Asfaltın Kralları - Ford v Ferrari Film İncelemesi

Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesine odaklanan Ford v Ferrari filmi 15 Kasım'da vizyona girdi. Konusu ve oyuncuları sebebiyle uzun zamandır merakla beklenen Asfaltın Kralları filmi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
Asfaltın Kralları - Ford v Ferrari Film İncelemesi

Asfaltın Kralları - Ford v Ferrari Film İncelemesi

 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alan Asfaltın Kralları filmi 15 Kasım’da vizyona girdi. Başrollerinde Matt Damon, Christian Bale ve Caitriona Balfe gibi başarılı oyuncuların yer aldığı, uzun zamandır dört gözle beklenen biyografi türündeki  Ford v Ferrari filmini bu inceleme film içeriğimizde siz değerli okurlarımız için inceleyeceğiz. 

asfaltin-krallari-filmi.jpg
Yönetmen koltuğunda James Mangold’un oturduğu Asfaltın Kralları filmi, Ford’un Ferrari’yi mağlup etmeyi başardığı Le Mans yarışlarına odaklanıyor. O dönemde Ferrari’nin Le Mans yarışlarına adeta ambargo koyması üzerine Ford Ferrari’yi geçmeyi kafasına koyuyor ve 66 yarışları için yeni bir araç tasarlama fikrini öne atıyor. Araç kadar sürücünün de önemli olduğu bu yarış için başarılı bir yarışçı ihtiyacı üzerine hem mühendis hem de yarışçı olan Ken Miles tek çare görünüyor.

james-mangold.jpg


Ford v Ferrari, kaynağını gerçek olaylardan, rekabetlerden alan yarış filmleri geleneğini devam ettiriyor gibi görünse de aslında anlatım ve dil olarak konuyu farklı alanlara doğru genişletiyor. Carroll Shelby, bu filmde sağlık problemleri nedeniyle aktif spor kariyerini noktalamış, işinin ehli bir yarış arabası tasarımcısı olarak karşımıza çıkıyor. Matt Damon’ın hayat verdiği bu karakter filmde adeta izleyiciyi büyülüyor. Ken Miles ise başarılı bir pilot olmasına rağmen geçimsiz bir insan oluşuyla dikkat çekiyor. Ford v Ferrari filminde ise bu ikilinin  24 saatlik Le Mans yarışını domine eden Ferrari’yle girdiği rekabeti anlatıyor.

le-mans-yarisi.jpg


Her ne kadar filmin konusunun merkezine araba yarışlarını ve bunlara hazırlanan karakterleri koysa da, ‘Asfaltın Kralları’ bizce bir ‘araba yarışı’ filminden çok daha fazlası diyebiliriz. Ford, yarış araçlarını sadece reklam gibi görürken, iki ana karakter arabalarına karşı çok daha kişisel bir yaklaşım sergiliyor.

araba-yarisi.jpg


Sonuç olarak James Mangold, kendi kariyerinde (yine) önemli bir yer tutacak, sağlam yapılı, görüntü yönetmenliği açısından çok etkileyici ve oyunculuklar açısından en iyi sonucu aldığı bir filme imza atmış diyebiliriz. 

ford-v-ferrari-filmi.jpg

Önerilen İçerik; Matt Damon Filmleri - IMDB Puanına Göre En İyi Matt Damon Filmleri
NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.