Leon 1994 Filmi Hakkında Bilinmeyen 13 Bilgi

Fransız bir yapım olan Leon 1994 filmi hakkında bilinmeyenleri inceledik ve liste haline getirdik. İşte senaryosu tarafından fazlasıyla beğenilen Leon 1994 hakkında bilinmesi gereken 13 detay.
Leon 1994 Filmi Hakkında Bilinmeyen 13 Bilgi

Leon 1994 Hakkında 13 Gizemli Bilgi

İncelediğimiz aksiyon filmleri arasına bir yenisini daha ekliyoruz. Fransız sinemacı Luc Besson tarafından yazılan ve çekilen bu film, beğenileri üzerine toplamıştır. İşte inceleme film içeriğimiz olan Leon 1994 filmi hakkında bilgileri, filmin izleyici yorumlarını bu içeriğimiz de bulabilirsiniz.

 


Leon 1994 Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Tüm dünyada Léon: The Professional adı ile sinemalara giren bu film, Amerika da sadece The Professionel ismiyle çıkışını yapmıştır. Los Angeles da yapılan gösterimde Leon ve Mathilda ilişkisi büyük tepki toplaması sonucu film orijinal sürümden farklı olarak 25 dakika daha kısa bir şekilde çıkmıştır. 28 Nisan 1995 tarihinde ülkemize gelen Leon 1994 filmi, Sevginin gücü olarak değiştirilerek sunulmuştur.

Leon 1994 Konusu


2. Yazılan orijinal senaryoda filmin sonunda Leon, Stansfield tarafından vurulduktan sonra yaptığı el bombası hareketini Leon değil, Mathilda yapacakmış. Yönetmen Luc Besson, sakin bir yapıya sahip olan Mathilda karakterinin bu hareketi gerçekleştirmesi izleyicilerden gelecek tepkileri ön görerek bu sahneyi farklı şekilde çekmiştir.

Leon 1994 Oyuncuları


3. Leon 1994 filmi konusu açıldığı zaman Jean Reno ve Natalie Portman kişilerinin uyumlu oyuncu performansları akıllara gelmektedir. Akıllara kazılan bazı sahnelerde Gary Oldman gibi büyük bir aktörün parmağı bulunmaktadır. Örnek olarak Stansfield karakterinin Mathilda’nın babası korkutarak ailesini tehdit ettiği sahne buna en iyi örnektir. Çekilen bu sahnede Gary Oldman tamamen doğaçlama oynar. Mathilda karakterinin babasını oynayan Michael Badalucco’ya iyice yaklaşır ve koklamaya başlar. Michael bu durumdan habersizdir. Filmden sonra yaptığı bir röportaj sırasında, sahnede yaşadığı rahatsızlığın Gary’nin yaptığı doğaçlama performanstan geldiğini açıklamıştır.

Leon 1994 Yönetmeni


4. Leon filmi için başvuru yapan 2000 kişilik kadrodan seçilen Natalie Portman daha 11 yaşındaydı. Seçmelerden sonra yaşının rol için uygun bulmayarak, Mathilda karakteri için Liv Tyler geliyor. 15 yaşında olan Tyler bu seferde bu rol için büyük olduğu düşünülerek tekrardan Natalie seçmelere geri davet edildi. Bu sefer cast direktörü olan Todd Thaler, Natalie tarafından fazlasıyla etkilenerek rolü hiç düşünmeden Portman’a vermiştir.

Leon 1994 Çekim Yeri


5. Luc Besson çıkardığı bir önceki filmi olan La Femme Nikita zamanında Leon filmi için çalışmalara başlıyor. Besson, yazdığı La Femme Nikita filminde karakterin arka planda kaldığını düşünmektedir. Besson tarafından yaratılan bu iki filmde oynayan karakterlerin giyiniş tarzı birbirlerine fazlasıyla benzemektedir.

Leon 1994 Çekim Tarihi


6. Leon ve Mathilda karakterlerinin kaldığı The Chealsea Hotel, geçmişte bazı sanatçıların konakladığı mekanmış. Bob Dylan, Charles Bukowski, Uma Thurman ve Leonard Cohen gibi ünlü isimler burada bulunmuşlar. Bunlardan farklı olarak Arthur C. Clarke 2001: A Space Odyssey kitabını bu otel içerisinde yazmaktadır.

Leon 1994 Sinema


7. Luc Besson’un aklında Leon karakterini yaratırken canlandırması için her zaman Jean Reno varmış. Filmin DVD ekstrasında gösterilene bakacak olursak Mel Gibson ve Keanu Reeves gibi isimler Leon karakterini oynamak istemişler. Keanu Reeves aynı yıl içerisinde yayınlanan Speed filminde oynayarak kariyerinde önemli bir adım atmıştır.

Leon 1994 Film


8. Gary Oldman’nin gerçekleştirdiği bir diğer çekimde yaptığı doğaçlama hareketi olan “herkesi” diye bağırdığı sahne çoğu kişiyi etkilemeyi başarmıştır. Bağırmasının nedeni yönetmeni Luc Besson’u güldürmek istediğini söylemiştir. İlerleyen günlerde bu sahne filme eklenmiştir. Gary Oldman, kendisini sokakta gören insanların bu sahneyi hala hatırlayanların olduğunu söylemektedir.

Leon 1994 Rolü


9. Mathilda ve Leon otele geldikleri sırada giriş yaparken isimlerini MacGuffin adında kayıt yaptırmaktadırlar. Bu terimin kolaylıkla fark edileceği üzerine MacGuffin, tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden kabul edilen Alfred Hitchcock’un filmleri üzerinde kullandığı sinema tekniğidir. Başka bir anlamı olmasa da böylelikle Luc Besson, Alfred Hitchcock anısına saygı göstermiştir.

Leon 1994 Sahne


10. Natalie’nin ailesi sigara içilen sahneler yüzünden kızları için endişe duyuyorlardı. Bu yüzden Besson ile çok katı bir kontrat imzalamışlardır. Anlaşmada Portman gözükmeyecek şekilde sadece beş sahnede sigara görüntüsü yer alabilir. Filmin orijinal senaryosunda Mathilda duş alırken Leon farkında olmadan aynı ortamda bulunuyor. Bu sahne aile tarafından hiç olumlu karşılanmamaktadır.

Leon 1994 Aktör


11. Benny karakterine hayat veren Keith A. Glascoe, filmden sonra itfaiyeci olur. Glascoe 11 Eylül saldırısı gerçekleştiği gün Dünya Ticaret merkezi’nde yaşamını yitiriyor.

Leon 1994 Yapımcı


12. Senaryonun orijinal halinde bulunan Mathilda ve Leon ikilisinin sevgi bağları normalden farklı şekilde hissediliyormuş. Luc Besson çekim sırasında aşk sahnelerini senaryodan çıkartmaktadır. Sahnelerin çıkartılmasında Natali’nin ailesinin baskı kurduğu düşünülmektedir.

Leon 1994


13. Filmin final sahnesinin çekim sırasında çok fazla sayıda polis aracı ve figüran kullanan Luc Besson, çekim alanının yakınında bulunan küçük bir market soyulur ve hırsız olay yerinden kaçtığı sırada çok sayıda polis görünce direkt teslim olmuş. Figüranlardan bazıları bozuntuya vermeden hırsızı tutukladıktan sonra gerçek polis ekiplerine yardımcı olmuştur.

Leon 1994 Hasılat


Leon 1994 Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

? İlk bu filme yorum yapmak için bu siteye üye oldum. Daha önceleri 'aman eski bir film ne olabilir' diye kült filmlere ön yargılı biriydim. Ancak arkadaşımın zorlamasıyla ilk izlediğim kült film bu oldu ve tüm bu ön yargımı tamamen bu film kırdı. Eski den boş zamanlarımda zevk için izlediğim filmlere daha sanatsal ve teknik açıdan bakmama teşvik etti. O yüzden bendeki yeri her zaman özel kalacaktır. Doğukan E.


? Her ne kadar Luc Besson'a karşı ön yargım olsa da bir arkadaşımın tavsiyesiyle izlemiştim. Oyunculukları fevkalâde- bunu söylemezsek olmazdı- özellikle Natalie Portman'ın performansı olağanüstü. Müzikler (shape of my heart dışında) pek yeterli değildi benim fikrimce, keşke daha iyi bir besteciyle çalışsalardı. Eğer henüz izlemediyseniz çok zaman kaybetmeyin. İçinizi ısıtacak ve kolayca etkisinden çıkamayacağınız ikonik bir film. Alihan D.


? 2010 yılında izlemiştim... Bir süre etkisinden çıkamamıştım. Çoğu repliğini ezbere biliyordum. Defterlerimden birkaç tanesi bile Leon posterliydi. Bu siteye yeni aboneyim. Ve ilk bu filme yorum yapmak istedim. Dip not: Filmin sonunda ki 'Shape of my heart' sizi bambaşka bir noktaya getirecek. İzlemediyseniz bu film şu anda tam da izlenmeyi bekliyordur. Hilal S.


? Tek kelimeyle mükemmel. Jean Reno'nun efsane filmi kendisi. Sert duruşunun filme yakışması, Natalie'nin küçük yaşına rağmen yaşadığı duyguları izleyiciye aktarması... İzlemediyseniz izleyin, izlettirin derim. Arşivlik film 10/10. Reyhan A.


? Herkesce sembolleştirilmiş ve de benimsenmiş bir film olsa da şahsı fikrimce bir başyapıt değildir. Elbette bu filmi kötü yapmaz. Konu oldukça iyi işlenmiş olup filmin genel temposu sakin kıvamdadır. Yine de sıkılmadan severek izleyeceğiniz güzel bir filmdir. M** A**


? Film önerisi isteyen arkadaşlarıma ilk önerdiğim filmlerdendir. Çok güzel bir film ve arşivimin olmazsa olmazı. Beğenmediğim bir yönü var mı diye düşündükten sonra bulamadım. Sonu çok güzel ve bir o kadar sinirimi bozdu. Birde tebessüm ederek 'Hay çiçeğine' demiştim. Furkan Y.


? Sevginin Gücü 5 yıldızı hak eden bir film, konu çok değişik, oyunculuklar zaten mükemmel, kurgu muhteşem, başlangıç ve bitiriş olağanüstü. Fakat bu özelliklere sahip bir filmin daha iyi olabileceğine inanıyorum, sanırım senaryoda bir sıkıntı vardı. Eleştirilecek bir film değil kesinlikle hatta muhteşem bir film fakat ben bu özelliklerde daha iyisinin çekilebileceğine inanıyorum. Mesut C.


? Yılların asla eskitemeyeceği filmlerden. Her sahnesi, diyalogları insanın aklından çıkmıyor. Natalie Portman o zamandan oyunculuğunun ne kadar iyi olacağını göstermiş. Jean Reno ile çok iyi ikili olmuşlar. Gary Oldma’nın oynadığı Stansfield karakteri en soğukkanlı kötülerden. Mathilda ise izlerken insana sımsıcak bir sevgi yayıyor. Her neslin izlemesi gereken bir film. Gürkan Z.


Leon 1994 Başrol Oyuncuları

1. Jean Reno

Filmin başrol karakteri Leon’u canlandıran Fransız aktör Jean Reno, Kızıl nehir, Da Vinci Şifresi, Godzilla, Görevimiz Tehlike, Ronin, Les Visiteurs ve Derinlik Sarhoşluğu gibi büyük yapımlarda rol almıştır.

Jean Reno


2. Natalie Portman

Bir diğer başrol karakteri olan Mathildayı oynayan Amerikalı Natalie Portman birçok filmde oynayarak başarılı bir performans göstermiştir.

Natalie Portman


3. Gary Oldman

Gary oynadığı Leon filminde Norman Stansfield karakteri ile tanınmıştır. Kara şövalye, en karanlık saat gibi filmlerde oyunculuk kalitesini göstermiştir.

Gary Oldman

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.