Tarihe Kaynaklık Eden En İyi 24 Dönem Filmi Önerisi | 2024

İçeriğimizde romantizm, dram ve savaş konulu dönem dizileri yer alıyor. İşte birbirinden iyi 24 dönem filmi önerisi...
Tarihe Kaynaklık Eden En İyi 24 Dönem Filmi Önerisi | 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi Dönem Filmleri Listesi 

Tarihte önemli olayları ele alan birbirinden güzel dönem filmlerini sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte bir araya getiriyoruz. Listemizi birçoğu ödüllü filmlerden oluşan yerli ve yabancı en iyi dönem filmleri oluşturuyor. İşte Netflix dönem filmlerininde yer aldığı mutlaka izlenmesi gereken en iyi ve en yeni dönem filmleri listesi...

Dönem Filmleri;

1. Malazgirt 1071

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Sultan Alparslan’ın en büyük hayali Müslüman toplulukları Selçuklu Bayrağı’nın altında toplamaktır. Bunun için de amcası Tuğrul Bey dönemi itibariyle düzenli olarak Anadolu’ya sefer düzenlemektedir. Bizans içerisinde yaşanan iç karışıklıklar Türklerin Anadolu’ya girmesini kolaylaştırdığı gibi Malazgirt ovasında büyük bir savaş işleri tamamen değiştirmektedir.

TürTarihSavaş
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖzgür
Bakar
Bilal
Kayoncu
OyuncularVildan
Atasever
Cengiz
Coşkun
Haluk
Piyes

2. Amsterdam

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri
Birinci Dünya Savaşı sırasında asker olan Burt, Harold ve hemşire Valeria’nın yolu bir gün askeri hastane içerisinde kesişir. Kısa sürede çok yakın arkadaş olan üçlü bir cinayete tanık oldukları ilk andan itibaren hayatları tamamen değişime girmektedir. Tanık oldukları cinayetin şüphelisi haline gelen Burt, Harold ve Valeria; kendilerini aklamak için davayı araştırmakta eminlerdir.

TürKomediDramTarih
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
O. Russel
OyuncularChristian
Bale
Alessandro
Nivola
Margot
Robbie

3. Kadın Kral

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

On Sekizinci yüzyıldan itibaren Batı Afrika’nın güçlü devletlerinden birisi olan Dahomey Krallığı tamamen kadınlardan oluşan bir askeri birliğe ev sahipliği yapmaktadır. Vahşilikle korunan bu krallık General Nanisca, askerlerinin hayatlarını tamamen mahvetmek için çabalayan düşmanlarına karşı ise büyük eğitimler göstermektedir.

TürAksiyonDramTarih
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGina
Prince-Bytewood
OyuncularViola
Davis
Thuso
Mbedu
Iashana
Lynch

4. Bandırma Füze Kulübü

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

1950’li yıllar içerisinde uzaya karşı merak her geçen gün artmaktadır. ABD ile Sovyetler Birliği başta olmak üzere pek çok ülke, bilinmezlerle dolu bir araştırma içine girerler. 1957 yılına gelindiğinde ise ilk olarak SSCB Sputnik sayesinde uzaya roket gönderir ve bu durumdan ilham alan Bandırma’da yaşayan liseli gençler, devletin desteği ile uzaya roket göndermek üzere bir kulüp kurarlar.

TürDramTarih
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖmer Faruk
Sorak
OyuncularAlina
Boz
Deniz
Can Aktaş
Aslı
Bekiroğlu

5. Broken Circle

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Antik Yunanistan’da Agamemnon zamanlarında, Truva Savaşından kısa süre öncesinde işler yersine gitmeye ve her şeyin işleyişi tersine dönmeye başlar. Genç Electra, hakikatin ne olduğunu öğrenmek için varoluşsal bir arayış içine girdiğinde ise zaman çatlaklarının arasında kaybolmaya başlar.

TürTarihMüzikal
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDemetrios
Katis
OyuncularHritos
Amvrazis
Hristos
Glykos
Vagia
Kofou

6. Melchior the Apothecary

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Baltık Denizi’ni korsanlardan kurtaran tarikat şövalyesi Tallinn’de öldürülmüştür. Kahramanın kafası kesilip boğazına kadar bozuk paralarla doldurulduğunda şerif, ölülerle konuşabile eczacı Melchior’a suçu araştırması için emir verir. Genç adam öldürülen şövalyenin ardındaki gizemi keşfettiğinde ise birbirinden korkunç suç dizileri ortaya çıkmaya başlar.

TürSuçTarihGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElmo
Nüganen
OyuncularSiim
Kelner
Ken
Rüütel
Marko
Matvere

7. Amanat

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri
19’uncu yüzyılın ilk yarısında İmam Şamil ve Lisa Olenina’nın oğlu arasında dramatik bir aşk hikayesi meydana gelmeye başlar. Aşk ve ihanet, onur ve görev, vatana hizmet ve sadakat tüm film boyunca sahnelenirken siyasetin içerisinde aşk olmasının mümkün olup olmadığı ise tarihin o dönemlerinde mümkün olup olmadığına dair ışık tutmaktadır.

TürBiyografiDramTarih
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRauf
Kubayev
Anton
Sivers
OyuncularPatimat
Abasova
Nabi
Akhmedov
Vladimir
Badov

8. Corsage

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri
1877 yıllarında var olan güzellik aldığı ve bu algı ile tanınan Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth sonunda kırk yaşına girmişti. Resmi olarak yaşlı kabul edilen imparatoriçe halkın karşısındaki imajını korumak istediği için her şeyi yapmaya hazırdır. Sıkı bir oruç ve egzersiz süreçleri içerisinde büyük bir savaşa kalkışır. 

TürBiyografiDramTarih
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarie
Kruetzer
OyuncularVicky
Krieps
Florian
Teictmeister
Katharina
Lorenz

9. Kurtuluş Hattı

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Nutuk’ta özellikle teşekkür iletilen telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatı sizlerle. Milli Mücadele’nin seyrini değiştirmeye yetecek gizli haberleşme ağı işleri tamamen değiştirmektedir. İşgal kuvvetleri Anadolu ve İstanbul arasındaki tüm bağı koparmak üzere hareket ederken bir grup vatansever bu gizli hattı ortaya çıkartır. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasret içerisinde kalan Hilal’e kavuşmak üzere bekleyişte olan Hamdi, beklenmedik gerçeklerle yüzleştiğinde işlet değişmeye başlar.

TürDramTarih
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSelman
Kayabaşı
OyuncularGülsim
Ali
Yusuf
Aytekin
Emin
Gürsoy

10. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Bir grup, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı için protesto düzenlemiştir. Protestonun sonucunda hükümet, adı Şikago Yedilisi olarak anılacak bu gruba ayaklanmaya teşvik suçlamasını yöneltir. Film, Şikago Yedilisi’nin 1969 yılında görülen meşhur duruşmasını anlatmaktadır.

TürGerilimTarihDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
Abdul-Mateen II
Sacha
Baron Cohen
Joseph
Gordon-Levitt

11. Hamilton 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Amerika’nın kurucu isimlerinden birisi Hamilton’un hayatını anlatan bir filmdir. İlk Hazine Bakanı olan Alexander Hamilton, Amerika’nın önde gelen kurucularındandır. Yaşadığı hayatı anlatan film kesinlikle izlenmesi gereken biyografi filmlerinden birisidir.

TürTarihMüzikalBiyografi
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThomas
Kail
OyuncularLin-Manuel
Miranda
Jonathan
Groff
Daveed
Diggs

12. Greyhound 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Greyhound filmi, ABD’nin 2. Dünya Savaşı’na girmesinin ardından sonraki süreci anlatmaktadır. Hayatı derecede önemli olan müttefik konvoyunun görevi verilen savaş gemisi denizde hareket ederken, suyun altında bekleyen Alman denizaltılarından kurtulmak zorundadır. Gerçek bir hikayeden alınan Greyhound filmi kesinlikle izlemeniz gereken tarihi yapımlardan birisidir.

TürAksiyonDramTarih
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Schneider
OyuncularTom
Hanks
Elisabeth
Shue
Stephen
Graham

13. Karanlık Sular

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Okyanusta tek başına sörf yapan kadın köpek balığı saldırısından korunabilmek için türlü türlü şeyler denemektedir. Denizin ortasında mahsur kalan kadın büyük bir hayat mücadelesi verir. Oyuncu kadrosunda dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu Karanlık Sular filminde okyanusun ortasında tek başına kalan kadın acaba hayatta kalabilecek midir?

TürKorkuGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularBlake
Lively
Angelo
Lozano Corzo
Jose Manuel
Trujillo Salas

14. The Outpost 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Özgürlük Hareketı için Afganistan’a gönderilen 50 asker coğrafyayı çok fazla bilmemektedir. The Outpost, Afganistan’da 400 direnişçiye karşı savaşan 50 Amerikan askerinin hikayesini anlatmaktadır. Film gerçek hikayeden esinlenmiştir. 

TürSavaşDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRod
Lurie
OyuncularScott
Eastwood
Caleb Landry
Jones
Orlando
Bloom

15. The King Speech 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

İngiliz Kraliyet Ailesi, önemli bir sorun ile karşı karşıyadır. Kral V. George öldüğünde krallık makamı büyük çocuğu Edward' a kalmıştı fakat Edward bu makamı istemiyordu çünkü Amerikalı bir sevgilisi vardı ve onunla evlenmek istiyordu. Kraliyet ailesinden birisi İngiliz kadınlardan başkasıyla evlenemezdi. Bu yüzden karallık makamını kardeşi VI. George' ye bıraktı. VI. George'nin ise önemli bir rahatsızlığı bulunuyordu. Çocukluğundan beri kekemelik sorunu yaşıyordu ve bu rahatsızlık halka seslenişinde sıkıntı oluşturuyordu. Konuşma günü gelene kadar kekemeliği yenebilmek için dönemin en ünlü konuşma terapisti Lionel Logue' ye giden VI. George' nin bu süreçte yaşadıklarını anlatan filmde başrolde Colin Firth yer alıyor. Ona, Geoffrey Rush, Guy Pearce, Michael Gambon ve Helena Bonham Carter gibi isimler eşlik ediyor.

TürBiyografiTarihDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTom
Hooper
OyuncularColin
Firth
Helena
Bonham Carter
Derek
Jacobi

16. Okuyucu 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Hitler ve Naziler' in devrilmesiyle İkinci Dünya Savaşı bitmiştir. Savaşın ardından yaralarını saran ve normal hayata dönmeye çalışan Almanya' da genç bir adam olan Michael, Hanna Schmitz' e gördüğü anda aşık olmuştur fakat aralarında yaş farkı vardır. Öyle ki Hanna neredeyse Michael' in iki katı yaşındadır. İlk zamanlar platonik giden bu ilişki daha sonra Hanna' nın da karşılık vermesiyle karşılıklı hale gelir. Yaş farkı sebebiyle gizli sürdürülen bu ilişki Hanna' nın aniden ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçer. Michael hukuk okur ve Naziler' in yargılandığı mahkemede görev almaya başlar. Kader Hanna ile Michael' in mahkemede tekrar karşılaştıracaktır. Başrollerinde Ralph Fiennes ve Kate Winslet' in yer aldığı filmde Bruno Ganz, Lena Olin ve David Kross gibi isimler karakterlere hayat veriyor.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenStephen
Daldry
OyuncularKate
Winslet
Ralph
Fiennes
David
Kross

17. Savaş Atı

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Birinci Dünya Savaşı yıllarını anlatan filmde, Albert ve onun evcileştirdiği can dostu Joey isimli atın hikayesi anlatılıyor. İkili savaş başlayınca Joey savaşlarda kullanılmak üzere cepheye gönderilir. Albert ve Joey ayrı düşmüş olsalar da her ikisinin yaşadığı maceralar etrafındakileri etkiliyor. Bu savaş atının özellikle farklı ülkelerde temas ettiği insanların hayatlarını nasıl değiştirdiğini ve serüvenlerini anlatan filmde Jeremy Irvın, Emily Watson, Peter Mullan, David Thewlis ve Benedict Cumberbatch gibi isimler yer alıyor. Kitaptan sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Steven Spielberg oturuyor.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularJeremy
Irvine
Emily
Watson
Peter
Mullan

18. Beynelmilel 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

80 darbesinden sonra askeri baskı altında yaşamak durumunda kalan halkın başından geçen olaylar mizahi bir dille anlatılıyor. Güney' de küçük bir kasabada geçen filmde yöredeki müzik grubunun hikayesi anlatılıyor. Askeri cunta rejimi kısıtlamaları altında nasıl yaşayacağını bilmeyen ve buna alışmaya çalışan müzik grubunda yer alan Abuzer ile kızı Gülendam arasında geçen diyaloglar filme damgasını vuruyor. Hem dönemin şartlarını anlatan hem de eleştirel yaklaşımı komedi unsuruyla birleştiren filmde Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Cezmi Baskın, Şahin Irmak ve Umur Kurt rolleri paylaşıyorlar.

TürKomediDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenSırrı Süreyya
Önder
Muharrem
Gülmez
OyuncularCezmi
Baskın
Özgü
Namal
Umut
Kurt

19. Cengiz Han 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Filmde dünyanın kaderini etkileyen ve bu güne kadar bir devlete ait en büyük topraklara sahip olan büyük Moğol imparatoru Cengiz Han' ın mücadelesi anlatılmaktadır. Moğollar, küçük aileler ve sülaleler halinde yaşayan ve göçebe yaşamı benimseyen küçük boylardan oluşuyordu. Osmanlı Devleti kurulmadan önceki beylikler dönemi gibi düşünülebilecek bu durum ülkeyi zayıf kılıyordu. Beylikler arasındaki ilişkiler de iyi sayılamazdı ve birbirleri arasında mücadele içindeydiler. Cengiz bu durumu düzeltmek istiyordu. Bunun için çok fazla çile çekmesi gerekmiş olsa da bugün bildiğimiz Moğol İmparatorluğu' nu kurmuş ve tarihin en büyük topraklarına sahip devleti haline getirmiştir. Film ilk toplanma ve devlet bütünlüğünü sağlama aşamalarını anlatıyor.

TürTarihBiyografiSavaş
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSergey
Bodrov
OyuncularTadanobu
Asano
Honglei
Sun
Khulan
Chuluun

20. Hayat Güzeldir 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

İtalya yapımı film 1930 yılların İtalyasını anlatır. İtalyan yahudisi olan Guido, mutlu bir evlilik yapar. Guido ve karısının bir çocukları olur. Mutlu bir yaşam sürerlerken İkinci Dünya Savaşı patlak verir. Almanlar İtalya' yı işgal eder. Yahudi oldukları için onları trene bindirirler ve toplama kampına götürürler. Guido' nun karısı çocuğunu Alman askerlerinden gizler ve toplama kampında yaşananların bir oyundan ibaret olduğunu, eğer bu oyunu kazanırlarsa ona ödül olarak tank vereceğini söyler. Çocuk olayların farkında olmadan toplama kampında bir dolapta savaş bitene  dek kalır. Amerikan askerleri İtalya'yı geri aldığı zaman oyun bitmiştir ve kazanılmıştır.

TürDramKomedi
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenRoberto
Benigni
OyuncularRoberto
Benigni
Horst
Buchholz
Marisa
Paredes

21. Boleyn Kızı 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Kraliyet ailesine henüz 14 yaşındayken gelin adayı olarak gönderilen Mary'i kral ilk gördüğü anda ondan etkilenmiş ve onunla özel olarak ilgilenmiştir. Bu ilgi karşısında etkilenen Mary de krala aşık olmuştur. İkili arasındaki ilişki Mary'nin müstakbel kraliçe olacağı yönündeki beklentiyi kuvvetlendirmiş ve halk tarafından şimdiden benimsenmeye başlanmıştır fakat Mary'nin kardeşi Anne, gün geçtikçe büyümüş güzelleşmiş ve dikkat çekmeye başlamıştır. Kralın ilgisini yavaş yavaş kaybeden Mary birden rakip olarak karşısında kardeşi Anne'yi bulmuştur. Kardeşleri birbirine düşüren bu aşk, ailenin geleceğini de etkilemiştir. Kızların zıt karakterli yapıları ortalığı karıştırmayı başarmış ve aşkın neler yapabileceğini göstermiştir. Filmde Scarlett Johansson, Natalie Portman ve Eric Bana gibi isimler yer almaktadır.

TürDramTarih 
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJustin
Chadwick
OyuncularNatalie
Portman
Scarlett
Johansson
Eric
Bana

22. Devrim Arabaları 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

60 darbesinden sonra başa geçen Cemal Gürsel, hayalini kurduğu yerli üretim otomobil projesi için TCDD işletmesini görevlendirir ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kadar arabanın yetiştirilmesini emreder. Cumhuriyet Bayramı' na 130 gün gibi kısa bir süre vardır ve ortada plan bile yoktur. 23 mühendis hemen toplanır ve işe koyulur. Bu görevi devlet meselesi olarak görürler ve onlara verilen görevi yapmak için gece gündüz çalışırlar. Bu süreçte büyük zorluklar ve engeller ile karşılaşsalar da fedakar mühendisler verilen tarihe kadar 2 aracı yetiştirmeyi başarırlar. Tam tören esnasında benzini olmadığı için yolda kalan ve daha sonra tarihin tozlu sayfalarında kalan Devrim arabalarının bilinen ve bilinmeyen detaylarını anlatan filmde Haluk Bilginer, Altan Erkekli, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç ve Taner Birsel gibi isimler yer alıyor.

TürDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularSelçuk
Yöntem
Taner
Birsel
Ali
Düşenkalkar

23. Düşes 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

18. yüzyılda geçen olayda çok güzel ve karizmatik Düşes Georgiana, döneminin en etkili ve her hareketiyle olay yaratan kadınıdır. Düşes kendinden yaşça büyük olan Devonshire Dükü ile evlenerek hem moda hem de politikada etkili hale gelir. Oldukça zeki ve kurnaz olan Düşes, başlardaki popülaritesini yaptığı hatalı davranışlar ile gitgide yok etmektedir. Önce savurganlığı ile gündeme gelir. Ardından kumar, hatalı politik davranışları ve açgözlülüğü olay olan Düşes en son kocasında bulamadığı aşkı başkasında bulmaya çalışmasıyla skandal oluyor. Başrolünde Keira Knightley' in yer aldığı filmde Ralph Fiennes, Dominic Cooper, Hayley Atwell gibi isimler ona yardımcı oluyor.

TürDramBiyografiTarih
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenSaul
Dibb
OyuncularKeira
Knightley
Ralph
Fiennes
Charlotte
Rampling

24. Piyanist 

Dönem Filmleri, Dönem Filmi Önerileri

Polonyalı başarılı bir piyanist olan Wladyslaw Szpilman, geleceği en parlak piyanistler arasında yer almaktadır. O yıllarda patlak veren İkinci Dünya Savaşı ile Almanya Polonya' yı işgal eder. Hitler' in Yahudiler' e uyguladığı zulüm ile yahudi olan piyanist ve ailesi de toplama kampına götürülecektir. Şansı yaver giden piyanist, toplama kampına gitmekten kurtulur fakat bu kez Varşova' da varoş mahallelerde yaşamaya başlar. Hayatı birden 180 derece dönen adam hiç alışık olmadığı bir hayatın içinde yaşam mücadelesi verir. Başrolünde Adrien Brody' nin rol aldığı film, en başarılı dram filmleri arasında üst sıralarda yer alır. Oyuncunun muhteşem performansı ile birlikte arşivlik filmler arasındadır.

TürDramTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularAdrien
Brody
,
Thomas
Kretschmann
Emilia
Fox

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.