İlluminati Filmleri | Gizem ve Gerilim Dolu 15 Film (2024)

Dünya üzerinde yer alan en güçlü örgütlerden bir tanesi olan İlluminati tarikatının sinemada yüz bulmuş hali olan 15 filmini listeledik.
İlluminati Filmleri | Gizem ve Gerilim Dolu 15 Film (2024)

İllumunati İle Bağlantısı Olduğu Düşünülen En Dikkat Çekici Filmler

İlluminati tarikatı ile doğrudan alakalı olan ve içerisinde tarikatın sembollerine yer veren filmleri listeledik. İşte, izlediğinizde illuminati örgütünün izlerini görebileceğiniz film önerileri...

İlluminati Filmleri;

1. The Da Vinci Code (Da Vinci Şifresi)

İlluminati Filmleri

Melekler ve Şeytan’lar sinema filminden önce vizyona giren ve Dan Brown’ın aynı isimli kitabından esinlenen Davinci’nin Şifresi filmi, en iyi İlluminati filmleri arasındadır en az Melekler ve Şeytanlar filmi kadar etkileyici bir yapımdır. Filmin birçok sahnesinde illumnati tarikatı hakkında birçok emareye ulaşabilirsiniz. Tom Hanks’ın başrolünü paylaştığı filmde heyecan ve aksiyon hiç bitmemektedir. Gerilim ve aksiyon filmleri türünde oldukça hoşunuza gidecek bir yapım diyebiliriz.

TürGizemGerilimAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Audrey
Tautou
Jean
Reno

2. Angels and Demons (Melekler ve Şeytanlar)

İlluminati Filmleri

Dan Brown kitaplarını okuyanlar bilirler ki, illuminati tarikatı kitaplarında her zaman geniş yer bulmaktadır. Kitaptan uyarlanan ve illuminati filmleri arasında gösterilen Melekler ve Şeytanlar sinema filminde Tom Hanks yer almaktadır. İlk filmi Davinci’nin Şifresi’nin devam filmidir ve İlluminati filmleri arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Gerilim filmleri türünü seven okurlarımızın Melekler ve Şeytanlar filmini izlemesini özellikle belirtmek isteriz.

TürGizemGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Ewan
McGregor
Ayelet
Zurer

3. New You See Me

İlluminati Filmleri

İlluminati filmleri arasında son yıllarda çıkan en popüler filmlerden bir tanesi olan Sihirbazlar Çetesi’nde, aksiyon dolu sahnelerin yanı sıra illumaniti tarikatı ile ilgili izlere de denk geleceksiniz. Filmin başından sonuna kadar “göz” olayına vurgu yapması, zaten başlı başına illuminati izleri taşımaktadır. Birçok kişi o göz “İllumaniti” gözü değil dese de birçok kişi izlediğinde “göz” vurgusunu illuminati olarak algılıyorsa, amaç yerine ulaşmış demektedir.

TürGizemGerilimSuç
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenLouis
Leterrier
OyuncularJesse
Eisenberg
CommonMark
Ruffalo

4. They Live

İlluminati Filmleri

Eski yapım bir ABD filmi olan They Live, en iyi illuminati filmleri arasında gösterilmektedir. Filmin konusunda, hayatını sürdürebilmek için yolu büyük şehre düşen Jhon’un bir inşaatta çalışmasıyla beraber başlamaktadır. Arkadaşı onu yaşadığı mahalleye götürür ve Jhon orada korkunç bir keşif yapıp uzaylılar ile ilgili bağlantıyı çözer. Bu aşamadan sonra göz ve tarikat vurgularına dikkat çekilir. Burada yer alan tarikatın da illuminati olduğu varsayılır.

TürKorkuBilim KurguAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenJohn
Carpenter
OyuncularRoddy
Piper
Keith
David
Meg
Foster

5. The Devil’s Advocate

İlluminati Filmleri

Andrew Niederman'ın romanından uyarlanan ve Taylor Hackford tarafından üretilen The Devil's Advocate adlı filmde Şeytan (Al Pacino) Keanu Reeves'in oynadığı hırslı avukat Kevin Lomax'a şu sözleri söylüyor:

"Yalnızca sahneyi hazırladım, özgür irade, kendi dizelerini çekiyorsun!"

