Terminator Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Bilgi

Yıllarca konuşulmuş ve hala konuşulmaya devam eden, dev bir yapım olan ve aksiyon, bilim kurgu filmi aşıklarını kendine bağlayan Terminator filmi hakkında bilinmeyen bilgileri araştırarak sizler için içerik haline getirdik.
Terminator Hakkında İlk Kez Duyacağınız 23 Bilgi

Terminator Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler

1988’in Ocak ayında Türkiye’de yayınlanan Terminator filmi 1984 yılında yayınlandı. Çekimi üzerinden 26 yıl geçmiş olmasına rağmen hala severek izlenilen ve etkisi geçmeyen bir yapım olarak adını kült filmler listesine yazdırmayı başardı. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız Terminator hakkında 23 ilginç bilgi.


1. Arnold Schwarzenegger role hazırlanabilmek ve filmdeki rollerini gözü kapalı yapabilmek için tam bir ay boyunca her gün gerçek silahlar ile alıştırma yaptı. Atış poligonunda saatlerini harcayan aktör silahı kurup tekrar sökmede ustalaştı. Filmde çok yönlü olması gereken aktör alıştırma boyunca 50 farklı hareket üzerinde çalıştı. Film sonrası ''Soldier of Fortune'' dergisinde silahları gerçekçi kullanışı üzerine övgü yazısı kazandı.

1-823.jpg


2. Filmin üretiminin başlaması, Arnold Schwarzenegger'in Conan the Destroyer'a olan sözleşmesi nedeniyle dokuz ay ertelendi (1984).

2-861.jpg


3. Arnold Schwarzenegger bir öğleden sonra filme ara verdiğinde öğle yemeği yemek için Los Angeles şehir merkezindeki bir restorana gitti. Yemeğini yedikten sonra ise hala Terminator makyajının suratında olduğunu fark etti. (bir gözü eksik, açıkta duran çene kemiği ve suratının yarısı yanmış vaziyette.)

3-827.jpg


4. Filmin yaklaşık 23. dakikasında. Sarah Connor (Linda Hamilton) telesekreterine randevusunu bildiren bir mesaj aldığında, makinedeki ses James Cameron'a ait. Yıllar sonra Hamilton ve Cameron evlendiler.

4-839.jpg


5. James Cameron, Arnold Schwarzenegger'e filmde oynayacağı karakterinin sadece 24 satıra sahip olduğunu söyledi Schwarzenegger'in filmde sadece 14 satırı var.

5-695.jpg


6. Sette Arnold Schwarzenegger, Terminatör bağlantı kurmaya değil onları öldürmeye çalıştığı için rolü karakterine işlemek amaçlı sette Linda Hamilton ve Michael Biehn'den olabildiğince uzak durmaya çalıştı.

6-689.jpg


7. O.J. Simpson, Terminatör olarak kabul edildi, ancak yapımcılar onun soğukkanlı bir katil olarak ciddiye alınamayacak kadar "çok iyi" olduğundan çekinerek bu karardan vazgeçtiler.

7-852.jpg


8. Filmde, Terminatör'ün Sarah'yı ilk hedeflediği gece kulübünün adı, yalnızca bir korku ya da gerilim olduğu fikrini reddettikten sonra James Cameron'un bu filmin hangi kategoriye girdiğini anlatırken ortaya attığı bir film türünden doğan Tech Noir ismiyle adlandırıldı. Cameron, kulübü film için özel olarak inşa ettirdi ve Tech Noir'ın gerçek bir gece kulübü olduğunu düşünen yerel kulüp müdavimlerini geri çevirmek zorunda kaldı. Bina hala var fakat şu an bir kuyumcu dükkanı.

8-767.jpg


9. James Cameron'ın orijinal hikaye fikri çok daha ayrıntılıydı ve Skynet'in zamanında iki Terminatör göndermesini içeriyordu: İlki, bir insan tarafından yenilecek olan ve zamanda geri gönderilen bir siborgdu (zaman yolculuğu sırasında ölecekti). İkincisi ise Şekil değiştirebilen sıvı metalden oluşan ikinci bir siborg.

9-425.jpg


10. Arnold Schwarzenegger'in başlangıçta Terminatör yerine Kyle Reese'yi oynadığı düşünülüyordu. Vücut geliştirmeci olan aktör, The Long Goodbye (1973), Pumping Iron (1977) ve Conan the Barbarian'da (1982) bir isim yakalamıştı ve Orion Pictures yöneticisi Mike Medavoy bir partide oyuncuyla tanıştığı zaman senaryo değerlendirmesi için onu tavsiye etti. James, Arnold'u seçmeye hevesli değildi bu yüzden çıktıkları öğle yemeğinde onunla kavga etmeyi bile düşündü. Yedikleri yemekte James, Arnold'dan çok hoşlandı ve onun oynamasını kabul etti, James ve Arnold o zamandan beri iyi arkadaşlar.

10-419.jpg


11. Filmin yaklaşık 59. Dakikası. Arnold Schwarzenegger'in ünlü "I'll be back," sözü, orijinal olarak "I'll come back."" şeklinde yazılmıştı.

11-223.jpg


12. James Cameron bu filmi yapma fikrini, Roma'da yaptığı önceki filmi Piranha Part Two: The Spawning (1981) 'in post prodüksiyonu sırasında aldı. Yapımdan kovulduğu için, en azından düzenleme sürecine dahil olmayı umarak, kendi parasının sonunu oraya gitmek için uçak biletine harcamıştı. Düzgün yemek için parası olmadığından, giderek hastalandı ve bir gece yüksek ateşle yatağa girdi. Alevlerden çıkan, mutfak bıçaklarıyla kendini yerde sürükleyen metal bir iskelet kabusu gördü. Uyandığında, hemen bu rüyanın bir çizimini yaptı. Senaryonun çoğu oradan geriye doğru yazılmıştır.

12-268.jpg


13. Filmin ilk taslağı, James Cameron'ın yapım ortağı ve New World Pictures'ın eski işbirlikçisi Gale Anne Hurd'a sadece 1,00 $ fiyatla satıldı.

13-202.jpg


14. Filmin yaklaşık 36. dakikası. Michael Biehn ve Arnold Schwarzenegger sadece bir kez aynı karede oldular. O da Kyle'ın Tech Noir'da Terminatör'ü ikinci kez patlattığı zamanda. Film  sonunda fabrikada karşılaştıklarında, o Schwarzenegger değil, sadece metalik el yapımı bir kukla.

14-197.jpg


15. Arnold Schwarzenegger'in yüzünün kuklasının oluşturulması altı ay sürdü.

15-186.jpg


16. Terminatör, Amerikan Film Enstitüsü'nün 100 Kahramanlar ve Kötüler listesinde hem kötü adam (bu film için) hem de kahraman (Terminatör 2 için: Kıyamet Günü (1991)) olarak listelenen tek karakterdir.

16-119.jpg


17. 2008 yılında Lance Henriksen ile yapılan bir röportaja göre, James Cameron'un yardımcısı yoktu ve filmin senaryosunu yazarken ya arabasında kalıyordu ya da bir arkadaşının kanepede uyuyordu. Cameron aslında yardımcısını kovmuştu çünkü Cameron'ın bu film için tasarladığı hikaye fikrini beğenmemişti.

17-110.jpg


18. Filmin yaklaşık 1. saat 12. dakikası. Rüya dizisinde insan kampına sızan gelecekteki sonlandırıcı, Arnold Schwarzenegger gibi çok sayıda Olympia şampiyonluğu kazanan ve yakın arkadaşı Franco Columbu tarafından canlandırılıyor.

18-105.jpg


19. Terminatör'ün vizyonuyla yapılan çekimler, Apple II işletim sistemi için ROM derleyici kodunun bir dökümünü gösteriyor. Bir Apple II'ye sahipseniz, temel komut istemine girip: ] -151 * p'yi aratırsanız size sonlandırıcının görünümünü verecektir. Görünen diğer kod COBOL ile yazılmıştır.

19-098.jpg


20. Filmin yaklaşık 58. dakikası. Terminatör, Sarah'a karakolda saldırdığında, polis karakolda "otuz polis memuru" olduğunu belirtir. Terminatör'ün ekranda öldürdüğü polisleri sayarsanız, 40'ı fazlasıyla geçecektir.

20-084.jpg


21. Filmin yaklaşık 1. saat 15. dakikası. Silinen bir sahnede Reese karakol katliamının ardından gelen ve motelde Sarah'ya tabanca veren kişi Teğmen Traxler'dir.

21-062.jpg


22. Bilim kurgu yazarı olan Harlan Ellison, James Cameron'a dava açarak bazı şeyleri yazarken filmden büyük ölçüde zevk aldığı iki film The Outer Limits (1963) ve The Outer Limits: Demon with a Glass Hand'den (1964) çalındığını iddia etti. 

22-097.jpg


23. Mel Gibson, sadece rol için doğru olmadığını düşünerek Terminatör rolünü geri çevirdi. Filmi gördükten sonra Arnold Schwarzenegger'i çok daha iyi bir seçim olarak övdü.

23-077.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum