Animasyon Filmleri 2024 - En Çok İzlenen 45 Eğitici Film

Dünyanın en çok izlenen animasyon filmlerini bu içeriğimizde okurlarımız için listeledik. İşte en güncel animasyon filmi önerileri...
Animasyon Filmleri 2024 - En Çok İzlenen 45 Eğitici Film

İzlenmesi Gereken En Yeni Ödüllü Animasyon Filmleri

Çocukların ve yetişkinlerin en çok beğendiği yeni animasyon filmlerini bir araya getirdik. Listemizde anime film önerileri, Netflix animasyon filmleri, Marvel animasyon filmleri, Disney Pixar animasyon filmleri, çocuk filmleri ve ailecek izlenecek animasyon filmleri yer alıyor. Eğer sizde animasyon filmi ne izlemeli diyorsanız mutlaka listemize göz atmalısınız.

İşte IMDb puanı yüksek en eğlenceli animasyon filmleri tavsiye listesi;

1. Luck

Animasyon Filmleri
Hayatının her bölümünde şansızlığın adresi olan Sam, eşleşen bir çift çoraba sahip olmaması ya da ekmeğin reçelli tarafının yere düşmesi gibi milyonlarca olumsuz durum yaşar. Her şey bu denli kötüye giderken günün birinde yerde bulduğu bir şans parası ile her şey değişmeye başlar. Her şey mükemmel bir şekilde ilerlerken Sam, şans parasını tuvalete düşürür ve siyah bir kedi ile efsanevi bir maceraya atılır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeggy
Holmes
OyuncularEva
Noblezada
Simon
Pegg
Jane
Fonda

2. Buz Devri: Buck Wild’ın Maceraları

Animasyon Filmleri
Buz Devri serisini kim sevmez ki? Heyecan arayan sıçan kardeşler Crash ve Eddie’yi tanımayan yoktur. Bu iki kardeş kendilerine ait bir yer bulabilmek için yola çıkarlar. Ancak Kayıp Dünya’ya yolları düşer ve yıllar öncesinde tanıştıkları gelincik Buck tarafından kurtarılır. Kayıp Dünya’yı dinozorların egemenliğinden kurtarmak üzere birlikte hareket etmeye karar veren üçlü ekibin başına beklemedikleri bir eğlence çıkar.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn C.
Donkin
OyuncularUtkarsh
Ambudkar
Sean
Kenin
Jake
Green

3. Kim Demiş Kötüyüz Diye?

Animasyon Filmleri
Efsanevi soygunlara imza atan beş kötü adam sizlere. Bay Wolf, Bay Snake, Bay Piranha, Bay Shark ve Bayan Tarantula, hayatlarında var olan en zorlu işini yapmak üzere plan yaparlar. Büyük bir soygun üzerine kusursuz bir plan yapan ekip, planları uygulamalarını engelleyecek tonlarca garip olay başlarına gelmeye başlar.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPierre
Perifel
OyuncularSam
Rockwell
Marc
Maron
Awkwafina

4. Tuhaf Dünya

Animasyon Filmleri
Farklı bir dünyayı keşfetmek üzere gönderilen bir kaşif ailesi maalesef ki her şeyi mahvetmeye başlar. Clades ailesi fantastik yaratıklarla dolu garip ve tehlikeli bir diyara geldiklerinde birbirinden farklı olaylar yaşamaya başlarlar. Aralarındaki sürtüşmeler derinleşirken efsanevi yaratıklar da küçük aileyi avlamak üzere hareket ederler.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDon
Hall
OyuncularJake
Gyllenhaal
Jaboukie
Young-White
Gabrielle
Union

5. Wendell and Wild

Animasyon Filmleri
İki entrika dolu iblis kardeş, ezeli düşmanları ile yüzleşmeleri gerekmektedir. Rahibe Helly ve onun iki yardımcısı iki iblisin de baş düşmanı listesinde yer alırken, gotik gençler Kat ve Raoul ile de büyük bir kavgaya tutulmaları gerekmektedir. Peki, bu yüzleşmeden ne elde edebilecekler?

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHenry
Selick
OyuncularLyric
Ross
Keegan-Michael
Key
Jordan
Peele

6. Blazing Samurai

Animasyon Filmleri
Hayalperest ve hırpalanmış bir köpek kendini tamamen kedilerin yaşadığı tuhaf bir toprakta bulur. İyi bir köpek olan Hank, hain savaş gazisi Ika Chu ile rast gelir. Ika, farkında olmadan Hank’i samuray olmak için zorlamaya başlar. Bir kedi ve köpek arasında gerçekleşen arkadaşlık bağları sergilenirken Hank’ın başına hiç beklemediği bir olay gelmeye başlar.

TürAnimasyonAksiyonKomedi
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChris
Bailey
Mark
Koetsier
OyuncularMichael
Cera
Samuel
L. Jackson
Ricky
Gervais

7. Cesur İtfaiyeci

Animasyon Filmleri
Georgia, babası gibi itfaiyeci olmayı hayal eden bir gençtir. Gizemli bir kundakçının Broadway’i yakması ile New York sularında var olan tüm itfaiyeciler birer birer ortadan kaybolmaya başlar. Belediye başkanı bu kayıpları soruşturmak için Georgia’nın babasını görevlendirir ve küçük çocuk babası ile birlikte şehri kurtarmak için Joe adında bir adamın kılığına girerek maceraya atılır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTheodore
Ty
Laurent
Zeitoun
OyuncularAlice
Pol
Vincent
Cassel
Valerie
Lemercier

8. Bonnie Bears: Back to Earth

Animasyon Filmleri
Uzaydan dünyaya düşen kübik bir nesne Bramble’a süper güçler bahşeder. Bu güçler ile kendisini bir süper kahraman gibi hissetmesine neden olurken; O ve Briar, uzaylı istilacılarla mücadele etmesi gerekmektedir

TürAnimasyonAileKomedi
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHuida
Lin
OyuncularBingjun
Zhang
Chris
Boike
Ziyang
Cheng

9. DC Süper Evciller Takımı

Animasyon Filmleri
Dc evreninde var olan süper kahramanları bilmeyen yoktur. Peki, bu süper kahramanların birer yardımcıları varsa ve bu yardımcılar hayvanlarsa? Metropolis’te Süperman ile birlikte suçlara karşı savaşan Süper Köpek, kaçırılan Süperman ve Adalet Birliği üyelerini kurtarmak için diğer süper kahramanların hayvanlarını toplayarak büyük bir mücadeleye katılırlar.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJared
Stern
Sam J.
Levine
OyuncularDwayne
Johnson
Kevin
Hart
Kate
McKinnon

10. Sonic the Hedgehog 2 (Kirpi Sonic 2)

Animasyon Filmleri

Kirpi Sonic serisinin 2. bölümü olan bu yapımda normal bir insan gibi hayat süren Sonic'in gerçek kahraman olduğunu kanıtlama çabalarını izliyoruz. Tüm medeniyetlerin sonunu getirebilecek bir güç olan zümrüdün yanlış ellere geçmesi an meselesiyken Sonic ve yardımcısı Tails dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.

TürAnimasyonAileMacera
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
Casey
OyuncularJim
Carrey
James
Marsden
Idris
Elba

11. Turning Red (Kırmızı)

Animasyon Filmleri

TürAnimasyonKomediAile
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDomee
Shi
OyuncularRosalie
Chiang
Sandra
Oh
Ava
Morse

2022 animasyon filmlerinden biri olan Turning Red kısa sürede yakaladığı izlenme sayısı ile sinema dünyasına damga vurdu. Çocuklar için uygun bir senaryoya sahip olan filmin konusu ise ergenlik çağını yaşayan küçük bir kızın hikayesini konu ediniyor. Baskıcı ve korumacı bir anneye sahip olan 13 yaşındaki Mei Lee karmaşık bir hayat yaşamaktadır. Bu dönemde yapmak istediği çılgınlıklar, ilişkileri ve vücudundaki değişiklikler onu farklı bir karaktere büründürmektedir. Heyecanlandığında ise kırmızı bir pandaya dönüşen Mei eşsiz bir ergenlik dönemi yaşamaktadır.

