Mafya Dizileri 2024 - Suç Konulu En İyi 19 Mafya Dizisi

En çok izlenen ve en iyi Mafya dizileri listesini sizler için bu içerikte bir araya getirdik. İşte, IMDb puanı yüksek en iyi mafya dizileri...
Mafya Dizileri  2024 - Suç Konulu En İyi 19 Mafya Dizisi

Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Mafya Dizileri Listesi

Yabancı dizi severlerin merakla izlediği ve izlerken yeraltı dünyasına giriş yapacağınız bu içeriğimizde, tüm zamanların en iyi mafya dizileri listesini sizlerle buluşturuyoruz. İşte, izlerken bir sonraki bölümünü büyük bir merakla bekleyeceğiniz gelmiş geçmiş en iyi mafya dizileri...

Mafya Dizileri;

1. Vincenzo (Binsenjo)

Mafya Dizileri

Netflix mafya dizileri arasında yer alan Güney Kore yapımı bu dizide İtalyan bir ailenin evlatlığı olan Kore asıllı mafya avukatının hikayesini anlatıyor. Hayatını büyük bir mafya ailesi için avukatlık yaparak idam ettiren genç adam yaşadığı sorunlar sebebiyle ana vatanına döner. Bu ziyaret sırasında büyük bir holdingin usülsüzlüklerine şahit olur ve kendi yöntemleri ile adeta bir savaşa girer.

TürKomediDramSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKim
Hee-won
OyuncularSong
Joong-ki
Jeon Yeo
-been
Ok Taec
-yeon

2. Undercover

Mafya Dizileri

Mafya konulu polisiye dizileri arasında yer alan Undercover uyuşturucu baronu olan Ferry Bouman’ı yakalamak için onun yanına giren iki polisin hikayesini konu edinmiştir. Çete içine yerleşen iki polis lüks içinde yaşayan Ferry’i tutuklamak için delil aramaktadırlar ancak bu iş sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

TürAksiyonMahkemePolisiye
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNico
Moolenaar
OyuncularFrank
Lammers
Tom
Waes
Anna
Drijver

3. Suburra – La Serie

Mafya Dizileri

Yaşanmış bir hikayeden konu edilen Suburra dizisinde İtalya’nın Ostia kentinde yaşanan mafyatik olaylar izleyiciye sunuluyor. İtalya yakınlarındaki bu şehirde toprak kavgası, suç çeteleri arasında çatışma ve rüşvet gibi birçok illegal suç olayı dönmektedir.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDaniele
Cesarano
OyuncularAlessandro
Borghi
Giacomo
Ferrara
Filippo
Nigro

4. Bad Blood

Mafya Dizileri

Yaşanmış olaylardan esinlenerek senaryolaştırılan bu hikayede gizli bir suç örgütü olan Rizzuto ailesi ve faaliyetleri anlatılıyor. Netflix’te yayınlanan dizide aile içerisindeki ihtiraslar ve diğer çetelere karşı verilen savaşlar izleyiciye sunulmuştur.

TürMafyaPolisiyeSuç
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSimon
Barry
OyuncularKim
Coates
Anthony
LaPaglia
Enrico
Colantoni

5. El Chapo

Mafya Dizileri

Mekiskalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Joaquin Guzman’ın hayat hikayesini konu edinen dizi aksiyon ve macera dolu sahneleriyle dikkat çekiyor. 80’li yıllarda Guadalajara karteline katılan El Chapo yıllar süren mücadelesinde mafya içerisinde yükselmeyi başarıyor. Defalarca yakalanmasına rağmen firar etmeyi başaran El Chapo dizisi hikayesi sayesinde oldukça merak uyandırıyor.

TürPolisiyeBiyografik
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSilvana
Aguirre
OyuncularMarco
De la O
Humberto
Busto
Alejandro
Aguilar

6. Queen of the South

Mafya Dizileri

Netflix’te yayınlanan Meksika yapımı dizide uyuşturucu kaçakçılığı yapan sevgilisinin öldürülmesi sonucu intikam peşine düşen ve mafya dünyasında oldukça yükselen Teresa’nın maceralarını izliyoruz. 5 sezondur yayınlanan dizide ana karakterimiz Teresa yaptığı akıl dolu planlarla irili ufaklı birçok mafya çetesini hakimiyeti altına almayı başarıyor.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJoshua
John
Miller
OyuncularAlice
Braga
Hemky
Madera
Veronica
Falcon

7. Mc Mafia

Mafya Dizileri

Rus mafyasının önde gelen ailelerinden biri olan Godman ailesi tamamıyla suça bulaşmış olsa da genç Alex Godman ailesinden ayrı bir yol izleyerek sakin bir hayat sürmektedir. Kız arkadaşı Rebecca ile birlikte yaşayan Alex mafyadan ayrılmaya kararlı olsa da yakınlarından birinin öldürülmesi onu da suç dünyasının içerisine çekecektir.

TürGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenHossein
Amini
OyuncularJames
Norton
David
Strathairn
Maria
Shukshina

8. Narcos

Mafya Dizileri

Dünyanın en tehlikeli suçlularından Pablo Escobar’ın hayatını konu alan Narcos dizisi, Netflix’te ilk yayınlandığı günden final bölümüne kadar oldukça fazla konuşulan yapımlardan bir tanesi… Mafya dizileri arasında eklediğimiz bu yapım IMDB sitesinde 8.8’lik puan ile de oldukça dikkat çekiyor. Dizi, Pablo Escobar’ın uyuşturucu karteli olduğu günden itibaren yaşadıklarını ele alıyor. Her bölümünü soluksuz izleyeceğiniz mafya dizisini Netflix dizileri arasında mutlaka eklemelisiniz.

TürBiyografiGerilimSuç
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo
Bernard
OyuncularPedro
Pascal
Damián
Alcázar
Francisco
Denis

9. Godfather of Harlem

Mafya Dizileri

En iyi yabancı diziler arasında kendisine yer bulan ve 2019 yılında izleyiciyle buluşan Godfather of Harlem, 70’li yıllarda Harlem’de geçiyor. Dizide, dönemin güçlü mafya lideri Bumpy Johnson, 1960’larda hapse girmiş ve 10 yıl son tekrardan özgürlüğe kavuşmuştur. Bir dönem lideri olduğu mahalle iyice değişmiştir. Bölge artık İtalyan mafyasındadır. Bumpy, tekrardan gücü eline almak için Genovese ailesine savaş açar.

TürDramSuç
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChris
Brancato
OyuncularForest
Whitaker
Nigél
Thatch
Ilfenesh
Hadera

10. The Sopranos (Soprano Ailesi)

Mafya Dizileri

Mafya konulu diziler listesinde herkesin mutlaka ama mutlaka olması gereken bir yapım… The Sopranos, ilk kez 1999 yılında izleyiciyle buluştu ve 2007 yılında final yaptı. Dizi, New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin lideri yani babası olan Tony Soprano ve Soprano ailesinin yaşamlarından kesitler sunar. Eğer mafya dizileri hayranıysanız 6 sezonluk bu efsane diziyi kesinlikle izlemelisiniz.

TürDramSuç
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Chase
OyuncularJames
Gandolfini
Edie
Falco
Michael
Imperioli

11. Peaky Blinders

Mafya Dizileri

Son yıllarda suç dünyasına odaklanan en iyi mafya dizileri arasında Netflix’te yayınlanan Peaky Blinders dizisi, oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Paul Anderson, Aunt Polly ve Joe Cole’nin yer aldığı efsanevi bir yapım. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere’de suç çeteleri ortaya çıkmış, bunlar arasında en çetelerden bir tanesi ise soygunculuk ve at yarışından para kazanan Peaky Blinders’tır. Çetenin lideri Tom Shelby adından genç ve zeki bir adamdır. Çete, yeni işinde baltayı taşa vurmuştur ve bu işin altından kalkmak hiç de kolay olmayacaktır.

TürDramSuç
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Helen
McCrory
Paul
Anderson

12. The Wire

Mafya Dizileri

2000’li yıllara damgasını vuran The Wire, günümüzde halen daha değerini kaybetmeyen etkileyici bir mafya dizisi. ABD’nin Baltimore şehrinde geçen dizi, her sezon başka bir konuya odaklanır ve işlenen konular gerçek hayattan esinlenmiştir. Mafya dizileri ve suç dizileri arasında efsanevi olarak görülen The Wire, 5 sezon boyunca ekranlarda kalan ve 60. bölüm izleyiciyle buluşmuştur. Mafya konusunu ele alan harika bir dizi önerisi isteyen okurlarımız için The Wire, oldukça güzel bir yapım.

TürDramGerilimSuç
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenDavid
Simon
OyuncularDominic
West
Reg E.
Cathey
John
Doman

13. Sons Of Anarchy (Anarşinin Evlatları)

Mafya Dizileri

Düzeni olmayan, kendi kurallarından başka kuralları tanımayan Anarşistlerin Motosiklet Kulübü’ne hoş geldiniz… Jackson ‘Jax' Teller, anne Gemma Teller Morrow ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow büyüdükleri yer olan California’daki Charming kasabasını kendi yöntemleri ile korumaya kararlı bir ailedir. Bölgelerine başka çeteler girmesin diye bütün illegal işleri bu aile yürütmektedir. Çete başı Clay işleri kendi usulleriyle ve şiddetle çözmeyi tercih ederken, üvey oğlan Jax ise öz babasının günlüğü rehber alarak eski yöntemleri savunur. Bu iki farklı yöntem çete arasında fikir çatışmalarını da ortaya çıkaracaktır. Mafya türünde en çok izlenen yapımlar arasında yer alan Sons of Anarchy dizisine sizlerde şans vermelisiniz.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenKurt
Sutter
OyuncularCharlie
Hunnam
Katey
Sagal
Kim
Coates

14. Boardwalk Empire

Mafya Dizileri

Tüm zamanların en çok izlenen Amerikan mafya dizileri arasında yer alan 2010-2014 yılları arasında yayınlanan Boardwalk Empire'ı özellikle ekledik. Belirtilen yıllarda, ABD genelinde içki yasağı yürürlüğe girmiş ve bazı siyasetçiler bu durumun hiç hoşlanmamıştır. Bu grubun başını ise, halk tarafından çok sevilen ama aslında kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen ‘Nucky’ Thompson (Steve Buscemi) yer almaktadır. Popülerliğini arttıran Thampson, yasak içki alım satımının yanı sıra birçok pis işin de başındadır.

TürDramTarihSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTerence
Winter
OyuncularSteve
Buscemi
Kelly
Macdonald
Michael
Shannon

15. Sneaky Pete (Düzenbaz Pete)

Mafya Dizileri

Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen ancak IMDB’de oldukça yüksek puan alan suç dizilerinden Sneaky Pete… Dizinin yapımcılığında Breaking Bad dizisinin “Walter White”ı yani Bryan Cranston yer alıyor. İlk bölümü 2015 yılında ekranlara gelen dizide, hapisten yeni çıkmış Marius, eski hücre arkadaşı Pete'in kimliğini alır. Yeni hayatında Pete’in ailesini ve çevresini kendisinin Pete olduğuna ikna etmeye çalışacaktır.

TürDramSuç
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBryan
Cranston
OyuncularGiovanni
Ribisi
Marin
Ireland
Margo
Martindale

16. Gamorrah: La Serie

Mafya Dizileri

En iyi Mafya dizileri listesinde bir başka ismi duyulmayan yapım… Gamorrah! Aynı isme sahip bir kitaptan uyarlanan İtalyan mafya dizisi, ülkede tüm zamanların en çok izlenen dizisi konumunda. Dizi, Savastone ailesinin sağ kolu olan Ciro, Pietro ve onun oğlu Genny’nin çevresinde geçmektedir. İtalya’da mafyanın yıldızı patlamıştır ancak bölgelerin sahipliği konusunda aileler arasında büyük çatışmalar yaşanmaktadır. Ailenin reisi Savastone polise yakalanmıştır. Artık ailenin reisi Ciro’dur. Bu kargaşada aileyi bir arada tutmak zorundadır.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenLeonardo
Fasoli
OyuncularSalvatore
Esposito
Marco
D’Amore
Cristianan
DEll’Anna

17. Lilyhammer

Mafya Dizileri

Suç ve şiddet içeren mafya dizileri arasında 2012-2014 yılları arasında fırtına gibi esen Lilyhammer, İtalyan mafya babası Frank Tagliano’nun etrafında geçen harika bir yapım… Dizide, uzun yıllar New York’ta mafya olarak hüküm süren Tagliano işlerin değişmesiyle beraber polisle işbirliği yapmaya başlar. Artık tanık koruma programındadır. Tagliano, daha önce kış olimpiyatlarında gördüğü ve oldukça hoşuna gittiği Norveç'in Lillehammer kasabasında yeni bir yaşam için planlar yapmaya başlar. Yeni bir isim ve yeni bir hayat. Ancak unuttuğu bir şey vardır. Mafya geçmişini geride bıraksa da geçmiş o Tagliano’nun peşini bırakmayacaktır.

TürKomediDramSuç
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAnne
Bjornstad
OyuncularTrond
Fausa
Aurvaag
Greg
Canestrari
Fridtjov
Såheim

18. Ozark

Mafya Dizileri

Netflix dizileri arasında suç, çete ve mafya olgularının dibine kadar girildiği harika bir dizi… Ozark! Dizide, Finans ve Danışmanlık Şirketi'nde çalışan Marty Byrde'ın Meksika’nın en büyük uyuşturucu karteli ile arasında yaşanan ve yaşanacak olan sorunları bize aktarır. Marty’ın, tehlikeden uzaklaşmak için, uyuşturucudan elde edilen parayı aklaması gerekir ve süresi kısıtlıdır. Ailesini tehlikeye atmadan bu işin üstesinden gelmek zorundadır.

TürGizemGerilimSuç
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBill
Dubuque
OyuncularJason
Bateman
Laura
Linney
Sofia
Hublitz

19. Justified

Mafya Dizileri

Günümüzde suç ve şiddet mafya dizileri çok fazla ekranlara gelen bir tür değil. Bu yüzden listemizde birçok dizi tamamlanmış yapımlardan oluşuyor. Bu yapımlardan bir tanesi de 2010-2015 yıllarında izleyiciyle buluşan ve en güzel mafya dizilerinden bir tanesi olan Justified… IMDb sitesinde 8.6’lık bir puana sahip olan Jusified, Miami’de görev yapan ve görev sırasında kendini savunmak isterken insanların gözü önünde suçluyu öldüren Federal Şerif Raylan Givens’in hayatına odaklanmaktadır. Olay sonrasın Raylan, doğup büyüdüğü ve çetelerin kol gezdiği Kentucky'nin Harlan kasabasıdır.

TürAksiyonGizemSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGraham
Yost
OyuncularTimothy
Olyphant
Nick
Searcy
Joelle
Carter

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum