Ip Man 4: Final Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler, İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Çin dövüş sanatı Wing-Chun’un en ünlü temsilcisi olan Ip Man serinin 4. filmiyle aramızdan ayrılıyor. Mükemmel dövüş sahneleri ve sosyal mesajlarıyla izleyicilerinin hayran kaldığı Ip Man 4 hakkında bilinmesi gerekenler ve film hakkında yorumlar...
Ip Man 4: Final Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler, İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Ip Man 4: Final Filmi Hakkında Bilgi Ve İzleyici Yorumları

Uzun zamandır beklenen İp Man efsanesinin son filmi 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla izleyicileriyle buluştu. Son derece güzel ve bol aksiyonlu bir senaryoya sahip olan Ip Man 4: Final ünlü dövüş sanatçısı Bruce Lee karakteri de öne çıkartılmıştır. Önceki bölümlerle benzer bir senaryoya sahip olan Ipman 4, bir final filmine yakışır şekilde el emeği göz nuru, büyük uğraşlarla hazırlanmış güzel bir filmdir. Büyük usta Ip Man’ın final bölümünü izlemek bizlere ağır gelse de Bruce Lee'yi bir film karakteri olarak görmek bile izleyicilerine mutluluk ve heyecan vermiştir. İşte bu inceleme film içeriğimizde sizler için Ipman 4 Final filmi hakkında bilinmesi gerekenleri aktarıyoruz... 


1. Ip Man serisinin son filmi olan Ip Man 4: Final’in başrolünde yine ünlü oyuncu Donnie Yen rol almıştır. Ayrıca oyuncu kadrosunda Chan Kwok-Kwan ve Scott Adkins gibi önemli isimlerde yer almıştır. Başarılı yönetmen Wilson Yip’in yaratıcılığını yaptığı bu seri film final bölümüyle Ip Man efsanesine elveda dedi.

ıpman


2. Çin dövüş sanatlarının yaygınlaşması amacıyla yola çıkan Ip Man hayatı boyunca iyi bir karakter ve örnek alınacak bir sporcu olmuştur. Dünyanın en iyi dövüşçülerinden biri olan Bruce Lee’nin hocası olan Ip Man, sinema dünyası sayesinde herkesçe tanınan ve sevilen biri oldu. Donnie-Yen’in mükemmel bir performansla canlandırdığı İp Man Çin dövüş sanatlarını tüm dünyaya sevdiren kişidir.

ıpman


3. Filmin Konusu; çok sevdiği eşi vefat ettikten sonra hayatı büyük bir boşlukta yaşamaya başlayan Ip Man biricik oğluyla da ayrı düşmüştür. Bunun üzerine Amerika ya gitmeyi ve yeni bir sayfa açmayı düşünen Ip Man huzurlu bir hayat yaşayacağını düşünerek yola çıkar ancak dövüş onun peşini bırakmaz.

ıpman


4. Amerika’da Wing-Chun eğitim okulu açan öğrencisinin yanına Yerleşen Ip Man burada öğrencisinin işlerinden rahatsız olan yerel dövüş sanatları topluluğuyla karşı karşıya gelecektir. Milliyetçiliğin ön planda olduğu Ip Man filmleri gibi bu filmde de yine bir milliyetçilik yarışı öne çıkıyor. Her zaman mazlumun yanında olan Ip Man öğrencisinin hakkını savunmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

ıpman


5. Final filminde hikayenin çoğu Amerika da geçmektedir. Siyasi ve sosyal olaylara ithafen birtakım sahneler ve konuşmaların da verildiği film Amerika’da yaşayan Asyalıların hakkını savunmaya çalışmaktadır.

ıpman


6. 3. Filmde de gördüğümüz Bruce Lee’yi bu filmde daha çok izleme imkanı buluyoruz. Talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Bruce Lee ile bir nebze olsa da özlem giderdik. Dünya tarihinden gelmiş geçmiş olan bu iki efsane arasındaki samimiyet ve muhabbet Ip Man filmleriyle birlikte insanlar tarafından daha çok merak edilir ve hakkında konuşulur olmuştu.

ıpman


7. Film hakkında genel görüş olarak gayet başarılı oyunculuk performansları ve final için yeterli bir senaryo görüldüğü söylenebilir. Konu işleyişi ve akıcılıkta önceki filmlerde olduğu gibi yine sağlanabilmiştir.

ıpman


8. Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek oluşturulan senaryo izleyici kitlesi için bazı konularda farklı işleyişler de sunmaktadır. Bu durum çoğu izleyici için sorun olmasa da bazı insanlar filmin siyasi ayağının olduğuna inanıp Çin’de Ip Man 4: Final için boykot kararı almışlardır.

ıpman


9. Her şeye rağmen İlk haftasında Çin’de Star Wars: The Rise of the Skywalker’dan daha çok izlenmiş ve 43 milyon dolar civarında hasılat elde etmiştir.

ıpman


10. Ip Man ve Bruce Lee gibi dövüş sanatlarının iki önemli ismini sinema sayesinde yakından tanımak ve Wing-Chun’un zorbalık için değil, ruhsal ve mental rahatlama için yapıldığını bizlere öğretmiştir. Ip Man 4: Final, IMDb’de aldığı 7.5 ‘lik puanı alnının akıyla hakketmiştir.

ıpman


Ip Man 4: Final Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Nerelere dokundu, hangi yaralarımın yıllanmış kabuklarını kaldırdı tarif edemem. Fakat emeği geçen herkese, ulaşmayacağını bilsem bile teşekkürü borç bilirim. Hiç doğru bir zaman değilmiş gibi dursa da bu gece ayaklarımı o salona sürükleyen hissime bile minneti borç bilirim. Çok güzeldi. Her yanıyla ayrı keyifliydi. Varsın final olsun. Dönüp dönüp bakacak bir şeyler bırakabildikten sonra varsın son olsun.


İzleyici 2:

Son filmi beklediğimden daha iyi buldum. Amerika'da azınlıkta yaşayan Çinliler ile Amerikalıların, dövüş tekniklerindeki amansız mücadelesini gözler önüne seriyor. Bruce Lee' yi dövüşürken tekrar görmek güzeldi.    Hoşça kal Ip usta ...


İzleyici 3:

Şanına yakışır bir final filmi olmuş. Şimdi oturup seriyi baştan izlemek istiyorum.


İzleyici 4:

Şimdiye kadar hiç izlemedim seriye çakma 2.sınıf Çin filmleri muamelesi yaptım. Ancak geçen sinemada izledikten sonra şimdi harıl harıl serinin ilk 3 filmini arıyorum.


İzleyici 5:

Bu arada final sahnesi bir çeşit başka bir başlangıç gibi görülüyor. Scott ise muazzam bir performans göstermiş doyurucu bir film idi.


Ip Man 4: Final Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Ip Man 4: Final filminde rol alan ve gerek oyunculuk gerek karakter olarak ön plana çıkan isimler ve hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz. İşte Ip Man final bölümünde rol alan önemli oyuncular ve karakterleri.

Donnie Yen – Ip Man

ıpman

Seri’nin tüm filmlerinde başrolde gördüğümüz Donnie Yen gerek oyunculuğuyla gerek karakteriyle takdir edilecek bir oyuncudur. Ünlü dövüş sanatçısı Bruce Lee’nin hocası olan Ip Man aynı zamanda Wing-Chun dövüş sanatının da gelmiş geçmiş en büyük temsilcisidir.


Scott Adkins – Barton Geddes

Ipman

Ip Man’ın son serisinde filme dahil olan ünlü oyuncu Scott Adkins "Yenilmez" film serisi ile dövüş ve aksiyon filmlerinde üstün bir başarı sunmuştu. Yine efsane dövüş sahnelerine imza atan Scott Adkins filmde Çin ve Çin sporları karşıtı Amerikalı bir asker rolündedir.


Kwok-Kwan Chan – Bruce Lee

kwok-kwan-chan

Ip Man serisinde acaba ne zaman görebileceğiz diye sürekli beklediğimiz Bruce Lee karakteri her filmde çok ufak sahneler alarak bizi heyecanlandırmış ve en sonunda Ip Man 4: Final filminde az da olsa izleme imkanını bizlere sunmuştur. Bruce Lee’ye benzerliğiyle de dikkat çeken Kwok-Kwan Chan filmde başarılı bir oyunculuk performansı sunmuştur.


Önerilen İçerik: 6 Underground Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum