En İyi ve En Yeni 16 Emma Watson Filmi Önerisi | 2024

Emma Watson'ın fantastik filmleri, dram filmleri, aksiyon filmleri, komedi filmleri, gerilim filmleri, romantik filmleri sizlerle...
En İyi ve En Yeni 16 Emma Watson Filmi Önerisi | 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi Emma Watson Filmleri Listesi

Emma Watson, Harry Potter film serisinde canlandırdığı “Hermione” karakteriyle tüm sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştır. Bu içeriğimizde fantastik, dram, aksiyon, komedi, dans, gerilim ve romantik film türlerinde başrol alan usta oyuncu Emma Watson’un en iyi filmlerini IMDb puanlarına göre listeledik.

Emma Watson Filmleri;


16. Küçük Kadınlar - IMDb: 7.8

Emma Watson Filmleri

Büyük bir iç savaş sonrasında hayatlarını devam ettirmeye çalışan dört kız kardeş, birbirlerinden tamamen farklı karakterlere sahiptirler. Kızların babası iç savaşa katılır ve anneleriyle baş başa kalırlar. Onlar için güzel günler artık geride kalmıştır. Karşılarına çıkan tüm engelleri birlikte aşmayı hedefleyen dört kız kardeş en sonunda annelerinden yardım almak zorunda kalırlar.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Fragman

Küçük Kadınlar Benzeri Filmler;

  • Uğur Böceği (2017) IMDb: 7.4
  • Beni Adınla Çağır (2017) IMDb: 7.9
  • Brooklyn (2015) IMDb: 7.5

15. Güzel ve Çirkin (2017) - IMDb: 7.2

Emma Watson Filmleri

Beauty an the Beast, yönetmenliğini Bill Condon'un üstlendiği Walt Disney’in popüler animasyon masalları arasında yer almaktadır. Birçok kişi animasyon filmleri arasında değerlendirse de aslında fantastik bir yapım. Film, Belle’nin ormanda kaybolan babasını kurtarma mücadelesini anlatmaktadır. Belle, canavarlar tarafından tutsak edilen babası için kendi canını hiçe saymaktadır. Babasının hayatı için kendi hayatını takas eden Belle, bu canavara aşık olacaktır. 2017 yılında gösterime giren filmin fragmanı, bir gün içerisinde 127.6 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kırmıştır.

Tür: Fantastik, Romantik

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

Fragman

Güzel ve Çirkin Benzeri Filmler;

  • Evde tek başına (1990)  – IMDb: 7.6
  • Malefiz (2014) – IMDb: 7
  • Neşeli günler (1965) – IMDb: 8

14. Colonia (2015) - IMDb: 7.1

Emma Watson Filmleri

Emma Watson'un gerilim filmleri türünde oynadığı ve harika bir oyunculuk sergilediği Colonia, 1973 yılında Şili’de meydana gelen hükumet darbesi ve General Augusto Pinochet’nin diktatörlüğünü konu almaktadır. Tüm kaosun yaşandığı dönemde Şili’de bulunan hostes Lena ve fotoğrafçı sevgilisi Daniel, insanlara yapılan zulmü en ince ayrıntısına kadar anlatmaktadır. Lena’nın sevgilisi Daniel, solcu gruplarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle Colonia Dignidad kampına götürülmektedir. Durumu fark eden Lena, tüm zorlukları göze alarak kampa katılmaya karar verecektir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Florian Gallenberger

Oyuncular: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist

Fragman

Colonia Benzeri Filmler;

  • Korku Terapisi (2015) – IMDb: 5.7
  • Pırıltılı Hayatlar (2013) – IMDb: 5.6
  • Altınlı Kadın (2015) – IMDb: 7.3

13. Nuh: Büyük Tufan (2014) - IMDb: 5.8

Emma Watson Filmleri

En iyi Emma Watson filmleri arasında yer alan "Noah" filmi, İncil'de geçen Nuh’un Gemisi hikayesinden beyazperdeye uyarlanmıştır. Yönetmenliğini ve yazarlığını Darren Aronofsky’ın yaptığı film, Nuh’un toprağa ektiği bitkinin hemen yeşermesi üzerine rüyasında gördüğü sel felaketiyle başlamaktadır. Filmin devamında tüm gördüklerini dedesi Methuselah’a anlatan Nuh Peygamber, seçilmiş bir kişi olduğunu ve kaderinden kaçamayacağını anlamaktadır.

Tür: Dram, Fantastik

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson

Fragman

Nuh: Büyük Tufan Benzeri Filmler;

  • Exodus: Tanrılar ve Krallar (2014) – IMDb: 6
  • Anne! (2017) – IMDb: 6.6
  • Pi (1998) – IMDb: 7.4

12. Buraya Kadar (2013) - IMDb: 6.6

Emma Watson Filmleri

2013 yapımlı Amerikan komedi filmleri türünde bir yapım... Filmde, Los Angeles şehrinde meydana gelen felaket sonucunda altı arkadaş bir evde mahsur kalma hikayesi anlatılmaktadır. Felaket günü James’ın partisine katılan gençler, başlarına gelecek durum karşısında ne yapacaklarına şaşırırlar. Evdeki yiyecek stoklarının giderek azalması ve dışarıdaki felaketin devam etmesiyle çığırından çıkan olaylar, gençlerin saldırgan tavırlarını yüzüstüne çıkartmaktadır. Eninde sonunda evi terk etme kararı alan altı arkadaş, kaderleriyle baş başa kalmanın zorluklarını yaşayacaktır.

Tür: Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Seth Rogen, Evan Goldberg

Oyuncular: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Emma Watson

Fragman

Buraya Kadar Benzeri Filmler;

  • Üşütük Kafalar (2008) – IMDb: 6.9
  • Liseli Polisler (2012) – IMDb: 7.2
  • Kötü Komşular (2014) – IMDb: 6.3

11. Bale Pabuçları (2007) - IMDb: 6.7

Emma Watson Filmleri

Ballet Shoes olarak da bilinen Bale Pabuçları filmi, çocuk kitaplarıyla tanınan İngiliz yazar Noel Streatfeild’in kitabından uyarlanmıştır. Yönetmenliğini BBC tarafından Sandra Goldbacher’ın yaptığı film, 2007 yılında televizyon filmi olarak seyircilerle buluşmuştur. Streatfeild'in çocuk masalında yer alan öksüz bir kız çocuğunu anlatan filmde Emma Watson, Richard Griffiths’in yanında oynamaktadır. Emma Watson filmde bir kaşif tarafından evlat edilen üç kimsesiz çocuktan birini canlandırmaktadır.

Tür: Dram,

Yönetmen: Sandra Goldbacher

Oyuncular: Emma Watson, Yasmin Paige, Lucy Boynton

Fragman

Bale Pabuçları Benzeri Filmler;

  • Despero (2008) – IMDb: 6.1
  • Güzel ve Çirkin (2017) – IMDb: 7.1
  • Acemi prenses (2001) – IMDb: 6.3

10. Marilyn ile Bir Hafta (2011) - IMDb: 7.0

Emma Watson Filmleri

My Week With Marilyn filmi, Colin Clark’ın 1956 yılının yazında İngiltere’de geçirdiği ilginç haftayı anlatmaktadır. Oxford Üniversitesi’nden ayrılarak sinema sektörüne giren Clark, kendini “The Prince and the Showgirl” adlı filmin setinde bulmaktadır. Efsanevi yıldız Marilyn Monroe ile tanışma fırsatı bulan Colin Clark, Marilyn’i İngiliz sosyetesiyle tanıştırmak ve gezdirmek için görevlendirilecektir. Colin Clark'ın günlüklerinden uyarlanan "Marilyn ile Bir Hafta" filmi, ikilinin arasında geçen çekişmeyi beyazperdeye aktarmıştır.

Tür: Dram, Tarihi

Yönetmen: Simon Curtis

Oyuncular: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Emma Watson

Fragman

Marilyn ile Bir Hafta Benzeri Filmler;

  • Aşk ve Küller (2010) – IMDb: 7.4
  • Boleyn kızı (2008) – IMDb: 6.7
  • Pırıltılı Hayatlar (2013) – IMDb: 5.6

9. Harry Potter ve Sırlar Odası (2002) - IMDb: 7.4

Emma Watson Filmleri

Emma Watson'un ismini duyurmaya başladığı Harry Potter serisini ikinci yapımı... Potter davetsiz misafiri Cin Dobby tarafından ziyaret edilmektedir. Onun büyücülük okuluna geri dönmemesi için aklını çelmeye çalışan Dobby, evde hasar meydana getirmesi sonucu Harry'nin odaya kilitlenmesine sebep olmaktadır. Teyzesi tarafından odaya kapatılan Harry'i uçan arabayla eve gelen Weasley kardeşler kurtarmaktadır. Hogwarts’ta ikinci yılına başlayan Harry, Gilderoy Lockhart adında yeni bir büyücüyle tanışmaktadır. Seri filmler halinde vizyona giren yapımı sırasıyla izlemenizi özellikle belirmek isteriz. 

Tür: Fantastik, Gizem

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Sırlar Odası Benzeri Filmler;

  • Charlie'nin çikolata fabrikası (2005) – IMDb: 6.6
  • Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları (2018) – IMDb: 6.6
  • Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (2005) – IMDb: 6.9

8. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) - IMDb: 7.5

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Order of the Phoenix, yaz tatilini Privet Drive’da tek başına geçiren Harry, Hogwarts büyücülük okuluna yeniden dönüş yapmaktadır. Harry, yaz tatilinde Voldemort ile karşılaştığını ve onun geri döndüğünü kimseye inandıramamaktadır. Hogwarts okul yönetiminin de olaylara kayıtsız kalması,tehlikenin giderek büyümesine sebep olmaktadır. Yaklaşmakta olan savaşın farkında olan Harry, ona inanan büyücü dostlarını Voldemort’dan korumak için tüm hünerlerini sergilemeye karar verecektir. Gerilim filmleri ve gizem filmleri türünün en başarılı örnekleri arsasında yer alan serinin 5. filmi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tür: Fantastik, Dram, Gizem, Gerilim

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı Benzeri Filmler;

  • Müzede bir gece (2006) – IMDb: 6.4
  • Alice harikalar diyarında (2010)  – IMDb: 6.4
  • Canavarın Çağrısı (2016) – IMDb: 7.5

7. Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) - IMDb: 7.6

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Philosopher's Stone filmi, J.K. Rowling’in 1997 yılındaki romanından uyarlanmıştır. Yönetmenliği Chris Columbus ve Warner Bros'un üstlendiği filmin senaryosu, Steve Kloves tarafından yazılmıştır. Filmde Harry, amcası ve halasıyla sıradan bir hayat sürmektedir. Zorluklarla dolu hayat mücadelesine devam eden baş kahraman, yılanlarla konuşabildiğini ve sinirlendiğinde eşyaları hareket ettirebildiğini fark etmektedir. Olağanüstü yetenekleri ile kısa süre içerisinde Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu’na kabul edilen Harry, hayatının geri kalanını bu okulda devam ettirecektir.

Tür: Fantastik, Bilim Kurgu, Dram, Macera

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Felsefe Taşı Benzeri Filmler;

  • Hugo (2011) – IMDb: 7.5
  • Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (2016) – IMDb: 6.7
  • Orman Çocuğu (2016) – IMDb: 7.4

6. Harry Potter ve Melez Prens (2009) - IMDb: 7.6

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Half-Blood Prince filminde, Hogwarts artık hiç olmadığı kadar güvensiz bir okul haline gelmiştir. Voldemort’un hem büyücüleri hem de Muggle dünyasını hedef alması, şartların giderek daralmasına sebep olmaktadır. Harry, giderek artan tehlikelerin kale içerisine sıçramasından endişelenmektedir. Dumbledore, Harry’i hızla yaklaşmakta olan büyük mücadeleye hazırlama kararı almıştır. İkili, Voldemort’un savunma sistemini çökertmenin yollarını araştırırken, Harry’nin Ginny’ye olan aşkı her geçen gün artmaktadır.

Tür: Fantastik

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Melez Prens Benzeri Filmler;

  • Sihirbazlar Çetesi (2013) – IMDb: 7.3
  • Labirent: Ölümcül Kaçış (2014) – IMDb: 6.8
  • Lucy (2014) – IMDb: 6.4

5. Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005) - IMDb: 7.7

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Goblet of Fire filminde Harry, anlaşılması zor bir şekilde dünyanın en büyük büyücü turnuvasına davet edilmektedir. Turnuvaya seçilmesinden dolayı son derece mutlu olan Harry, Üçbüyücü Turnuvasına katılacağı günü beklemektedir. Uluslararası alanda düzenlenen yarışma, Hogwarts Okulu’nun yanı sıra, Avrupa’daki iki büyücülük okulunun deneyimli öğrencilerinden oluşmaktadır. Harry bu durum karşısında tüm hünerlerini sergilemek için kıyasıya bir mücadele vermektedir.

Tür: Fantastik, Gizem

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Fragman

Harry Potter ve Ateş Kadehi Benzeri Filmler;

  • Açlık Oyunları (2012) – IMDb: 7.2
  • Sihirbazlar Çetesi 2 (2016) – IMDb: 6.5
  • Uyumsuz (2014) – IMDb: 6.6

4. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (2010) - IMDb: 7.7

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 filminde, kötülüğün baş kahramanı Voldemort, her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Hem Büyü Bakanlığını hem de Hogwarts Okulu’nu kontrol altına olan Voldemort, tehlike saçmaya devam etmektedir. Giderek durdurulamaz bir güce kavuşmaya başlaması üzerine, Harry bu durumun önüne geçmeye karar vermektedir. En yakın arkadaşlarından Ron ve Hermione’yi yanına alan Harry, horkuluğun geri kalanını bulmaya ve Voldemort’la savaşıp onu yenmeye karar vermektedir.

Tür: Fantastik

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 Benzeri Filmler;

  • Kuralsız (2015) – IMDb: 6.2
  • Kingsman: Altın Çember (2017) – IMDb: 6.7
  • Labirent: Alev Deneyleri (2015) – IMDb: 6.3

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004) - IMDb: 7.9

Emma Watson Filmleri

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter serisinin üçüncü kitabından uyarlanmıştır. Harry, hiç istemediği sıkıcı bir tatili akrabası Dursley’lerle geçirmektedir. Tatilde oldukça sakin ve büyücülükten uzak durmakta olan Harry, Vernon eniştenin zorba kız kardeşi Marge halanın kötü davranışlarına maruz kalmaktadır. Özellikle Harry’ye çok kötü davranan Marge hala, Harry’nin tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Ansızın gerçekleşen bir olayda Harry, Marge halasını bir balon gibi şişirerek gökyüzüne uçurmaktadır. Tamamen kazara meydana gelen bu olay, Harry’nin gecenin karanlığına karışmasına sebep olacaktır.

Tür: Fantastik, Gizem

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Benzeri Filmler;

  • Labirent: Son İsyan (2018) – IMDb: 6.3
  • Charlie'nin çikolata fabrikası (2005) – IMDb: 6.6
  • Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları (2018) – IMDb: 6.6

2. Saksı Olmanın Faydaları (2012) - IMDb: 8.0

Emma Watson Filmleri

The Perks Wallflower mektup kitabından uyarlanan "Saksı Olmanın Faydaları" filminin başrol oyuncusu Charlie, oldukça duygusal bir lise öğrencisidir. Hayatının ilk aşkına yazdığı mektupları bir arkadaşıyla paylaşmaktadır. Diğer okul arkadaşlarına göre oldukça farklı olan Charlie, lise hayatında sıklıkla karşılaştığı uyuşturucu, alkol ve acımazlıklardan uzak durmaktadır. Amerikalıların lise yaşantısından son derece uzak kalan Charlie, geleceğe umutla bakmaya devam etmektedir. Film 2013 yılında gösterime girmesiyle "En İyi Drama, Favori Drama, En İyi Film" ödüllerine layık görülmüştür.

Tür: Komedi, Drama

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

Fragman

Saksı Olmanın Faydaları Benzeri Filmler;

  • Uğur Böceği (2017) – IMDb: 7.4
  • Beni Adınla Çağır (2017) – IMDb: 7.9
  • Juno (2007) – IMDb: 7.4

1. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011) - IMDb: 8.1

Emma Watson Filmleri

Son yılların en iyi filmler listesinde üst sıralarda yer alan  ve serisinin merakla beklenen son sinema filmidir. İyi ile kötünün büyük mücadelesini anlatan filmde, büyücülük dünyası büyük bir savaşın içine girecektir. Harry, Ron ve Hermione, bir hortkuluğu yok ettikten sonra Ölüm Yadigarının önemini keşfetmiştir. Üçlü, Voldemort’u yok etmek için diğer hortkulukları aramaya devam etmektedir. Karanlık Lord Voldemort, Harry ve arkadaşlarının hortkuluğu aradığını kısa süre içerisinde fark eder. Üçlü, büyücü ve büyücülük yeteneği olmayan kişilerin dünyalarını tehdit eden karanlık güçlere karşı korumak için hummalı bir savaşa girmektedir. Voldemort'un Hogwarts Okulu’na başlattığı saldırıda, Harry Potter'ın en büyük fedakarlığı yapması gerekecektir. 

Tür: Fantastik

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum