Netflix The Irishman İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgi

Başrolünde Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin oynadığı Netflix orijinal yapımı The Irishman hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar…
Netflix The Irishman İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgi

Netflix Orijinal Filmi The Irishman Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese’in 10 yıldır beklenilen büyük projesi The Irishman sonunda izleyicileriyle buluştu. Yapımı için büyük uğraşlar verilen proje maddi kaynakların yetersizliği gibi etmenlerden dolayı 10 yılı aşkın bir süredir bekliyordu. Netflix’in sahip çıktığı proje 1 Kasım günü vizyona girdi. 27 Kasım da ise Netflix üzerinden yayınlanan film daha ilk haftasından 26,4 milyon izleyici sayısına ulaşarak en çok izlenen Netflix filmleri arasında yerini aldı. Başrolünde Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi Hollywood’un büyük aktörlerin rol aldığı The Irishman’ın senaryosunu Steve Zaillian’ın kaleme almıştır. Filmin konusu ise Charles Brandt’ın 2004 yılında yayımlanan "I Heard You Paint Houses" kitabından uyarlanmış gerçek olaylara dayanmaktadır. NeOldu.com takipçileri için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde The Irishman filmi ile ilgili izleyici yorumları ve bilinmesi gerekenleri sizlere sunuyoruz...


The Irishman Film İncelemesi

1. The Irishman filminin başrollerinde Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi dünyaca ünlü aktörler rol almaktadır. Daha önce 8 proje de beraber çalışma imkanı elde eden Robert De Niro ve Martin Scorsese bu filmde de beraber çalışmış olup başrol Frank Sheeran karakterini 76 yaşındaki ünlü aktör Robet De Niro üstlenmiştir. Filmin anlatıldığı dönemde ABD’nin en büyük mafya liderlerinden biri olan Russell Buffalino karakterini de Joe Pesci canlandırdı. Performanslarını sorgulayamayacağımız kadar büyük aktörler olan Robert De Niro ve Joe Pesci’ye Hollywood’un gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri olan Al Pacino da Jimmy Hoffa Karakteriyle eşlik etmektedir.

The Irishman İnceleme


2. Filmin senaryosu, Charles Brandt’ın Frank Sheeran’a ait gerçek bilgi ve belgelerden yola çıkarak yazdığı “I Heard You Paint Houses” kitabından uyarlanmış olup başarılı senarist Steve Zaillian’ın imzasını taşımaktadır. Robert De Niro, filmin isminin uyarlandığı kitapla aynı olmasını yani Türkçe karşılığıyla “Evleri Boyadığını Duydum” olmasını uygun görse de film uzun yılların ardından “The Irishman” (İrlandalı) ismiyle izleyicilere sunulmuştur.

The Irishman İnceleme


3. 3 saat 29 dakikalık süresiyle Martin Scorsese’nin bu güne kadar ki en uzun soluklu filmi olan The Irishman ünlü yönetmene ait Taksi Şoförü, Masumiyet Çağı, Casino, Zindan Adası, Para Avcısı, New York Çeteleri, Göklerin Hakimi ve Hugo filmleri gibi izlenme rekorları kırmayı başarmıştır. Netflix yöneticisi Ted Sarandos’un açıkladığı bilgilere göre The Irishman daha ilk haftasından 26,4 milyon kullanıcı tarafından izlenmiştir.

The Irishman İnceleme


4. Etkileyici bir hayat hikayesini konu edinen The Irishman, 2.Dünya Savaşı sonrası yurduna dönen ve mütevazi bir hayat sürmeye başlayan Frank Sheeran (De Niro)’ın suç dünyasına girişi ile birlikte artık tamamen illegal olan hayatı anlatılmaktadır. Büyük mafya lideri Russell Bufalino ve İşçi Sendikası başkanı Jimmy Hoffa ile tanışan Frank bir anda kendini büyük bir suç çetesinin içerisinde bulmuştur. Uzun yıllar boyunca mafyaya tetikçilik yapan Frank’ın hayatı pis işler içinde geçmiş ve hatta teorilere göre İşçi Sendikası başkanı Jimmy Hoffa’nın esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolmasının da sorumlusu olarak görülmektedir.

The Irishman


5. The Irishman filminde tekrar hayat bulan Frank Sheeran yıllar önce yazdığı notlarda 25 kişinin ölümünden bizzat sorumlu olduğunu ve hatta Amerika başkanı J.F.Kenddy suikastine de yardım  ettiğini açıklamıştır.

The Irishman İnceleme


6. Film hakkında en dikkat çekici detaylardan bir tanesi de uyarlandığı kitabın adı olan “Evleri Boyadığını Duydum” cümlesinin ne anlama geldiğidir. Mafya jargonuna göre tetikçilik kavramını açıklayan bu başlık Frank Sheeran’ın verdiği röportajlarda geçen, Frank Sheeran ve Jimmy Hoffa arasında ki ilginç bir telefon diyaloğunda geçmektedir. Evleri Boyadığını Duydum başlıklı kitabın yazarı Charles Brandt eski bir savcı olup bu hikayenin tüm detaylarını da Frank Sheeran ile 5 yıl boyunca yaptığı röportajlar dolayısıyla bilmektedir.

The ırishman inceleme


7. 10 yıllık bir uğraşın neticesinde Netflix tarafından tüm maddi boyutları üstlenilen filmin yapımı tam 106 gün sürmüştür. Martin Scorsese’nin çektiği en uzun film olan The Irishman aynı zamanda Netflix’te en çok izlenen film olmayı da başarmıştır.

The Irishman inceleme


8. Film 50 yıllık uzun bir dönemi konu edinmiş olup karakterlerin gençlik dönemlerine ait çekimler sırasında CGI teknolojisi sayesinde bilgisayar üzerinden gençleştirme programı kullanılmıştır. Filmde Al Pacino ve De Niro gibi usta aktörlerin yerine gençlik yılları için başka aktörler değil bizzat kendileri rol almışlardır. Robert De Niro verdiği bir röportajda bu teknolojiden memnun olduğunu ve CGI sayesinde kariyerime bir otuz yıl daha eklenmiş olabilir demiştir.

Tha ırishman İnceleme


9. The Irıshman IMDb’de aldığı 8.2’lik puanı sonuna kadar hakketmiş Netflix orijinal yapımı efsane bir filmdir. Film hem oyuncu kadrosu hem de senaryosuyla en iyi aksiyon filmleri arasında da kendisine yer bulabilmiştir.

The Irishman inceleme


10. Muhteşem kadrosu ile de gündem olan The Irishman filminde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi efsane oyuncuların yanı sıra Harvey Keitel, Ray Romano ve Anna Paquin gibi tanınmış isimlerde rol almaktadır.

The Irishman


The Irishman Dizisi İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Sıkı Dostlar’dan bu yana Martin Scorsese’ın en iyi filmi. Şiddet, ihanet ve duygusal iflasla ilgili olağanüstü oynanmış, harika çekilmiş bir başyapıt.


İzleyici 2:

Biraz önce bitti film. Diyecek pek fazla bir şey yok, muazzam. Heat ve Goodfellas seviyesinde bir iş olmuş, kusursuz denilebilir.


İzleyici 3: 

Tam anlamıyla bir başyapıt, bir ustalık eseri. 3,5 saatinizi tamamen bu filme ayırıp konsantre şekilde izlemeniz gerekiyor. Kesinlikle bir aksiyon filmi değil çok kişi sevmeyecektir. Filmin yönetmenler, oyuncular ve herkes tarafından uzun bir demlenme süreci sonrası çekildiğini anlıyorsunuz ve sizden de kendi içinizde demlemenizi istiyor.


İzleyici 4:

Harikulade bir film.  Kadroyu ilk gördüğümde tanıdık yüzleri bir araya getirip, onların bu bilinirliğinden faydalanmak için yapılan, popüler bir geçmişten faydalanma işi daha mı diye kafamda şüpheler oluşmadı değil. Bu bir anlık gafletimden, bu önyargılı saygısızlığımdan ötürü Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Martin Scorsese'tan özür diliyorum. Çok çok iyi film.


İzleyici 5:

Yıllarca bekleyişten sonra hayal kırıklığına uğramamış olmak beni çok mutlu etti. Duygularımı nasıl ifade etsem bilemiyorum. 3.5 saat resmen su gibi aktı. Muhtemelen bir süre sonra tekrar izleyeceğim bir film olacak.


Netflix Orijinal Yapımı The Irishman Oyuncuları ve Karakterleri

Netflix’in en çok izlenen filmi The Irishman’ın efsane oyuncularını ve karakterlerini inceliyoruz.

1.Frank Sheeran – Robert De Niro

The Irishman

Kamyon şoförlüğünden mafyanın ikinci adamlığına oradan da işçi sendikasının üst düzey görevlerine uzanan bir hayat hikayesini canlandıran Robert De Niro kendine has yorumuyla karaktere adeta yeniden can veriyor. Ev boyar gibi adam öldüren, umarsızca suç işleyen ve zor geçen hayatının verdiği şiddet eğilimiyle hareket eden Frank Sheeran’ın bu ruh haline sebep olan en büyük olaylardan birisi de 2.Dünya Savaşının bol şiddet ve kana sahne olmasıdır. Hayatı boyunca kan, ölüm ve şiddet yanlısı olan Frank Sheeran karakteri hayatın karanlık yüzünün yanı sıra eğlenmeyi bilen ve eğlendiren bir rolü canlandırmaktadır. Robert De Niro’nun usta oyunculuğu ile aksiyon, dram ve komediyi damarlarınıza kadar hissedeceksiniz.


2. Russel Buffalino – Joe Pesci

The Irishman

Usta oyuncu Joe Pesci emekli olduktan sonra neredeyse 50’ye yakın proje teklifini reddetmiş ancak The Irishman’ın senaryosu onu da etkilemiş olacak ki uzun bir aradan sonra yeniden film setlerine dönmüştür. Filmin yansıttığı dönemin en büyük suç çetelerinin birine liderlik eden Russel Buffalino bir mafya babası olmasına rağmen komik karakteri ile filmin ağır kaldığı sahnelere hem akıcılık hem de eğlence katmıştır. Frank Sheeran ile tanıştıktan sonra birlikte çalışmaya başlayan ikili adeta ruh ikiziymişçesine suç dünyasına nam salmaya devam etmişlerdir. 76 yaşındaki ünlü oyuncu Joe Pesci benzersiz ses tonu ve mimikleriyle Russel Boffalino karakterine farklı bir boyut kazandırmıştır.


3. Jimmy Hoffa – Al Pacino

the ırishman

Dünya sinemasının Baba aktörü Al Pacino The Irıshman’da Jimmy Hoffa karakteriyle rol almıştır. Al Pacino ve Martin Scorsese ikilisini ilk defa bir projede beraber görüyoruz. Scorsese Jimmy Hoffa karakteri için Al Pacino’yu uygun görürken onunla daha önce çalışmadığı için Robert De Niro’nun fikirlerini almıştır. Ve sonuç olarak bir zamanlar işçi sendikası başkanı olan Jimmy Hoffa karakterini ünlü aktör Al Pacino canlandırmıştır. Mükemmel oyunculuğu sayesinde hukuksuz işler yapan ve sendika üzerinden kendi menfaatleri için iş yürüten Jimmy Hoffa karakterini bile sevmenize sebep olan Al Pacino filmi çekerken eski günlerine döndüğünü adeta 70’li yıllardaymış gibi hissettiğinden bahsetmiştir.

Önerilen İçerik: Son Yıllara Damga Vuran En İyi 40 Netflix Filmi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.