şartlar altında yaşam sürmelerini sağlamak için Black Panther Party başkanı olur. Çevresindeki insanları isyana teşvik ederken, bir yandan da FBI’ın kıskacındadır. FBI, Fred’in grubuna sızması için hapishane olan William O'Neal’a anlaşır. William’ın tek hedefi içeriden bilgi sızdırıp Fred Hampton’un sonunu hazırlamaktır. 2021'de trend olan filmlerden biri olarak gösterilen Judas and the Black Messiah'ı kesinlikle izlemenizi öneriyoruz.

TürDramBiyografik
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShaka King
OyuncularDaniel
Kaluuya
Lakeith
Stanfield
Martin
Sheen

17. Palmer

2021 Filmleri

2021’in en çok izlenen yapımları arasında gösterilen Palmer, üniversite yıllarında oldukça popüler olan Eddie Palmer’ın hayatına odaklanır. Eddie, bir cinayet ile suçlanmış ve 10 yıl ceza almıştır. Hapis cezasını tamamladıktan sonra dışarı çıkan Eddie, yeni bir hayata başlamak için büyükannesinin yanına döner. Her şeyi geride bırakmak istese de geçmişi onu takip edecek ve çatışmalı dolu günler ile yeniden karşılaşacaktır. Ne olursa olsun hayatına yeni bir yol vermeye çalışan Eddie, annesi tarafından terk edilen yalnız bir çocuğun da sorumluluğunu alır.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShaka King
OyuncularJustin
Timberlake
Juno
Temple
June
Squibb

18. The White Tiger (Beyaz Kaplan)

2021 Filmleri

Netflix’in 2021 filmleri arasında dram ve polisiye türünde oldukça ilginç bir yapım… Balram Halwai, akıllı ve hırslı bir köylü çocuğudur. ABD’den yeni dönen Ashok ve Pinky şoförlüğünü yapan kahramanımız, çalışkanlığı ve karakteri sayesinde zengin – varlıklı insanların aradığı türden birisidir. Zengin insanların hayatlarına bir türlü ulaşamayacağını düşünen Balram, adaletsizliğe isyan etmek için kendisine tehlikeli ve bambaşka bir yol seçer.

TürDramPolisiye
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRamin Bahrani
OyuncularPriyanka Chopra
Jonas
Adarsh
Gourav
Rajkummar
Rao

19. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

2021 Filmleri

2021 animasyon filmleri türünde izleyiciyle buluşan The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, çizgi film karakteri SüngerBob’un komedi dolu maceralarını aktarmaktadır.Gary, Posedion tarafından kaçırılmış ve Atlantik City’nin kayıp şehrine geçirilmiştir. SüngerBob ise Gary’i kurtarmak ve tekrardan geri getirmek için ekibini toplayıp büyük maceralara atılacaktır.

TürAnimasyonKomedi
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTim Hill
OyuncularTom
Kenny
Bill
Fager-
bakke
Clancy
Brown

20. Nomadland (Göçebe Diyarı)

2021 Filmleri

1960’lı yılların ABD’sinde geçen film, 60 yaşında Nevada’da yaşayan Fern’in hayat hikayesine odaklanmaktadır. O dönemdeki yaşanan büyük ekonomik çöküşten etkilenen kadın, tüm eşyalarını ve birikimini kaybeder. Baktık ki hiçbir şey istediği gibi gitmiyor kendisine bir karavan ayarlayıp göçebe bir hayat yaşamaya karar verir. 2021’de izleyenleri ile buluşan yapım senaryosuyla film eleştirmenlerinden geçer not almayı başarmıştır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChloé Zhao
OyuncularFrances
McDormand
David
Strathairn
Linda
May

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum