Tutku ve Hazzın Doruğa Ulaştığı Aldatma Konulu 25 Film 2024

Yasak aşk konusu uzun yıllardan beri sinemada işlenen en çarpıcı hikayeleri oluşturuyor.
Tutku ve Hazzın Doruğa Ulaştığı Aldatma Konulu 25 Film 2024

Yasak İlişki Konusunu En İyi Ele Alan Filmler

Sinema tarihinde aşk her zaman en çarpıcı konu olmuştur. Yıllar ilerledikçe aşk konusunu klişe bir şekilde işlemek bayağılaştığı için işin içine entrikalar ve yalanlar girmeye başlamıştır. Bu noktada ortaya yasak ilişkileri konu alan filmler, oyunlar ve şarkılar ortaya konulmaya başlanmıştır. Seyircinin oldukça çarpıcı bulduğu bu hikayeler zamanla evrilmiş ve arkasında izlenmeye değer birçok film bırakmıştır. Biz de bu içeriğimizde sinema tarihinde şimdiye dek çekilmiş ve çok beğenilmiş yasak aşk konulu filmleri sizler için derledik. İşte en iyi yasak aşk filmleri.

En İyi Yasak Aşk Filmleri;

1. 365 Gün: Bugün

Yasak Aşk Filmleri
İlişkileri baştan aşağıya sarsıntı içeren Laura ve Massimo’nun hayatı artık eskisi gibi çekici ve erotik değildir. Aralarında var olan cinsel hazzın bittiği anlarda ise Nacha çifti tamamen ayırmak üzere planlar yapmaya başlar. Laura’nın kafası tamamen karışmış ve bir yanı Nacha’ya doğru yönelirken kafası tamamen karışır. İki erkek arasında büyük bir seçim yapması gerekirken doğru olanı seçme şansı olacak mı?

TürDramRomantik
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBarbara
Bialowas
Tomasz
Mandes
OyuncularAnna-Maria
Sieklucka
Michele
Morrone
Simone
Susinna

2. Bıçağın İki Yüzü

Yasak Aşk Filmleri
Birbirini seven bir çift olan Sarah ve Jean, yıllarca aynı evde aynı yastığa kafa koyarlar. Asla sönmeyen arzuları ile mutlu bir ilişki yürüttükleri anda Sarah’ın eski sevgilisi François hayatlarına girer. Bu erkeğin hayatlarına girmesi ile işler tersine dönmeye başlar. Sarah için büyük bir seçim yapılması gerekmektedir. Ya Jean ile mutlu ilişkilerine devam edebileceği gibi, eski sevgilisi François ile yeni bir maceraya da başlayabilir.

TürDramRomantikTarih
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenClaire
Denis
OyuncularJuliette
Binoche
Vincent
Lindon
Gregoire
Colin

3. Sadece Bir Gece

Yasak Aşk Filmleri
Tamer ve Begüm, evliliği güzel olan bir çifttir. Lakin Tamer’in bir gece arkadaşlarıyla dışarı çıktığında yeni bir kadın ile tanışır. Bu kadın ile bir gece geçiren Tamer, o geceden sonra hiçbir kadın ile tanışmaz. Bu süreçten sonra kocasının davranışlarından şüphelenen Begüm, sarhoş bir anında Tamer’i sıkıştırarak yaptığı her şeyi itiraf ettirdi. Bu itiraftan sonra Begüm Tamer’i asla affetmez ve affedebilmek için de Tamer’in yaptığı gibi bir gecelik ilişki yaşamayı öne sürer.

TürRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSinan
Biçici
OyuncularTuba
Ünsal
Cemal
Hünal
Gürgen
Öz

4. Derin Tutkular

Yasak Aşk Filmleri
Roxana’nın hayatı, dünya şampiyonu serbest dalıcı Pascal ile tanıştığı anda tamamen değişir. Pascal ile bir aşka başladıkları anda başlarda her şey iyiye giderken, kendi meleğini Roxana’ya da aşılar. Dünya’nın dört bir yanındaki dalış noktalarında bir yarışmadan diğerine geçen Roxana, Pascal’ın davranışlarından ve kendisine yaptıklarından şüphelenmeye başlar. Pascal’ın hayatına yeni kadınlar girerken Roxana’da ekip arkadaşlarından birisini gönlünü kaptırmaya başlar.

TürDramRomantikSpor
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
M. Rosenthal
OyuncularCamille
Rowe
Sofiane
Zermani
Sezar
Domboy

5. Queen of Hearts 

Yasak Aşk Filmleri

Anne, Pete ile mutlu bir evliliği olan kadındır. Pete’nin ise önceki evliliğinden Gustav adında bir çocuğu vardır. Pete’nin oğlu Gustav, sorunlu bir çocuktur. Bu nedenle Pete onu Anne ile yaşadığı eve getirir. Her şeye sahip olan Anne, Pete’den beklediği ilgiyi göremez. Bu nedenle Pete’nin oğlu Gustav ile yasak aşk yaşamaya başlar.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMay
el-Toukhy
OyuncularTrine
Dyrholm
Gustav
Lindh
Magnus
Krepper

6. The Reports on Sarah and Saleem 

Yasak Aşk Filmleri

İsrailli evli bir kadın ve Filistinli evli bir adam arasındaki aşk hikayesini konu edinen film dram ve romantizm dolu sahneleriyle dikkat çekiyor. Doğu Kudüs’te bir kafe işleten Sarah kafesine fırınlanmış ürünler getiren Filistinli Saleem’e aşık olur. İkili kaçamak birliktelikleri sırasında dünyanın en mutlu insanları gibi hissederler. Ancak bu ilişki açığa çıktığında büyük bir felaket zinciri onları bekliyor olacaktır.

TürDramRomantik
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMuayad
Alayan
OyuncularMaisa
Abd Elhadi
Adeeb
Safadi
Sivane
Kretchner

7. Aşkın Krallığı

Yasak Aşk Filmleri

İzleyicisini 1947 yılına götüren Aşkın Krallığı filminde sosyal olaylarla ilgilenen ve ırkıçılık gibi politikaların bitirilmesi için uğraş veren iki farklı millet bir çiftin aşk hikayesini izliyoruz. Filmde Botsvana kralı Seretse ile Londra’lı genç bir kadın olan Ruth Williams arasındaki derin aşk anlatılıyor. Toplumların kutuplaştığı bu dönemde ikilinin aşkı sadece aileleri için değil ülkeler arası rekabet için bile büyük bir sorun olur.

TürBiyografiDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAmma
Asante
OyuncularDavid
Oyelowo
Rosamund
Pike
Tom
Felton

8. Freeheld 

Yasak Aşk Filmleri

Aşka Özgürlük filminde amansız bir hastalığa yakalanan polis memuru Laurel Hester’in hayat hikayesi anlatılıyor. Doktorlar tarafından kurtulması imkansız olarak görülen bu hastalık kısa zamanda Laurel’i ölüme götürecektir. Bu sırada Laurel’in emeklilik gelirleri de karısı Stacie Andree’ye devredilir. Hasta adam zorluklar içerisinde bir hayat mücadelesinin içerisine düşer.

TürDramRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenPeter
Sollett
OyuncularJulianne
Moore
Elliot
Page
Steve
Carell

9. The Age of Adaline 

Yasak Aşk Filmleri

2015 yapımı bu aşk filminde Adaline Bowman isimli yaşlanmama hastalığına yakalanan bir kadının aşk hikayesini izliyoruz. Geçirdiği bir kaza sonrası 29 yaşından sonra yaşlanmayan Adaline hayatını insanlardan izole bir şekilde geçirirken tesadüfen tanıştığı yakışıklı Ellis Jones’la bir aşk yaşamaya başlar. Bu aşkın karşısındaki en büyük engel ise Adaline’nin sırrıdır.

TürRomantikFantastikDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLee
Toland Krieger
OyuncularBlake
Lively
Michiel
Huisman
Harrison
Ford

10. The Diary of a Teenage Girl

Yasak Aşk Filmleri

Yasak aşk konulu bu filmde henüz 15 yaşında olan Minnie’nin hayatı ele alınıyor. Çizim yapmayı ve çizgi romanları seven Minnie yaşıtlarına göre farklı bir hayat tecrübesi yaşamaktadır. Genç kızın ilk cinsel tecrübesi ise kendin yaşça çok büyük olan annesinin arkadaşı Monroe ile olmuştur.

TürDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMarielle
Heller
OyuncularBel
Powley
Alexander
Skarsgård
Kristen
Wiig

11. Suite Française 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Film İkinci Dünya Savaşı yılında geçmektedir. Lucy isimli genç kadın Fransa’da yaşamaktadır. Bu sırada Alman askerleri Lucy’nin yaşadığı kasabaya gelir. Kasabaya gelen askerlerden Alman subayı Bruno ve Lucy karşılaşır. İlk olarak birbirlerinden çok haz etmeseler de yavaş yavaş aşık olurlar.

TürSavaşDramDuygusal
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenSaul
Dibb
OyuncularMichelle
Williams
Kristin
Scott Thomas
Matthias
Schoenaerts

12. Beyond the Lights 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Noni genç bir şarkıcıdır ve müzik dünyası karşısında tükenen bir pop yıldızıdır. İntihara kalkışan Noni’yi, polis memuru kaz kurtarır. Bu andan sonra ikili güzel bir aşk hikayesine atılır.

TürMüzikalDramRomantik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenGina
Prince-Bythewood
OyuncularGugu
Mbatha-Raw
Nate
Parker
Minnie
Driver

13. A Royal Affair 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Çılgın bir kralla evli olan kraliçe, doktoruna aşık olur ve aşkına karşılık bulur. İkili gizlice aşklarını yaşarken aynı zamanda, ülkenin kaderini değiştiren devrim yaparlar.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenNikolaj
Arcel
OyuncularAlicia
Vikander
Mads
Mikkelsen
Mikkel
Boe Følsgaard

14. Out in the Dark 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Ortadoğu’nun uzun yıllardır devam eden savaşı arasında geçen eşcinsel bir ilişkiyi anlatan filmde Filistinli öğrenci Nimer, İsrailli bir avukat olan Roy’a aşık olur.

TürSuçDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenMichael
Mayer
OyuncularNicholas
Jacob
Michael
Aloni
Jameel
Khoury

15. Never Let Me Go

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

İlk okuldan itibaren birbirleriyle olan üç yakın arkadaş, dünyanın gerçekleri kapılarını çaldığında birbirlerine yardım ederek hayatta kalırlar. Bu sırada yaşadıkları aşk da dizide yansıtılır.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMark
Romanek
OyuncularKeira
Knightley
Carey
Mulligan
Andrew
Garfield

16. Bright Star

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Filmde 19. Yüzyıl şairi olan Keats’ın yaşamı anlatılmaktadır. 1818 yılında, Londra’nın dışında sessiz bir yerde geçen filmde Keats 23 yaşındadır. Kendisinin komşusu olan genç ve güzel kadın Fanny ile gizli bir ilişki yaşar. İlişkileri köklenir ancak, üstesinden gelmeleri gereken sorunlar vardır.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJane
Campion
OyuncularAbbie
Cornish
Ben
Whishaw
Paul
Schneider

17. The Reader

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

İkinci Dünya Savaşı sonrası Michael Almanya’da yaşamaktadır. Michael kendisinden yaşça iki kat büyük olan Hanna’ya aşık olur ve gizli bir aşk yaşamaya başlarlar. İkili gizli bir ilişki yürütürken bir gün Hanna ortadan kaybolur ve ilişki biter.

8 yıl sonra Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna’yı sanık olarak gördüğünde şok olur. İkilinin hayatını değiştirebilecek bir sır bu şekilde ortaya çıkar.

TürDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenStephen
Daldry
OyuncularKate
Winslet
Ralph
Fiennes
Bruno
Ganz

18. Lars and the Real Girl 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Genç bir adam internetten oyuncak bir bebek bulur. Psikolojik olarak sorunları olan genç adam aldığı bebekle hayali ilişki yaşamaya başlar. Genç adamın yaşadıkları ve başından geçenler konu alınmıştır.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenCraig
Gillespie
OyuncularRyan
Gosling
Emily
Mortimer
Paul
Schneider

19. Notes on a Scandal 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Barbara Covett isimli kadın sıkı ve tutucu bir öğretmendir. Okula bir gün Sheba Hart adında yeni bir resim öğretmeni gelir. İlerleyen zamanlarda Barbara, Sheba’nın, 15 yaşındaki öğrencisine olan ilgisini ortaya çıkartır.

TürSuçDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRichard
Eyre
OyuncularCate
Blanchett
Judi
Dench
Andrew
Simpson

20. Open Hearts 

Yasak Aşk Filmleri, Yasak Aşk Filmi Önerileri

Cecilie ve Joachim birbirini çok seven aşıklardır. Marie ve Niels ise iç çocuk sahibi bir çifttir. Niels, Cecilie’ye sırılsıklam aşık olur. Bu andan itibaren artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

TürRomantikDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSonja
Richter
Nikolaj
Lie Kaas
Mads
Mikkelsen

21. Her

Yasak Aşk Filmleri

Son yılların en iyi filmler listesinde üst sıralarda yer alan ve aynı zaman bir aşk türünde bir yapım olan "Her" filmi, hayatını el yazımı mektuplarla kazanan Theodore Twombly’nin hikayesini anlatıyor. Karısından ayrılan ve duygusal bir boşlukta olan Theodore’un bu süreçte karşısına çıkan bir teknoloji reklamıyla hayatı değişecektir. Bir yapay zeka programında tanıştığı Samantha’ya karşı hisler besleyen Theodore gittikçe bu ilişki içerisinde farklı deneyimler ve tuhaf şeyler yaşayacaktır.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSpike
Jonze
OyuncularJoaquin
Phoenix
Amy
Adams
Rooney
Mara

22. L'amour l'après-midi - Öğleden Sonra Aşk

Yasak Aşk Filmleri

Senaryosu ve yönetmenliği Eric Rohmer’e ait olan Fransız yapımı filmin başrollerinde Daniel Ceccaldi, Bernard Verley, Claude Bertrand gibi ünlü isimler yer almaktadır. Bu 1972 yapımı film, Eric Rohmer’ın ‘Ahlak Hikayeleri’ film serisinin 6. Ve sonuncu filmidir. Frederic, Paris’te gayet iyi bir yaşam süren evli bir avukattır. Evlendiği günden itibaren başka kadınlarla birlikte olmak sürekli aklını kurcalasa da bunun için hiçbir çaba göstermemiştir. Günlerden bir gün ofise Chloe adında bir kadın gelir. Frederic ve Chloe ilk başlarda arkadaş olsalar da zamanla aralarında vazgeçilmez bir tutku büyür. Frederic için artık hiçbir şey normal değildir. 

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenEric
Rohmer
OyuncularBernard
Verley
ZouzouFrançoise
Verley

23. The Go-Between - Arabulucu

Yasak Aşk Filmleri

Joseph Losey’ın yönetmenliğini üstlendiği İsveç yapımı filmin başrollerinde Julie Christie, Alan Bates, Margaret Leighton ve Dominic Guard gibi ünlü isimler yer alıyor. BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne sahip film, L. P. Hartley'in The Go-Between isimli romanından uyarlanmıştır. Leo 12 yaşındadır ve bu yaz tatilini arkadaşıyla ve arkadaşının ailesiyle geçirmeye karar verir. Gittikleri yerde arkadaşının ablası olan Marian’ın nişanlı olmasına rağmen çiftçi Ted ile yasaklı bir ilişki yaşadığını öğrenir. Zamanla bu gizli aşıklarının mektuplarını taşımaya başlayan Leo için bu bir oyun haline gelir. Keyifle izleyeceğiniz bu film aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı’ndan önceki zamanın atmosferini de ekranlara başarılı bir şekilde taşımaktadır. 

TürDramRomantik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
1971
Yönetmen Joseoh
Losey
OyuncularJulie
Christie
Alan
Bates
Dominic
Guard

24. The Lovers - Aşıklar 

Yasak Aşk Filmleri

Louis Malle’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Jeanne Moreau, Alain Cuny, Jean-Marc Bory gibi ünlü oyuncular paylaşıyor. Dijon yakınlarında geçen hikayede Jeanne Tournier ve Henri sekiz yıldır evlidirler ve müthiş bir malikanede yaşam sürmektedirler. Onu sürekli ihmal eden kocasıyla sürdürdüğü evliliğinden sıkılan Jeanne, hep arkadaşı Maggy ile vakit geçirmektedir. Sürekli Paris’e giden Jeanne sosyeteyle bağlarını koparmamak için gittiğini söylese de aslında orada İspanyol aristokrat Raoul Flores ile bir yasak ilişki yaşamaktadır. 

TürDramRomantik
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
1958
YönetmenLouis
Malle
OyuncularJeanne
Moreau
Alain
Cuny
Jean
Marc Bory

25. Haepi-endeu - Mutlu Son 

Yasak Aşk Filmleri

Ji-woo Jung’ın yönetmen ve senarist koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Min-sik Choi, Do-yeon Jeon, Jin-mo Ju gibi isimler yer almaktadır. Evli ve işsiz bir adam olan Kim Min, gününün büyük bir kısmını bir bankta kitap okuyarak geçirmektedir. Eşi ise kendisine göre daha genç ve çekici bir kadındır. Bu kadın iyi bir eş olmadığı gibi iyi bir anne de değildir. Kocasını sürekli olarak eski nişanlısı ile aldatmaktadır. Hali hazırda işsiz olan kocası bu boş zamanlarını karısını takip etmekle geçirmeye başlar…

TürPolisiyeDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenJi
Woo jung
OyuncularChoi
Min Sik
Jeon
Do Yeon
Ju
Jin Mo

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum