Netflix Yapımı Project Power Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son yıllarda bir hayli popüler olan film ve dizi izleme platformlarından biri olan Netflix’in yapımını üstlendiği onlarca filmden bir tanesi olan Project Power adlı prodüksiyonu sizler için inceleyerek içerik haline getirdik. İşte detaylar.
Netflix Yapımı Project Power Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix Yapımı Project Power (Proje) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Başarılı yönetmenlerin üstlendiği bir aksiyon, suç, bilim kurgu filmi olan Project Power (Proje) Ağustos 2020’de Netflix’e çıkarak bu platformu kullanan kitle tarafından çokça beğenildi. Yayınlanan fragmanıyla dikkat çeken film türüne ender rastlanacak kalitede konusuyla zirveye oynayabilecek bir yapım. NeOldu.com okuyucuları için incelediğimiz Proje filminin konusu, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları.


1.  14 Ağustos 2020 tarihinde vizyona giren film 1 saat 53 dakikalık uzunluğa sahip. Bir film için ortalama uzunluğu olan yapımın izlerken 1 saniyesinde bile sıkılmayacağınıza eminiz.

ProjectPower


2. Netflix’in YouTube üzerinden 15 Temmuz 2020 yılında yayınladığı fragmanının 9.6 Milyon kişi tarafından izlenmesi yapıma dair beklentileri bir hayli yükseltti ve kaliteli çekimleriyle ilgiyi üzerine toplamayı başardı.

ProjectPower1


3. Senaryosunu henüz 30 yaşında olan ancak 2022 yılında vizyona girecek olan ‘’the Batman’’ filmininde senaristliğini üstlenen Mattson Tomlin’in yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise ‘’Paranormal Activity 3 ve Paranormal Activity 4’’ünde yönetmenliğini yapan Henry Joost ve Ariel Schulman oturuyor.

ProjectPower2


4. İlgi çeken konusu ve kaliteli çekimleriyle kendini sevdiren filmin oyuncu kadrosunda ise Courtney B. Vance (Captain Crane), Tait Fletcher (Wallace), Yoshi Sudarso (Knifebones), Jamie Foxx (Art), Rodrigo Santoro (Biggie), Machine Gun Kelly (Newt), Amy Landecker (Gardner), Joseph Gordon-Levitt (Frank Shacer), Dominique Fishback (Robin), Luke Hawx (Bouncer), Allen Maldonado (Landry) gibi kaliteli isimler yer alıyor.

ProjectPower3


5. Project Power filminin konusu kullanan herkeste farklı bir etki yaratarak farklı bir süper güç veren hapın ortaya çıkmasıyla ilgili. Hap kullanılana ve etkisini gösterene kadar kimde ne etki yarattığını bilmemek filme ekstra heyecan katıyor.

ProjectPower4


6. Kimine görünmezlik kimine hız, olağanüstü kuvvet, kurşun geçirmezlik gibi özellikler veren hap New Orleans’ta suç oranını ciddi düzeyde arttırınca yerel polis devreye girerek lise öğrencisi genç bir kız ve eski bir askerle birlik olarak hapın sorumlularını bulmaya çalışıyor.

ProjectPower5


7. Çekimleri için 85.1 Milyon Dolar harcanan ve Netflix’te çıktığı andan itibaren 2 hafta boyunca Top 10 sıralamasında 1. Sırada bulunan film IMDB’de ise 58.366 kişinin verdiği oy ile 6,0 puan alarak sevilen gençlik filmleri arasında kendine yer edindi. IMDB puanı düşük olmasına rağmen bizce kaçırmamanız gereken bir film.

ProjectPower6


Project Power (Proje) Hakkında İzleyici Yorumları

👤 iki gün sonra hakkında hiçbir şey hatırlamayacağım, sekiz on ay sonra da izleyip izlemediğimi bile unutacağım sabun köpüğü bir aksiyon filmi. İnsanlığın güce olan tutkusunun, insanı önce süper insana en son da homo deusa dönüştürme projelerinin ilhamıyla çekilen film, türüne dair yenilik endişesi taşımıyor. Yaratıcılıktan uzak, tamamen klişeler üzerine inşa edilerek çekilmiş. Hikaye merak ettirmiyor, heyecanlandırmıyor. 


👤 Beş dakika saf güce sahip olmak için neleri riske atardınız? Filmde kullanılan ve herkeste farklı etkiler gösteren o hapın farklı karakterler oluşturması, hepsinin birbiri ile kesişim noktası ve o hapın ardındaki bilinmezliği riske atıp güce ulaşma arzusu ve işte sınırsızlık! Altta yatan senaryo çok basit olsa da kurgu olarak düşünülen gayet tatmin edici çerezlik bir filmden ziyade orta düzey bir film diyebiliriz. 


👤 Fragmanlardan, posterlerden Vs. özenli, kaliteli bir film izlenimi veriyor ama sonuç gerçekten çok kötü. Konu olarak ilk başta çok ilginç geliyor ama filmi izlerken bu fikrin ne kadar kötü olduğunu ve ne kadar kötü işlendiğini görebilirsiniz. Başrollere tav olarak filmi açacak olanlara da tavsiyem hayal kırıklığına hazır olmaları çünkü karakterler o kadar çiğ ki dünyadaki en iyi oyuncu bile sırıtır bu rollerde. Saçma sapan mimikler saçma sapan replikler offff delireceğim. 


👤 6/10’luk Netflix filmi. Ben çok kötü bulmadım filmi. Zaman kaybı diyemem. Sıkmadan izletti kendini. Çıtır çerez kategorisinde bir film. Özellikle Robin karakterini oynayan kızı başarılı buldum. Önü açık. Tüm bunlar dışında hani bazı filmler olur izlersiniz ve 3-5 gün sonra unutursunuz. Öyle bir film. Bazen böyle filmler izlemeye de ihtiyaç var. Her film uber senaryoya, mükemmel sahnelere sahip olmak zorunda değil. Kafa yormayan, basit, izle ve unut filmlerinden.


👤 Joseph Gordon-Levitt ve Jamie Foxx bence uyumlu ikili olmuşlar. Kesişimleri falan da gayet güzel işlenmiş. Beş dakikalık sınırsız güç için insanların kendilerini tehlikelere atmaları ve sadece beş dakika süper kahraman olmaları ama bir yandan insan olmaya devam etmeleri yani ölümsüz olmamaları güzel bir konu. Ancak işleniş açısından film sadece izle geç bir film olarak kalmış. İzledikten bir hafta sonra aklınızda yer edecek hiçbir şeyi yok. Ortalama bir aksiyon filmi izlediniz evde vakit geçirdiniz ve bitti. 


👤 Filmi unutmamak için konusunu yazayım Oscar ödüllü abimizin başrolde olduğu yine içenlerin süper bir güce sahip olduğu ilacı dünyanın dört bir gücüne yayan ve bunu belli etmeden kendine denek bulan bir organizmanın oyununun çöküşü

Project Power 9/10 kaliteli vakit


👤 O kadar, ama o kadar kötü bir filmdir ki yarım saatte bir durdurup izlediğim yetmedi en sonunda arka planda açık bırakıp sözlükte takılarak bitirmeye çalıştım. Ona bile tahammül edemeyip son 20 dakika kala kapatıp Netflix izleme tarihçesinden sildim ki karşıma çıkmasın. O kadar iğrenç ki 90’larda Show Tv’de yayınlanan b sınıfı aksiyon filmleri bunun yanında şaheserdir. Hele Limitless’la alakası bile yok.


👤 Yüksek bir potansiyele sahipti, ancak sonuçta muhteşem görsellere rağmen başarısız oluyor. Çok yazık, gerçekten. Böyle bir filmde Jamie Foxx ve Joseph-Gordon Levitt gibi harika oyuncular varken, aklınızda olan sıradanlık değildir.


Project Power (Proje) Film Karakterleri ve Başrolü

Jamie Foxx – Art

Amerikalı bir aktör, şarkıcı ve komedyen dünyaca ünlü oyunculardan bir tanesi olan Jamie Foxx 2004 yılında çıkan Ray filminde aldığı rol ile En iyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, Başrolde En iyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı. Hayatı boyunca 5 ten fazla ödül alan ünlü aktör ‘’Tetikçinin Gecesi, İnanılmaz Örümcek Adam 2, Zincirsiz (Başrol)’’ gibi ünlü prodüksiyonlarda da rol aldı.

Jamie Foxx


Joseph Gordon-Levitt – Frank Shacer

45 ten fazla Filmde rol alan Amerikalı aktörün bilinen filmleri say say bitmez bu yüzden 3-5 tanesinin ismini yazdık ‘Inception, Kara Şövalye Yükseliyor, 7500, Snowden, The Walk, Looper, Don Jon, Star Wars: The Last Jedi (2017)’’ filmlere ek Tv. Şovları düzenleyen oyuncu şu anda 39 yaşında.

Joseph Gordon-Levitt


Dominique Fishback – Robin

29 yaşındaki oyuncu ve yazar Dominique Fishback kendini ‘’Sessiz Kalma, Night Comes On ve Project Power’’ ile tanıttı. 

Dominique


Çıkış Tarihi: 14 Ağustos 2020

Kategori: Aksiyon – Suç - Bilim kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.