Netflix The Gentlemen Filmi Yorumları

Hepimizin işlerini çok beğendiğimiz Guy Ritchie’nin senaryosunu ve yönetmenliğini üstlenen The Gentlemen filmi, Şubat 2020’de gösterime girmiştir. Netflix’e gelmesiyle de tüm dünyaya ulaşan bu nefis filmi bu içeriğimizde sizler için inceleyeceğiz.
Netflix The Gentlemen Filmi Yorumları

The Gentlemen Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Ivan Atkinson, Marn Davies ve Ritchie'nin bir hikayesinden ilham alınarak Guy Ritchie tarafından yazılan, yönetilen ve üretilen 2020 aksiyon komedi filmi The Gentlemen, hem vizyona girdiği tarihten hem de Netflix filmleri arasına girdiğinden beri büyük bir kitleye ulaşmayı başarmıştır. Bu inceleme film içeriğimizde 22 milyon USD bütçe ayrılarak hazırlanan bu suç komedisini sizler için inceleyeceğiz. İşte The Gentlemen filmi hakkında izleyici yorumları ve bilinmesi gerekenler!


the-gentlemen-hakkinda.jpg

1. Erken dönem filmlerini hayranlıkla izlediğimiz ve tarzına hayran kaldığımız Guy Ritchie, uzun zamandır çok iyi diyebileceğimiz işlere imza atmıyordu. 14 Şubat’ta vizyona giren ve 5 Mayıs’ta Netflix  üzerinden yayınlanan The Gentlemen filmi, uzun yıllardır beklediğimiz Guy Ritchie filmi olmuş diyebiliriz!


the-gentlemen-hakkinda-bilgi.jpg

2. İngiltere’nin en başarılı yönetmenleri arasında kesinlikle bir yeri olan Guy Ritchie, sonunda hayranlarını sevindirecek bir işle karşımıza çıktı. Açıkcası en son Aladdin filmini yönettiğinde Ritchie’nin gelecek filmlerinden umudu kesmiştik. Fakat usta sinemacı yine bizi kendisine yükseltmeyi başardı. 


guy-ritchie.jpg

3. The Gentlemen filmi, Londra’nın suç aleminin dipsiz dehlizlerinde geçiyor. Klasik bir Ritchie filmi tadı alabileceğiniz bu filmin oyuncu kadrosu ise muhteşem! Oscar ödüllü Amerikalı aktör Matthew McConaughey, Son of Anarchy dizisinden hatırladığımız yakışıklı Charlie Hunnam, Crazy Rich Asians’la genç kızların sevgilisi olan Henry Golding, güzel yıldız Michelle Dockery, asla modası geçmeyecek Colin Farrell ve İngiltere’nin mavi gözlü jönü Hugh Grant filmin iddialı oyuncu kadrosundaki isimler!


the-gentlemen-filmi.jpg

4. Guy Ritchie, The Gentleman filminde yine başı hali hazırda belada olan bir karakteri dönülmez bir dert dehlizine itmeyi başarmış. Tüm Londra’nın yeraltı dünyasını detaylı ve en gerçek haliyle izleyiciyle paylaşmanın da fazlaca hakkını vermiş diyebiliriz. 


the-gentlemen-dizisi-izleyici-yorumlari.jpg

5. 90’ların sonu ve 2000’lerin başında geçen hikayesiyle izlemeye doyamadığımız filmlerin ruhuna sahip bu yapımın ardından Guy Ritchie’nin, bu tarz yapımların yolundan ilerleyeceği müjdesini vermesek olmaz!


the-gentlemen-filmi-netflix-.jpg

6. Eskilerin bildiği ve sevdiği Guy Ritchie’nin suç alemine dönüşünü müjdeleyen The Gentlemen filmini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. Gelecek sene vizyona girecek Cash Truck filminin çekimlerine de başlayan Ritchie 15 senenin ardından tekrar Jason Statham ile çalışacak!


The Gentlemen Dizisi İzleyici Yorumları

1. son zamanlarda izlediğim en güzel film. 2019 yapımı guy ritchie eseri. e haliyle tüm guy ritchie filmleri gibi kadro yıkılıyor. charlie hunnam, colin farrell ve hugh grant tüm endamlarıyla ana ingiliz gövdesini oluştururken, başrolde bir amerikalı döktürmekte: (bkz: matthew mcconaughey) yine bir crime story izliyoruz ve yine mizah ön planda. colin farrell'in canlandırdığı coach karakterine birkaç ay daha gülerim ben.


2. açıkçası guy ritchie'nin aynı temadaki diğer filmlerine oranla temposu daha yavaş, olay örgüsü daha az karışık ve orijinal diyebileceğimiz karakter sayısı da koç dışında pek yok. bunlara karşın iyi zaman geçirten eğlenceli bir suç filmi. yönetmeni sevenler için ilaç gibi gelecektir. bu arada matthew mcconaughey'in takım elbiseleri, colin farrell ve ekibinin aşortman takımları çok şık.


3. guy ritchie zig-zag çizen yönetmenlerden. bir iyi filme karşılık bir kötü film gelebiliyor veya bir süre kötü film yapıp sonradan köşeyi dönebiliyor. misal snatch ve lock stock harikalarıyla başladığı kariyerinde madonna'yla takıldığı bir dönem var ki o dönemde razzie almıştı. sonra büyük bütçeli projelerle kariyerini kurtardı. sherlock holmes henüz ortada sherlock dizisi olmadığından pek sevilmişti. ama 2. holmes sonrası pek iyi gitmedi ritchie için. the man from uncle ve king arthur üst üste gişede batınca warner'la yollarını ayırıp disney'e geçmek zorunda kaldı. aladdin teklifini de bu batışlar nedeniyle kabul ettiği kesin. yoksa ritchie gibi bir adam kariyerinin zirvesindeyken aladdin gibi bir işe soyunmazdı ama ona bir hit gerekiyordu, sektörde kalabileceği bir hit. bunun da yolu yaptığı her iş niyeyse/nedense 1 milyar kazandıran disney'den geçiyordu. neyse bu ısmarlama projeden sonra snatch, lock stock, rocknrolla filmlerine yakın bir projeyle the gentlemen'la çıkageldi. film için "ritchie'nin kökenlerine dönüşü" falan fişmekan denip duruyor ama aslında ritchie köklerinden çok da kopmadı.


4. guy ritchie artık yönetmenliği bırakmalı dedirten filmdir. artık şunu anlamalı her filmden (bkz: snatch) yaratamazsın. her seferinde senaryoyu karıştırıp, düğümleyip filmin sonuna doğru aydınlatırım insanları anlayışı maalesef tutmuyor. son 30 dakikaya kadar ulan film ne zaman çözülcek diye telefonla oynadım sürekli. çünkü zekice bir durum yok ortada, kasıtlı yaratılmış gereksiz bir gizem var. en tırt guy ritchie filmlerinde (bkz: rocknrolla) nın yanına ekledim.


5. guy ritchie filmi. filme 2 kez başladım. ilkinde 15. dk da uyuya kaldım. ikinci sefer 45 dk dayanabildim. uzun süredir bir filmden bu kadar sıkıldığını hatırlamıyorum. film çok net bir şekilde diyalog ile boğulmuş. 8 olan imdb notunu çok abartılı bulduğum filmi ben beğenemedim. edit: araya başka bir film, scrabble partisi ve birazda dishonered 2 sıkıştırıp kaldığım yerden devam ettim. ikinci yarı daha iyi olmasına rağmen yine de filmi beğendiğimi söyleyemem. 5/10.


6. hugh grant'ın yavşak ajan-muhabir rolünü çok beğendiğim, imdb de 8 bastığım guy ritchie'nin yine ters köşe bir filmi.. ilk bölümde olay örgüsü işlenirken çok aceleci davranıldığından konuya karakterleri yerleştirmekte zorlanabilirsiniz ama sonrasında su gibi akıyor, film bitmesin istiyorsunuz.. fletcher'ın dediği gibi devam filmi yakışacak bir hikaye.. tüm karakterler ne eksik ne fazla göründü filmde.. ray (charlie hunnam) bu kadar gentlemen arasında çok iyi iş çıkardı..


7. iyi bir film mi? hayır. kötü bir film mi? hayır. bir guy ritchie filmi. revolver'daki gibi bir facia yok ortada. o yüzden zevkle izlenir. artık guy ritchie'nin alameti farikası haline gelen bu jan janlı yap boz anlatım, fazla abartılıp, aşırı karmaşık bir örgüye dönüşmediği sürece gayet akıcı bir tarz tutturuyor.


8. vakitsizlikten ötürü bir türlü izleyemediğim filmdi, kaçırsaydım çok şey kaybederdim. yönetmenini bilmeseydim dahi, allah şahidim olsun ki bu bir guy ritchie filmidir, derdim. bol diyalog, bol twist, bol gangstar... bu sefer hepsi gentlemen ama, klas giyimli, iyi eğitimli. yazılan diyaloglar, kurgu ve sanat yönetmenliği hepsi üst noktada. filmin ilk yarısında olay örgüsü veya karakter geçişi izleyiciyi hafif yorsa da filmin içine girdiğiniz vakit akıp gidiyor. matthew mcconaughey çok çok iyiydi. hugh grant’ı böyle çakal bi rolde görmek de tebessüm ettirdi. en zayıf halka charlie hunham bile parlamış filmde. ama en çok colin farrell ve evlatlarını sevdim. film boyunca başlarına bir şey gelecek diye yüreğim ağzıma gelmedi değil.


9. bu gece filmi izleyen ekip baya kalabalık. ben de merak edip sözlüğe girdim. evet film kesinlikle enfes. guy ritchie imzalı. sherlock holmesve snatch 'ten aşina olunan tarz var. zaten adamın filmleri bangır bangır bağıyor "beni guy yaptı" diye.


10. bana kalırsa yeterince eğlenceli bir filmdi. guy ritchie filmde modern dünyayı takip ettiğinin sinyallerini verircesine bilindik gangster hikayelerine yeni trendleri katık etmiş, ancak filme güçlü bir kadın figür koyması ve bu kadının erkek baş karakter tarafından kurtarılması ve daha sonra o erkeğin "benim karıma nasıl el sürersin" tarzı maço replikleriyle final yapması geleneksel kahraman anlayışına sıkışıp kaldığının bir göstergesi olmuş, dolayısıyla finali biraz zayıflatmıştır; tahminimce metacritic reytinginin düşük kalmasında bunun da etkisi büyüktür. özetlersek hareket dolu, canlı ve heyecanlı, güzel bir filmdi ama finali biraz tırt kaldı. devamını çekecekse umarım esas oğlanın esas kızı kötülerin elinden kurtarması gibi klişelerden uzak durur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum