Beyin Yakan Filmler 2024 - Zihni Çalıştıran En İyi 37 Film

Tüm zamanların en iyi beyin yakan filmleri listesiyle karşınızdayız. İşte akıl sınırlarını zorlayan senaryolara sahip en iyi 37 beyin yakan film...
Beyin Yakan Filmler 2024 - Zihni Çalıştıran En İyi 37 Film

Muhteşem Sonlarıyla En Yeni Beyin Yakan Filmler Listesi

Beyin yakan filmler listesinde sizler için tüm zamanların en başarılı gerilim ve gizem yüklü filmlerini listeledik. İşte, gizem filmleri, bilim kurgu filmleri ve gerilim filmleri türünde en başarılı örneklerin yer aldığı beyin yakan film önerileri ve IMDB puanları...

Beyin Yakan Filmler;

1. The Prototype

Beyin Yakan Filmler
Garrett, 300 yıl sonra yıkılmış olan dünyada uyanır. Nükleer soykırımdan kurtulan insan klonları tarafından içtiği mavi bir sıvı sayesinde unuttuğu geçmişini tamamen hatırlar. Bu ilaç ile birlikte ABD hükümet kurumunun bir parçası olduğunu ve Rahip Jeremiah C. Hope liderliğinde terörist uzaylıların gezegeni ele geçirmeyi planladığı bir soruşturmaya liderlik ettiğini hatırlıyor.

TürAksiyonBilim KurguGerilim
IMDb2,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarcelo
Grion
OyuncularAmeerah
Abdullah
Zia
Alexander
Jacob
Baeza

2. Iguana Tokyo

Beyin Yakan Filmler
Dünyanın tartışmasız en gelişmiş şehirlerinden birisinde sıradan bir aile yaşamaya başlasa ne olur? Gerçek ve fantezi dünyası arasındaki o ince çizgi yavaşça silinmeye başladığında, tüm dünyayı bir bilgisayar oyunu yaşanılan alanı kontrol ettiğinde ise işler kötüye gitmeye başlar.

TürDramBilim Kurgu
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKaan
Müjdeci
OyuncularErtan
Saban
Saadet
Aksoy
Deniz
Ülkü

3. Dual

Beyin Yakan Filmler
Sarah, günün birinde uykusundan kan tükürdüğünde ölümcül bir hastalığa sahip olduğunu öğrenir. Bu durum altında Sarah tedavi edilemeyeceğini öğrenerek kendisi ve ailesi için yeni bir karar verir. Kendisinin bir klonunu oluşturup ölümünün ardından ailesinin ve erkek arkadaşının üzülmesini engellemeye çalışır. Lakin mucizevi bir şekilde Sarah iyileşmeye başlar ve klonu da aile ortamından vazgeçmemeye karar verir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRiley
Stearns
OyuncularKaren
Gillan
Aaron
Paul
Beulah
Koale

4. Yang’dan Sonra

Beyin Yakan Filmler
Robot çocukların yatılı bebek bakıcıları olarak satın alınabileceği bir evrene hoş geldiniz. Ailelerinin robot ferdi Yang’ın hayatını kurtarmaya çalışan bir çift ve kızı da sizlerle birlikte. Yang, küçük kızın kültürel mirasını öğrenmesine yardımcı olması için planlansa da ortaya çıkan kaoslarla birlikte işler kötüye gider.

TürDramBilim Kurgu
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKogonada
OyuncularColin
Farrell
Jodie
Turner-Smith
Malea
Emma T.

5. Infinite (Sonsuz)

Beyin Yakan Filmler

Son yılların en beyin yakan senaryolarından birine sahip olan Infinite filminde Ewan Michaels isimli bir adamın çok gerçekçi rüyalar görmesi ile başlayan ilginç hikayesini izliyoruz. Geçmişteki yaşantılarına dair rüyalar gören Ewan yaptığı araştırmalar sonucu Cognomina isimli reenkarnasyonla dünyaya dönenlerden oluşan bir örgütün varlığına ulaşır. Örgüt üyeleri zamanın dengelerini koruyan ajanlardır. Güçlü bir adam ise dünyanın kaderini değiştirmek için çoktan saldırıya geçmiştir. 

TürBilim KurguGerilimAksiyon
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

6. Death on the Nile (Nil'de Ölüm)

Beyin Yakan Filmler

Bulmaca gibi bir cinayetin konu edildiği Nil'de Ölüm filminde ünlü dedektif Hercule Poirot'un dedektifliğini izliyoruz. Filmde Linnet Doyle isimli zengin bir kadın balayı için Nil üzerinden bir gemi seyahatine çıkar ve seyahat sırasında en yakın dostları onunla birlikte olur. Bir süre sakin devam eden balayı Linnet'in gizemli bir şekilde öldürülmesiyle ilginç bir hal alacaktır. Gemide olan herkes şüpheli durumuna düşerken Hercule Poirot cinayet zanlısını bulmaya çalışacaktır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

7. Tenet

Beyin Yakan Filmler

Christopher Nolan'ın son harikası olan bu bilim kurgu filminde zamanın ötesinde savaşan ve dünya savaşının önüne geçmeye çalışan bir ajanın hikayesini anlatıyor. Zaman akışını tersine çeviren bir teknoloji insanlığı yok etmek isteyenlerin eline geçince uluslararası bir mücadele başlamadan hemen önce kahraman bir casus akıllıca planları ve cesareti ile düşmanları engelleyecektir.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularJohn
David Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

8. Ready Player One

Beyin Yakan Filmler

Dünyanın gerçek sıkıntılarından kaçmak için zamanının çoğunu video oyunları oynayarak geçiren Wade Watts ailesini küçük yaşta kaybetmiştir. Bir oyunun kurucusu oyun evreninin içine anahtar saklamıştır. Bu anahtarı bulana oyunun kontrolünü ve tüm mirasını bırakacağını söylemiştir. Wade de bu anahtarı bulmak için oyunu her gün oynamaktadır. Bir süre sonra dünyadaki çoğu insanın bu oyunu oynaması, oyunun içinde acımasız bir rekabet olmasına yol açar.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTye
Sheridan
Olivia
Cooke
Ben
Mendelsohn

10. Ghost in the Shell (Kabuktaki Hayalet)

Beyin Yakan Filmler

Korkunç bir kazadan kurtarılmış binbaşı geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Binbaşının tek bildiği bir ameliyat masasında uyandığı, doktorunun ona kurtarıldığını söylediğidir. Vücudunun çoğu parçasını kazada kaybeden kadına yeni bir vücut yapılır. Genç kadın yani binbaşı dünyanın en tehlikeli suçlularını teker teker avlamaktadır. Yeni bir düşmanla karşılaşmaya hazırlanırken aslında hayatının kurtarılmadığını, çalındığını öğrenir. Geçmişini geri kazanmak ve bunun kendisine kimin yaptığını öğrenmek için yola koyulur.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRupert
Sanders
OyuncularScarlett
Johansson
Pilou
Asbæk
Takeshi
Kitano

11. Annihilation (Yok Oluş)

Beyin Yakan Filmler

Bölgede gerçekleşen anormal olayları hükümet gizli bir şekilde incelemeye alır. Area X bölgesinde insanlığın izleri silinmiştir. Bölgeye 12 keşif grubu belirli bir zamanlarda gitmektedir. Bazı keşif gruplarına ne olduğu bilinmese de son giden 12. keşif grubu kendilerini ne beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Görevleri ise araziyi haritalayarak, örnek toplamak ve tüm gözlemleri raporlamaktır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlex
Garland
OyuncularNatalie
Portman
Jennifer
Jason Leigh
Gina
Rodriguez

12. Ex Machina

Beyin Yakan Filmler

Dünyanın en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışan 24 yaşındaki Caleb'in hikayesini konu almıştır. Şirketin gizemli CEO'su hem insanlardan hem de şirketten uzak bir dağ evinde yaşamaktadır. Düzenlenen bir yarışmada dağ evinde 1 haftalık ödül kazanan Caleb içerde ne olacağından habersizdir. Ava adındaki güzel bir robot kızın bedenine geçecek olan Caleb, dünyanın ilk gerçek yapay zekalı robotu olacaktır. Ex Machine en iyi robot filmleri arasında yer almaktadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAlex
Garland
OyuncularDomhnall
Gleeson
Alicia
Vikander
Oscar
Isaac

13. Prisoners (Tutsak)

Beyin Yakan Filmler

Film, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini konu almaktadır. Dover ve Birches aileleri Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelirler. Her şeyin yolunda gittiği bu yemek sırasında korkunç bir haberle altüst olurlar. İlerleyen saatlerde iki küçük kızın kaybolmasıyla panik dolu anlar yaşanır. Kızlar uzun bir süre geçtikten sonra hala bulanamazlar. Polise başvursalar da bir sonuç alamayan aileler panik içerisindedir. Dovers ailesinin büyüğü Keller, polisin çabalarını yetersiz bulduğu için kızları kendi eliyle aramaya başlar. Başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen adam kendini suçlu ve masumun ayırt edilemediği bir davanın içerisinde bulur.

TürGizemGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularHugh
Jackman
Jake
Gyllenhaal
Viola
Davis

14. Upgrade (Güncelleme)

Beyin Yakan Filmler

2018 filmleri arasında en çok dikkat çeken yapımlardan Upgrade, eşiyle birlikte acımasızca bir saldırıya uğrayan Grey Trace’in yaşadıklarını izleyiciyle buluşturmaktadır. Saldırı sonrasında Grey, eşini kaybetmiş kendisi ise belden aşağısı felç durumdadır. Hayattan umudunu kestiği dönemde milyarder bir iş adamından tedavi teklifi alır. Tedaviyi kabul ederse vücuduna STEM adı verilen yapay zeka çipi yerleştirilecektir. Eşinin intikamı ile yanıp tutuşan Grey, bu tedavi yöntemini kabul edecektir.

TürBilim KurguAksiyonKorku
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularLogan
Marshall
-Green
Betty
Gabriel
Harrison
Gilbertson

15. Split (Parçalanmış)

Beyin Yakan Filmler

Sizler için özenle hazırladığımız Gerilim filmleri listesinde de yer verdiğimiz Split, 2016 yılında vizyona giren en iyi filmlerden bir tanesi oldu. Filmde; kişilik bölünmesi yaşayan Kevin Crumb ve üç küçük kız kardeşin psikolojinizi altüst edecek hikayesini konu alıyor. İzleyen insanların beynini zorlayacak, üzerinde uzun uzun düşündürecek bu filmi mutlaka izlenmesi gereken yapımlar listesinde ekleyebilirsiniz.

TürKorkuGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

16. The Invisible Guest (Görünmeyen Misafir)

Beyin Yakan Filmler

Varlıklı bir iş adamı olan Adrian Dora, uzun yıllar yönettiği şirketini Asya pazarına sokmayı başarmış ve yılın işadamı ödülünü almış birisidir. Bir gün dağ otelinin odasında yanında ölmüş halde duran sevgilisiyle polis tarafından yakalanır. Kendi avukatı Felix’in tavsiye ettiği uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır ve Savcı’ya hiçbir şekilde açık vermemek için bütün açık kapıları kapatması gerekmektedir. Aynı zamanda kendi avukatı Felix’te olayla ilgili görgü tanıklarını araştırır. Avukat Virgina Goodman, Dora’nın hikayesinde bütün açıkları bulmak için karanlık noktaların hepsinin aydınlatılmasını ister. Bulmacada ki boşluklar teker teker kapanacaktır. Ters köşe filmler listesinde de yer alan ve sinema eleştirmenlerinden geçer not alan bu yapımı kesinlikle izlemelisiniz.

TürGizemSuçGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularMario
Casas
Bárbara
Lennie
Ana
Wagener

17. The Lobster

Beyin Yakan Filmler

Bir toplum düşünün… Yalnızlıkla boğuşan, herhangi bir ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı, farklı bir gelecekte geçen hikayede, bekar olan bütün insanlar bir otele yerleştirilir. Bu kişiler kendi arasında 45 gün sonra, kendileri için eşleştirilen kişilerle ilişkiye başlamak zorunda kalır. Eğer ilişkilerinde başarılı olamazlarsa, kendilerinin seçtiklerini bir hayvana dönüştürülürler.

TürKomediDramRomantik
IMDb72
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularColin
Farrell
Rachel
Weisz
Jessica
Barden

18. Zodiac

Beyin Yakan Filmler

Beyin yakan filmler listemizde okurlarımızın mutlaka izlemesi gereken bir yapım Zodiac… Film, uzun yıllar boyunca şifrelerle ve mektuplarla bölge savcıları ile dalga geçen ve bir türlü yakalanmayan seri katilin hikayesini anlatmaktadır. Bu seri katili bulmak için 4 idealist adam yolu koyulur ama birçoğu yolun yarısında psikolojik sıkıntılara düşer. Bütün yaşamları bu uğurda yok olur gider. Aralarında birisi mücadeleye devam edecektir.

TürGizemSuçGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularJake
Gyllenhaal
Mark
Ruffalo
Anthony
Edwards

19. Donnie Darko

Beyin Yakan Filmler

2001 yılında vizyona giren ve günümüzde hafızlardan silinmeyen yapımlardan Donnie Darko, 16 yaşında bir gencin gerçek olmayan bazı görüntüler görmesiyle başlar. Gördüğü görüntüler arasında en sık olanı ise tavşan kostümlü bir adamdır. Her geçen gün kendisini kaybeden genç, okulun ve ailesinin yolundan uzaklaşıp, sürekli gördüğü esrarengiz misafirin izinden gidecektir.

TürBilim KurguDramGizem
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRichard
Kelly
OyuncularJake
Gyllenhaal
Jena
Malone
Drew
Barrymore

20. Gone Girl (Kayıp Kız)

Beyin Yakan Filmler

Gizem ve gerilim dolu sahneleriyle herkesin beğenisini kazanan ve aynı zamanda sürpriz sonu ile izleyenlerin ağzının açık kalmasına neden olabilecek bir yapım. Sinema severlerin mutlaka izlemesi gereken bir yapıt. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Ancak, kötü bir olay gerçekleşir ve Amy ortadan kaybolur. Amy geri gelmeyince polis kocası Nick’ten şüphelenmeye başlar. Filmin başrollerinde Ben Affleck, Rosamund Pike ve Neil Patrick Harris yer almaktadır.

TürSuçDramGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick
Harris

21. Deja Vu

Beyin Yakan Filmler

Zeki insanların mutlaka izlemesi gereken yapımların başında gelen Deja Vu, başrollerinde Danzel Washington, Paulo patton, Val Kilmer ve Jim Caviezel’ın yer aldığı muhteşem bir yapım. Aksiyon, Bilim Kurgu ve Gizem türlerinde adeta bir baş yapıt. Beyin yakan filmler listemizde siz değerli okurlarımızın mutlaka tercih etmesi gereken bir yapım.

TürBilim KurguAksiyonSuç
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenTony
Scott
OyuncularDenzel
Washington
Jim
Caviezel
Paula
Patton

22. Looper (Tetikçiler)

Beyin Yakan Filmler

Bilim Kurgu filmleri listesinde insanların hafızlarından çıkmayan ve aynı zamanda zihin zorlayan Looper, gelecekte zaman yolcuğunun icat edilmiş dönemde geçmektedir. Zaman yolculuğu yapılabilmektedir ancak bu durum yasa dışıdır. Sadece karaborsa kullanılmaktadır. Genelde mafya liderleri, öldürmek istediği kişileri bu şekilde kaldırmaktadır. Bu işin en iyisi ise Joe’dir. Yaptığı işler yüzünden iyice güçlenen ve zenginleşen Joe, bu sefer mafyanın hedefi olmuştur.

TürSuçAksiyonDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRian
Johnson
OyuncularBruce
Willis
Joseph
Gordon-Levitt
Emily
Blunt

23. I Origins

Beyin Yakan Filmler

Genç bir doktor olan Lan Grey, her insanda farklı olduğuna inandığı gözde bulunan irisin araştırmalarını yapan uzman bir biyologdur. Bütün hayatı bu çalışma olmuştur. Çok aşık olduğu kadını elinden kaçırdığında bunun farkına varmıştır. Artık teorisini kanıtlamayı amaç edinmiş ve bunun için bütün kariyerini tehlikeye atarak, meslektaşlarıyla laboratuvarlarında toplumu değiştirecek bir buluşa imzalarını atmaya çalışacaktır.

TürBilim KurguRomantikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMike
Cahill
OyuncularMichael
Pitt
Brit
Marling
Astrid
Bergès
-Frisbey

24. Moon (Ay)

Beyin Yakan Filmler

Başrollerinde Sam Rockwell, Kevin Spacey ve Dominique Mc Elligott’un yer aldığı 2009 yapımlı Moon filmi, astronotluk görevini yerine getiren Sam Bell’in yaşadıklarını aktarmaktadır. Son 3 yılını Ay’a çıkmaya adayan Sam, bunu başarmıştır. İşini özveriyle yapmış ancak eski heyecanı kalmamıştır. Ay, artık onun evi gibi olmuştur. Geçmişini, ailesini ve planlarını hatırlamaya başlayan Sam’in algı eşiği açılmış, rutin bozukluklar baş göstermiştir.

TürUzayGizemDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDuncan
Jones
OyuncularSam
Rockwell
Robin
Chalk
Matt
Berry

25. Mr. Nobody (Bay Hiçkimse)

Beyin Yakan Filmler

2092 yılında geçen filmde dünya üzerinde hayatta kalan son ölümlü Neo’nun hatıraları izleyiciye aktarılır. Ölümle burun buruna olan Neo, genç bir çocukken bir peronda olduğunu hatırlar ve Tren biraz sonra kalkacaktır. Bir karar vermek zorundadır. Ya annesiyle ya da babasıyla kalacaktır. Vereceği kararı hayatında sonsuz olasılıkları da beraberinde getirecektir.

TürFantastikRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJaco van
Dormael
OyuncularJared
Leto
Sarah
Polley
Diane
Kruger

26. Pi

Beyin Yakan Filmler

İzlerken sizleri zorlayacak filmler arasında özellikle tercih ettiğimiz Pi, psikolojik sorunları olan birisidir. Bu sırada insan hayatının en önemli buluşlarından bir tanesi de çok yakındır. Uzun yıllardır peşinde olduğu sırra ulaştığında belki de insanlar birbirini öldürecektir. Bu yüzden eğer başarırsa bu sırrı sonuna kadar saklamalıdır ya da zincirin ilk halkası olan kodu kırıp, riski ortadan kaldırmalıdır.

TürDramKorkuGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularSean
Gullette
Mark
Margolis
Ben
Shenkman

27. Lucy

Beyin Yakan Filmler

Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Lucy filminin yönetmen koltuğunda ise Luc Besson oturuyor. Film, insan zekasının üzerinde, duygulardan uzak ve yalnızca mantık ile hareket edecek hale gelen bir kadının hikayesini konu almaktadır.

TürBilim KurguGizemFantastik
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenLuc
Besson
OyuncularScarlett
Johansson
Morgan
Freeman
Min-sik
Choi

28. Enemy (Düşman)

Beyin Yakan Filmler

2014 yapımı olup Jack Grenhold’un başrolünü üstlendiği film adeta bir arapsaçı diye nitelendirilebilecek bir filmdir. Suratsız ve dağınık karakterli bir tarih hocasını canladıran oyuncunun yaşadığı durumlar gerçekten kafa sıyırma için birebirdir.

TürGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularJake
Gyllenhaal
Mélanie
Laurent
Sarah
Gadon

29. Coherence (Paralel Evren)

Beyin Yakan Filmler

Eğer gerçekten kafanızı karıştıran ya da IQ seviyenizi test etmeye yönlendiren bir film istiyorsanız bu filmi ilk sıraya koyabilirsiniz. Bir kaç çiftin bir akşam yemeğiyle başlayan ve çok sıkıcı gelebilecek bir başlangıca sahiptir. Ama sakın vazgeçmeyin çünkü o kısımlar sadece konuyu anlamanız için kurgulanmış sahnelerdir. 45-50. Dakikadan itibaren filmde ipler koptuğu gibi sizin de ipleriniz kopmaya başlayacak. Bu nedenle şiddetle tavsiye edilmesi gereken filmlerden biridir. Adeta film sonunda IQ testi yaptırmak isteyeceksiniz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
Ward
Byrkit
OyuncularNicholas
Brendon
Hugo
Armstrong
Emily
Baldoni

30. The Machinist (Makinist)

Beyin Yakan Filmler

IQ testine girmenize neden olacak bir film de budur. Tam bir sene süreyle hiçbir şekilde uyku uyuyamadığınızı düşünün, işte bu film sizin düşünmenize izin vermeden olabilecekleri konu edinmiştir. Mutlaka izlemelisiniz.

TürGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenBrad
Anderson
OyuncularChristian
Bale
Jennifer
Jason Leigh
Aitana
Sánchez-Gijón

31. 12 Monkeys (12 Maymun)

Beyin Yakan Filmler

Brad Pitt ile birlikte karmaşık senaryoları seven bir diğer isim Bruce Wills’in başrol oyuncusu olduğu bir filmdir. Geçmişe dönülmesi ve herkesin anlayamayacağı şekilde ince ayarlar vermesi filmi çekici kılmıştır. Bunun yanı sıra paradox olaylar da işlenmiştir.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenAaron
Stanford
OyuncularNatalie
Chaidez
Terry
Matalas
Travis
Fickett

32. The Sixth Sense (Altıncı His)

Beyin Yakan Filmler

Herkes tarafından bilinen bir korku filmi şeklinde kurgulanan fakat işleyiş olarak kesinlikle öyle olmayan sürükleyici bir filmdir. Konu olarak bir adam ve çocuklarla iletişim kurma konusunda bilgili olan bir çocuğun hikayesi ele alınmıştır. Dikkatlice izlemeyenleri ise son dakikalarda bir şok beklemektedir.

TürDramGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularBruce
Willis
Haley
Joel Osment
Toni
Collette

33. Shutter Island (Zindan Adası)

Beyin Yakan Filmler

Di Caprio filmleri arasında en başarılı örneklerden biri olan film, bir adaya araştırma amaçlı giden kişinin yaşadığı olaylar anlatılmaktadır. Daha çok deliler arasında geçen film oldukça başarılı bir senaryo ile yazılmıştır. Film, sonuna kadar tamamen gizem dolu bir şekilde ilerler. Filmdeki deniz feneri sahnesine muhakkak dikkat etmelisiniz ki ikinci kez izlemenize gerek kalmasın. .

TürGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

34. Memento (Akıl Defteri)

Beyin Yakan Filmler

Olmazsa olmazlardan biri de bu filmdir ve yine karşınızda Christopher Nolan yapımı bir film vardır. Yönetmen adeta olayın çözülmesi için seyirciden yardım istiyor. En ufak bir dalgınlıkla çok şey kaçıracağınız beyin sınırlarını zorlayan bir filmdir.

TürGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularGuy
Pearce
Carrie
-Anne
Moss
Joe
Pantoliano

35. Interstellar (Yıldızlararası)

Beyin Yakan Filmler

2014 yılında sinemaseverlerle buluşan bu film bilim-kurgu tarzının neredeyse en başarılı örneklerinden biridir. Christopher Nolan’ın yönetmenliğini yaptığı film, 5.boyut ve kara deliği konu edinmiştir. Filmin ortasına kadar çok dikkatlice izlemeniz gerekmektedir. Ardından sona doğru ortaya çıkan ve beyin zorlayan sahnelerden rahatlıkla sıyırabilirsiniz. Aksi durumda maalesef ki ikinci ya da üçüncü kez izlemek zorunda kalabilirsiniz. Kesinlikle listenin 1 numaralı filmi olduğunu söyleyebiliriz.

TürBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McCona-ughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

36. Inception (Başlangıç)

Beyin Yakan Filmler

Evet, tekrar bir Christopher Nolan filmi. Karmakarışık kurgusuyla izleyicisini adeta deli edercesine kurgulanmış olup kesinlikle beklentinizin üstünde bir film deneyimi olabilir. Anlayanlar için muhteşem, anlamayanlar içinse hayal kırıklığı olan bir film olduğu için mümkünse anlayanlardan olunuz. En iyi filmler listesinde yer alan bu yapımı izledikten sonra uzun süre etkisinde çıkamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page

37. Fight Club (Dövüş Kulübü)

Beyin Yakan Filmler

Edebiyat dünyasının en ilgi çeken yapımlarından biri olan filmdeki ana karakter Brad Pitt’tir. Son yıllarda çekilen en iyi filmler arasında yer almaktadır. Sınırları zorlayan bu filmi ikinci kez izleyeceğinizden şüpheniz olmasın.

TürGerilimDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
Bonham
Carter

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum