1917 Filmi Hakkında Bilgiler & İzleyici Yorumları ve Konusu

2020 yılının en iddialı filmlerinden biri olan ve Oscar’a aday olan 1917 filmini inceledik. İşte 1917 filmi hakkında bilinmesi gerekenler.
1917 Filmi Hakkında Bilgiler & İzleyici Yorumları ve Konusu

Birinci Dünya Savaşı Konulu 1917 Filmi Hakkında Bilgiler

1.Dünya Savaşı yıllarını konu edinen ve 2020 yılının en iyi savaş filmleri listesinden 1 numara olması beklenen 1917 filmini inceledik. Hem oyuncu kadrosu hem de senaryosuyla dikkat çeken ve kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaşan yapımı bu inceleme film içeriğinde detaylıca ele aldık. İşte Oscar adayı 1917 filmi hakkında bilgiler, film konusu ve izleyici yorumları…


1. 92 Oscar Ödüllerinde En iyi Film dalında yarışan 1917 filmi hikayesinde 1. Dünya Savaşında savaşan iki genç askerin hikayesini anlatıyor. Ünlü yönetmen Sam Mendes imzalı filmin yapımcılığını ise Skyfall’ın yapımcıları üstlenmiştir.

Savaş Filmleri


2. 10 dalda Oscar adayı ve Altın Küre Ödüllü 1917 filminin oyuncu kadrosunda ise George Mackay, Dean- Charles Chapman ve Mark Strong gibi isimler yer almıştır. 1. Dünya savaşının en kanlı günlerini ele alan filmin konusu ise iki İngiliz askerin uzun bir yolculuğa çıkarak müttefiklerine haber götürmeye çalışmalarıdır.

Savaş Filmleri


3. Britanya krallığı için savaşan Kıdemsiz onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake’yi gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız bir görev beklemektedir. Ancak görev başarılı olursa müttefikleri olan binlerce askerin hayatı kurtulacaktır. Üstelik kurtaracakları askerler içerisinde Blake’nin kardeşi de vardır.

Savaş Filmleri


4. Komutaları tarafından görevlendirilen iki cesur asker dost ve düşman siperleri arasından geçip kanlı çatışmalara girip, savaşın en korkunç anlarını yaşayıp dost müfrezesine ulaşmaları gerekmektedir. Eğer zamanında yetişemezlerse düşman pususuna doğru ilerleyen dost askerleri büyük bir kıyım ile hayatlarını kaybedeceklerdir.

Savaş Filmleri


5. Ünlü yönetmen Sam Mendes’in ustalıkla işlediği senaryo Oscar almaya layık yapımlardan biridir. Ayrıca filmde oyunculuk performansları, sahne geçişleri, kamera, görüntü ve kullanılan aletler (silah, kıyafet v.b) herşey tüm profesyonelliğiyle verilmiş.

Savaş Filmleri


6. Filmi izlerken gerçekten hayran kaldığımı söyleyebilirim. Dostluk, arkadaşlık, kardeşlik ve vatan sevgisi gibi duygular ön plana çıkmaktadır.  1917 filminin kesinlikle en iyi birinci dünya savaşı filmlerinden biri olduğunu düşünüyorum.

Savaş Filmleri


7. 2020 yılına damga vuran ve sinema dünyasını kasıp kavuran savaş konulu bol ödüllü 1917 filminin IMDb puanı ise 8.3’lük yüksek bir puandır.

Savaş Filmi


Ünlü Yönetmen Sam Mendes İmzalı 1917 Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

Son yılların en iyi savaş konulu filmlerinin başında gelen 1917 filmi hakkında bilinmesi gerekenleri listelediğimiz bu içeriğimizde 1917 filmi hakkında izleyici yorumlarına da yer verdik…


İzleyici 1:

Basit bir senaryoyu yönetmen çok iyi işlemiş. Kafanızı yormayacak çok güzel film. Yani arkanızı yaslayarak rahatça izleyebilirsiniz. Ayrıca filmin dekoru, kamera açıları ve görsel efekti muhteşemdi. Zaten film görünyü ve görsel efekte oscar aldı. Genlde görsel efekt oscarlarını bilim kurgu filmleri alırdı ama ilk defa savaş filmi görsel efekt oscarı aldı. Üstelik gerçek hayattan esinlenmiş. Puanım 8.5/ 10


İzleyici 2:

Genel anlamda güzel, akıcı bir kamera çalışmasının ürünü olan bir film. Basit bir öyküsü olan filimde yönetmenin amacı sanırım savaşı birebir izleyiciye duyumsatmak, bu durumdan kaynaklı da filmdeki öykü ikinci plana geçmiş gibi... İzlenebilir...


İzleyici 3:

Uzun uzadıya yorumlanacak pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Son derece kaliteli bir film. Daha önce pek çok filmde (tabii ki savaş filmleri ve özellikle de II. Dünya Savaşı ile ilgili olanlar) gördüklerimizi tek plan ile, ana karakteri üzerinden yaklaşık yarım günlük bir süre zarfında tek bir film içinde ele alıyor.

İzleyici 4:

Fazla "ekşın" bekliyorsanız kesinlikle izlemeyin. Yeni bir film, dram ve gerçek hikaye istiyorsanız hemen izleyin. Aile ile izlenebilir, canınızın sıkıldığı bir akşam ideal... Sonu tahmin edilebileceğini için fazla detaylara takılmayın.


İzleyici 5:

Film çok iyiydi yaaa. Böyle bir şey görmedim ben, tek çekim ile film bitiyor. Sanki biz de karakterler ile birlikte gidiyoruz hissi veriyor. Sahne atlama yok, mekan atlama yok. Resmen kafamızda harita çıkarıyoruz izlerken. Üstelik savaşın vahşetini, gerilimini çok iyi yansıtmışlar. Bazı saçmalıklar yok değil hani.


İzleyici 6:

Sam Mendes'in kalitesine yakışır bir film olmuş. Ayrıca prodüksiyona ve oyunculuklara hayran kaldım. Gerçekten ülkemizde neden böyle filmler çekilmez anlamıyorum.


İzleyici 7:

Görüntü Oscar’ını hakketmiş. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. İzlerseniz pişman olmazsınız. İzlediğim en iyi savaş filmlerinden biri .

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Yapımı Uncut Gems Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.