Togo Filmi Hakkında Bilgiler ve Detaylı İnceleme

Togo filmi hakkında bilinmesi gerekenleri ve izleyici yorumlarını bu içeriğimizde biraraya getirdik. İşte film hakkında detaylı bilgiler.
Togo Filmi Hakkında Bilgiler ve Detaylı İnceleme

2019 Togo Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2019 Aralık sonlarında vizyona giren Togo yayınladığı fragmanı ile izleyicide büyük ilgi uyandırdı. Bizde NeOldu.com okurları için bu filmin oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve film hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte Togo hakkındaki detaylar.


1.  Film ilk olarak 20 Aralık 2019 tarihinde beyaz perdeye yansımıştır. Film uzunluğu 1 saat 54 dakika olup filmin konusu ve işlenişi için bizce uygun tutulmuştur.

Togo


2. Film fragmanı film yayınlanmadan 16 gün önce yani 4 Aralık 2019’da Walt Disney Studios’un orijinal YouTube kanalında yayınlanmıştır. Yayınlanan Togo – Official Trailer l Disney+ adlı fragman 5.473.439 tarafından izlenmiş olup 163.000 kişi tarafından beğeni almayı başarmıştır.

Togo1


3. Prodüksiyonun yönetmen koltuğunda hepimizin 2006 yılında yayınlanan spor filmi Invincible ve 2015’te yayınlanan Point Break’tan tanıdığımız Ericson Core oturuyor. Filmin yapımcısı kendisini bu filmle tanıtmış olan Kim Zubick iken Togo’yu kaleme alan kişi Tom Flynn adlı 65 yaşındaki tecrübeli bir gazeteci oluyor.

Togo2


4. 2019 yapımı filmin kaliteli oyunculardan oluşan bir kadrosu var işte onlardan bazıları; Willem Dafoe (Leonhard Seppala), Julianne Nicholson (Constance Seppala), Christopher Heyerdahl (Mayor George Maynard), Richard Dormer (Dr. Curtis Welch), Adrien Dorval (Bill Clark), Madeline Wickins (Sally Burdett), Michael Greyeyes (Amituk), Nive Nielsen (Atiqtalik).

Togo3


5. Uzunluğu neredeyse 2 saat olan filmin odak noktası ise 1925 yılının kışında Alaska tundrasının tehlikeli arazisinde kasabayı etkisi altına almış olan bir salgının tedavisi için çok uzun ve zorlu bir seyre çıkan Leonhard ve kızak köpeğinin yaşadıkları şeylerin etrafında dönüyor.

Togo4


6. Yapımı için 40 Milyon Dolar bütçe ayrılan filmin konusu ise, Nome kasabasını kırıp geçen bir salgın hastalık belirmiştir. Tedavinin tek çözümü 600 mil yani 965 km uzaklıktaki farklı bir kasabada bulunan antitoksin serumudur. Kasaba halkı köpek eğitmeni olan Leonhard Seppala’dan yardım ister. Yardım isteğini kabul eden Leonhard daha yavruyken yanına aldığı Togo adlı yaşlı Sibirya kurdu ile çıktığı yolculukta -70 dereceyi bulan bir fırtına ile karşılaşır, ve bizde verdikleri yaşam mücadelesini izleriz. 

Togo5


7.  Togo filmi Rotten Tomatoes’te %92 Google Kullanıcılarda %95 beğeni almıştır. IMDB üzerinde ise 33.068 kişinin verdiği oy ile 8,0 puan almayı başarmıştır. NeOldu.com okurları olarak Walt Disney Studios Pictuers’in yapımı olan Togo’yu beğendik ve izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Togoo


2019 Yapımı Togo Hakkında İzleyici Yorumları

? Willem Dafoe'lu Disney+ filmi. O eski pazar sabahları Tv'de denk gelebileceğimiz köpekli filmlerden. Bildiğin Tv. filmi. Farklı bir tarafı da yok. Togo adlı köpekle sahibini merkeze koyuyor koymasına da hikâye epey zayıf kalmış. Bir süre sonra zaten bu yüzden iyice çekilmez bir filme dönüşüyor, ki ben kışın geçen filmleri severim genelde. Ama bunu sevemedim. Onca çarpıcı manzaraya, mekânlara rağmen bitse de gitsek moduna girdim. Yönetmen Togo adlı köpeğin ilk aylarını, büyümesini flashbacklerle anlatıyor. Şimdiki zamandayken birden geçmişe dönülüp Togo'nun küçüklüğü işleniyor ama buradaki mizah bana göre değildi açıkçası. 


? Willem Dafoe ve bir Husky köpeğin başrolde olduğu, gerçek bir hikayeden uyarlanan ve Disney+'da yayınlanan dram-macera filmi. Paul Walker'lı eight below filmi ile jack London'un the Call of the Wild romanına bazı yönlerden benzettim. (the Call of the Wild'in de filmi yapıldı 2 ay sonra vizyona girecek ve başrolde Harrison Ford var.) yerinde bir sakinliği olan ve kişinin hayvanseverliğine göre filmdeki dramın şiddetinin değişeceği bir film. 


? Jumanji'nin devam filmi hakkında, Disney aile filmi çekmeyi unuttu derken, tokat gibi çarpan bir film olmuştur Togo. Uzun zamandır bu kadar hüzünlü ve duygusal anlar yaşatmamıştı bir film bana. Bu gidişle Disney Plus içerik olarak böyle devam ederse, Netflix'den daha da fazla abone katar kendi saflarına. Film, 1925 kışında, Alaska'nın o dondurucu ortamındaki bir zamanda, çoğunluğu hasta olan çocuklara ilacı yetiştirmek için kahraman köpekleriyle yolculuğa çıkan Seppala'nın hikayesini anlatıyor. Evet Togo'dan ziyade Seppala başroldeymiş gibi algı oluşturabilir bu Sinopsis ama film hiç de öyle değil.


? Muhteşem Alaska manzaraları eşliğinde izleyebileceğiniz, duygu dolu sahneler içeren Ericson Core filmi. Filmin yönetmeni aslen görüntü yönetmeni olunca, birbirinden güzel sahneler izlemiş olduk. Üstüne, köpek-insan dostluğu ve köpeklerin gösterdiği fedakarca direnç izleyiciyi etkiliyor. Hiçbir canlının bu kadar ağır koşullarda çalıştırılmaması gerektiğini savunuyorum ama çaresizlikte köpeklerin insanlara canla başla yardımcı olmasını sadece kahramanlıkla açıklayabilirim.


? Suratınızda anlamsız bir gülümsemeyle izlediğiniz, bazı sahnelerde gözlerinizin dolmasına sebep olan hem içinizi ısıtıp, hem de gözlerinizin dolmasına sebep olacak bir yapım. Çekimler olağanüstü. Alaska manzaraları mükemmel. Kötü yorum yapılacağını düşünmediğim bir film. Willem Dafoe'e pek iş düşmemiş film boyunca. Togo filmi almış götürmüş. Bir de hikayenin gerçek olaylara dayanması ve dünyadan bu kadar muhteşem bir köpek geçmiş olması insanı ister istemez etkiliyor. Her ne kadar senin heykelini dikmeseler de sen bizim gönlümüze heykelini diktin!


? Willem Dafoe çok içten oynamış, hikayeyi benimsemiş orası belli ama esas olay gerçekten Alaska'nın olağanüstü doğa görüntüleri ve köpeciklerde. Finalde Max Richter etkisiyle filmin sonu, üzerimde daha da büyük bir etki bıraktı. Kesinlikle izleyiniz. Son olarak iki şey söylemek istiyorum; ilki Max Richter'ın on the Nature of Daylight'ı daha önce Arrival filminin başında kullanılmıştı ve sahnedeki etkiyi müthiş artırmıştı. Hatta Johann Johannsson'un o film için yaptığı olağanüstü müziklere tezat oluşturacak başka bir tarzda olmasına rağmen. Richter, gerçekten çıkardığı işlerle modern çağın Mozart'ı, Beethevon'u.


? Görüntü, oyunculuk, mekan-atmosfer, renk ve senaryo gibi en ince detayına kadar güzel bir işleyişe sahip olan film. Film içerisindeki zamanı tamamen belirgin bir şekilde aktarıyor. Alaska’ nın hem yazını, hem kışını sinematografik bir şekilde gösteriyor. Filmde fazla effect kullanıldığı çok belli ama filmin hikayesi seyirciyi tamamen içerisine aldığı için göze batmıyor. Senaryonun gerçek bir hikayeden işlenmesinin etkisini arttırmak için yerinde aksiyonlar yapılmış. Tekdüze ilerleyen bir yapıdan ziyade izleyiciyi sıkmayarak aksiyonun sınırını hiç düşürmemişler.


? Bu filmin değerini anlayanlara teşekkür etmek istiyorum. Zira bu film, insanlar dışındaki canlıların doğalarını, sevgilerini ve bağlılığını gösteriyor. Bunu anlamlı bulmak, insanlar dışındaki canlıları bir nebze de olsa sevmek demektir ki en önemli kriter belki de. Güzel film, fazla sinema eleştirmenliğine gerek yok. İyi bir doğal hayat filmi.
7/10


2019 Yapımı Togo Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Williem Dafoe – Leonhard Seppala

65 yaşındaki tecrübeli oyuncu bizim gibi genç nesle kendini Spider-Man adlı filmde tanıtmayı başarmıştı. Venedik Film Festivali Volpi Kupasi En İyi Erkek Oyuncu ve birçok ödülü bulunan Williem Dafoe’nin oynadığı en iyi filmler Deniz Feneri, Müfreze, Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında olarak geçmektedir, kendisi 60’tan fazla yapımda rol almıştır.

Williem Dafoe


Julianne Nicholson – Constance Seppala

49 yaşındaki ünlü oyuncu kendini Boardwalk Empire adlı televizyon dizisi ile tanıttı. Boston doğumlu Julianne Nicholson şimdiye kadar 50’den fazla yapımda rol almıştır. Bunlardan bazıları ise August: Osage Country, Black Mass, Ben Tonya, Togo.

Julianne Nicholson


Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2019

Kategori: Macera – Biyografi – Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum