Netflix Musul Filmi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

2020 yılında virüs nedeniyle evlerde kaldığımız şu günlerde Netflix Türkiye’de gösterime giren dizi filmleri araştırıp sizler için hakkında bilinmesi gerekenler içeriği oluşturduk.
Netflix Musul Filmi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Musul – Mosul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çıkış tarihi 2019 yılı olsa bile Türkiye’de 26 Kasım 2020 tarihinde gösterime giren Musul gerek gördüğü ilgi gerek konusu ile dikkatleri üzerine çekmeye başarıyor. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız Musul filminin oyuncuları, konusu, izleyici yorumları, yapımcıları ve hakkında bilinmesi gerekenler.


1. 15 Eylül 2019 tarihinde gösterime giren film Türkiye üzerinde 26 Kasım 2020 tarihinde yayınlanmıştır. Aksiyon, dram ve savaş konulu filmin uzunluğu 1 saat 26 dakikadır.

01-174.jpg


2. Yaklaşık 2 ay önce yani 9 Kasım 2020 tarihinde Netflix’in orijinal YouTube hesabından yayınladığı film fragmanı 2.600.889 kişi tarafından izlenerek büyük ilgi topladı.

02-194.jpg


3. Yapım Matthew Michael Carnahan tarafından kaleme alınıp aynı zamanda aynı kişi tarafından yönetilmiştir. Henry Jackman’ın bestelerini düzenlediği filmin orijinal dilleri İngilizce ve Arapça’dır.

03-207.jpg


4. Bu yeni aksiyon dolu filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu isimlerden oluşuyor; Waleed Elgadi (Colonel Kaveh Afsahani), Hayat Kamille (Hayat), Thaer El-Shaeyi (Hooka), Suhail Dabbach (Jasem), Adam Bessa (Kawa), Mohimen Mahbuba (Amir), Is’haq Elias (Waleed).

04-203.jpg


5. Film yapımını ise kendilerini Marvel’in sinematik evreninde yönettikleri 4 film ile tanıtan ‘’Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014), Avengers: Sonsuzluk Savaşı, Avengers Endgame ve Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı.’’ Russo kardeşler, Mike Larocca ve Jeremy Steckler üstlenmiştir.

05-150.jpg


6. Netflix’te yayınlandığı gün büyük ilgi toplayan filmin odak noktası tecrübesiz fakat yetenekli bir  polisin hayatını kurtaran Irak birliğine katılıp IŞİD’in binlerce askerine karşı savaşmasının etrafında dönüyor.

06-145.jpg


7. 2019 yapımı filmin konusu ise IŞİD’in Musul’u işgal ettiğinde yerel halktan oluşan ordunun IŞİD’e karşı savaşlarında yanlarında bulunan Kawa adlı Irak’lı polisin bu orduya dahil olduktan sonra gizli ve tehlikeli operasyonlara katılmasını ele alıyor.

07-143.jpg


8. Google Kullanıcılarından %94 eşleşme alarak izlemeye değer bir film olarak kendini kanıtlamayı başaran aksiyon dolu film IMDb üzerinden ise 17.772 kişinin verdiği oy ile 7,1 puan almıştır. Biz NeOldu yazarları filmi izlediğimizde beğendiğimizi söyleyemeyiz, gerek Türk’lere karşı imaları gerek işleniş olarak bizce kötü denilebilecek bir film.

08-139.jpg


Musul Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Rüşvet olarak verilen paralar Türk lirası. Özellikle 200 liralık banknot görülüyor. Başka bir sahnede yolda bulunan yetim çocuk bir aileye verilirken sakın Kızılay’a vermeyin gibi bir ibare geçiyor. Rüşvet olarak Türk lirasının kullanılması, Kızılay’ın çocuk teslim edilmemesi gereken bir kurum olduğunun ima edilmesi gibi gönderiler mevcut. Berbat.


? Dandik bir Netflix filmi. Netflix orijinal yapımlarında pek şaşırtmıyor. Çekimleri güzel, aksiyon unsuru bol. Sırf bunun için çerezlik izleyebilirsiniz ama mantık yahut filmin arka planında bir felsefe ararsanız hiç bulaşmayın derim.


? Rainbow Six: Siege “yalla yalla” edition, ırkçılık falan umursamadan izledim, zira Arap Kürt’ten oluşan swat ekibi etrafında dönen bir film. Ne diye mantık bekliyorsun. Tam bir boş kafa aksiyon filmi. Sürekli silah çatışma kavga dövüş gürültü.


? Aksiyon sahneleri acımasız fakat oldukça inandırıcı, 7,1 puan almış olmasına rağmen izlediğime seviniyorum. 7,1 almasının sebebini ise siyasi çıkarlar olarak görüyorum. Film teknik olarak kısaca özetlersek gerilim filmi, gerçekçi duygular barındırıyor, yıkılmış şehrin görüntüsüde oldukça güzel.


? Irak'ın ülkelerini terörden, katillerden ve suçlulardan kurtarmak için yaptıkları tüm bu fedakarlıkları görmek güzel. Filmde oyunculuk çok iyi ve görüntüler güzel. Filmi çok sevdim izlemenizi tavsiye ediyorum.


? Netflix'in gelişen yabancı film kataloğuna bir diğer değerli ek olan 'Musul', geniş bir izleyici kitlesi bulmayı hak eden eşsiz bir savaş filmi. Orta Doğu'da savaş hakkında pek çok film yapıldı, ama şimdiye kadar çoğunlukla Amerikan kuvvetlerinin bakış açısına odaklandılar. 'Musul' aslında orada yaşayan insanların bakış açısından söylenecek ilk uluslararası ortak yapım. Ben beğendim ve izlemenizi öneriyorum.


? Yazar ve yönetmen Matthew Michael Carnahan'ın ilk yönetmenlik denemesinden oldukça etkilendim, yani son zamanlarda izlediğim tecrübeli yönetmenlerden daha iyi bir iş çıkarmış. Sinematografi harika renkler olağanüstü yakın ve doğal çekimler inanılmaz. Oyuncu seçimleri kimsenin bilmediği kişilerden oluşmuş fakat mükemmel bir performans sergilemişler izlemenizi tavsiye ederim.


? Bence yönetmen diyaloğun kötü olduğunun farkında değil çünkü dilleri tam olarak bilmiyor. Yönetmene rehberlik edecek uygun uzman bulunmadığı için birçok hata gözden kaçmış. Güzel fakat hatalarla dolu bir yapım olmuş bilseydim izlemezdim, siz izlemeyin...


Musul Filminin Başrolleri ve Oyuncuları

Waleed Elgadi – Colonel Kaveh Afsahani

43 yaşındaki oyuncu eğitimini Hurtwood House’de tamamlamış Dört Aslan, Dirty War ve The Curse of Hobbes House gibi filmlerde oynamıştır. Musul filmi ile ismini duyuran oyuncu gelecekte The 355 filminde rol alacak.

o1-112.jpg


Hayat Kamille – Hayat

Hakkında pek fazla bir bilgi bulunmayan oyuncu 2020 yapımı Death on the Nile, 2017 yapımı gişe rekorları kıran Doğu Ekspresinde Cinayet ve City of A Million Soldiers filmlerinde ismini duyurmuştur. Musul filmi ile gündeme oturan oyuncunun kariyeri açık gibi gözüküyor.

o2-103.jpg


Thaer Al-Shayei – Hooka

39 yaşındaki tecrübeli oyuncu Musul filminde ismini iyice duyurmadan önce aralarında Baghdad Central, Spirit Breaker, The Catch yapımlarının bulunduğu +10 filmde rol almıştır.

o3-064.jpg


Adam Bessa – Kawa

Amours Solitaires ve The Blessed ile kariyerinde kendini tanıtan oyuncu Musul filmindeki performansı ile zirveye oynamayı başardı. Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan aktörün geleceğinin parlak olduğu kesin.

o4-022.jpg


Çıkış Tarihi: 26 Kasım 2020

Kategori: Aksiyon, Dram, Savaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.