12. Raya and the Last Dragon (Raya ve Son Ejderha)

Animasyon Filmleri

Fantastik bir hikayenin konnu edildiği bu animasyon filminde Raya isimli genç bir savaşçının maceralarını izliyoruz. Lumandra diyarında yaşayan Raya canavarlar tarafından ülkesinin tehdit altında olduğunu görünce yaşayan son ejderhayı bulmak için harekete geçer. Efsaneye göre 500 sene önce canavarlar Lumandra'yı işgal ederken ejderhalar canavarları yenerek ülkeden dışarı atmışlardır. Şimdi ise tek kurtarıcı yine bir ejderhadır.

TürAnimasyonFantastikMacera
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDon
Hall
OyuncularKelly Marie
Tran
AwkwafinaGemma
Chan

13. Tom ve Jerry

Animasyon Filmleri

En iyi animasyon filmleri arasında yer alan Tom ve Jerry’de haylaz minik fare ile talihsiz sokak kedisinin maceraları anlatılıyor. Büyük bir organizasyonun öncesinde hazırlıklara başlayan Kayla isimli bir kadın ortalığı dağıtmaması için Jerry’i etkisiz hale getirmek ister. Bunun için Tom ile anlaşan Kayla başına nelerin geleceğinin farkında bile değildir.

TürAnimasyonKomediAile
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTim
Story
OyuncularChloë
Grace
Moretz
Michael
Peña
Rob
Delaney

14. Justice Society World War 2 (Adalet Birliği: Dünya Savaşı 2)

Animasyon Filmleri

İkinci dünya savaşına dair bir macerayı konu edinen bu ödüllü animasyon filminde Justice Society ekibinden bir grup müttefiklere yardım etmektedir. İşler zorlaşmaya başladığında ise gelecekten bir müttefik tüm tarihin seyrini değiştirecektir.

TürAnimasyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJeff
Wamester
OyuncularStana
Katic
Matt
Bomer
Omid
Abtahi

15. Scoob!

Animasyon Filmleri

En çok izlenen animasyon filmlerinden biri olan Scooby Doo’nun sinemaya aktarıldığı bu filmde ekibin bir araya gelişi ve Mystery INC’i kurma hikayeleri anlatılıyor. Shaggy, Scooby, Velma, Fred ve Daphne dedektif olma hayali kuran gençlerdir. Kendileri için bir şirket kuran bu gençler hemen tehlikeli ve zorlu vakaların üzerine atılırlar.

TürAnimasyonKomediAile
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTony
Cervone
OyuncularFrank
Welker
Will
Forte
Zac
Efron

16. Onward (Hadi Gidelim)

Animasyon Filmleri

Hadi Gidelim filmi iki elf kardeşin yaşadığı macerayı anlatıyor. Çekingen olan küçük erkek kardeş Ian Lightfoot ve ağabeyi Barley Lightfoot dünyada hiç sihir kalıp kalmadığını merak eder. Kardeşler bu uğurda yola çıkarlar ve film başlarından geçen olayları anlatır. Komik animasyon filmleri kategorisinde de yer alan bu filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDan
Scanlon
OyuncularTom
Holland
Chris
Pratt
Julia
Louis
-Dreyfus

17. Toy Story 4 (Oyuncak Hikayesi 4)

Animasyon Filmleri

Oyuncak Hikayesi serisi 4. filmi olan Oyuncak Hikayesi 4 diğer filmler gibi sürükleyici senaryosuyla dikkat çekiyor. Macera filmleri kategorisinde de yer alan filmde geri dönüşüm projesi olarak yaratılan Forky, oyuncak olduğunu bir türlü kabul etmemektedir. Buna rağmen Forky neden dünyada var olduğunu düşünmektedir. Oyuncak Hikayesi 4, Forky’nin macerasını anlatmaktadır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChris
Buck
OyuncularKristen
Bell
Idina
Menzel
Josh
Gad

18. Weathering With You

Animasyon Filmleri

Weathering With You Japon anime filmleri kategorisinde yer alıyor. Filmde Hodaka adındaki bir gencin hikayesi anlatılıyor. Hodaka izole yaşantısını geride bırakıp Japonya’ya yerleşir. Japonya’da bir dergide işe giren Hodaka, şehre alışmaya çalışırken Hina isminde, özel güçleri olan genç bir kızla tanışır ve her şey değişir.

TürAnimasyonFantastikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMakoto
Shinkai
OyuncularKotaro
Daigo
Nana
Mori
Shun
Oguri

19. Frozen II (Karlar Ülkesi II)

Animasyon Filmleri

Karlar Ülkesi 2 filmi birinci filmin devamı niteliğinde bir yapım. Filmdeki karakterimiz Elsa hayatına etki eden durumların cevabını aramak için Erindel’in çok daha uzağına gider. Neden büyülü güçlerle doğdu gibi sorulara yanıt bulmaya çalışan Elsa’ya, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven eşlik eder. Sihirle ilgili animasyon filmleri arasında en üst sırada yer alan Karlar Ülkesi 2'yi mutlaka izlemelisiniz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChris
Buck
OyuncularKristen
Bell
Idina
Menzel
Josh
Gad

20. Loving Vincent (Vincent'i Sevmek)

Animasyon Filmleri

Yağlı boya şeklinde bir animasyon olan Loving Vincent’te, sorunlu bir sanatçının son mektubunu teslim etmek için Van Gogh’un memleketine gelip orada son günlerini araştıran bir adamın hikayesi anlatılıyor.

TürAnimasyonBiyografiSuç
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDorota
Kobiela
OyuncularDouglas
Booth
Jerome
Flynn
Robert
Gulaczyk

21. A Silent Voice: The Movie

Animasyon Filmleri

En iyi 2016 animasyon filmleri arasında yer alan bu yapımda japon anime türünün dramatik yönünü görüyoruz. Genç bir adam sürekli olarak zorbalık yapar bu nedenle de sınıf arkadaşları tarafından dışlanmış. Genç adam zorbalığa devam ederken bir anda işitme engelli bir kızla tanışır ve artık serseriliği bırakarak hayatını düzene sokmaya karar verir.

TürAnimasyonDramAile
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNaoko
Yamada
OyuncularMiyu
Irino
Saori
Hayami
Aoi
Yûki

22. Tangled (Karmakarışık)

Animasyon Filmleri

Eğlenceli animasyon filmlerinden biri olan Rapunzel'de kulaktan kulağa günümüze kadar gelen uzun saçlı Rapunzel'in hikayesi anlatılıyor. Rapunzel büyüleyici uzun saçlarıyla doğduğundan beri bir kulede yaşamaktadır. Bir hırsız Rapunzel’e rastlar ve son derece ilginç olaylar gelişir.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenNathan
Greno
OyuncularMandy
Moore
Zachary
Levi
Donna
Murphy

23. The Secret of Kells (Büyülü Kitap)

Animasyon Filmleri

Ortaçağ’da geçen hikayede genç bir adamın karakolu barbarlar tarafından kuşatmaya uğrar. Bir gün elinde bilgelik ve güçler ile alakalı kitapla birlikte bir usta gelir ve macera başlar.

TürAnimasyonMaceraAile
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenTomm
Moore
OyuncularEvan
McGuire
Brendan
Gleeson
Mick
Lally

24. Happy Feet (Neşeli Ayaklar)

Animasyon Filmleri

2006 yılında izleyicisiyle buluşan Neşeli Ayaklar filmi hem senaryosu hem eğlenceli sahneleri hem de birbirinden tatlı penguenleriyle animasyon filmi severlerin kalbinde taht kurdu. 1 yaşından 80 yaşına kadar herkesin keyifle izleyebileceği bu animasyon filminde soğuk diyarların tatlı yaratıkları olan penguenlerin yaşamları konu ediniliyor.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularElijah
Wood
Brittany
Murphy
Hugh
Jackman

25. Madagascar (Madagaskar)

Animasyon Filmleri

Birçok kişinin diline takılan şarkı olan “I Like to Move It” parçasının çıkış noktası olan 2005 yapımlı Madagaskar, hayvanlar aleminin maceralar dolu anlarını izleyiciye yansıtıyor. En çok izlenen animasyon filmlerinden bir tanesi olan ve animasyon film önerileri listesinde her daim belirtilen Madagaskar filminde, Zebra Marty, Aslan Alex, Zürafa Melman ve hipopotam Gloria’nın hikayesi anlatılmaktadır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenEric
Darnell
OyuncularChris
Rock
Ben
Stiller
David
Schwimmer

26. Brave (Cesur)

Animasyon Filmleri

2012 yılında vizyona giren en güzel animasyon filmlerinden bir tanesi olan Brave (Cesur), İskoçya’nın dağlık bölgelerinde yaşayan ve acımasız canavarlara karşı koyan bir kızın hikayesi anlatılmaktadır. En çok izlenen animasyon filmleri arasında gösterilen Brave filminde, çok başarılı bir okçu olan Merida, kral ve kraliçenin kızlarıdır. Kendi başına hareket eden ve gelenekleri yok sayan Merida’nın başına olmadık işler gelir. Heyecan ve aksiyon dolu bir animasyon filmi isteyenler için güzel bir tercih olacaktır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenMark
Andrews
OyuncularKelly
Macdonald
Billy
Connolly
Emma
Thompson

27. Cars (Arabalar)

Animasyon Filmleri

2006 yılında vizyona giren ve en sevilen animasyon film serileri arasında yer alan "Arabalar" isimli yapım yarış konulu eğitici ve keyifli bir filmdir. Herkesin zevkle izleyebileceği bu yapımın konusunda, Şişmek McQuenn’in Piston yarışını kazanmak için düştüğü macerayı anlatır. Serinin diğer filmleri de en az ilk film kadar etkilidir.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJohn
Lasseter
OyuncularOwen
Wilson
Bonnie
Hunt
Paul
Newman

28. Frozen (Karlar Ülkesi)

Animasyon Filmleri

Gelmiş geçmiş en çok izlenen animasyon filmi olmasının yanı sıra aynı zamanda en çok hasılat yapan animasyon filmi olarak da listelerde yerini alan Karlar Ülkesi filmi, etkileyici ve güzel hikayesi ile izleyicilerinin güzel vakit geçirmesini sağlamaktadır. Animasyon filmleri arasında son yıllarda oldukça başarılı bir yapım olan Karla ülkesi, gelecek nesil animasyon filmlerine de örnek teşkil etmiştir. Henüz izlemediyseniz, bu yapımı kesinlikle izlemelisiniz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenChris
Buck
OyuncularKristen
Bell
Idina
Menzel
Jonathan
Groff

29. Moana

Animasyon Filmleri

Animasyon türünde hikayesiyle oldukça fazla dikkat çeken bir yapım olan Moana’da, Maui adındaki yarı tanrı, Ana Ada Te Fiti'nin kalbini çalarak bir lanete sebep olur ve lanetten dolayı halk ne balık tutabilir ne de toprağını işleyebilir. Lanetin son bulması için tek çözüm, yarı Tanrı Mui’yi bulup, Te Fiti'nin kalbini yerine koymasını sağlamaktır. Bakalım kahramanlarımız bu işin üstesinden gelebilecek midir?

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRon
Clements
OyuncularAuli'i
Cravalho
Dwayne
Johnson
Rachel
House

30. Kung Fu Panda

Animasyon Filmleri

Sinemanın en güzel animasyon filmleri arasında yer alan Kung Fu Panda, Çin’de bir restoranda çalışan Panda Po’nun hayatını anlatmaktadır. Filmde, Kung Fu dövüş sanatına özenen Po, ne yazık ki bulunduğu bölgenin de en tembel hayvan türüdür. Bildiğimiz panda yani… Bu sırada filmin geçtiği Barış Vadisi’ne düşmanlar dayanmıştır ve efsaneye göre bir kurtarıcının gelmesi beklenmektedir. Peki, o kurtarıcı kimdir dersiniz?

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenMark
Osborne
OyuncularJack
Black
Ian
McShane
Angelina
Jolie

31. Despicaple Me (Çılgın Hırsız)

Animasyon Filmleri

Son yılların en güzel animasyon filmlerinden bir tanesi olan Çılgın Hırsız, 2010 yılına damga vuran bir yapımdır. Filmin konusu; Minionlar ve küçük Agnes'in kötü adam rolündeki Gru, Dr. Nefario'un hain planların kurtulma çabalarını anlatıyor. Peki iyilik mi kazanacak yoksa kötülük mü? Çıktığı ilk günden itibaren milyonlarca kez izlenen Despicable Me filmini hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

TürAnimasyonMaceraSuç
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenPierre
Coffin
OyuncularSteve
Carell
Jason
Segel
Russell
Brand

32. Wreck it Ralph (Oyunbozan Ralph)

Animasyon Filmleri

2012 yılının animasyon filmlerinin bir eşik olduğunu söylesek abartmış olmayız. Son yılların en çok izlenen animasyon filmlerinden olan Oyunbozan Ralp’de, baş rolde yer alan Ralph, her zaman günü kurtaran, oyunlarının iyi çocuk yıldızı Fix-It- Felix tarafından geri planda bırakılmaktan sıkılmıştır. Olanların ardından Ralph kötü çocuk olmaya karar verir. Sonrasında yaşananlar ise tam bir hayal dünyası… Hiç sıkılmadan izleyeceğiniz güzel bir animasyon filmi için Oyunbozan Ralph’i kesinlikle listenize ekleyebilirsiniz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRich
Moore
OyuncularJohn C.
Reilly
Jack
McBrayer
Jane
Lynch

33. Shrek

Animasyon Filmleri

Komedi ve macera alanında en iyi animasyon filmleri arasında yer alan Shrek filmi listemizde kendisine yer buldu. 2001 yılında vizyona giren bu büyük yeşil dev bizleri arkadaşlarıyla beraber güzel bir maceranın içerisine sokmaktadır. Filmde Shrek ve Fiona'nın imkansız aşk hikayesi komedi ile harmanlanarak anlatılıyor. Güzel bir animasyon filmi izleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAndrew
Adamson
OyuncularMike
Myers
Eddie
Murphy
Cameron
Diaz

34. Ratatouille (Ratatuy)

Animasyon Filmleri

Animasyon filmleri sevenler için oldukça komik ve macera dolu bir animasyon filmi ile karşınızdayız. Ratatuy’un filminin konusu hayatı boyunca aşçı olmak isteyen şişman fare Remy'nin macera dolu yolculuğunu anlatıyor. Hayallerinin peşinden Paris'e giden Remy ortalığı birbirine katıyor. Film 7'den 70'e her yaş grubu için uygun bir içeriğe sahiptir.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenBrad
Bird
OyuncularBrad
Garrett
Lou
Romano
Patton
Oswalt

35. The Incredibles (İnanılmaz Aile)

Animasyon Filmleri

IMDB listesinde macera ve aksiyon tarzı animasyon filmleri arasında gösterilen İnanılmaz Aile, özel güçlere sahip özel yetenekleri olan bir ailenin hikayesini anlatıyor. İnanılmaz Aile, 2006 yılında animasyonlara verilen Annie Ödülleri'nde 10 dalda ödül alırken aynı zamanda Oscar ödülünü de kazanmıştır.

TürAnimasyonMaceraAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenBrad
Bird
OyuncularCraig T.
Nelson
Samuel L.
Jackson
Holly
Hunter

36. How To Train Your Dragon (Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?)

Animasyon Filmleri

Viking esintilerinin verildiği animasyon filmi Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? (How to Train Your Dragon) macera ve aksiyon sahneleriyle oldukça etkili bir animasyon filmidir. Film hakkında kısa bir özet versek spoilere girebilir. Bu yüzden bize inanın ve en güzel animasyon filmlerinden bir tanesi olarak gösterilen Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? filmini izleyin.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDean
DeBlois
OyuncularJay
Baruchel
Gerard
Butler
Christopher
Mintz
-Plasse

37. Finding NEMO (Kayıp Balık Nemo)

Animasyon Filmleri

Vizyona girdiği dönem en güzel animasyon filmleri arasında gösterilen Kayıp Balık Nemo filmi, günümüzde birçok gencin animasyon filmine ilgi duymasını sağlamıştır. Filmin konusu annesiz büyüyen balık Nemo'nun tek başına çıktığı bir gezi sonrasında kaybolmasını ve evinden çok uzaklara gitmesini anlatıyor. 2004 en iyi animasyon filmleri dalında Oscar kazanan Kayıp Balık Nemo, kesinlikle izlemeniz gereken bir yapımdır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularAlbert
Brooks
Ellen
De
Generes
Alexander
Gould

38. Inside Out (Ters Yüz)

Animasyon Filmleri

2015 yılı animasyon filmlerinden bir tanesi olan ve vizyona girmesiyle beraber herkesin beğenisini kazanan Ters Yüz filmi, Oscar dalında ödül alma başarısı göstermiştir. Kendine özgün senaryosu ve hayattan verdiği esintilerle izleyicilerden tam not almıştır. 73. Altın Küre Film Ödül Töreni'nde yılın en iyi animasyon filmi ödülünü alan animasyon filminin konusu Riley isimli küçük bir kızın, babasının işi sebebiyle başka bir yere taşınmasıyla gelişen olayları anlatmaktadır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenPete
Docter
OyuncularAmy
Poehler
Bill
Hader
Lewis
Black

39. UP (Yukarı Bak)

Animasyon Filmleri

Sizlere, macera dolu bir animasyon filmi öneriyoruz. Vizyona girdiği dönemden itibaren en iyi animasyon filmleri listelerinde yer alan Yukarı Bak filmi, animasyon ve anime sevenler için oldukça güzel bir tercih olacaktır. En güzel macera animasyon türünü barındıran Yukarı Bak’ın konusu, eşinin ölümünün ardından sürekli olarak planladığı bir macerayı gerçekleştirmek ister. Carl, 78 yaşında binlerce balon bağladığı bir seyahat aracıyla dünyayı gezmeye başlar. Yanında ise 8 yaşında davetsiz bir misafir vardır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenPete
Docter
OyuncularEdward
Asner
Jordan
Nagai
John
Ratzen
-berger

40. Toy Story (Oyuncak Hikayesi)

Animasyon Filmleri

1995 yılında ilk filmi çıkan Oyuncak Hikayesi animasyon filmi, sonrasında 4 film daha çıkarmıştır. En iyi animasyon filmleri öneri listesinde her daim yer alacak olan bu güzel animasyon filminin en çok beğenilen filmi ise Oyuncak Hikayesi 3 filmidir. Eğer, Oyuncak Hikayesi animasyon filmini hiç izlemediyseniz, serinin ilk filminden başlayarak izleyebilirsiniz.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenJohn
Lasseter
OyuncularTom
Hanks
Tim
Allen
Don
Rickles

41. Wall-E (Vol-İ)

Animasyon Filmleri

En çok izlenen ve ödüllü animasyon filmleri arasında yer alan Wall – E, en güzel animasyon filmleri listesinde yer almaktadır. Robotlu animasyon filmleri sevenler için oldukça güzel bir tercih olan Wall-E’nin konusunda geri dönüşümsüz çöplerden dolayı dünya yaşanmaz bir hale gelmiştir. Bunun üzerine bir şirket insanları uzay aracına alıp, dünyanın Wall E adı verilen robotlar tarafından temizlenmesi çalışması başlatır. Sonrasında, aksiyon, macera, komedi ve aşk… En iyi animasyon filmleri listesinde yer alan Wall-E’yi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürAnimasyonMaceraAile
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa
Knight
Jeff
Garlin

42. Coco

Animasyon Filmleri

Animasyon filmleri içerisinde IMDb’de oldukça yüksek bir puana sahip olan Coco, başarılı bir müzisyenin hayranı olan Mugiel’in başından geçen macera dolu olayları aktarmaktadır. Birçok aksiyon macera filmine taş çıkartacak seviyedeki Coco’yu, her yaştan okurun izlemesini tavsiye ediyoruz.

TürAnimasyonMaceraAile
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLee
Unkrich
OyuncularAnthony
Gonzalez
Gael
García
Bernal
Benjamin
Bratt

43. Lion King (Aslan Kral)

Animasyon Filmleri

Bizi çocukluğumuza götürecek animasyon filmlerinin başında kesinlikle ama kesinlikle Aslan Kral animasyon filmi gelmektedir. Birçok kişi aslan kral çizgi filmi ile büyürken, onun maceraları ile heyecanlanmıştır. Gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmleri arasında yer alan Aslan Kral filmi en çok izlenen animasyon filmi özelliğini taşıyan birkaç filmden bir tanesidir. Entrika, macera ve aksiyon dolu bir animasyon filmi izlemek isteyeneler için Aslan Kral’ı kesinlikle öneririz.

TürAnimasyonMaceraDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRoger
Allers
OyuncularMatthew
Broderick
Jeremy
Irons
James
Earl
Jones

44. Spider-Man Into The Spider-Verse (Örümcek Adam: Örümcek Evreninde)

Animasyon Filmleri

Spider-Man: Into the Spider-Verse filminde dünyayı kurtarmak amacı güden Brooklyn’li genç kahramanımız Miles Morales’in başından geçen hikayeleri anlatmaktadır. Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış annenin evladı olan Morales, yeni okuluna uyum sağlamakta oldukça zorlanmaktadır. Anne ve babası sadece yetenekli öğrencilerin yer aldığı okulda, Morales’ten büyük başarılar beklemektedir ancak genç kahramanımız farklı şeyler peşinde koşmaktadır. Bir gün radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan Morales, bambaşka bir dünyaya da adım atmış olur. Animasyon film türünde 2018 yılında vizyona giren Spider-Man: Into the Spider-Verse, Marvel hayranlarının kesinlikle izlemesi gereken bir yapım.

TürAnimasyonMaceraAksiyon
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBob
Persichetti
OyuncularShameik
Moore
Jake
Johnson
Hailee
Steinfeld

45. Spirited Away (Ruhların Kaçışı)

Animasyon Filmleri

İçeriğin başında da söylediğimiz üzere en iyi animasyon filmleri arasında sadece en yeni animasyon filmleri yer almaktadır. 2001 yılında vizyona giren Ruhların Kaçışı animasyon filmi, bugün dahi izlenebilen bir yapımdır. Ödüllü animasyon filmleri arasında yer alan Ruhların Kaçışı filminin konusu; Chihiro isimli küçük kız ailesi ile beraber başka bir yere taşınır. Sonrasında maceramız başlar. Ruhlar aleminde geçen en iyi animasyon filmleri arasında yer alan Ruhların Kaçışı, Oscar kazanan ilk anime filmidir.

TürAnimasyonMaceraAile
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenHayao
Miyazaki
OyuncularDaveigh
Chase
Suzanne
Pleshette
Miyu
Irino

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
90 Yorum