Filmleriyle Türk Sinemasına Damga Vuran En İyi 11 Zeki Demirkubuz Filmi

Son yıllarda sinemamıza kazandırdığı dram filmleriyle izleyicileri tarafından çok sevilen Zeki Demirkubuz işinde gayet başarılı bir yönetmendir. İşte izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı efsane yönetmen Zeki Demirkubuz’un en iyi 11 filmi…
Filmleriyle Türk Sinemasına Damga Vuran En İyi 11 Zeki Demirkubuz Filmi

İzlerken Gözlerinizin Dolacağı En Güzel Zeki Demirkubuz Filmleri

Başarılı yönetmen Zeki Demirkubuz kariyeri boyunca birçok filmin hem senaryosunu yazmış hem de yönetmenliğini yapmıştır. Usta yönetmen bazı filmlerde ise rol alarak kendisini tanıtma imkanı da elde etmiştir. Şimdiye kadar çıkardığı filmlerle adından sıkça söz Ettiren Zeki Demirkubuzun filmlerini listeledik. İşte aşk filmleri ve dram filmleri ile sinemaya damga vuran Zeki Demirkubuz’un en iyi 11 filmi…

Zeki Demirkubuz Filmleri;


11. Kor (2016) – IMDb: 6.4

zeki demirkubuz

Üç kişilik bir aşk hikayesinin anlatıldığı “Kor” sevgi ve ihanetin izlerini açık açık gösteren güzel bir Zeki Demirkubuz filmidir. Emine ve Cemal birbirlerini seven evli bir çifttir. Para kazanmak için Cemal Romanya’ya gidince Emine’de evde giysi dikerek birkaç kuruş kazanmaya çalışır. Bu sırada eski patronu Ziya ile karşılaşan Emine kocasına ihanet ederek yeni bir ilişkiye başlar. Uzun bir zaman sonra geriye dönen Cemal ise yaşananlar karşısında büyük bir şoka uğrar. Filmin başrollerinde Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel ve Caner Cindoruk rol almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk

Fragman

Kor Benzeri Filmler;

  • Bulantı (2015) IMDb: 6.3
  • Kıskanmak (2009) IMDb: 6.6
  • Üçüncü Sayfa (1999) IMDb: 7.4

10. Bulantı (2015) – IMDb: 6.3

zeki demirkubuz

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı Bulantı filminin oyuncu kadrosunda Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu ve Ercan Kesal gibi isimler yer almıştır. Ahmet, umursamaz bir hayat yaşayan 1 çocuk babası bir adamdır. Bir gün sevgilisi ile birlikteyken karısı ve çocuğunun öldüğü öğrenir. Ancak ne o an ne de sonrasında bu olayı hiçbir şekilde umursamaz. Hayatını boş amaçlar için geçiren Ahmet’in hikayesi bu filme konu olmuştur.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Zeki Demirkubuz, Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel

Fragman

Bulantı Benzeri Filmler;

  • Üç Maymun (2008) IMDb: 7.4
  • Masumiyet (1997) IMDb: 8.2
  • Yeraltı (2012) IMDb: 7.2

9. Kıskanmak (2009) – IMDb: 6.6

zeki demirkubuz

Başarılı yönetmen Zeki Demirkubuz’un Nahid Sırrı Örik’in aynı adlı eserinden sinemaya uyarladığı filmde karı-koca olan Halit ve Mükerrem'in hikayesi anlatılıyor. Filmin ana merkezinde ise güzeller güzeli Mükerrem bulunmaktadır. İş sebebiyle Zonguldak’a taşınan ikili burada hiç istenmeyen olaylar yaşarlar. Şehrin en zenginlerinden birinin oğlu ile arasında adı konulmayan bir ilişki kuran Mükerrem, güzelliğini kıskanan yengesi tarafından hayatı kötü bir yola girecektir. Zeki Demirkubuz yine tarzını konuşturarak izleyicilerine psikolojik bir eser sunmuştur.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Nihal Koldaş, Hatice Aslan, Bora Cengiz

Fragman

Kıskanmak Benzeri Filmler;

  • C Blok (1994) IMDb: 6.2
  • Mayıs Sıkıntısı (1999) IMDb: 7.4
  • Masumiyet (1997) IMDb: 8.2

8. Kader (2006) – IMDb: 7.9

zeki demirkubuz

Zeki Demirkubuz’un kesinlikle izlenmesi gereken filmlerinin başında gelen şaheser niteliğindeki bu film 2006 yılında vizyona çıktığı günden itibaren Türk sinemasına damgasını vurmayı başarmıştır. Başrollerinde Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar’ın rol aldığı filmde karışık bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Bekir (Ufuk Bayraktar) Uğur’a (Vildan Atasever), Uğur ise Zagor’a aşıktır ancak hiçbiri sevdasını doya doya yaşayamaz. Sürekli serserilik yapıp hapse düşen Zagor, Uğur bir türlü ulaşamadığı aşkı olduğu gibi her defasında sevdiği kıza ulaşamayan Bekir’in hali de izleyenlerin içini burkuyor. Zeki Demirkubuz’un Türk sinemasına kazandırdığı başyapıt filmlerden biri olan “Kader” filmini izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar, Ozan Bilen

Fragman

Kader Benzeri Filmler;

  • Gemide (1998) IMDb: 8
  • Itiraf (2001) IMDb: 7.1
  • Bekleme Odası (2003) IMDb: 6.5

7. C Blok (1994) – IMDb: 6.2

zeki demirkubuz

Zeki Demirkubuz’un ilk uzun metrajlı eseri olan C Blok filminin senaryosunu da yine ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz yazmıştır. 1994 yılında izleyicileriyle buluşan film son derece başarılı bir dram filmi olmuştur. Başrolünde Serap Aksoy’un rol aldığı C Blok filminde C Blok sakinlerinden Tülay’ın hayatı konu edinilmiştir. Hayatı boyunca mutlu olamayan genç kadının şuan da kağıt üzerinde bir evliliği de vardır. Yalnız başına yaşamın anlamını sorgulayan Tülay bir gün eve geldiğinde yatağında hizmetçisiyle kapıcıyı yakalar. Bu görüntü Tülay’ın iç dünyasına da bir mesajdır adeta. Yeni bir hayat kurmanın zamanı Tülay için çoktan gelmiştir.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Güler Ökten, Selçuk Yöntem

Fragman

C Blok Benzeri Filmler;

  • Yazgi (2001) IMDb: 7.6
  • Itiraf (2001) IMDb: 7.1
  • Delibal (2015) IMDb: 6.8

6. Bekleme Odası (2003) – IMDb: 6.5

zeki demirkubuz

Zeki Demirkubuz’un Türk sinemasına damga vuran filmlerinden biri olan “Bekleme Odası” Ahmet isimli ana karakterin Suç ve Ceza romanını beyaz perdeye uyarlamak için verdiği uğraşları anlatmaktadır. Özel hayatında ve iş hayatında yaşadığı sıkıntıları takmadan filmi için başrol arayan Ahmet sırf bu iş için karısını bile kaybetmeyi göze alır. Hayatı bu kadar boş bir şekilde yaşarken evine giren hırsız Ahmet’in uzun zamandır hayal ettiği "Raskolnikof" karakterinin ta kendisidir. Hırsız da olsa Ahmet, bu adamı bulmaya çalışacaktır. Romantik komedi türünde yapılmış olan film her zamanki gibi ağır ve kasvetli bir Zeki Demirkubuz filmi olmuştur.

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Zeki Demirkubuz, Nurhayat Kavrak, Nilüfer Açıkalın

Fragman

Bekleme Odası Benzeri Filmler;

  • Senden Bana Kalan (2015) IMDb: 6.6
  • Itiraf (2001) IMDb: 7.1
  • Bir Küçük Eylül Meselesi (2014) IMDb: 6.2

5. İtiraf (2002) – IMDb: 7.1

zeki demirkubuz

İzlerken efkara boğulacağınız ve ana karakter ile birlikte psikolojik bir savaşın içine düşeceğiniz "İtiraf" filmi, Zeki Demirkubuz’un "Karanlık Üstüne Öyküler" üçlemesinin ikinci filmidir. Filmde ana karakter Harun başarılı bir mühendistir ve karısı ile mutlu mesut yaşamaktadır. Açıkçası Harun öyle zannetse de bir süre sonra karısının onu aldattığını öğrenir. Ancak bu gerçeği kabullenemeyen genç adam olanları içine atacaktır ve zamanı gelene kadar kendisine bile itiraf edemeyecektir.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Taner Birsel, Başak Köklükaya

Fragman

İtiraf Benzeri Filmler;

  • İkimizin Yerine (2016) IMDb: 6.1
  • Sadece Sen (2014) IMDb: 7.3
  • Aşk Tesadüfleri Sever (2011) IMDb: 7.3

4. Yeraltı (2012) – IMDb: 7.2

zeki demirkubuz

Ünlü oyuncu Engin Günaydın’ın başrolünde yer aldığı Yeraltı filminin yönetmen koltuğunda Zeki Demirkubuz oturmuştur. Genellikle insan düşünceleri ve psikolojileri konularını irdeleyen filmleri ile bilinen Zeki Demirkubuz bu filmde de yine aynı tarzı kullanmıştır. Eski arkadaşlarından Nefret eden Muharrem hep beraber yenilecek olan bir yemeğe bir şekilde kendisini de davet ettirir. Nefretini ve öfkesini birbirlerine kusan arkadaş grubu eski defterleri de ortaya çıkartarak büyük bir hesaplaşmayı başlatırlar. Engin Günaydın’ın mükemmel oyunculuk performansı gösterdiği film en güzel Zeki Demirkubuz filmlerinden biridir.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Engin Günaydın, Nergis Öztürk, Serhat Tutumluer

Fragman

Yeraltı Benzeri Filmler;

  • Evim Sensin (2012) IMDb: 5
  • Sonsuz Aşk (2017) IMDb: 6.1
  • Su ve Ateş (2013) IMDb: 6.1

3. Üçüncü Sayfa (1999) – IMDb: 7.4

zeki demirkubuz

Zeki Demirkubuz’un “Altın Portakal” ödülünü kazanan filmlerinden bir tanesi olan Üçüncü Sayfa filmi adını gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine benzeyen konusu sebebiyle almıştır. Türk sinemasına damga vuran Zeki Demirkubuz filmlerinden biri olan Üçüncü Sayfa’nın konusu figüranlık yaparak hayatını kazanmaya çalışan çaresiz bir adamın başına gelen olayları anlatmaktadır. Bir gün iş sırasında yaşanan yanlış anlaşılma sonucunda İsa hırsızlıkla suçlanır ve mafya ile başı derde girer. Bir gün içerisinde parayı geri getirmesi gereken İsa bu işten kurtulmanın tek yolu olarak intihar etmeyi düşünür. Ancak o anda gelişen olaylar İsa için belki de hayatının en talihli anı olacaktır.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Ruhi Sarı

Fragman

Üçüncü Sayfa Benzeri Filmler;

  • Sevimli Tehlikeli (2015) IMDb: 6.1
  • Mutluluk Zamanı (2017) IMDb: 6.4
  • Kördügüm (2016) IMDb: 6.6

2. Yazgı (2001) – IMDb: 7.6

zeki demirkubuz

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un Albert Camus’a ait Yabancı isimli romandan esinlenerek kaleme aldığı ve sinemaya aktardığı Yazgı filminin başrollerinde Serdar Orçin ve Zeynep Tokuş rol almıştır. Hayatını amaçsızca yaşayan gelişen olaylar karşısında hareketsiz kalan ve yaşadığı şeylerden zevk almayan Musa ailesinin isteği üzerine evlendirilir. Musa için bir anlam ifade etmeyen bu evlilik kızın kabul etmesiyle gerçekleşmiştir. Ancak kız hayatının belki de en büyük hatasını yapmıştır. Bu evlilik kararı hem Musa hem de karısı için trajik bir hayat hikayesinin başlangıcı olacaktır.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Serdar Orçin, Engin Günaydın, Zeynep Tokuş

Fragman

Yazgı Benzeri Filmler;

  • Incir Reçeli (2011) IMDb: 6.5
  • Kelebeğin Rüyası (2013) IMDb: 7.8
  • Benim Dünyam (2013) IMDb: 7.6

1. Masumiyet (1997) – IMDb: 8.3

zeki demirkubuz

1997 yılına damgasını vuran Masumiyet filmi oyuncu kadrosunda Güven Kıraç, Haluk Bilginer ve Derya Alabora gibi sinemanın ünlü isimlerini barındırmaktadır. Filmde namus cinayeti sebebiyle hapse girip çıkan Yusuf artık hayatını amaçsız bir şekilde yaşayan bir adamdır. Eski bir pansiyonda tanıştığı Bekir ve Uğur ile tanışan Yusuf’un hayatında yine büyük yaralar açılacaktır. Bekir, Uğur ve Yusuf üzerinden gelişen olaylar karakterlerin kendi masumiyetlerinin peşinden koştukları güzel bir dram hikayesine dönüşmüştür. Zeki Demirkubuz’un 2006 yılında çıkardığı Kader filmi bu filmde rol alan Uğur, Bekir ve Zagor’un gençliklerini ele almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Güven Kıraç, Haluk Bilginer, Derya Alabora

Fragman

Masumiyet Benzeri Filmler;

  • Ekşi Elmalar (2016) IMDb: 7.1
  • Kaybedenler Kulübü (2011) IMDb: 7.6
  • Kelebeğin Rüyası (2013) IMDb: 7.8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.