Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi ve En Yeni 15 Sandra Bullock Filmi

Hollywood'un başarılı aktörü Sandra Bullock'un en iyi filmlerini bu içeriğimizde derledik. İşte muhteşem oyunculuğu ve güzellliğiyle dikkat çeken Amerikalı aktör Sandra Bullock'un en iyi 15 Filmi...
Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi ve En Yeni 15 Sandra Bullock Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi Sandra Bullock Filmleri Listesi

Amerikalı sinema yıldızı Sandra Bullock kariyeri boyunca birçok filmde rol almıştır. Ünlü aktör filmlerinde gösterdiği başarılı oyunculuk performanslarının yanı sıra güzelliğiyle de dikkat çekmiştir. Son yıllarda rol aldığı Gravity ve Bird Box gibi bilim kurgu filmleri ile hala sinema dünyasının en iyilerinden olduğunu gösteren Sandra Bullock'un yapımlarını listeledik. İşte IMDb puanına göre ıraladığımız en iyi 15 Sandra Bullock filmi...

 

Sandra Bullock Filmleri;


15. Bird Box (2018) – IMDb: 6.6

sandra bullock

En İyi Netflix filmleri arasında gösterilen gerilim ve korku filmleri türündeki Bird Box, 2018 yılında izlenme rekorları kırmış ve ünlü aktör Sandra Bullock’un en iyi yapımlarından... Başarılı yönetmen Susanne Bier imzalı filmin konusu Josh Malerman’ın aynı isimli romanından esinlenerek oluşturulmuştur. 5 yıl önce başlayan macera henüz ne olduğu bile keşfedilemeyen yaratıklarından saklanan ve çocuklarını daha güvenli bir yere götürmek için uzunca bir yola çıkan Malorie ve iki çocuğunun hikayesi filmde anlatılmıştır. Malorie ve çocukları gidecekleri yere kadar sadece gözleri kapalı şekilde varabilirler.

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Susanne Bier

Oyuncular: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, Sarah Paulson

Fragman

Bird Box Tarzı Filmler;

  • Yok Oluş (2018) IMDb: 6.9
  • Önce Babamı Öldürdüler (2017) IMDb: 7.2
  • Rüzgarı Dizginleyen Çocuk (2019) IMDb: 7.5

14. Ocean’s 8 (2018) – IMDb: 6.2

sandra bullock filmleri

Seri filmler listesinde birçok kişinin hayran kalarak izlediği Ocean’s serisinin 2018 yılında vizyona giren filmin kadrosunda Sandra Bullock, Cate Blanchett ve Anne Hathaway gibi ünlü isimler yer almıştır. Danny Ocean’ın kızı Debbie Ocean 5 yıllık hapis macerasından sonra özgürlüğüne kavuşur. Ancak yine eskisi gibi hırsızlığa devam etmek ister. 8 kişilik ekibiyle büyük bir soygun planlayan Debbie’nin ekibinde Lou, Nine Ball, Amita, Constance, Rose, Daphne Kruger ve Tammy vardır. Yönetmenliğini Gary Ross’un yaptığı filmde dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna’da rol almıştır.

Tür: Komedi, Polisiye

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway

Fragman

Ocean's 8 Tarzı Filmler;

  • Ejderha Dövmeli Kız (2009) IMDb: 7.8
  • Milyoner (2008) IMDb: 8.0
  • Kapışma (2000) IMDb: 8.3

13. Yerçekimi (2013) – IMDb: 7.7

sandra bullock

2013 yılına damga vuran efsanevi bilim-kurgu filmi “Gravity” hem senaryosu hem de oyunculuk performanslarıyla öne çıkmaktadır. Hollywood’un başarılı aktörleri Sandra Bullock ve Gorge Clooney’in başrolünde yer aldığı filmde Ed Harris’de onlara eşlik etmiştir. Film bir uzay görevi için emeklilikten önceki son işine çıkan deneyimli astronot Matt Kowalsky (George Clooney) ve Dr. Ryan Stone’un (Sandra Bullock) rutin bir keşif yürüyüşü sırasında yaşanan aksaklık sonucu uzay boşluğunda sürüklenmelerini anlatmaktadır. Heyecan ve gerilim dolu dakikalar hem astronotların oksijeninin azalması hem de dünyadan her saniye bir adım daha uzaklaşmaları sebebiyle duygu dolu sahneler de yaşanmıştır. Film dram sahneleri ve mükemmel oyunculuk performanslarıyla en iyi Sandra Bullock filmlerimden biri olmuştur.

Tür: Gerilim, Macera, Bilim kurgu

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Fragman

Yerçekimi Benzeri Filmler;

  • Tenet (2020) – IMDb: 7.6
  • Snowpiercer (2013) – IMDb: 7.1
  • The Martian (2015) – IMDb: 8.0

12. Ateşli Aynasızlar (2013) – IMDb: 6.6

sandra bullock

Aksiyon ve komedinin bir arada yer aldığı bu eşsiz filmin başrollerinde Sandra Bullock ve Melissa McCarthy yer almıştır. Film, FBI ajanı Katerina James’a verilen bir görevde onu eşlik edecek olan kişi Boston Polis Şefliğinden Shannon  Mullins ile birlikte bir takım komik ve heyecan dolu macerayı anlatmaktadır. Şimdiye kadar çalışma biçimleri ve tarzları farklı olan iki kadın bu görevde Rus mafyasına karşı mükemmel bir iş çıkartacaklardır. 2013 yılına damga vuran efsane komedi filmi “Ateşli Aynasızlar” en iyi Sandra Bullock filmlerinden biridir.

Tür: Komedi, Polisiye, Aksiyon

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demian Bichir

Fragman

Ateşli Aynasızlar Tarzı Filmler;

  • Rezervuar Köpekleri (1992) IMDb: 8.3
  • 3 Ahmak (2009) IMDb: 8.4
  • Hayat Güzeldir (1999) IMDb: 8,6

11. Teklif (2009) – IMDb: 6.7

sandra bullock

6 Undergrounds ve Dead Pool filmlerinden tanıdığımız Ryan Reynolds ve romantik komedi filmlerinin vazgeçilmez güzel oyuncusu Sandra Bullock’un başrolünde yer aldığı filmin yönetmenlik koltuğunda Anne Fletcher oturmuştur. Filmin konusu çok sevdiği işini ve yaşadığı yeri kaybetmek üzere olan Editör Margaret’in sınır dışı edilmemek amacıyla yıllardır sıkıntı çektirdiği asistanıyla sahte bir nikah kıyar. Ancak asistanı bu nikahın karşılığında onu ailesi ile tanıştırmak üzere Alaska’ya götürür. Margaret ve Andrew bu yolculuk sırasında türlü belaya girip çıkacaklardır. Film en iyi Sandra Bullock filmlerinden biri olup izlemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz filmlerdendir.

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Betty White

Fragman

Teklif Benzeri Filmler;

  • Azizler (2021) – IMDb: 6.2
  • Rose Adasının İnanılmaz Hikayesi (2020) – IMDb: 7.0
  • Enola Holmes (2020) – IMDb: 6.6

10. Kör Nokta (2009) – IMDb: 7.6

sandra bullock

Hikayesi ile içinize işleyecek mükemmel bir film olan Kör Nokta’nın konusu evsiz bir çocuk olan Michael Oher’in hayatını anlatmaktadır. Şişman ve çirkin olduğunu düşünen Oher ailesinden uzak yalnız başına sokakta yaşamaktayken Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) ona sahip çıkar. Zengin bir kadın olan Leigh ailesine kattığı Michael Oher içinden gelen her şeyi yapacaktır. Tabi Michael Oher’de kendisine güvenen bu kadının yüzünü güldürecektir. İzlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız hem dram hem de komedi dolu filmde Sandra Bullock’un oyunculuğu dikkat çekmiştir.

Tür: Dram, Komedi, Spor, Biyografi

Yönetmen: John Lee Hancock

Oyuncular: Quinton Aaron, Sandra Bullock, Tim McGraw

Fragman

Kör Nokta Tarzı Filmler;

  • The Highwaymen (2019) – IMDb: 6.9
  • Uncut Gems (2019) IMDb: 8.0
  • Six Underground (2019) IMDb: 6.1

9. Göl Evi (2006) – IMDb: 6.8

sandra bullock

Matrix ve John Wick filmleriyle kariyerinin zirvesine çıkan Keanu Reeves ve Hollywood’un güzeller güzeli aktörü Sandra Bullock’un başrolünde yer aldığı filmin yönetmenliğini Alejandro Agresti yapmıştır. Evine ve yaşadığı yere son derece bağlı olan Doktor Kate başka bir yere çalışmaya gidince evine yeni kiracı gelir. Mektupları yeni adresine göndermesi için not bırakan Kate’e beklediği mesajlar yerine evin berbat halde olduğuna dair bilgiler gelir. İkili arasında yaşanan bu gerilim ilerleyen dakikalarda çok farklı bir noktaya gelecektir.

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: Alejandro Agresti

Oyuncular: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

Fragman

Göl Evi Benzeri Filmler;

  • Death Note (2017) IMDb: 6.0
  • Polar (2019) IMDb: 6.3
  • Mogli: Orman Çocuğu (2018) IMDb: 6.5

8. Çarpışma (2004) – IMDb: 7.8

sandra bullock

Hayatın gerçeklerini ve insanlığın içine işleyen tüm duyguları, düşünceleri ve ön yargıları eleştiren bu filmin konusu farklı kültür, etnik köken, farklı meslek grupları ve farklı yaşlarda birçok insan 36 saat içerisinde birbirleriyle tanışırlar. Bunca farklılığa rağmen bir araya gelen bu insanlardan çıkacak olan etkileyici hikaye ise bu filmin konusu olmuştur. Birbirine dokunan hayatlar yeni şartları, yeni yaşam standartları, yeni düşünceleri ve daha iyi bir insanlığı ortaya çıkartabilecek midir? Ünlü yönetmen Paul Haggins imzalı filmin başrolünde Sandra Bullock rol almıştır. Film en iyi ve en çok izlenen Sandra Bullock filmlerinin başında gelmektedir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Paul Haggis

Oyuncular: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon

Fragman

Çarpışma Tarzı Filmler;

  • The Irishman (2019) - IMDB: 8.2
  • Black Mirror: Bandersnatch (2018) IMDb: 7.3
  • El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) IMDb: 7.7

7. Güzel Dedektif (2000) – IMDb: 6.2

sandra bullock

Aksiyon ve komedi filmleri türünde bir yapım olarak karşımıza çıkan Güzel Dedektif'in konusu, Amerikan güzelinin seçileceği yarışmada terörist saldırı planını haber alan FBI’ın yarışmaya Ajan Gracie Hart’ı dahil etmesini ve devamında gelişen olayları anlatır. Ajan Hart hem dövüş hem de silah konusunda uzmanlaşmış iyi bir federal ajandır. Güzellik yarışmasında da diğerlerine taş çıkartan Hart, üzerine gelen ateşli bakışlara ise nazikçe tepkiler veremez. Komedi ve aksiyon türünde olan film en iyi Sandra Bullock filmlerinden biridir.

Tür: Komedi, Aksiyon

Yönetmen: Donald Petrie

Oyuncular: Sandra Bullock, Benjamin Bratt, Michael Caine

Fragman

Güzel Dedektif Tarzı Filmler;

  • The Old Guard (2020) – IMDb: 6.6
  • Spenser Kanunları (2020) – IMDb: 6.6
  • Extractiaon (2020) IMDb: 7.0

6. Aşkın Büyüsü (1998) – IMDb: 6.3

sandra bullock

Hollywood’un güzel yıldızları Sandra Bullock ve Nicole Kidman’ı bir araya getiren başarılı filmin yönetmen koltuğunda Griffin Dunne yer almıştır. Film küçük yaşlarda yetim kalan ve teyzelerinin yanında büyüyen herkesten farklı karakteristik yapılarıyla fark yaratan iki kız kardeşi anlatmaktadır. En iyi Sandra Bullock filmlerinden biri olan Aşkın Büyüsü mutlaka izlemeniz gereken filmlerdendir.

Tür: Dramatik Komedi, Fantastik

Yönetmen: Griffin Dunne

Oyuncular: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing

Fragman

Aşkın Büyüsü Benzeri Filmler;

  • Noel Günlükleri 2 (2020) – IMDb: 6.0
  • Sosyal İkilem (2020) – IMDb: 7.7
  • Marriage Story (2019) - IMDB: 8.3

5. Öldürme Zamanı (1996) – IMDb: 7.5

sandra bullock

Adalet ve ölüm konulu film 10 yaşındaki kızına saldıran siyah-beyaz ayrımcılığı yapan iki ırkçı beyaz, Tonya’nın babası fabrika işçisi Carl Lee Hailey tarafından saldırıya uğrar. Ancak bu olayın sonucunda Carl sanık koltuğunda mahkemeye çıkartılır. Adalete son derece güvenen Karl kendisini savunması için Jake Brigance isimli avukatla anlaşır. Bu sırada davayı takip eden Ellen Roark (Sandra Bullock) isimli hukuk öğrencisi de Carl’a yardımcı olmaya çalışır. Filmin oyuncu kadrosunda Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey ve Sandra Bullock yer almıştır.

Tür: Gerilim, Suç, Dram

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Octavia Spencer, Oliver Platt, Matthew McConaughey, Sandra Bullock

Fragman

Öldürme Zamanı Tarzı Filmler;

  • Outlaw King (2018) IMDb: 7.0
  • The Siege of Jadotville (2016) IMDb: 7.3
  • Beasts of No Nation (2015) IMDb: 7.8

4. Sen Uyurken (1995) – IMDb: 6.7

sandra bullock

Senaryosuyla fark yaratan aşk filmi yönetmen Jon Turteltaub imzalı en iyi Sadra Bullock filmlerinden biridir. Filmde, her sabah metroda gördüğü Peter’dan hoşlanan Lucy fırsatını bulduğu ilk anda ona yakınlaşmak ister. Ancak bir süre sonra yine metroda beklerken raylara düşen Peter’ı yine Lucy kurtarır. İkili arasında ilk filizlenme olacak olan bu durum Peter’in komaya girmesiyle sekteye uğrar. Sonrasında Peter ziyarete gelen ailesine Lucy nişanlısı olarak tanıtır. Ancak abisini ziyaret etmek için çıkagelen Jack ve Lucy arasında ilk görüşte büyük bir aşk başlar.

Tür: Romantik Komedi, Dram

Yönetmen: Jon Turteltaub

Oyuncular: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher

Fragman

Sen Uyurken Benzeri Filmler;

  • Klaus (2019) IMDb: 8.2
  • To All the Boys I've Loved Before (2018) IMDb: 7.2
  • Roma (2018) IMDb: 7.9

3. Hız Tuzağı (1994) – IMDb: 7.2

sandra bullock

Masum insanların hayatlarıyla korkunç olaylar oynayan Howard son planında Jack’a yenik düşer ve bütün rehinelerini kaybeder. Ancak bu kötü karakterli adam boş durmaz yeni planında ise insanlarla dolu bir otobüse yüklü miktarda bomba yerleştirir. Belli bir hız limitinden aşağı inerse bombaların patlayacak olması ise heyecan miktarını arttırıyor. Jack bu seferde masum insanları kurtarabilecek midir? Hızla gitmesi gereken otobüsün şoför koltuğunda ise Annie (Sandra Bullock) vardır.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Jan de Bont

Oyuncular: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock

Fragman

Hız Tuzağı Tarzı Filmler;

  • Benjamin Button'in Tuhaf Hikayesi (2008) IMDb: 7.8
  • Kayıp Kız (2014) IMDb: 8.1
  • Truman Show (1998) IMDb: 8.1

2. Kayboluş – The Vanishing (1993) – IMDb: 6.3

sandra bullock

Ünlü yönetmen George Sluizer’in 1988 yapımı filmini yeni bir kadro ile çekip izleyicilere sunduğu filmin konusu Jeff Harriman’ın kaybolan sevgilisi ve ortaya çıkan bir adamın bu olaya dahili olduğunu söylemesiyle başlar. Her şeyi bildiğini iddia eden bu adamın Jeff Harriman’dan bir de talebi olacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Nancy Travis ve Sandra Bullock gibi başarılı isimler yer alsa da ilk film kadar büyük bir etki yaratamadığı söylenilebilir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: George Sluizer

Oyuncular: Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Nancy Travis

Fragman

The Vanishing Tarzı Filmler;

  • V For Vendetta (2005) IMDB: 8.2
  • Yaralı Yüz (1983) IMDb: 8.3
  • Yeşil Yol (1999) IMDb: 8.5

1. Cezalandırıcı (1993) – IMDb: 6.7

sandra bullock

90’lı yılların en iyi filmlerinden biri olan “Cezalandırıcı” başrolünde Sylvester Stallone, Wesley Snipes ve Sandra Bullock’un yer aldığı aksiyon ve bilim-kurgu türü bir filmdir. Ünlü yönetmen Marco Brambilla imzalı filmin konusu Simon isimli bir terörist’in suçlarından dolayı dondurulmasını ve yıllar sonra tekrar geri dönmesini anlatmaktadır. Simon kendisine bunu yapanları bulup cezalandırmak ister. Bu sırada alarma geçen polis teşkilatı efsane polis Spartan’dan (Sylvester Stallone) yardım isterler. Lenina Huxley (Sandra Bullock) ile çalışan Spartan yeni adetlere alışamamış eski kafalı biridir.

Tür: Aksiyon, Bilim kurgu

Yönetmen: Marco Brambilla

Oyuncular: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock

Fragman

Cezalandırıcı Tarzı Filmler;

  • Zincirsiz (2012) - IMDb: 8,5
  • Leon / Sevginin Gücü (1994) IMDb: 8.6
  • Musul (2019) – IMDb: 7.2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.