Fransız Aktör Jean Reno’un İzlenmesi Gereken En İyi 15 Filmi

Muhteşem oyunculuğu ile film sektörünün sevilen yüzü olmayı başaran Jean Reno’nun en iyi filmlerini listeledik.
Fransız Aktör Jean Reno’un İzlenmesi Gereken En İyi 15 Filmi

En İyi Jean Reno Filmleri Listesi

Sinema dünyasının sevilen oyuncusu Jean Reno ;Kızıl Nehirler, Da Vinci Şifresi, Godzilla ve Görevimiz Tehlike başta olmak üzere daha bir çok filmde görev almıştır. İşte aksiyon filmleri türünün vazgeçilmez aktörü Jean Reno’nun en iyi 15 filmi...

Jean Reno Filmleri;

1. Waiting for Anya (Anya'yı Beklerken)

Jean Reno Filmleri

2. Dünya Savaşı konulu filmler arasında yer alan yapımda, Jo adındaki bir genç küçük çocukları Nazi zulmünden kurtarmak için sınırdan geçirmeyi planlıyor. Genç Jo tesadüfen öğrendiği bir sır sayesinde Nazi planlarından haberdar olur ve hemen harekete geçerek küçük çocukları İspanya’ya kaçırmaya çalışır. Bu uğraşta Jo’nun en büyük yardımcısı Büyük babası Henri, Benjamin ve Jorcada olacaktır.

TürSavaşDram
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Cookson
OyuncularJean
Reno
Thomas
Kretschmann
Frederick
Schmidt

2. Cold Blood (Geçmişin Günahları)

Jean Reno Filmleri

Eski ve deneyimli bir tetikçinin emeklilikten sonraki hayatına odaklanan filmde, Henri’nin geçmişinden kurtulamadığını ve savaşmak zorunda kalmasını izliyoruz. Emekliliğini bir dağ evinde geçirmeye başlayan Henri bir gün evine yakın bir yerde kaza yapmış bir kadın görür ve onu hayatta tutabilmek için yardım eder. Kazazede kadının taşıdığı sır ise Henri için büyük bir tehlike barındırır.

TürGerilimAksiyon
IMDb4.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFrédéric
Petitjean
OyuncularJean
Reno
Sarah
Lind
Joe
Anderson

3. 4 Latas (4 L)

Jean Reno Filmleri

Komedi dolu bu eğlenceli filmde Sahra Çölü’nü eski bir Reno ile geçmeye çalışan yakın arkadaşların hikayesi anlatılıyor. 80’li yıllarda yakın bir arkadaşlarının hastalığı üzerine yollara düşen Tocho ve Jean Pierre yıllar sonra aynı yolculuğu tekrar etmeye karar verirler. Bu yolculuk onların hayatını değiştirecektir.

TürKomediDram
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGerardo
Olivares
OyuncularJean
Reno
Hovik
Keuchkerian
Susana
Abaitua

4. The Girl in the Fog

Jean Reno Filmleri

Suç ve gizemin dolu dolu sunulduğu bu filmde bir anda ortadan kaybolan 16 yaşındaki çocuğu bulmak için uğraşan özel ajan Vogel’in çalışmaları anlatılıyor. Şehir merkezinden uzak dağlık bir alanda aramaya koyulan Vogel bu kayboluşun altında dramatik ve gizemli olaylar yattığını öğrenecektir.

TürSuçGizemDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDonato
Carrisi
OyuncularJean
Reno
Lorenzo
Richelmy
Toni
Servillo

5. Family Heist

Jean Reno Filmleri

Komedi dolu bu macera filminde tecrübeli bir hırsız kendisine ihanet eden eski partnerinden intikam almak için iki güzel kadınla anlaşır. Ayrıca bu iki genç kadın birbirlerine kardeş kadar yakındırlar. Başrolünde Jean Reno’nun yer aldığı film eğlenceli sahneleriyle dikkat çekiyor.

TürSuçKomedi
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPascal
Bourdiaux
OyuncularJean
Reno
Reem
Kherici
Camille
Chamoux

6. 22 Bullets (Ölümsüz)

Jean Reno Filmleri

Ünlü Fransız aktör Jean Reno’nun en çok izlenen filmlerinden biri olan Ölümsüz (İmmorte) filmi Marsilya’da faaliyet gösteren mafyaların karanlık dünyasını izleyicilerine sunmaktadır. Filmde uzun yıllar mafya için çalışan Charly Mattei’nin (Jean Reno) mafyadan ayrıldıktan sonra ailesi ile geçirdiği huzurlu yılların uğradığı bir saldırı ile son bulmasını anlatıyor. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte sakin bir hayatı tercih eden Charly Mattei bir sabah uğradığı silahlı saldırı sonucunda 22 vücuduna isabet eden 22 kurşun ile ölüm ve yaşam arasında gidip gelir. Hayatta kalmayı başaran Charly bu suikastın arkasındakileri sırayla öldürmeye başlar.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRichard
Berry
OyuncularJean
Reno
Kad
Merad
Marina
Foïs

7. The Last Battle (Son Savaş)

Jean Reno Filmleri

Bilim Kurgu türünde en iyi Fransız filmlerinden biri olan Last Battle büyük bir felaket sonrasında insan nüfusunun bir hayli azaldığı dünyayı ve hayatta kalmayı başaran genç bir adamın hayatını anlatmaktadır. Kendi yaptığı bir uçak ile harabe şehirlerin üzerinde dolaşarak genç bir kadını arayan adam sonunda kadını kilitli bir kliniğin içerisinde saldırganlardan kaçarken bulur. Hayatta kalmayı başaran birkaç iyi insanla birleşen genç adam saldırganlar karşı savaşarak yaşam mücadelesini kazanmaya çalışırlar. Başarılı yönetmen Luc Besson imzalı yapımın başrollerinde Pierre jolivet, Jean Reno ve Jean Bouise yer almıştır.

TürFantastikBilimkurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenBen
Cookson
OyuncularJean
Reno
Pierre
Jolivet
Jean
Bouise

8. The Crimson Rivers (Kızıl Nehirler)

Jean Reno Filmleri

Başrollerinde Jean Reno ve Vincent Cassel’in rol aldığı Kızıl Nehirler filmi ünlü Fransız yazar Jean Christpher Grange’nin aynı adlı kitabından sinema perdesine uyarlanmış olup sürekli kuralların dışarısına çıkan tecrübeli bir polis memuru ile yardımcısının hikayesini anlatmaktadır. Suçluları yakalamakta başarılı ancak bir hayli sert müdahaleleriyle tanınan polis şefi Niemans yardımcısı ile birlikte küçük bir kasabaya sürülürler. Kasabaya henüz yeni atanan polisler bir seri katili yakalamak üzere hemen göreve başlarlar. Heyecan dolu sahneleriyle en beğenilen Jeab Ren filmilerinden biri olan Kızıl Nehirler filmi 2000’li yıllara da damgasını vurarak dönemin en iyi polisiye filmlerinden biri olmuştur.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenMathieu
Kassovitz
OyuncularJean
Reno
Vincent
Cassel
Dominique
Sanda

9. La Rafle (İşgal)

Jean Reno Filmleri

11 yaşında bir çocuğun gözünden 2.Dünya Savaşı’nın en kanlı günlerini anlatan başarılı filmin oyuncu kadrosunda Melaine laurent, Jean Reno ve Gad Elmaleh rol almıştır. Almanya’nın Fransız topraklarının işgal ettiği sırada Paris’te yaşayan Yahudi bir ailenin yaşadığı dram filmde gözler önüne serilirken Almanya ve Fransa arasında süren Yahudi pazarlığı da filmin ana merkezinde anlatılıyor.

TürTarihDramAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRose
Bosch
OyuncularJean
Reno
Mélanie
Laurent
Gad
Elmaleh

10. Les Visiteurs (Misafirler)

Jean Reno Filmleri

Fransızların sinema dünyasına kazandırdığı en güzel filmlerden biri olan Misafirler Bilim Kurgu ve komediyi bir araya getiriyor. Orta çağda yaşayan bir şövalye ve sadık hizmetkarının bir büyücü tarafından 90’lı yılların Paris’ine gönderilmesiyle başlayan hikaye hiç bilmedikleri bu dünyada geriye dönebilmek için verdikleri çabayı gözler önüne seriyor. Başrolünde Jean Reno’nun rol aldığı 1993 yapımı unutulmaz filmin yönetmenliğini Jean Marie Poire üstlenmiştir.

TürKomediBilimkurguFantastik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenJean
-Marie
Poiré
OyuncularJean
Reno
Christian
Clavier
Franck
Dubosc

11. Tais-toi! (Dost musun, Düşman mı?)

Jean Reno Filmleri

Fransız sinemasının en iyi aktörlerinden Jean Reno ve Gerard departieu’nun başrollerinde yer aldığı bu muhteşem film tesadüfen tanışan ve dost olan iki adamın hikayesini anlatmaktadır. Eski orataklarının ihanetine uğrayan Ruby parasını iyice sakladıktan sonra polislere yakalanır. Hapse girdikten sonra kaçmaya çalışan genç adam içeride tanıştığı pek de zeki olmayan Quentin ile birlik olup hapishaneden kaçar. Artık sıkı bir dost olan Quentin ve Ruby intikam ve paralar için birlikte mücadele etmeye karar verirler. Başarılı senaryosunun yanı sıra oyuncu kadrosuyla da bir hayli konuşulan filmi izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

TürKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenFrancis
Veber
OyuncularJean
Reno
Gérard
Depardieu
André
Dussollier

12. Roseanna’s Grave (Roseanna)

Jean Reno Filmleri

Kasabada kalan son 3 boş mezarlık için adeta yarışan kasabalıların anlatıldığı dramatik komedi filmi Roseanna’s Grave ünlü yönetmen Paul Weiland imzalı olup başrolünde Jean Reno yer almıştır. Roseanna isimli bir kadın kalp hastası olunca onu çok seven kocası Marcello kendisinden erken öleceğini ve mezarlıkta yer kalmayacağını düşünerek telaşlanır. Bu sırada kasabalılar da bu son 3 mezarlığın kime ait olacağı konusunda bir hayli heyecanlıdır. Yaşamak için onlarca nedeni olan insanlar sevdikleriyle yan yana mezarları paylaşmak için adeta ölüm yarışına girerler.

TürKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenPaul
Weiland
OyuncularJean
Reno
Mercedes
Ruehl
Polly
Walker

13. Ronin

Jean Reno Filmleri

Robert De Niro ve Jean Reno’nun başrollerinde yer aldığı Amerikan yapımı unutulmaz polisiye filmi Ronin soğuk savaşın hemen sonrasında suç dünyasında kendisine yer edinen ajanların hikayesini anlatmaktadır. Devlet görevi ile tehlikeden tehlikeye atılan Sam ve ekibi soğuk savaş bitince bir nevi işsiz kalırlar. Bu boşluğu değerlendirmek isteyen ajanlar para karşılığında suç örgütleri için bir takım faaliyetlerde bulunurlar. Ünlü yönetmen John Frankheimer imzalı aksiyon dolu film yıldızlarla dolu oyuncu kadrosu ile mutlaka izlenmesi gereken Jean Reno filmlerinden biri olmuştur.

TürGerilimPolisiyeAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenJohn
Franken
-heimer
OyuncularJean
Reno
Robert
De Niro
Nader
Boussandel

14. Le Grand Bleu (Derinlik Sarhoşluğu)

Jean Reno Filmleri

Sinema dünyasının en renkli ve en güzel yapımlarından biri olan Derinilik Sarhoşluğu iki arkadaşın denize dalma konusundaki mücadelesini konu edinmiştir. Küçük yaştan beri arkadaş olan ve dürekli birbirleriyle yarışan Jacques Mayol ve Enzo Molinari genç bireyler olduklarında da bu yarışı sürdürürler. Sicilya’da yaşayan ve 6 yıldır dalma rekorunu elinde bulunduran Enza’nun çocukluk arkadaşı Jacques’i yarışa davet etmesiyle başlayan mücadele genç adamlara karanlık sularda sonu bilinmeyen bir yolculuğu sunmaktadır. Luc Besson yönetmenliğinde çekilen unutulmaz filmin oyuncu kadrosunda Jean Marc Barr ve Jean Reno’yu görüyoruz.

TürMaceraDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Jean-Marc
Barr
Rosanna
Arquette

15. Leon: The Professional (Sevginin Gücü)

Jean Reno Filmleri

Sinema tarihinin en çok izlenen ve en iyi filmler listesinde yer alan LEON, başarılı yönetmen Luc Besson imzalı yapımın başrolünde Jean Reno’ya Gary Oldman ve o dönem henüz çocuk oyuncu olan Natalie Portman eşlik etmiştir. Filmde para karşılığı profesyonel tetikçilik yapan bir katil ile ailesi mafya tarafından katledilen küçük bir kızın hikayesi anlatılmaktadır. Evine gelen saldırganlardan kaçmak için yan komşusuna sığınan Matilda henüz birkaç yaşındaki kardeşini öldürenlerden öcünü almak için Leon’dan yardım ister. Muhteşem bir senaryoya sahip olan Leon filmini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürSuçDramPolisiye
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Gary
Oldman
Natalie
Portman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.