Kevin'e, kendisinden başka kimseyi suçlayamayacağını gösteriyor. Esasen, insanın ruhu ve manevi idealleri (hakikat, adalet, güzellik) değil, iştah ve arzuları (hırs, güç, şehvet) tarafından tanımlanır. Illuminati daima bu "cinsel kurtuluş" ve "açık evlilik" olarak adlandırdığımız temel içgüdülerimize uymaya teşvik eder. Onların psikolojisi daima "baskıya" karşıdır (yani öz disiplin). Bu görüşe göre insanoğlu Tanrı'dır ve dilekleri her şeyin ölçüsüdür; buna "Lucifer" denilen "Laik Hümanizm" denir.

TürGizemGerilimDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenTaylor
Hackford
OyuncularAl
Pacino
Keanu
Reeves
Charlize
Theron

6. Sherlock Holmes

İlluminati Filmleri

2009 yılında vizyona giren Sherlock Holmes, 2009 yılında vizyona giren illuminati filmleri arasında, macera filmleri türünde enfes bir yapım. Film içerisinde yer alan gizli bir tarikattan bahsedilmektedir. Bu tarikat dünyanın düzenini değiştirecek çok önemli olaylarında fitilini ateşlemektedir. Kahramanlarımız da bu olayları engellemek için yola koyulmaktadır. En iyi illuminati filmleri arasında yer alan Sherlock Holmes’in başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jude Law yer almaktadır.

TürAksiyonMaceraSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularRobert
Downey Jr.
Jude
Law
Rachel
McAdams

7. American Psycho (Amerikan Sapığı)

İlluminati Filmleri

American Psycho'daki Patrick Bateman karakterinin (lanet olası bir psikopat) işlediği cinayetlerin bir amacı varmış gibi görünüyor. Bateman hayatındaki şeylere sahte görünüyor diye tepki gösteriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, filmin Illuminati ile olan bağlantıları mevcut siyasete dayanmaktadır. Görünüşe göre, filmin temel alındığı romanın yazarı Donald Trump'ın hayranıydı ve onu temelde kitabının ana karakteri haline getirdi. Patrick Bateman çok zengin bir iş adamıydı ve sadece cinayetle gerçeğe bağlı kalabiliyordu. Trump’ın adı verilmese de, Bateman'in yaşı, seçmen kolejinde cumhurbaşkanı olmak için 270 oy alması nedeniyle 27 olmaya mahkum edildi. Görünüşe göre film oluşturulduğu zaman Trump’ın başkan olacağı biliniyordu.

TürSuçDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenMary
Harron
OyuncularChristian
Bale
Justin
Theroux
Josh
Lucas

8. The Wicker Man

İlluminati Filmleri

Wicker Man, İskoç geçmişine dayanan Hıristiyan ve putperest yollar arasındaki ikiliğin dikkate değer bir hikayesidir. Film, "gözün gözü" ya da "her şeyi gören göz"ün yanıp sönmesi ile doludur. Filmin tamamı, ana karakteri manipüle eden Adacılarla ilgili. Görünüşe göre, her şeyi gören Tanrı daima izliyor ve kullarının onun adına iş yapmasını bekliyor.

TürGizemGerilimKorku
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenRobin
Hardy
OyuncularEdward
Woodward
Christopher
Lee
Diane
Cilento

9. Captain America: The Winter Soldier

İlluminati Filmleri

En İyi Marvel Filmleri listesinde oldukça üst sıralarda yer alan Kaptan Amerika: Kış Askeri filmi içerisinde aksiyonun bir dakika bile eksilmediği filmlerden bir tanesidir. Film içerisinde Kaptan Amerika’nın düşmanı konumunda olan grubun illuminati tarikatı ile benzerlik göstermesi, Kaptan Amerika: Kış Askeri filmini de en iyi illuminati filmleri arasına koymamıza sebep oldu. Eğer Marvel filmleri arasında yer alan Kaptan Amerika serilerini izlemediyseniz, kesinlikle tavsiye ediyoruz.

TürMaceraBilim KurguAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJoe
Johnston
OyuncularChris
Evans
Hugo
Weaving
Samuel L.
Jackson

10. Eyes Wide Shut

İlluminati Filmleri

ABD yapımlı bir film olan “Gözü Tamamen Kapalı” filmi, Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi oyuncuların kariyerleri açısında oldukça önemli bir yapımdır. Filmde yansıtılan ikili ilişkilerin ve psiko-seksüel meceralar filmin bir yerinden sonra “illuminati” ile bağdaştırılmaktadır.

TürGizemGerilimDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularTom
Cruise
Nicole
Kidman
Todd
Field

11. The Omen

İlluminati Filmleri

1976 yapımı Kehanet filmi de, İlluminati ile bağlantısı olduğu düşünülen filmlerden biri. İlluminati'nin ana sembolünün zenginlik piramidi olduğu (ve paranın sevgisinin tüm kötülüğün kökü olduğu) göz önüne alındığında İlluminati'yi İsa'nın göğsüne çıkaran bir organizasyon olarak görmek zor.

TürKorku
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenRichard
Donner
OyuncularGregory
Peck
Lee
Remick
Harvey
Stephens

12. Matrix

İlluminati Filmleri

1999'da bilimkurgu türü, Wachowski kardeşlerin "The Matrix" adlı filminin yayınlanmasıyla devrim yarattı. Neo'nun Matrix dünyasına adım attığı ve gerçek özgürlüğü keşfettiği bu yeni hayatında teknolojinin getirdiği imgeleri de sıkça görüyoruz. Filmde illuminati ögelerinin de sıkça yer aldığını söyleyebiliriz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie-
Anne Moss

13. V For Vendetta

İlluminati Filmleri

En iyi İlluminati filmleri ile bağdaştırılan V For Vandetta filminin tamamı zalim bir hükümeti devirmekle ilgili, ancak orijinal hikaye görünüşe göre bundan fazlasıydı. Guy Fawkes'ın tüm planı Kral James'i ve Kral James İncil'i ile İngiltere'de Protestanlığı teşvik etmek için ona yardım eden adamları öldürmekti. Guy Fawkes (Guido Fawkes), York şehrinde doğan ve 5 Kasım 1605'teki barut komplosunda, İngiltere Parlamento Binasını havaya uçurmakla görevli olan Katolik bir İngiliz askeriydi.

TürBilim KurguAksiyonDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJames
McTeigue
OyuncularHugo
Weaving
Natalie
Portman
Rupert
Graves

14. A Clockwork Orange

İlluminati Filmleri

Filmlerinin çoğundan daha gizli sembolizme sahip olmasıyla dikkat çeken yönetmen Stanley Kubrick’dir. Shining filmi ya da Eyes Wide Shut gibi çalışmalarında bunu görebilirsiniz. Film 20. yüzyılın kült klasiklerinden biri olmayı başardı. Filmde din, siyaset, büyük hükümet ve zihin kontrolünün çeşitli yönlerini herkes görebilir.

TürBilim KurguDramSuç
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularMalcolm
McDowell
Patrick
Magee
Michael
Bates

15. The Shining

İlluminati Filmleri

The Shining: üçgen koltuk sırtı, merdiven basamakları, çatılar, dağlar ve giderek daralan koridor çekimleri… Gelmiş geçmiş en iyi korku filmleri arasında yer ala yapım aynı zamanda hikaye bütünlüğüyle beraber İlluminati konulu yapımlar arasında da gösteriliyor. Her anı gerilim dolu filmde bir saniye bile ekranda gözlerini alamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Kült filmler arasında yerini almış bu yapımı izlemediyseniz, hiç vakit kaybetmemenizi öneririz.

TürKorku
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1980
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularJack
Nicholson
Shelley
Duvall
Danny
Lloyd

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum