Tarık Akan Filmleri - Türk Sinemasının En İyi Aktörlerinden Tarık Akan'ın IMDb Puanı Yüksek En Güzel 20 Filmi

Çapkınlığıyla Yeşilçam'a damgasını vuran Tarık Akan'ın en güzel filmlerini listeledik. Türk sinemasının yakışıklı Ferit'i Tarık AKan'ın gelmiş geçmiş en iyi 20 filmi sizlerle...
Tarık Akan Filmleri - Türk Sinemasının En İyi Aktörlerinden Tarık Akan'ın IMDb Puanı Yüksek En Güzel 20 Filmi

Yeşilçam'a Damga Vuran Ünlü Aktör Tarık Akan'ın Rol Aldığı En İyi 20 Film

Türk sinemasında önemli bir yere sahip olan Tarık Akan gerek çapkınlıklarıyla gerek girdiği ciddi rollerle izleyicilerinin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. İşte başarılı oyuncu Tarık Akan'ın komedi filmleri, dram filmleri ve aşk filmleri türündeki, IMDb puanı yüksek en iyi 20 filmi...

Tarık Akan Filmleri;


1. Beyaz Ölüm (1983) – IMDb: 4.7

tarık akan

Yeşilçam’ın efsane yönetmenlerinden Halit Refiğ’in eseri olan Beyaz Ölüm filmi oyuncu kadrosunda Tarık Akan, Ahu Tuğba ve Yaprak Özdemiroğlu yer almıştır. Narkotik amiri olan Yılmaz hayatını uyuşturucu satıcısı olan büyük bir çeteyi çökertmeye adar. Çete lideri Hacı’ya yakın olduğu bilinen şarkıcı Meral ise polis ile işbirliği yaparak Hacı’nın yakalanması için elinden geleni yapacaktır.

Tür: Polisiye

Yönetmen: Halit Refiğ

Oyuncular: Tarık Akan, Ahu Tuğba, Yaprak Özdemiroğlu


2. Paramparça (1985) – IMDb: 5.0

tarık akan

Cemil ile Tayfun birbirlerine yakın iki samimi arkadaştır. Patronun kızı Çiğdemle sevgili olan Tayfun bu ilişkiyi sonlandırdıktan sonra arkadaşı Cemil’in yanına taşınır. Bu sırada da cemil kısa süre önce tanıdığı Ümran isimli bir kadınla aşk yaşar. Ancak geçmişte yaşananlar Cemil ve Tayfun arasında büyük bir sorun çıkartacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Tarık Akan, Cüneyt Arkın ve Gülşen Bubikoğlu gibi birbirinden değerli oyuncular yer almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Halit Refiğ

Oyuncular: Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Gülşen Bubikoğlu


3. Alev Alev (1984) – IMDb: 5.9

tarık akan

Tarık Akan ve Cüneyt Arkın’ın başrolünde yer aldığı Alev Alev filmi büyük bir aşk hikayesinin yok ettiği hayatları anlatmaktadır.  Gemi kaptanı olan Murat (Tarık Akan) sevgilisi Alev (Gülşen Bubikoğlu) ile mutlu mesut yaşarla. Ancak parsızlık Murat’ı bir hayli yormuştur. Bu sırada Şahin Bey’in (Cüneyt Arkın) yatında kaptanlık yapmaya başlayan Murat para için Şahin’in yeğeni Ümran ile birlikte olur. Alev ise bu ihanetin sonucunda Murat’dan ayrılır. Tesadüfen yakınlaştığı Şahin ile birlikte olan Alev bir gün Murat’ı karşısında görünce büyük aşk yeniden canlanır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Halit Refiğ

Oyuncular: Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Cüneyt Arkın


4. Bir Avuç Cennet (1985) – IMDb: 6.5

tarık akan

1980’li yılların sosyal hayatına bir örnek olarak yapılan filmde Kamil isimli bir vatandaş ailesine bakabilmek için karısı ve çocuklarıyla birlikte hemşehrisi olan Selim’in yanına şehre giderler. Ancak Selim kısabir süre önce iş kazasında ölmüştür. Bunun üzerine köye dönmek isteyen Kamil ailesini ikna edemez ve şehirde hayata tutunmaya çalışır. En iyi Tarık akan filmlerinden biri olan Bir Avuç Cennetin’in yönetmenliğini Muammer özer yapmıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Muammer Özer

Oyuncular: Tarık Akan, Hale Soygazi, Yavuzer Çetinkaya


5. Feryat (1972) – IMDb: 6.6

tarık akan

Genç ve güzel bir kız olan Feride aile içinde yaşadığı bir sıkıntı sonrasında babası tarafından evden kovulur. Küçük bir yerde şarkıcılık yapmaya başlayan Feride Anadolu’yu katıldığı bir turne ile gezmeye başlar. Bu sırada karşılaştığı Ferdi ile büyük bir aşk yaşayan Feride gerçek kimliğini de saklar. Yeniden turneler için Ferdi’den ayrılan Feride bu aşk hikayesini yarım bırakır. Ancak ünlü bir şarkıcı olduktan sonra kader Feride Ve ferdi’yi tekrar bir araya getirecektir. Tarık Akan ve Emel Sayın’ın başrollerinde yer aldığı filmin Yönetmen koltuğunda Orhan Elmas yer almıştır.

Tür: Dram, romantik   

Yönetmen: Orhan Elmas

Oyuncular: Tarık Akan, Emel Sayın, Memduh Ün


6. Öyle Olsun (1976) – IMDb: 6.7

tarık akan

En İyi Tarık Akan filmlerinde biri olan Öyle Olsun filminin başrolünde  Tarık Akan ve Müjde Ar rol almaktadır. Filmin konusu genç bir gazeteci olan Ferit’in yaptığı asılsız bir haber yüzünden gazeteyi kurtarmak amacıyla zengin  bir insan olan Hulusi Bey’in kızı Alev’e tuzak kurar. Ancak Alev’i tanıdıkça ona aşık olan Ferit yaptığı hatanın da farkına varacaktır.

Tür: Komedi, Duygusal

Yönetmen: Orhan Aksoy

Oyuncular: Tarık Akan, Müjde Ar, Hulusi Kentmen


7. Sev Kardeşim (1972) – IMDb: 6.7

tarık akan

Tarık Akan’ın meşhur Çapkın rollerinden farklı olarak bu sefer bir iddia sonucu kandırıldığı film olan Sev Kardeşim’in başrolünde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit rol almıştır. Romantik bir komedi olan filmin yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez yapmıştır. Filmin konusu ise fabrikada çalışan birkaç kızın arasında iddialaşarak fabrika sahibinin oğlunu elde etmek isteyen Alev ve Ferit’in gerçekten aşık olmalarını anlatmıştır.  Alev, Ferit’i kandırarak kendisine aşık eder ancak bir zaman sonra kendiside Ferit’e tutulur.

Tür: Romantik, Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Münir Özkul


8. Pehlivan (1984) – IMDb: 6.8

tarık akan

Başarılı yönetmen Zeki Ökten’in önderliğinde çekilen filmin başrolünde Tarık Akan ve Meral Orhonsay rol almıştır. Ailesine bakabilmek için türlü işlerde şansını deneyen Bilal en sonunda baba mesleği olan pehlivanlığa yönelir. Kırkpınarda şampiyon olursa hayatını kurtaran Bilal’in hesaba katmadığı şey ise artık haksızlık ve hileler Kırkpınar güreşlerine de karışmıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Ökten

Oyuncular: Tarık Akan, Erol Günaydın, Yavuzer Çetinkaya


9. Delisin (1975) – IMDb: 6.9

tarık akan

Türk sinemasına damga vuran Tarık Akan filmlerinde biri olan Delisin filmi romantik komedi türünde efsane bir eserdir. Zengin bir adam olan Yusuf Efendi ölmeden önce bütün mal varlığını senet haline getirip bir yerde saklar ve gayri-resmi oğlu Ferit’e bırakır. Ancak senetleri sakladığı yeri söyleyemeden ölür. Malı almak için kasabaya gelen Ferit burada tanıştığı amcasının kızı Alev’e aşık olur. İkili aralarında aşk yaşarken Ferit’in akrabaları servetin peşine düşeceklerdir.

Tür: Romantik, Komedi

Yönetmen: Ergin Örbey

Oyuncular: Tarık Akan, Necla Nazır, Adile Naşit


10. Derman (1983) – IMDb: 7.1

tarık akan

Şerif Gören’in yönetmenliğini yaptığı unutulmaz filmlerden biri olan Derman’ın oyuncu kadrosunda Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Talat Bulut ve Nur Sürer yer almıştır. Filmin konusu ise hayatını kanundan kaçarak geçirmek zorunda kalan Şehmuz ve Doğu Anadolu’da bir köye ebe olarak atanan bir kadın arasında geçen aşk hikayesini anlatmaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen: Şerif Gören

Oyuncular: Sırrı Elitaş, Bedri Uğur, Kamran Usluer, Tarık Akan


11. Oh Olsun (1973) – IMDb: 7.2

tarık akan

Tarık Akan ve Hale soygazi’nin başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Hulusi Kentmen ve Münir Özkul gibi isimler yer almaktadır. Zengin bir fabrikatörün oğlu olan 3 kardeş yaptıkları haylazlıktan dolayı babalarının fabrikasında işçi olurlar. Çapkınlıklarıyla bilinen Ferit , ustabaşının kızı Alev’e vurulur ve gerçek bir aşk hikayesi aralarında başlar. Ancak zengin fabrikatör Fehmi Haznedar’ın oğlu usta başının kızıyla evlenmesi oldukça zordur.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Tarık Akan, Hale Soygazi, Hulusi Kentmen


12. Tatlı Dillim (1972) – IMDb: 7.3

tarık akan

Ertem Eğilmez’in Yeşilçam’a kazandırdığı en iyi filmlerden biri olan Tatlı Dillim’in başrolünde Tarık Akan ve Filiz Akın yer almaktadır. Bir köy Öğretmeni olan Feride ve Zengin bir ailenin çocuğu olan Ferit arasında geçen hikayeyi anlatmaktadır. Basketbol takımıyla kamp yapmak için Feride’nin olduğu köye gelen Ferit , Feride’ye aşık olur. Herkesten gizlice evlenen çift uzunca bir süre mutlu mesut yaşasa da Ferit İstanbul’a döner ve eski hayatına devam eder. Feride ise bu aşkın intikamını almak için İstanbul’a gidecektir.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Tarık Akan, Filiz Akın, Metin Akpınar


13. Maden (1978) – IMDb: 7.5 

tarık akan

Türk Sinemasının Kült filmlerinden olan Maden filmi başrolünde Tarık Akan ve Cüneyt Arkın rol almıştır. Bir maden de çalışan İlyas arkadaşlarını patronlara karşı örgütlemek ister. Tek amacı ise güvenlik ve yetersiz maaşlar sebebiyle hayatı tehlike altında olan insanlara daha iyi şartlar sağlamaktır. Ancak Nurettin bile ilk başta bunun akıllıca olmadığını düşünür. Yaşanan bir Maden kazasında hayatını kaybeden İlyas ise ölürken arkadaşlarını bir ders vermiştir ve Nurettin’in önderliğinde işçiler ayaklanır.

Tür: Dram

Yönetmen: Yavuz Özkan

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Hale Soygazi


14. Ah Nerede (1975) – IMDb: 7.6

tarık akan

Ünlü yönetmen Orhan Aksoy’un eseri olan Ah Nerede filmi Tarık Akan’ın rol aldığı en güzel filmlerden biridir. İstanbul’a okumak için gelen üç kardeş Ferit, Murat ve Ömer okumaktan başka her türlü işi yaparlar.  Çapkınlığıyla ünlü olan Ferit ise Zehra ile karşılaşana kadar birçok kızı birbirleriyle aldatmıştır. Zehraya aşık olan Ferit geçmişini arkasında bırakarak aşkını ilan eder. Ancak eski sevgilileri bu aşkı bozmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Yeşilçam’a damga vuran aşk filmlerinden biri olan Ah Nerede en iyi Tarık Akan filmlerinden biridir.

Tür: Komedi, Duygusal 

Yönetmen: Orhan Aksoy

Oyuncular: Gülşen Bubikoğlu, Tarık Akan, Adile Naşit


15. Mavi Boncuk (1974) – IMDb: 7.9

tarık akan

Yeşilçam’ın en sevilen filmlerinden biri olan Mavi Boncuk Tarık Akan’ın da en iyi filmlerinden biridir. Türk sinemasının en değerli oyuncularının rol aldığı filmin konusu ise Emel Sayın’ın sahne aldığı gazinoya gelen bir grup arkadaşın hesabı ödeyemeyip hırpalanmaları sonrasında kalkıştıkları işi anlatmaktadır. Gazino sahibinden intikam almak için Emel Sayın’ı kaçıran arkadaşlar mekan sahibinden fidye isterler. Bu sırada Emel Sayın’ın onu kaçıran bu temiz kalpli insanlarla yakınlaşması  her şeyi değiştirecektir.

Tür: Komedi, Duygusal

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Tarık Akan, Metin Akpınar, Zeki Alasya


16. Yol (1982) – IMDb: 8.2

tarık akan

Sıkı yönetim dönemlerinde yaşanan acı hayatlara bir örnek niteliğinde yapılan film ünlü yönetmen Şerif Gören’in eseridir. Tarık Akan ve Yılmaz güney gibi efsane isimlerin rol aldığı filmde İmralı Cezaevinden izinli olarak çıkan 5 mahkum köylerine dönmek içi n uzun bir yol kat edeceklerdir. Köyüne dönen Seyit Ali, Zine ile birlikte karla kaplı yollarda büyük sıkıntılar çekeceklerdir.

Tür: Dram

Yönetmen: Serif Gören, Yilmaz Güney

Oyuncular: Tarik Akan, Serif Sezer, Halil Ergün


17. Sürü (1979) – IMDb:  8.3

tarık akan

Türk sinemasının başyapıt eserlerinden biri olan Sürü filmi oyuncu kadrosunda Tuncel Kurtiz, Tarık Akan ve Melike Demirağ gibi ünlü isimler yer almıştır. Göçer bir ailenin reisi olan Hamo ile oğlu Şivan arasında geçen tartışmaları konu edinen filmde kaderin bir cilvesi olarak düşman aşiretin kızı ile evlenen Şivan’ın bir türlü çocuğu olmaz. Bunun üzerine ailenin lanetli gelini olarak anılan Berivan’ı Hamo oğlundan ayırmak ister. Ancak Şivan karısı Berivanı hem sever hem de ortada koymak istemez.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Zeki Ökten

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Melike Demirağ


18. Canım Kardeşim (1973) – IMDb: 8.7

tarık akan

Türk sinemasının en acıklı filmlerinden biri olan Canım kardeşim başrolünde Tarık Akan ve Halit Akçatepe rol almıştır.  Filmde hasta olan küçük kardeşi Kahraman bakabilmek için sefalet içerisinde uğraşan Murat ve ona desteğini eksik etmeyen Halit’in hikayesi anlatılmaktadır. Yaşayacak çok az günü kalan Kahraman’a çaktırmadan son günlerini iyi geçirmesi için Murat ve Halit hem ağlayıp hem de gülmek zorunda kalacaklardır. Küçük Kahraman ise son günleri olduğundan habersiz mutlu olmaya çalışmaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral


19. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976) – IMDb: 9.0

tarık akan

Ertem Eğilmez’in Türk sinemasına kazandırdığı efsane filmlerden biri olan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı oyuncu kadrosunda Tarık Akan, Kemal Sunal, Şener Şen ve Halit Akçatepe gibi ünlü isimler yer almıştır. Haylazlıklarıyla okulu birbirne katan Hababam Sınıf’nın bu kez sıkıntıları çok büyüktür. Çapkın Ferit en sonunda yapacağını yapmış ve evlenmiştir. Hatta birde bebeği olan Ferit küçük kızı okula getirip birkaç gün bakmak zorundadır.

Tür: Duygusal, Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Münir Özkul, Kemal Sunal, Şener Şen


20. Hababam Sınıfı (1975) – IMDb: 9.4

tarıkakan

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz romanından aynı ad ile sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmaktadır.  Filmin oyuncu kadrosunda Tarık Akan, Kemal Sunal, Münir Özkul, Halit Akçatepe ve Şener Şen gibi sinemamızın değerli isimleri rol almıştır. Haylazlıklarıyla bilinen Hababam Sınıfı, Mahmut Hocayı çileden çıkartırken izleyicilerine de efsane bir komedi sunuyor.

Tür: Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.