Jet Li Filmleri 2024 - Aksiyon ve Dövüş Dolu En İyi 17 Film

Dövüş sanatlarıyla tanınan ünlü aktör Jet Li’nin en iyi filmlerini sizler için derledik. İşte gelmiş geçmiş en iyi 17 Jet Li filmi…
Jet Li Filmleri 2024 - Aksiyon ve Dövüş Dolu En İyi 17 Film

IMDb Puanı Yüksek Jetli Filmleri Listesi

Çoğu aksiyon filminde rol alan başarılı oyuncu Jet Li, Bir Zamanlar Çin’de film serisi ile adını duyurmaya başladı. Dövüş filmlerindeki ustalığını oyunculuk kariyerine de çok iyi bir şekilde yansıtan Jet Li şimdiye kadar onlarca filmde rol almıştır. İşte başarılı oyuncu Jet Li’nin aksiyon filmleri listelerini süsleyen en iyi 17 filmi…

Jet Li Filmleri;

1. Mulan

Jet Li Filmleri

Kadınların kocasını mutlu edip çocuk doğurmak için var olduğunun düşünüldüğü bir çağda yaşayan Mulan, bu durumdan hiç memnun değildir. İmparatorluk Ordusuna görev yapması için çağırılan Mulan’ın babası savaşa gidemeyecek kadar hastadır. Ailenin en büyük kızı olan Mulan erkek kılığına girerek orduya katılır. Hua Jun isimli bir erkek olarak orduya katılan Mulan’ı çok zorlu bir mücadele beklemektedir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNiki Caro
OyuncularJet LiDonnie
Yen
Liu Yifei

2. The Expendables 3 (Cehennem Melekleri 3)

Jet Li Filmleri

Filmde konu, Barney ve askerlerinin son görevi tehlikeli bir silah tüccarının peşine düşmek ve elindeki gücü kötü kullanmasını engellemektir. Bir zamanlar Barney’in ortağı olan tüccarın Conrad Stonebanks olduğu anlaşılır. Barney Conrad’ın yıllar önce öldürüldüğünü zannetmektedir. Ekip, Stonebanks’i yok etmeye çalışırken başarısız olur ve önemli bir karar alarak dağılırlar. Eski ekip emekliye ayrıldıktan sonra Barney yeni kişilerle yeni bir ekip oluşturur. Yeni ekip Stonebanks’ı durdurmaya çalışır.

TürAksiyon
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPatrick
Hughes
OyuncularJet LiJason
Statham
Sylvester
Stallone

3. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (Mumya – Ejder İmparatoru’nun Mezarı)

Jet Li Filmleri

Mumya serisi önceki filmlerinde olduğu gibi Ejder İmparatoru’nun Mezarı filmiyle de adından söz ettirmiş bir filmdir. Her bölümünde dolu dolu aksiyon ve macerayı izleten filmin başrollerinde Brendan Fraser ve Jet Li rol almıştır. Filmde iki bin yıllık uykusundan uyanan Ejder İmparatoru’nun dünya’nın başına bela olan mumyasına karşı verilen mücadele anlatılmıştır. Son derece keyifli bir aksiyon filmi olan Mumya – Ejder İmparatoru’nun Mezarında başarılı oyuncu Jet Li mükemmel bir oyunculuk performansı göstermiştir.

TürAksiyonFantastik
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenRob
Cohen
OyuncularJet LiBrendan
Fraser
Maria
Bello

4. Cradle 2 the Grave (Beşikten Mezara)

Jet Li Filmleri

2000’li yıllara damgasını vuran aksiyon filmi Beşikten Mezara’nın başrolünde Çinli aktör Jet Li rol almıştır. Farklı karaktere sahip iki polis bir görev için birlikte çalışmak zorunda kalırlar. İyi polis, kötü polis tabirine uyar nitelikte olan bu adamlar çete liderliği yapan bir adamın kızını kaçıran hırsızların peşine düşerler. Bolca aksiyon ve heyecan bulacağınız filmin yönetmen koltuğunda Andrzej Bartkowiak yer almıştır.

TürAksiyonGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAndrzej
Bartkowiak
OyuncularJet LiDMXTom
Arnold

5. Romeo Must Die (Romeo Ölmeli)

Jet Li Filmleri

Yine bir Andrzej Barthkowiak filmi olan Romeo Ölmeli’de ünlü oyuncu Jet Li rol almıştır. Vizyona girdiği dönemde izlenme rekorları kıran bu aksiyon filminin konusu ise Amerika’nın bir mahallesinde siyahi ve Uzakdoğulu gangsterler arasındaki husumeti anlatmaktadır. Uzakdoğulu gangster lideri Po uğradığı saldırı sonucu ölünce Hong Kong’da hapishanede olan kardeşi Han bu haberi alır almaz hapisten kaçar ve Amerika’nın yolunu tutar. Han’ın artık tek bir amacı vardır o da kardeşinin intikamını almaktır.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenAndrzej
Bartkowiak
OyuncularJet LiAaliyahIsaiah
Washington

6. War (Suikastçı)

Jet Li Filmleri

Aksiyon ve dövüş filmleri türünde iki usta ismini buluşturan filmin başrollerinde Jet Li ve Jason Statham rol almıştır. Philip G. Atwell’in yönetmenliğini yaptığı filmin konusu FBI ajanı Jack Crawford’un ortağı ve ailesini katleden suikastçıdan almaya çalıştığı intikamı anlatmaktadır. Başarılı oyuncu Jet Li filmin en gizemli sahnelerine imza atarken dövüş ve aksiyon sahneleriyle de izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

TürAksiyonDövüş
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenPhilip
G. Atwell
OyuncularJet LiJason
Statham
John
Lone

7. The Forbidden Kingdom (Yasak Krallık)

Jet Li Filmleri

Çin’in en büyük iki aktörünü yan yana gördüğümüz bu filmin oyuncu kadrosunda Jet Li, Jackie Chan ve Collin Chou gibi isimler yer almıştır. Başarılı yönetmen Rob Minkoff imzalı film eski bir Çin efsanesinde geçen hikayeyi anlatmaktadır. Fantastik bir hikaye olarak sunulan film baştan sona kadar izleyicilerini de içine alan bir maceraya dalıyor. Jet Li, Yasak Krallık filminde Maymun Kral ve keşiş rollerine hayat vermiştir.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenRob
Minkoff
OyuncularJet LiJackie
Chan
Collin
Chou

8. My Father İs A Hero

Jet Li Filmleri

Bölgenin en iyi dedektifi olan Kung Wei azılı bir suç çetesinin içine sızmak üzere görev alır. Bunun için ilk önce hasta karısı ve çocuğunun gözleri önünde tutuklanması gerekir. Bu olay sonucunda büyük bir üzüntü duyan küçük çocuk arkadaşlarının da onunla dalga geçmesi sonrasında babasının hain değil kahraman olduğunu kanıtlamak ister. Başrolünde Jet Li’nin rol aldığı filmin yönetmenliğini Corey Yuen yapmıştır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenCorey
Yuen
OyuncularJet LiAnita MuiMiu Tse

9. The Expendables 2 (Cehennem Melekleri 2)

Jet Li Filmleri

Son yılların en iyi aksiyon film serisi Cehennem Melekleri filmi kadrosunda dünya ünlü aktörleri barındırmaktadır. Serinin ikinci filminde Jason Statham ve Sylvester Stallone’nin başlarında olduğu ekip Jean-Claude Van Damme’in ekibine karşı büyük bir mücadele verirler. Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi Jet Li’de filmin başrollerinden bir tanesidir.

TürMaceraAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSimon
West
OyuncularJet LiSylvester
Stallone
Jason
Statham

10. The Warlords (Savaş Kralları)

Jet Li Filmleri

Tarihin en kanlı savaşlarının yaşandığı bir dönemde üç kardeş birlikte savaş meydanında kalırlar. Etraflarında binlerce düşman askeri olan kardeşler kahramanca bir mücadele vererek hayatta kalmaya çalışırlar. Aksiyon ve dram dolu hikayesi ile en iyi Jet Li filmlerinden biri olan Savaş Kralları ünlü yönetmen Peter Chan imzalıdır.

TürAksiyonTarihDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenPeter
Ho-Sun Chan
OyuncularJet LiAndy
Lau
Takeshi
Kaneshiro

11. Unleashed (Kır Zincirlerini)

Jet Li Filmleri

Aksiyon ve dramın bir arada güzelce işlendiği filmin başrollerinde sinemanın efsane ismi Morgan Freeman ile birlikte yer alan Jet Li yine mükemmel bir oyunculuk performansı sunmuştur. Yönetmen Louis Leterrier imzalı filmin konusu ise Danny isimli karakterin hayatı boyunca illegal dövüşlerde yer aldıktan sonra başına gelen bir felaketle değişen hayatı anlatılmaktadır.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenLouis
Leterrier
OyuncularJet LiBob
Hoskins
Morgan
Freeman

12. The Legend

Jet Li Filmleri

Başrolünde ünlü oyuncu Jet Li’nin yer aldığı film adı gibi efsane olan en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Birçok Jet Li filminde yönetmenlik yapan Corey Yuen bu filmde de yönetmenlik koltuğunda oturan isimdir. Dövüş filmi izlemek isteyenlere şiddetle önerdiğimiz filmde Jet Li, halk kahramanı olarak tanınan Fong Sai – Yuk karakterine hayat vermiştir. Film en iyi aksiyon filmi dalında Hong Kong film ödülü ve Altın At ödülüne layık görülmüştür.

TürKomediAksiyonTarih
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenCorey
Yuen
OyuncularJet LiJosephine
Siao
Michelle
Reis

13. Tai – Chi Master

Jet Li Filmleri

Shaolin tapınağında başlayan macera iki arkadaşın dövüş sanatlarında en iyi olmalarıyla devam etmektedir. Yıllarca birbirlerini eğiten ve yaptıkları işten zevk alan ikili savaş zamanı geldiğinde de savaş meydanının en gözde askerleri olacaklardır. Çinli yönetmen Woo-Ping Yuen imzalı filmin başrollerinde dövüş filmlerinin usta ismi Jet Li ve Michelle Yeoh birlikte rol almışlardır.

TürAksiyonDramKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenWoo-Ping
Yuen
OyuncularJet LiMichelle
Yeoh
Siu-Ho
Chin

14. Once Upon A Tıme Chına 2

Jet Li Filmleri

Usta oyuncu Jet Li’nin sinema sektöründe parlamasına sebep olan film serisi “Bir Zamanlar Çin’de” dövüş ustası Wong Fei-Nurg’un karşısına çıkan yeni düşmanı Kong adlı paralı askere karşı verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Çin hükümeti ile Avrupa devletleri arasında çıkan savaşın da ortasında kalan Wong bu sırada hem düşmanlarıyla hem de aklını kurcalayan aşkı ile uğraşmaktadır. Efsanevi dövüş sahneleriyle klasikleşen film en iyi Jet Li filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

TürMaceraMaceraRomantik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenHark Tsui
OyuncularJet LiRosamund
Kwan
Siu
Chung Mok

15. Ocean Heaven

Jet Li Filmleri

Dünyaca ünlü aktör Jet Li’nin şimdiye kadar rol aldığı filmler arasında yıldız gibi parlayan Ocean Heaven filmi otizimli bir çocuk ve onun için elinden gelen her şeyi yapan babasının hikayesini anlatmaktadır. Küçük bir kasabada yaşayan Wang, otizimli oğlu Dafu’nun hayata tutunabilmesi için çalışan iyi bir adamdır. En iyi Jet Li filmlerinden biri olan Ocean Heaven mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birdir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenXue Xiao Lu
OyuncularJet LiZhang
Wen
Gwei
Lun Mei

16. Fearless (Korkusuz)

Jet Li Filmleri

Yönetmen Ronny Yu imzalı Jet Li filmi “Korkusuz” Çin dövüş sanatları ustası Huo Yuanja’nın hayatı hakkında bilgiler veren tam bir baş yapıttır. Küçük bir çocuk olan Huo, babasının bir dövüş müsabakasında yenildiğini görünce ileride büyük bir dövüşçü olmaya yemin eder. Zamanı geldiğinde ise bu hayalini gerçekleştiren Huo hırsı ve öfkesi yüzünden sonrasında pişman olacağı kötü bir olaya sebep olur. Kendi içinde fırtınalar kopan Huo bir süre iç hesaplaşmalarını yapmak üzere insanların doğduğu büyüdüğü yeri terk eder.

TürAksiyonDramBiyografi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRonny Yu
OyuncularJet LiShido
Nakamura
Yong
Dong

17. Hero (Kahraman)

Jet Li Filmleri

Çin efsanelerine dayanan güzel filmlerden biri olan “Kahraman” başrolünde Jet Li’nin rol aldığı ünlü yönetmen Yimou Zhang imzalı 2000’li yılların en iyi filmlerinden biri olmuştur. Kral Qin’e düşmanlık eden 3 büyük savaşçıyı tek başına alt eden ana karakterimiz Çin sarayına davet edilir ve birçok ödüle layık görülür. Dövüş ve aksiyon sahneleriyle ön plana çıkan efsanevi film ünlü aktör Jet Li’nin en çok izlenen ve en güzel filmlerinden biri olmuştur.

TürAksiyonTarih
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenZhang
Yimou
OyuncularJet LiDonnie
Yen
Chiu
Wai

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.