Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi Filmi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

7’den 70’e herkesin sevdiği ve yeni filmlerini merakla beklediği Star Wars serisinin yeni filmi 20 Aralık 2019 tarihi itibarıyla yayınlanmaya başladı. İşte Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi filmi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları…
Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi Filmi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Star Wars 9 Skywalker’ın Yükselişi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

Sinemanın efsaneleşen bilim kurgu filmleri arasında yer alan Star Wars serisi şimdiye kadar yapılan açıklamalara göre son filmi olan Star Wars 9 Skywalker filmini vizyona soktu. İlk bakışta eski tadı kesinlikle alamayacağınız Skywalker‘da konu ve işleyiş biraz eksik kalmış gibi gözüküyor. Başrolünde Daisy Ridley, Mark Hamill ve Adam Driver gibi ünlü oyuncuların rol aldığı Star Wars 9 Skywalker’ın Yükselişi filmi 20 Aralık 2019 tarihi itibarı ile vizyona girdi. Bizde bu inceleme film içeriğimizde Star Wars 9 ile ilgili izleyici yorumları ve bilgileri sizlere sunuyoruz...


1.Sinemanın efsane seri filmlerinden Star Wars yeni çıkan filmi Skywalker’ın yükselişi ile son günlerde gündemi, bir hayli meşgul etti. Önceki filmlere nazaran eksik kalan bir performans sergileyen film gişede de beklenileni maalesef elde edemedi.

star wars


2. Ayrıca Star Wars serisinin de son filmi olacağı konuşulan Skywalker’ın Yükselişi bu güzide film serisinin finali için keşke böyle bitmeseydi dedirtecek türden vasat bir performansa sahip.

starwars


4. Star Wars, Son Jedi filmi ile büyük eleştirilere maruz kalmışken Skywalker’ın yükselişi ile bir nebze performansını arttırsa bile beklentilerin çok çok altında kalarak tepkileri yine üzerine çekmiştir.

starwars


3. Daisy Ridley, Adam Driver ve Oscar Isaac gibi ünlü sinema oyuncularının rol aldığı filmin senaryosunu da Star Wars, Star Trek ve Görevimiz Tehlike 3 gibi mükemmel izleyici kapasitesine ulaşmış filmlerde yönetmen ve senaristlik yapan J.J Abrams yazdı.

star wars


5. Star Wars Skywalker’ın Yükselişi filminin konusu ise önceki bölümlerden de tanıdığımız Kylo Ren karakterinin İlk Düzenin liderliğini eline almasıyla birlikte Galakside başlayan huzursuzluk ve gerginlik ortamında acımasızca bir yönetim biçimini benimsemesine karşın Rey ve yandaşlarının Kylo Ren’i durdurmaya çalışması anlatılmıştır.

star wars


6. Klasik bir konu içeriği bulunan Skywalker’ın Yükselişi filminde dikkat çeken unsurlar ise Ren Şövalyelerinin tekrar ortaya çıkması ve Poe ve Fin’in Direnişi büyütme çabaları olmuştur.

star wars


7. Star Wars SkyWalker’ın Yükselişi serinin bir önceki bölümü olan Son Jedi gibi birçok eleştiriye maruz kalmasına rağmen Star Wars ismi sebebiyle yine de iyi bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.

star wars


8. 2 saat 22 dakikalık süreye sahip bilim kurgu ve macera türündeki Star Wars Skywalker’ın yükselişi filmi J.J Abrams’ın tüm çabalarına rağmen maalesef Star Wars serisinin akla kazınacak türde bir final filmi olacak performansı gösteremedi. 

starwars


9. IMDb’de 7.0’lık bir performans gösteren Star Wars 9 Skywalker’ın Yükselişi film otoriterlerin Star Wars serisine olan saygısından ötürü izleyenlerin birçoğuna göre hakketmediği bu puanı almıştır.

star wars


Star Wars Skywalker’ın Yükselişi Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Önceki iki film çok eleştirilince, geçmiş filmlerle iç içe olan spin-offlar da tutunca, tamamen eskiye yaslandılar herhalde. Çok daha iyi. Yeni Star Wars kendi ayakları üstünde duramıyor, geçmişin omuzları üstünde yükselmesi hepimizin hayrına.


İzleyici 2:

Muazzam ötesi, beklentileri sonuna kadar karşılayan, Kylo Ren ‘in karizmasıyla beni benden alarak beni bana bırakmadığı harikulade bir filmdi.


İzleyici 3:

Zaten her şey bir çırpıda gelişiyor, hiçbir karakterin anlamlı bir derinliği yok, her 5 sahneden birinde bir "mucize" oluyor, 10dk'da bir birileri ölüyor ve sonra diriltiliyor. Tamam Star Wars tabi ki bir Dostoyevski romanı olmayacak ama son üç filmdeki kalite ilkokul seviyesinde.


İzleyici 4:

Bir şekilde duygusal bağ kurduğum yapımlara elimde olmadan romantik bir sempatiyle yaklaştığımı fark etmemi sağlayan filmi kötü olmasına rağmen sevmemin nedeni de işte bu sempati oldu. Diğer türlü sevilecek çok bir tarafı yok çünkü...


İzleyici 5:

Her şeyden önce üçlemenin diğer filmleri gibi hikayenin bir mesajı yok, ruhu yok. Hani 90'ların bir furyası vardı, Hasbro gibi firmalar önce oyuncakları yaratırdı sonra da çocuklara bunları satmak için dandik bir çizgi film serisi uydururdu. Üçleme de aynen oyuncak satmak için yaratılmış 8 küsur saatlik bir reklam filmi gibi. Yine de hakkını teslim etmem gerek, The Last Jedi'dan kat be kat iyi bir film.


Star Wars Skywalker’ın Yükselişi Oyuncuları ve Karakterleri

Star Wars’ın son filmi Skywalker’ın Yükselişi’nde rol alan oyuncular ve film karakterlerini sizlere tanıtıyoruz.

1.Daisy Ridley – Rey Skywalker

star wars

Filmin ana karakteri olan Rey Skywalker savaşçı kişiliği ve iyi karakteri sayesinde izleyicilere kendini sevdirmiştir. Daisy Ridley’in canlandırdığı bu karakter Daisy’nin kendine has oyunculuk stili ve yorumuyla başarılı bir performans göstermektedir.


2. Adam Driver – Kylo Ren

star wars

Güç’ün karanlık tarafını temsil eden Kylo karakteri gezegenin kontrolünü ele almak için çaba gösteren bilim kurgu ve macera türü filmler için vazgeçilmez karakterlerden biridir. Adam Driver’ın ustalıkla oynadığı Kylo rolü Star Wars Skywalker’ın Yükselişi filminde bir hayli ön plana çıkmıştır.


3. Oscar Isaac – Poe Dameron

star wars

Adeta bir özgürlük savaşçısı olan Poe Skywalker’ların en büyük destekçilerinden biri olmakla beraber Direnişinde en büyük isimlerinden biridir. Oscar Isaac’ın canlandırdığı Poe karakteri Star Wars Skywalker’ın Yükselişi filminde önemli bir yere sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.