Aşkla Dolu En İyi 12 Amazon Prime Romantik Filmi | 2024

Amazon Prime'da yer alan en iyi romantik filmleri sizler için derledik. Aşkı hissedebileceğiniz tüm filmler listemizde sizlerle.
Aşkla Dolu En İyi 12 Amazon Prime Romantik Filmi | 2024

Aşkı arıyor musunuz? Ya da aşkın neler hissettirdiğini merak ediyor musunuz? Amazon Prime'da yer alan en iyi romantik filmleri sizler için derledik. Bu filmleri izlerken aşık olacaksınız ve aşkın ne demek olduğunu en iyi şekilde hissedeceksiniz. 

İşte en iyi 12 Amazon Prime romantik filmi...

1. Meet Cute

Amazon Prime Romantik Filmler
Sheila ve Gary ilk görüşte birbirlerine aşık olmuşlardı lakin büyülü olan randevularının kaderi birden değişir. Sheila’nın bir zaman makinesi vardır ve bu sadece ikili kadere karşı gelip tekrar tekrar aşık oluyorlar. Lakin mükemmel bir gece ikisine asla yeterli olmadığı için Sheila Gary’i mükemmel bir adama dönüştürmek için geçmişe gider.

TürKomediRomantikFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlex
Lehman
OyuncularKaley
Cuoco
Pete
Davidson
Kevin
Corrigan

2. Sachertorte

Amazon Prime Romantik Filmler
Karl, Nini ile tanıştığında hayatının aşkı olduğuna emin olur. Lakin saçma bir aksilikten ötürü Nini’den almış olduğu numarasını kaybeder. Tek bildiği Nini’nin doğum günü 15.00’da Sacher Kafe adlı bir yerde kutlayacağıdır. Berlin’den Viyana’ya gider ve her gün o kafede Nini’yi bekler. Bekleme sırasında elde edindiği arkadaştan birisi olan Miriam ile birlikte Viyana’yı gezmeye ve aşkı Nini’yi bulmaya çalışır.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTine
Rogoll
OyuncularMax
Hubacher
Maeve
Metelka
Krista
Stadler

3. Aşk Çağırırsan Gelir

Amazon Prime Romantik Filmler
Kader, aşkı arayanlara özel olarak kayıtsız kalmayıp onları aşkla tanıştırıyor. Lakin bu tanışmaların her biri bir olay zincirinin başlangıcı oluyor. Her bir karakterin eylemi bir diğerinin hayatına derinlemesine dokunurken, karakterlerin yaşadığı olumsuzluklarla birlikte iyi şeyler de doğmaya başlıyor.

TürKomediRomantik
IMDb4,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kavuk
OyuncularKeremcemMelis
Babadağ
Cem
Zeynel Kılıç

4. I Love America

Amazon Prime Romantik Filmler
Lisa, hayatını tamamen değiştirmek için Paris’ten Los Angeles’a gitmeye karar verir. Çocuklarının evden ayrılması ve ünlü annesinin kısa bir süre önce ölmesi üzerine Lisa’nın hayatında yeni bir başlangıç doğar. İkonik olan drag queen barıyla başarıyı bulan ama karmaşık, duygusal hayatı olan en yakın arkadaşı Luka ile yeniden buluştuğunda işler değişmeye başlar. Luka ve Lisa garip randevulara çıkarak John ismindeki bir adam ile tanışırlar ve aşk bu sefer ikiliye de farklı şekilde gelmeye başlar.

TürKomediRomantik
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLisa
Azuelos
OyuncularSophie
Marceau
Dianis
Bouzyani
Colin
Woodell

5. Love Actually

Amazon Prime Romantik Filmler
Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanından rockstara kadar herkesin kader kapısı aynı yola çıkar. Kimse aşktan kaçamaz… Günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan olaylar aşkın yüceliğini en iyi şekilde anlatmaktadır.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenRichard
Cursit
OyuncularHugh
Grant
Martine
McCutheon
Liam
Neeson

6. Time is Up

Amazon Prime Romantik Filmler
Viven ve Roy, lise son sınıfa giden iki gençtir. Viven, fizik tutkunu olan başarılı bir öğrenciyken Roy’un oldukça sorunlu bir hayatı bulunmaktadır. Beklenmemiş bir şekilde ikisinin yolları kesiştiğinde ise hayatları tamamen değişmeye başlar ve ikilinin arasında büyük bir aşkı ortaya çıkartır.

TürDramRomantik
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenElisa
Amoruso
OyuncularBella
Thorne
Benhamin
Macolo
Sebastiano
Pigazzi

7. Pride & Prejudice

Amazon Prime Romantik Filmler
George dönemi İngiltere’sinde geçen bu hikayede beş kız kardeşlik bir ailenin hayatı zengin adam Bay Bingley ve Bay Darcy’nin komşusunun gelmesi ile tamamen değişir. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini ister. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğunu kanaat geçirdiğinde büyük kızı Jane’i buna yönlendirir. Yolculuğunda hasta olan Jane ile vakit geçirmek için Elizabeth gittiğinde ise Bay Darcy ile tanışır ve işler karmaşık bir hale girmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJoe
Wright
OyuncularKeira
Knightley
Matthew
Macfadyen
Brenda
Blethyn

8. The Areonauts

Amazon Prime Romantik Filmler
1862’de, öncü meteorolog James, insanların hava durumu hakkında bilgileri iletmektedir. Tarihteki herkesten daha yükseğe uçmak için hayal kuran pilot Amelia ile birlikte çalıştığında ise işler değişir. Varoluşun en ucuna yapmış oldukları yolculukta,  yokuş bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünde ikisinin arasında duygusal bağlar da ortaya çıkmaya başlar.

TürAksiyonMaceraRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTom
Harper
OyuncularFelicity
Jones
Eddie
Remayne
Himesh
Patel

9. Chemical Hearts

Amazon Prime Romantik Filmler
On yedi yaşında olan Henry, henüz aşık olmamıştır. Kendisini romantik bir ilişki içinde hayal ediyor olsa da aşkı asla bulamaz. Lise son sınıfın ilk günlerinde okulda kaydolan Grace ile tanıştığı anda ise Henry’nin hayatı tamamen değişmeye başlar. Okul gazetesi için seçilen Grace ve Henry, bu sayede yakınlaşmalar meydana gelmeye başlar ve Henry aşkın ne demek olduğunu öğrenir.

TürDramRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRichard
Tanne
OyuncularLili
Reinhart
Austin
Abrams
Sarah
Jones

10. The Big Sick

Amazon Prime Romantik Filmler
Gelişmekte olan stand-up komedyeni Kumail, Emily isminde bir genç ile tanışır. Ani bir hastalık Emily’yi tıbbi nedenlerle komaya soktuğunda ise hayatlar hiç de düzgün gitmez. Kumali, bir komdeyen olarak trajik bir hastalıkla uğraşmanın ve gerçekte kim olduğunu keşfetmenin yanında Emily’nin iyileşmesini arzular.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichael
Showalter
OyuncularKumail
Nanjani
Zoe
Kazan
Holly
Hunter

11. Sesinde Aşk Var

Amazon Prime Romantik Filmler
17 yaşında olan Deniz, anne ve babasını küçük yaşta kaybettiğinden dolayı dedesi ile birlikte büyümektedir. Hayattaki tek büyük zevki şarkı söylemek olan Deniz, dedesi Şükrü’nün yaşamış olduğu geçmiş travma sonrasında kendisine büyük bir baskı yaratır ve yeteneğinden uzaklaşmaya başlar. Lakin okula yeni gelen Rüzgar ismindeki bir öğrenci ile tanıştığında müziği ve aşkı hayatına yeniden almaya başlar.

TürMüzikalRomantik
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOsman
Taşçı
OyuncularBurak
Tozkoparak
Haval
Köseoğlu
Gizem
Güneş

12. Dog Years

Amazon Prime Romantik Filmler
Stella 16 yaşındadır lakin gerçek yaşı 112’dir. Bunun nedeni, yaşını köpek yılı cinsinden saymasıdır. En iyi arkadaşı Giulio ve Nina’nın yardımı ile ölmeden önce yapmayı planladığı her şeyin listesini yapmaya karar verir. Ancak hayata ve aşka bakış açısını tamamen değiştiren Matte isimli birisi ile tanıştığında her şey değişir.

TürRomantikKomedi
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenFabio
Mollo
OyuncularAurora
Giovinazzo
Isabella
Mottinelli
Federico
Cesari

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.