Kadir İnanır’ın Gelmiş Geçmiş En İyi 30 Filmi

Muhteşem oyunculuk performanslarıyla izleyenlerini kendine hayran bırakan Kadir İnanır’ın en iyi filmlerini listeledik. İşte Türk sinemasının bir dönemine damga vuran ünlü oyuncunun en güzel 30 filmi...
Kadir İnanır’ın Gelmiş Geçmiş En İyi 30 Filmi

Kadir İnanır’ın Türk Sinemasına Damga Vuran En İyi Filmleri

Şimdiye kadar ortaya koyduğu üstün oyunculuk performanslarıyla ön plana çıkan ve Türk sinemasının Jön’ü olmayı başaran Kadir İnanırım en güzel filmlerini bu içeriğimizde listeledik. İşte aksiyon filmleri, dram filmleri ve aşk filmleri ile tanınan Kadir İnanır’ın birbirinden kaliteli en iyi 30 filmi…

Kadir İnanır Filmleri;


30. Amansız Yol (1985) – IMDb: 6.5

Kadir İnanır Filmleri

Uzun yıllar boyunca Almanya’da yaşayan tır şoförü Hasan, yıllar önce İstanbul’da unuttuğu eski sevgilisi Sabahat ile karşılaşır. Sabahat, Yavuz’la evlenmiş ve ondan kız çocuğu olmuştur. Kocasının fahişelik gibi kirli işlere gittiğini söyleyen Sabahat, Hasan ile eski günlerine döner. Bir para nedeniyle haydutlar Yavuz’un peşine düşerler, Yavuz’un karısı da izlenmektedir.

Tür: Dram, Polisiye, Suç

Yönetmen: Ömer Kavur

Oyuncular: Kadir İnanır, Zuhal Olcay, Mine Çayıroğlu

Fragman

Amansız Yol Benzeri Filmler;

  • Göl (1982) IMDb: 6.1
  • Gece yolculugu (1988) IMDb: 7.1
  • Akrebin yolculugu (1997) IMDb: 7.1

29. 72. Koğuş (1987) – IMDb: 5.8

Kadir İnanır Filmleri

72. Koğuş’un mahkumlarından birisi olan Ahmet Kaptan, mert bir adamdır. Mertliğinin yanı sıra saf olan Rizeli genç bir gün hapishane müdürünün odasına çağırılır. Annesi ona 150 Lira göndermiştir. O dönemin koşulları içerisinde bu para onun için çok fazladır. Paranın bir kısmıyla kendisine ranza ve döşek alır. Koğuşa soba kurdurur ve karınlarını doyurur. Cezaevinin uyanık meydancısı Bobi ise Ahmet’in elindeki paralara göz dikmiştir.

Tür: Aile, Dram, Suç

Yönetmen: Erdoğan Tokatlı

Oyuncular: Kadir İnanır, Rasim Öztekin, Halil Ergün, Gökhan Mete

Fragman

72. Koğuş Benzeri Filmler;

  • Katircilar (1987) IMDb: 7.2
  • Degirmen (1986) IMDb: 7.5
  • Katircilar (1987) IMDb: 7.2

28. Aldatacağım (1991) – IMDb: 3.7

kadir inanır
 

Zengin bir iş adamı olan Savaş’ın mafya ile mücadelesinin anlatıldığı filmde Lale ile yaşadığı aşk Savaş’ın başına büyük belalar açacaktır. Farkına bile varamadığı bir kumpasın içinde kalan Savaş ne kadar dirense zenginliğine ve gücüne rağmen bazı şeyleri kaybedecektir. Filmin başrolünde Ahu Tuğba ve Kadir İnanır rol almıştır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Orhan Elmas

Oyuncular: Kadir İnanır, Ahu Tuğba, Turgut Özatay

Aldatacağım Benzeri Filmler;

  • Kapi (2019) IMDb: 6.9
  • Bir Yudum Sevgi (1984) IMDb: 6.9
  • Ah.. gardasim (1991) IMDb: 6.2

27. Ölüm Yolu (1985) – IMDb: 4.1

kadir inanır

Ünlü yönetmen Halit Refiğ’in başarılı eserlerinden biri olan Ölüm Yolu filinin başrollerinde Kadir İnanır ve Hülya Avşar rol almıştır. Filmin konusu hapishaneye nakledilmek üzere yola çıkan 6 mahkum’un trafik kazası sonrasında kaçmaları ve birtakım olaylara karışmaları anlatılmıştır. Kaza sırasında yoldan geçen Zeynep (Hülya Avşar), Mehmet (Kadir İnanır) ve arkadaşlarının esiri olmuştur. Uzunca bir macerada Mehmet’in yanında kalan Zeynep zamanla Mehmet ile yakınlaşırlar. Aralarındaki ilişki bir aşk hikayesine döner ancak bu yolun sonu karanlık gibi gözükmektedir.

Tür: Dram, Suç

Yönetmen: Halit Refiğ

Oyuncular: Kadir İnanır, Hülya Avşar, İhsan Yüce

Fragman

Ölüm Yolu Benzeri Filmler;

  • Tutku (1984) IMDb: 5.6
  • Berlin in Berlin (1993) IMDb: 5.6
  • Hayatımzın En Güzel Yılları (1972) IMDb: 5.9

26. Güneş Doğarken (1984) – IMDb: 4.3

kadir inanır

Serif Gören’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Kadir İnanır, Hülya Avşar, Süheyl Eğriboz ve Savaş Başar yer almaktadır. Konya’da geçmekte olan filmin hikayesi genelevde çalışan Nalan ve ünlü Kabadayı Kara Davut’un aşkına sahne olmuştur. Evlilik hayatında mutlu olamayan Kara Davut, Nalan’a tutulur. Yaşadığı hayattan memnun olmayan ve hayatında ilk kez gerçek aşkı tadan Nalan’da Davut’u sever. Ancak bu aşkın şehirde konuşulmaya başlaması hiç hayra alamet olmaz.

Tür: Dram, Duygusal, Aşk

Yönetmen: Şerif Gören

Oyuncular: Kadir İnanır, Hülya Avşar, Halil Ergün

Fragman

Güneş Doğarken Benzeri Filmler;

  • Ask-i Memnu (2008–2010) IMDb: 7.4
  • Haram (1983) IMDb: 4.3
  • Karanfilli naciye (1984) IMDb: 4.8

25. Kanlı Para (1972) – IMDb: 4.7

kanlı para

Eski bir soygun suçlusu olan Murat hayatını hırsızlık üzerine kurmuş bir gençtir. Bekir’in liderlik ettiği bir hırsızlık grubuyla birlikte hırsızlıklar yapan Murat’ın o günlerde karısı doğum yapar. Bunun üzerine hırsızlığı bırakıp fabrikada şoförlük yapan Murat için büyük bir sıkıntı ortaya çıkar. Bekir tüm çeteyi toplamış ve Murat’ın çalıştığı Fabrikayı soyacaktır. Ünlü yönetmen Natuk Baytan imzalı Kanlı Para filminin başrolünde Kadir İnanır rol almıştır.

Tür: Macera

Yönetmen: Natuk Baytan

Oyuncular: Kadir İnanır, Meral Zeren, Turgut Özatay

Fragman

Kanlı Para Benzeri Filmler;

  • Davaci (1987) IMDb: 7.2
  • Köprü (1975) IMDb: 7.1
  • Banker Bilo (1980) IMDb: 7.6

24. Seyyid (1985) – IMDb: 5.2

kadir inanır

Filmin konusu işlediği bir cinayetten dolayı 12 yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Seyyid’in hikayesini anlatmaktadır. İstanbul’a çalışmaya gelen Seyyid bir marangozhanede işe girer. Ustasıyla beraber günün brinde gittiği pavyonda tanıştığı dansöz Hacer ile yakınlaşan Seyyid içerisinde yaşadığı acıları Hacer’de de görür. Birlikte mutlu olmak isteyen çift için kara günler Seyyid’in kanlılarının İstanbul’a gelmesiyle başlamıştır. Filmin başrolünde oynayan Kadir İnanır, Sevtap Parman ile birlikte iyi bir ikili olmuşlardır.

Tür: Dram, Suç

Yönetmen: Erdoğan Tokatlı

Oyuncular: Kadir İnanır, Menderes Samancılar

Fragman

Seyyid Benzeri Filmler;

  • Tatar Ramazan (1990) IMDb: 8.0
  • Askerin Dönüşü (1975) IMDb: 6.6
  • Maden (1978) IMDb: 7.5

23. Ateş Dağlı (1983) – IMDb: 5.3

kadir inanır

Temel Gürsu’nun yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin başrolleri Kadir İnanır ve Harika Avcı’dır. Hapisten çıktıktan sonra hayatına Çeşme’de devam eden Ateşdağlı Bekir, orada tanıştığı bir kıza aşık olur ve mutlu günler geçirirler. Ta ki Bekir’in geçmişi dönüp dolaşıp tekrar Bekir’i bulana kadar. Ateşdağlı’nın peşine düşen bir Kabadayı Bekir’i öldürmek istemektedir.

Tür: Dram, Macera

Yönetmen: Temel Gürsu

Oyuncular: Kadir İnanır, Kuzey Vargın, Ahmet Mekin

Ateş Dağlı Benzeri Filmler;

  • Dolap Beygiri (1982) IMDb: 7.2
  • Selvi Boylum Al Yazmalim (1977) IMDb: 8.6
  • Elveda dostum (1982) IMDb: 6.5

22. Yarınsız Adam (1987) – IMDb: 5.3

kadir inanır

Kadir İnanır ve Perihan Savaş’ın başrollerinde oynadığı filmin konusu geçmişlerinde bir çok sıkıntı olan iki yaralı gencin her şeye rağmen birbirlerini sevmeleri ve evlenmelerini anlatmaktadır. Hayatların da ilk defa mutluluğun tadına varan çift Cemal’in (Kadir İnanır) düşmanlarının gelmesiyle yine dram ve zorluk dolu hayatın pençesine düşeceklerdir.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Ümit Efekan

Oyuncular: Kadir İnanır, Erol Taş, Perihan Savaş

Fragman

Yarınsız Adam Benzeri Filmler;

  • Karılar Koğuşu (1990) IMDb: 7.3
  • Tatar Ramazan Sürgünde (1992) IMDb: 8.1
  • Masumiyet (1997) IMDb: 8.2

21. Darbe (1990) – IMDb: 5.7

kadir inanır

12 Eylül darbesinin dramatik yüzünü anlatan filmde bir aşk hikayesi de kendine yer bulmuştur. Darbe zamanı itirafçılık yapan bir adamla bir kadın arasında geçen aşk ilişkisi filme ağır bir dram katmıştır. Kadir İnanır’ın en can alacı filmlerinden biri olan Darbe’nin yönetmenliğini Ümit Efekan yapmıştır.

Tür: Dram, Polisiye

Yönetmen: Ümit Efekan

Oyuncular: Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Menderes Samancılar

Fragman

Darbe Benzeri Filmler;

  • Kibar Feyzo (1978) IMDb: 8.7
  • Zügürt Aga (1985) IMDb: 8.7
  • Salak Milyoner (1974) IMDb: 8.0

20. Ezo Gelin (1973) – IMDb: 5.8

kadir inanır

Küçük yaştan beri birbirlerini seven Ezo ve Ali günün birinde evlenirler. Ancak Kore Savaşı için cepheye gitmek zorunda kalan Ali ve Ezo’yu hayat ayırmıştır. Gittiği savaşta şehit olduğu söylenen Ali sadece yaralanmıştır ve bir gün köye dönecektir. Ölüm haberi iyiden iyiye yayılınca töreye göre Ali’nin kardeşiyle evlendirilen Ezo hayatının en kötü günlerini yaşamaktadır. Köyüne dönen Ali ise gördüğü manzara karşısında yıkılarak köyü terk eder. En iyi yeşilçam filmleri arasında yer alan Ezo Gelin filminde töre sebebiyle yıkılan hayatlar beyaz perdeye aktarılıyor.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Feyzi Tuna

Oyuncular: Kadir İnanır, İhsan Yüce, Hikmet Taşdemir

Fragman

Ezo Gelin Benzeri Filmler;

  • Karılar Koğuşu (1990) IMDb: 7.3
  • Selvi Boylum Al Yazmalim (1977) IMDb: 8.6
  • Umut (1970) IMDb: 8.2

19. Kan – Deli Kadir (1977) – IMDb: 5.8

kadir inanır

Sinema dünyasında Deli Kadir lakabıyla da anılan Kadir İnanır’ın bu şöhreti “Kan” filminden gelmektedir. Zorlu bir hayatın içinde büyümeye çalışan Kadir genç yaşında ünlü bir tetikçi olmuştur. Suç dünyasında hatırı sayılır bir adam olan Deli Kadir mafya ile büyük bir mücadelenin içine girdiği bu filmde güzel bir aşk hikayesine de yer verilmiştir.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Remzi Jöntürk

Oyuncular: Kadir İnanır, İhsan Yüce, Coşkun Göğen, Necla Nazır, Arap Celal

Fragman

Kan Benzeri Filmler;

  • Derman (1983) IMDb: 7.1
  • Sürü (1978) IMDb: 8.3
  • Bana Masal Anlatma (2015) IMDb: 7.5

18. Bedel (1983) – IMDb: 6.1

kadir inanır

Kadir İnanır, Ekrem Bora, Kristin Haydar ve Bahar Öztan gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmin yönetmenliğini Melih Gülgen yapmıştır. Fakir bir mahallede yetişen Avukat Kemal mahallelinin malına göz diken zengin bir iş adamına gününü göstermek ister. Ancak işin içinde başka oyunlarda dönünce Kemal’in yapabileceği bir şey kalmaz. Her zaman haklıyı savunan Kemal ise kendini iyi yetiştirip zengin iş adamının karşısına dikilecektir.

Tür: Dram

Yönetmen: Melih Gülgen

Oyuncular: Kadir İnanır, Bahar Öztan, Ekrem Bora

Fragman

Bedel Benzeri Filmler;

  • Bodrum hakimi (1976) IMDb: 6.6
  • Yilanlarin Öcü (1985) IMDb: 7.6
  • Devlerin aşkı (1976) IMDb: 7.4

17. Ah Gardaşım (1991) – IMDb: 6.2

kadir inanır

Kadir İnanır’ın hem yönetmen hem de oyuncu olduğu bu efsane film Levent İnanır’a 5. Ankara Uluslararası Film Festivalinde “en iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülünü kazandırmıştır. Film Sarıkamış civarlarında yaşayan köylülerin vahşi doğa ile mücadelelerini konu edinmiştir.

Tür: Dram

Yönetmen: Kadir İnanır

Oyuncular: Kadir İnanır, Ece Uslu, Levent İnanır

Fragman

Ah Gardaşım Benzeri Filmler;

  • Med cezir manzaralari (1989) IMDb: 6.1
  • Gönderilmemis mektuplar (2002) IMDb: 5.7
  • Vesikali Yarim (1968) IMDb: 8.0

16. Uyanık Kardeşler (1974) – IMDb: 6.4

kadir inanır

Müjdat Gezen, Kadir İnanır, Hulusi Kentmen ve Arzu Okay’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı Türk sinemasının en iyi komedilerinden biri olan Uyanık Kardeşler yönetmen Hulki Saner’in eseridir. Filmin Konusu Baskıcı bir babaya sahip iki kardeşin akıllarına gelen uyanıklıklarla kendi istedikleri hayatı yaşama çabaları anlatılmaktadır.

Tür: Komedi, Duygusal

Yönetmen: Hulki Saner

Oyuncular: Kadir İnanır, Müjdat Gezen, Hulusi Kentmen

Fragman

Uyanık Kardeşler Benzeri Filmler;

  • Ali Baba ve Kırk Haramiler (1971) IMDb: 6.8
  • Bitirim kardesler (1973) IMDb: 6.6
  • Ateş Böceği (1975) IMDb: 7.0

15. Bitirimler Sosyetede (1973) – IMDb: 6.4

kadir inanır

Ünlü Yönetmen Zeki Ökten’in başarılı eserlerinden biri olan Bitirimler Sosteyede filminin başrollerinde Kadir İnanır ve Kartal Tibet rol almıştır. Film küçüklükten beri ayrı yaşayan birbirlerinden karakter olarak farklı olan iki kardeşin tesadüfen tanışması ve sonrasında gelişen olayları anlatmaktadır. Komedi türünde olan film Kadir İnanır’ın harika oyunculuğuyla renkli sahneleri izleyicisine sunmaktadır.

Tür: Macera, Komedi

Yönetmen: Zeki Ökten

Oyuncular: Kadir İnanır, Şener Şen, Kartal Tibet

Fragman

Bitirimler Sosyetede Benzeri Filmler;

  • Bitirim kardesler (1973) IMDb: 6.6
  • Uyanik Kardesler (1974) IMDb: 6.4
  • Evlidir Ne Yapsa Yeridir (1978) IMDb: 6.5

14. Ceza (1974) – IMDb: 6.5

kadir inanır

Hayatını okuyarak kazanmaya çalışan Ali başarılı bir bilim adamı olmuştur. Ancak babası kumar oynayarak hayatını harcayan biridir. Büyük kumarbaz Kenan’a yenilince her şeyini kaybeden Ali’nin babası canına kıyar. Bu durum Ali’nin canını bir hayli sıkar ve babasının intikamını almak ister. Başrolünde Kadir İnanır ve Hale Soygazi’nin rol aldığı filmin yönetmenliğini Mehmet Dinler yapmıştır.

Tür: Dram, Macera

Yönetmen: Mehmet Dinler

Oyuncular: Kadir İnanır, Hale Soygazi, Tülin Örsek

Fragman

Ceza Benzeri Filmler;

  • Bekçiler Kralı (1979) IMDb: 7.7
  • Salako (1974) IMDb: 7.4
  • Sahte Kabadayı (1976) IMDb: 7.7

13. Evlidir Ne Yapsa Yeridir (1978) – Imdb: 6.5

kadir inanır

Şerif Gören’in yönetmen koltuğunda oturduğu Evlidir Ne Yapsa Yeridir filminin başrollerinde Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit rol almıştır. Film, birbirlerini çok seven ama kavga etmeden de duramayan 3 çiftin muhteşem evliliklerini konu alır. Kerem ile Aslı, Ferhat İle Şirin ve Leyla İle Mecnun’un oturdukları apartman her gün eş kavgasından dolayı yerinden oynamaktadır. Aile içi anlaşmazlıklara değinen ve adeta bir çözüm yolu sunan film Türk sinemasının en çok izlenen filmleri arasındadır.

Tür: Komedi

Yönetmen Şerif Gören

Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Perran Kutman

Fragman

Evlidir Ne Yapsa Yeridir Benzeri Filmler;

  • Bitirim kardesler (1973) IMDb: 6.6
  • Uyanik Kardesler (1974) IMDb: 6.4
  • Ne Olacak Simdi (1979) IMDb: 7.6

12. Elveda Dostum (1982) – IMDb: 6.8

kadir inanır

Ünlü Oyuncu Zeki Alasya’nın yönetmenlik yaptığı filmin başrolünde Kadir İnanır ve Ahu Tuğba rol almaktadır. Filmin konusu öğretmen Dursun’un özel ders verdiği öğrencisinin teyzesi Sibel ile yaşadığı yasak aşk sonucunda yıkılan hayatını anlatmaktadır. Bu aşk hikayesi Dursun öğretmenin ailesiyle de arasını açacaktır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Zeki Alasya

Oyuncular: Kadir İnanır, Pembe Mutlu, Tuncer Necmioğlu

Fragman

Elveda Dostum Benzeri Filmler;

  • Ates Dagli (1985) IMDb: 5.4
  • Dolap Beygiri (1982) IMDb: 7.2
  • Sivri Akillilar (1977) IMDb: 6.5

11. Fırat (1979) – IMDb: 6.9

kadir inanır

Türk sinemasının en meşhur kabadayı rollerinde başarılı bir performans gösteren Kadir İnanır bu filmde de Kabadayı rolüyle boy göstermektedir. Küçük yaşta babasını kaybeden Kadir çocukluğunu ve gençliğini illegal işler yapan babasının arkadaşı Yahya’nın yanında geçirir. Bir gün Yahya Kadir’e bir iş verir ve Zehra adında birini öldüreceğini söyler. Bunun üzerine yola çıkan Kadir, Zehra’ya aşık olacaktır. Hikaye’nin devamında ise Kadir Zehra’yı Yahya’ya karşı korumaya çalışır. Ünlü yönetmen Melih Gülgen’in eseri olan bu filmin başrollerinde Kadir İnanır ve Perihan Savaş rol almıştır.

Tür: Macera, Dram, Suç

Yönetmen: Melih Gülgen

Oyuncular: Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Eşref Kolçak

Fragman

Fırat Benzeri Filmler;

  • Üç arkadas (1972) IMDb: 6.8
  • Köprü (1975) IMDb: 7.1
  • Dilâ Hanim (1978) IMDb: 7.4

10. Utanç (1972) – IMDb: 7.1

kadir inanır

Ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın yönettiği filmin başrolünde Filiz Akın ve Kadir İnanır rol almıştır. Filmin konusu birbirlerini seven Kemal ve Bahar’ı ayırmak için Bahara Tecavüz eden Ferit’in hainliklerini ve Utancından kaçmak zorunda kalan Bahar’ı arayan Kemal’i anlatmaktadır. Sonunda Bahar’ı bulan Kemal gördükleri karşısında bir kere daha şoka uğrayacaktır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen Atıf Yılmaz

Oyuncular: Filiz Akın, Kadir İnanır, Ülkü Ülker

Fragman

Utanç Benzeri Filmler;

  • Med cezir manzaralari (1989) IMDb: 6.1
  • Ah.. gardasim (1991) IMDb: 6.2
  • Utanç (2011) IMDb: 7.2

9. Katırcılar (1987) – IMDb: 7.2

kadir inanır

Şerif Gören’in yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Kadir İnanır, Halil Ergün ve Bülent Bilgiç rol almıştır. Filmin konusu 4 asker ve 3 köylü ile birlikte 1 gazetecinin kara kışta çıktıkları yolculuğu anlatmaktadır. Katırcılar filmi Kadir İnanır’ın en iyi filmleri arasında gösterilmektedir.

Tür: Dram, Duygusal, Psikolojik

Yönetmen: Şerif Gören

Oyuncular: Kadir İnanır, Halil Ergün, Ayşegül Aldinç

Fragman

Katırcılar Benzeri Filmler;

  • Yilanlarin Öcü (1985) IMDb: 7.6
  • Derman (1983) IMDb: 7.1
  • Maden (1978) IMDb: 7.5

8. Karılar Koğuşu (1990) – IMDb: 7.2

kadir inanır

Filmin konusu ünlü yazarımız Kemal Tahir’in Malatya Cezaevinde kaldığı 3 aylık dönemde yaşadıklarını anlatmaktadır. Hikayede hapishane mahkumu olan birkaç kadının da dram öykülerine yer verilmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Perihan Savaş, Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen Halit Refiğ

Oyuncular: Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş

Fragman

Karılar Koğuşu Benzeri Filmler;

  • Tatar Ramazan (1990) IMDb: 8.0
  • Maden (1978) IMDb: 7.5
  • Tatar Ramazan Sürgünde (1992) IMDb: 8.1

7. Dila Hanım (1977) – IMDb: 7.4

kadir inanır

Düşmanına Aşık olan Dila Hanım’ın kalbini paramparça eden aşk hikayesi bu filmin konusu olmuştur. Sınır kavgası yüzünden Barazoğlu İbrahim Beyi öldüren ve İstanbul’a giden Karadağlı Rıza Bey günün birinde köyüne döner. Bu sırada tanıştığı Dila Hanım’a gerçek kimliğini söylemeyen Rıza Bey, Dila Hanım ile büyük bir aşkın pençesine düşeceklerdir. Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olan Dila Hanım’ın başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray rol almıştır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen Orhan Aksoy

Oyuncular: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Erol Taş

Fragman

Dila Hanım Benzeri Filmler;

  • Devlerin aşkı (1976) IMDb: 7.4
  • Kara gözlüm (1970) IMDb: 7.1
  • Bodrum hakimi (1976) IMDb: 6.6

6. Devlerin Aşkı (1976) – IMDb: 7.4

kadir inanır

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı bir başka aşk filmi olan Devlerin Aşkı ünlü yönetmen Osman F. Seden’in filmidir. Filmin konusu Süreyya Bey ve Süreyya Bey’in en yakın adamının aynı kadına aşık olması sonucu gelişen olayları aktarmaktadır. Yeşilçam’ın klasikleri arasına girmeyi başaran film Türk sinemasının da en önemli filmlerinden biridir.

Tür: Dram

Yönetmen: Osman F. Seden

Oyuncular: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Savaş Başar

Fragman

Devlerin Aşkı Benzeri Filmler;

  • Dilâ Hanim (1978) IMDb: 7.4
  • Kara gözlüm (1970) IMDb: 7.1
  • Selvi Boylum Al Yazmalim (1977) IMDb: 8.6

5. Yürek Yarası (1983) – IMDb: 7.4

kadir inanır

Memduh Ün’ün yazdığı ve Orhan Elmas’ın yönettiği filmin başrollerinde Kadir İnanır, Serpil Çakmaklı ikilisi rol almıştır. Salcılık yaparak geçinen Davut köyün en güzel kızı Zeynep’e aşık olsa da Zeynep, ağanın oğlu Mustafa’yı istemektedir. Ancak bu durumdan haberi olmayan Davud kızı kaçırınca olanlar olur. Zeynep’in Mustafa’da gönlü olduğunu öğrenen Davud yüreğindeki yarayı daha da deşmiştir.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Orhan Elmas

Oyuncular: Kadir İnanır, Aliye Rona, Reha Yurdakul

Fragman

Yürek Yarası Benzeri Filmler;

  • Tatar Ramazan Sürgünde (1992) IMDb: 8.1
  • Davaci (1987) IMDb: 7.2
  • Ögretmen (1988) IMDb: 7.2

4. Yılanların Öcü (1961) – IMDb: 7.6

kadir inanır

Yılanların Öcü, dönemin siyasi ve politik olaylarına değinen film uzunca bir süre basının ilgisini çekmiş ve hakkında konuşulmuş, Metin Erksan imzalı bir filmdir. Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı filmin hikayesi köy yerinde yoksul bir hayat yaşayan Kara Bayram ve ailesinin bir takım haksızlığa uğramalarını anlatmıştır. Filmin çekildiği yıllarda mülkiyet kavramının olmayışına bir eleştiri niteliğinde yapılan film uzunca bir süre sansür ve siyasi baskıya maruz kalmıştır.

Tür: Dram

Yönetmen Şerif Gören

Oyuncular: Kadir İnanır, Fatma Girik, Erdal Özyağcılar

Fragman

Yılanların Öcü Benzeri Filmler;

  • Yilanlarin Öcü (1961) IMDb: 7.6
  • Derman (1983) IMDb: 7.1
  • Tatar Ramazan (1990) IMDb: 8.0

3. Dönüş (1972) – IMDb: 7.9

kadir inanır

Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray birlikte rol almışlardır. Türk sinemasının en acıklı filmlerinden biri olan Dönüş filminde köyün ağası Reşit’i reddederek sevdiği İbrahim ile evlenen Gülcan’ın başına gelenler anlatılmıştır. Gülcan’a olan düşmanlığından genç çifti borçlandıran Reşit elinden geleni ardına koymazken İbrahim para kazanmak için Almanya’ya gider. Reşit’in tacizlerine boyun eğmeyen Gülcan kocasını beklerken yıllar sonra gelen İbrahim kısa sürede tekrar geri döner. Izdıraplı günler Gülcan için devam etmiştir.  

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Türkan Şoray

Oyuncular: Kadir İnanır, Türkan Şoray, Bilal İnci, Hikmet Taşdemir

Fragman

Dönüş Benzeri Filmler;

  • Dilâ Hanim (1978) IMDb: 7.4
  • Vesikali Yarim (1968) IMDb: 8.0
  • Devlerin aşkı (1976) IMDb: 7.4

2. Tatar Ramazan (1990) – IMDb: 8.1

kadir inanır

Filmin hikayesi 1942 yıllarında savaş zamanına dayanmaktadır. Hayatı boyunca hakkın yanında durmuş haksıza boyun eğmemiş olan Tatar Ramazan tarla davası yüzünden bir cinayet işler ve hapse girer. Ancak hapishane hayatı da eşitsizliğin haksızlığın ayyuka çıktığı bir yerdir. Bunca haramzadenin olduğu yerde rahat duramayan Tatar Ramazan adaleti kendi bildiği yoldan tayin edecektir. Bu olayların peşi sıra gelen sürgünler ve artan cezalar ise Tatar Ramazan’ın belini bükecektir.

Tür: Dram, Suç, Mafya 

Yönetmen: Melih Gülgen

Oyuncular: Kadir İnanır, Hikmet Taşdemir

Fragman

Tatar Ramazan Benzeri Filmler;

  • Muhsin Bey (1987) IMDb: 8.5
  • Zübük (1980) IMDb: 8.4
  • Çöpçüler Kralı (1977) IMDb: 8.6

1. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) – IMDb: 8.6

kadir inanır

Kamyon şoförlüğü yapan ve selvi boylu, yakışıklı İlyas ile köyün en güzel kızı olan Asya’nın büyük aşk hikayesinin anlatıldığı filmde ayrılık acısı İlyas ve Asya’yı dayanılması güç bir hayatın içine sürükleyecektir. Filmde birbirlerini çok seven ikilinin çocukları olduktan bir süre sonra İlyas yüzünden ayrı düşmeleri ve Asya’nın çocuğuyla beraber evi terk etmesi anlatılmıştır. Asya’yı sokaklarda sefil olmaktan kurtaran Çemşit’in de bu aşka dahil olmasıyla farklı bir boyuta taşınan senaryo yıllar sonra çıkagelen İlyas’ın hem kendine hem de Asya’ya büyük ızdıraplar çektirdiğini görüyoruz. Türk sinemasının en dramatik aşk hikayelerinden birinin konu olduğu bu filmin başrolünde Kadir İnanır ve Türkan Şoray rol almıştır.

Tür: Dram, Duygusal, Türk Aşk 

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Kadir İnanır, Türkan Şoray, Ahmet Mekin, Hülya Tuğlu

Fragman

Selvi Boylum Al Yazmalım Benzeri Filmler;

  • Canim Kardesim (1973) IMDb: 8.7
  • Çöpçüler Kralı (1977) IMDb: 8.6
  • Mavi Boncuk (1975) IMDb: 7.8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.