Zodiac Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

David Fincher tarafından yönetilen 2007 yapımı Amerikan filmi Zodiac filmi hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte Zodiac filmi hakkında bilinmeyen bilgi.
Zodiac Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

Zodiac Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgi

Amerika da 1960 yılları içerisinde yaşayan Zodiac isimli seri katilden esinlenerek yazılan bu film fazlasıyla beğeni toplayarak adını en iyi gerilim filmleri arasına yazdırdı. Gerçek hayatta birçok kişiyi öldürmüş olup üstün gizliliği sayesinde bulunmamayı başarmıştır. Kendisini gazetelere gizlice gönderdiği mektuplar sayesinde tanıtmıştır. İşte inceleme film içeriğimize konu olan Zodiac filmi hakkında bilinmeyenleri sizler için listeledik.


1. Filmi en doğru şekilde izleyicilerle buluşturmak isteyen yapım ekibi, Zodiac’ın işlemiş olduğu cinayetleri bir polis gibi 18 ay boyunca araştıdı. En iyi bilgiyi bulmak için cinayeti gören, ölen kişilerin ailesi, o dönemin dedektiflerine ve katilden kaçmayı başarmış iki kişiyle röportaj yaptılar.

01-178.jpg


2. Avery karakterini canlandırması için aslında ilk olarak Brad Pitt ve Daniel Craig isimlerini isteyen David Fincher, daha sonra aklında olmayan daha çok Avengers filmleri ile tanıdığımız Robert Downey JR.’a karar vererek ekibini şaşırttı.

02-198.jpg


3. Filmde Zodiac ortaya çıktığı zaman oyuncunun yüzü belli olmamaktadır. Bunun sebebi izleyen kişide merak duygusunu uyandırmaktır. Bu rol için farklı 3 kişi kullanılmıştır.

03-211.jpg


4. Dedektif David Toschi ve Yüzbaşı Marty Lee’nin karakolun merdivenlerinde birbirlerine sarıldıkları sahnede, gerçek hayatta Zodiac tarafından saldırıya uğrayan Bryan C. Hartnell’i eşiyle birlikte görebilirsiniz.

04-207.jpg


5. Amerika’nın en gizli seri katili olan Zodiac’ın dosyası 2004 yılının Nisan ayında suç dosyası San Francisco’da kapatıldı. Fakat filmin yapılmasıyla beraber dosya yeniden açılarak araştırmaya başlandı. Kaliforniya’da ise dava dosyası hiçbir zaman kapanmamıştır.

05-153.jpg


6. Film için yazılan senaryonun uzunluğu 200 sayfa tutmuştu, filmin çok uzun olacağını düşünen yönetmen David Fincher bu sebeple oyuncuların çekim esnasında normalde konuştuklarından daha hızlı konuşmalarını istedi ve filmi o şekilde çekti.

06-148.jpg


7. David Fincher, çocukluk yıllarında bu katilin olaylarına denk geldiği için bu filmin yönetmenliği yapmak istemiştir. Zodiac’ın bir okul servisinde bulunan öğrencileri öldürdüğünü hatırlayan David, bu olayların hayatının en kötü zamanlarının olduğunu verdiği bir röportaj esnasında dile getirdi.

07-146.jpg


8. David Fincher, Robert Graysmith karakteri için ilk olarak Jake Gyllenhaal’i düşünmüş ve Jake’e teklifte bulunmuştur. Film sonrası verilen bir röportajda yönetmen David Fincher ‘’Eğer Jake teklifi kabul etmeseydi kafamdaki 2. Kişi Orlanda Bloom’du’’ dedi.

08-142.jpg


9. David Fincher, Zodiac filmini William Goldman’in kaleme aldığı, ABD’nin 37. Başbakanı olan Richard Nixon’u istifa ettiren All the President’s (1976) filminden ilham alarak yazmıştır.

09-085.jpg


10. Dijital kamera ile çekimi yapılan Zodiac, aynı zamanda bu tarz kameralar ile kayıt edilen ilk uzun filmlerin arasına girmiştir.

10-453.jpg


11. David, aslında filmde geçen zamanı anlatmak için o dönemin popüler müziklerinin 2 dakikalık kesitine yer vermişti. Fakat filmi montajlayan ekip filmin süresinin 3 saat olmasını istememesinden dolayı bunun yerine ekranda “4 yıl sonra” yazısını görmekteyiz.

11-246.jpg


12. Film çıktıktan bir süre sonra yönetmen David Fincher yaptığı bir açıklamada filmin istediği gibi olmadığını söyledi, ve filmin 2 saat 45 dakika yerine 5 saat olması gerektiğini dile getirdi.

12-289.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.