Başarılı Oyunculuğuyla Herkes Tarafından Tanınan Ali Atay'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Türk sinema sektörünün en önemli isimlerinden olan Ali Atay’ın içerisinde bulunduğu dizi ve filmleri bu içeriğimizde sizin için derledik. İşte Ali Atay’ın yer aldığı dizi ve filmler.
Başarılı Oyunculuğuyla Herkes Tarafından Tanınan Ali Atay'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Ali Atay, rol aldığı ve yönettiği yapımlarla ismini duyurmuş bir isimdir. Bu içeriğimizde sizin için Ali Atay'ın yer aldığı dizi ve filmleri derledik. İşte en iyi Ali Atay film ve dizileri.


Ali Atay'ın Yer Aldığı En İyi 25 Dizi ve Film

Türk sinema tarihinin en başarılı yönetmen ve oyuncularından birisi olan Ali Atay, tüm Türkiye tarafından tanınmış bir isimdir. Leyla ile Mecnun’dan Ayla’ya oldukça başarılı projelerle ismini duyuran Ali Atay’ın dizi ve filmlerini bu içeriğimizde derledik. İşte en iyi Ali Atay dizi ve filmleri.

25. Aşkım Aşkım (2001-2008) – IMDb: 4.6

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Zümrüt ve Şener orta yaşlarında bir restoran işleten çifttir. Çift, kızlarıyla beraber üst kattaki evlerinde yaşamaktadır. Şener çapkın bir adamdır. Şener her ne kadar karısı Zümrüt’ü sevmesine ve ondan korkmasına rağmen hovardalıklarına devam eder. Diğer yandan ise restoranın mutfağındaki Japon aşçı Makiko ve yeni gelen aşçı Hadise arasında tatlı bir rekabet doğar. Restoranın garsonu olan Necati ise Layla’ya aşıktır ve bu aşkı türkücü olma hayaliyle birbirine girmiştir.

Başrol Oyuncuları: Mehmet Ali Erbil, Emel Sayın, Doğa Rutkay

Tür: Komedi

Yönetmen: Tayfun Güneyer

Fragman

Aşkım Aşkım Benzeri Diziler

  • Kaygısızlar (1994–1998) – IMDb: 8.2
  • Yahşi Cazibe (2010-2012) – IMDb: 5.4
  • Ruhsar (1998–2001) – IMDb: 6.0

24. Yapma Diyorum (2009) – IMDb: 5.2

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Olaylar çılgın bir saz aşığının köye gelmesiyle başlar. Yörenin prensesi olan kız ağa, bu saz sevdalısına tutulur. Kız ağa, beraber büyüdüğü arkadaşına büyük bir düğün düzenlemiştir. Bizim dolandırıcı aşığımızda bu düğünü haber alıp orada çalmak için köye gelmiştir. Fakat saz sevdalısının çalacağı sadece türkü olmayacaktır.

Başrol Oyuncuları: Yıldız Kaplan, Ali Atay, Deniz Özerman

Tür: Komedi

Yönetmen: Abdullah Oğuz, Deniz Ergun

Fragman

Yapma Diyorum Benzeri Diziler

  • Avrupa Yakası (2004–2009) – IMDb: 8.5
  • Ekmek Teknesi (2002) – IMDb: 8.0
  • Eşref Saati (2007) – IMDb: 5.7

23. O Şimdi Mahkum (2005) – IMDb: 5.6

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Askerliğini bitirmiş üç arkadaş birlikte bir işe girişirler. Başka işlerde iyi olmayan Levent, sitcom yazarak ondan para kazanma hevesine girer. Bu sitcomu perdeye aktarmak isteyen Levent, başrolü Gökhan’a vermek ister. Ancak olaylar tuhaf bir hal alır ve hapse girerler. Levent’in yazmış olduğu sitcom olan “O Şimdi Mahkum” gerçek olur. Bu üç arkadaş kaldıkları koğuşta askerlik arkadaşları olan Karlıdağ ile karşılaşır. Eski dostlar hapishanedeki yeni dünyalarında daha önce görmediği şeyler görürler ve alışık olmadıkları yaşam tarzına ayak uydurmak zorunda kalırlar.

Başrol Oyuncuları: Erkan Can, Levent Kazak, Fadik Sevin Atasoy

Tür: Komedi

Yönetmen: Abdullah Oğuz

Fragman

O Şimdi Mahkum Benzeri Filmler

  • O Şimdi Asker (2003) – IMDb: 4.8
  • İnşaat (2003) – IMDb: 7.2
  • Kahpe Bizans (1999) – IMDb: 5.8

22. Cemile (2006) – IMDb: 6.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Bu film adli hata yüzünden hayatı kararan bir kadının kendisini temize çıkarmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Yapılan büyük hata sonrası bir ailenin hayatının tamamen değişmesine neden olur. Kadınında hayatının bir bölümü onun elinden alınır. Daha sonra bu kadın kendisini temize çıkarmak için bitmeyen bir hesaplaşma içerisine girer.

Başrol Oyuncuları: Türkan Şoray, Bulut Aras, Selim Erdoğan

Tür: Dram

Yönetmen: Mine Baysan, Tolga Aydoğan

Fragman

Cemile Benzeri Diziler

  • İyi Seneler Londra (2007) – IMDb: 6.2
  • Kılıç Günü (2010) – IMDb: 6.8
  • Mutlu Ol Yeter (2015) – IMDb: 8.4

21. Artık Çok Geç (2000) – IMDb: 6.2

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Salaş bir mahallenin varoş çocukları işsiz bir şekilde sağda solda dolaşmaktadır. Bu çocuklar delikanlılık namına hiçbir amaç olmadan dayak atarlar ve yerler. Bu gençlerin lideri olan Haydar’ın babası agresif karakterli ve ailedekileri döven birisidir. Onun bu davranışları yüzünden küçük oğlu bir felakete sürüklenir.

Başrol Oyuncuları: Fikret Kuşkan, Damla Özen, İsrafil Köse

Tür: Aile, Dram, Gerilim

Yönetmen: Cemal Şan

Fragman

Artık Çok Geç Benzeri Filmler

  • Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDb: 7.9
  • Ben de Özledim (2013–2014) – IMDb: 8.1
  • Bir Demet Tiyatro (1995) – IMDb: 8.5

20. Şapkadan Babam Çıktı (2003) – IMDb: 7.0

Ali Atay Dizi ve Filmleri

2000’li yılların efsanelerinden olan Şapkadan Babam Çıktı yapımı en iyi Ali Atay filmleri listemizde yer almaktadır. Filmde farklı hayatları olan ve yaşamları birbirleriyle alakasız olan insanların bir araya gelmesi anlatılmaktadır. Bu insanların karakterleri, fikirleri, düşünceleri gibi her şeyleri farklıdır. Film bu insanların tesadüfen bir araya gelmesini konu ediyor.

Başrol Oyuncuları: Müşfik Kenter, Halit Ergenç, Ali Atay

Tür: Komedi

Yönetmen: Haluk Bener

Fragman

Şapkadan Babam Çıktı Benzeri Diziler

  • Çanta (2005) – IMDb: 6.9
  • Vay Arkadas (2010) – IMDb: 6.4
  • Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDb: 7.9

19. Eşref Saati (2007-2008) – IMDb: 5.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Kara Eşref ve Sarı Eşref aynı mahallede büyümüş çocukluk arkadaşlarıdır. Bu ikisi de son Osmanlı kabadayılarından olan Alemdar Ağa tarafından yetiştirilmiştir. Alemdar Ağa gözlerini hayata yumarken mahalleyi Şeref’e bıraktığını söylemiştir. Fakat ağanın hangi Şeref’e mahalleyi bıraktığını söylemeye nefesi yetmemiştir. Sarı ve Kara Eşref o günden beridir makama kimin geçeceği konusunda tartışmaktadır. Bu tartışma iki dostu edebi rakip haline getirmiştir. Bu rakiplik gün geçtikçe daha da artarken mahalleli de olaya dahil olmuş ve aradaki bazı dengeciler helak olmuştur.

Başrol Oyuncuları: Yavuz Bingöl, Yetkin Dikinciler, Özge Borak

Tür: Aile, Komedi

Yönetmen: Zeynep Günay Tan

Fragman

Eşref Saati Benzeri Diziler

  • Ekmek Teknesi (2002) – IMDb: 8.0
  • Ben de Özledim (2013–2014) – IMDb: 8.1
  • Yılan Hikayesi (1999–2002) – IMDb: 6.6

18. İyi Seneler Londra (2007) – IMDb: 6.2

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Yaşar Nur, uluslararası bir şöhrete sahip şarkıcıdır. Yaşar Nur, konserinden bir gün ve yılbaşından birkaç gün önce “Güneş Batmayan İmparatorluk” Büyük Britanya’nın başkenti olan Londra’ya gelir. Bu muhteşem şehir karanlık bir gecede yıllar önce gizem olmuş hatıraları canlandırır. Eski bir arkadaş genç kadına taşıyamayacağı bir sorumluluk verdiğinde, dengesiz hayranıyla yüzleşme kararını verdiğinde ve cesareti kırılmış adam eşini özgürleştirecek karar aldığında neler olacaktır?

Başrol Oyuncuları: Denis Lavant, Zuhal Olcay, Ali Atay

Tür: Dram

Yönetmen: Berkun Oya

Fragman

İyi Seneler Londra Benzeri Filmler

  • 7 Kocalı Hürmüz (2009) – IMDb: 6.3
  • Neredesin Firuze (2004) – IMDb: 7.3
  • Daha (2017) – IMDb: 6.9

17. Vay Arkadaş (2010) – IMDb: 6.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Manik, Tik ve Dildo İstanbul’un köşe mahallelerinden birisi olan Balat’ta yaşayan üç arkadaştır. Her üçünün de problemli çocuklukları olmuştur ve mahallelerinin dışına pek çıkmamışlardır. Manik her durumda bela çıkaran, Tik kendi halinde, Dildo ise kadınları etkileyen bir fiziğe sahip egosu yüksek birisidir. Bu üç arkadaş ufak tefek üçkağıt oyunları, türlü işlerle sağdan soldan elde ettikleri paralar ve ufak çapta araba soygunlarıyla geçimlerini sağlamaktadırlar. Fakat üçlü son yaptığı iş yüzünden hapse girer ve bu işlere tövbe ederler. Ta ki eski bir sinemanın makine bölümünde perişan hayat yaşayan Dildo’nun babası Efendi’nin kötü bir hastalığa yakalanması ve yüklü miktar para gerekmesine kadar.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış

Tür: Komedi, Aksiyon

Yönetmen: Kemal Uzun

Fragman

Vay Arkadaş Benzeri Filmler

  • Limonata (2015) – IMDb: 7.4
  • Yok Artık (2015) – IMDb: 5.8
  • Cinayet Süsü (2019) – IMDb: 6.7

16. 40 (2009) – IMDb: 6.6

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Film İstanbul’da birbirini tanımayan üç kişinin aynı çantanın peşine düşmelerini konu ediyor. İstanbul 12 milyon nüfuslu büyük bir şehirdir. Kasım ayının karanlık birkaç gününde İstanbul’un karmaşık sokaklarında garip olaylar yaşanmaktadır. Film, Sevda ve Godwill adında görünmeyen bir gücün birbirine yaklaştırdığı üç karakteri merkezine alarak hikayesini anlatıyor.

Başrol Oyuncuları: Ntare Mwine, Ali Atay, Deniz Çakır

Tür: Dram

Yönetmen: Emre Şahin

Fragman

40 Benzeri Filmler

  • Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDb: 7.9
  • Polis (2007) – IMDb: 6.7
  • İtirazım Var (2014) – IMDb: 7.8

15. Ben de Özledim (2014) – IMDb: 8.9

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Dizi Leyla ile Mecnun’un yayından kaldırılmasından sonra yaşanan olayları konu alıyor. Leyla ile Mecnun ani kararla bitirilince dizideki oyuncular işsiz kalır. Birbirleriyle çalışmayı seven ekip bu durumu kabul etmekte zorlanır. Hiç kimse rollerinin etkisinden kurtulamamıştır. Bunun üzerine oyuncular Leyla ile Mecnun’un senaristi Burak’a yeni bir dizi yazmak için giderler. Sonrasında ise toplu olarak Ben de Özledim dizisinin yazılmasına karar kılınır.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant

Tür: Komedi

Yönetmen: Burak Aksak

Fragman

Ben de Özledim Benzeri Diziler

  • Leyla ile Mecnun (2011–2014) – IMDb: 9.1
  • Masum (2017) – IMDb: 8.4
  • Şubat (2012-2013) – IMDb: 8.1

14. İkinci Bahar (1998-2001) – IMDb: 8.6

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Ali Haydar Samatya’da bir kebapçı dükkanı işletmektedir. Ali eşinin ölümünün ardından kızlarını tek başına büyütmüş, yetiştirmiş ve onları eğitmiş dürüst bir adamdır. Filmde Antep Sofrası’nda çalışmaya başlayan inatçı, gururlu ama duygusal bir kadın olan Hanım’la Ali Haydar arasında yaşanan sevda anlatılmaktadır. Türk sinemasının efsanevi oyuncularından olan Türkan Şoray’ın yer aldığı bu yapım en iyi Ali Atay dizilerinden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Türkan Şoray, Şener Şen, Ozan Güven

Tür: Dram, Aile

Yönetmen: Murat Bıçak, Yavuz Turgul, Kurtcebe Turgul

Fragman

İkinci Bahar Benzeri Diziler

  • Süper Baba (1993) – IMDb: 8.8
  • Bir Demet Tiyatro (1995) – IMDb: 8.5
  • Tatlı Hayat (2001–2004) – IMDb: 8.5

13. Yedi Numara (2000-2003) – IMDb: 8.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Aynı üniversitede okuyan dört kız arkadaş yurtta rahat edemedikleri için eve çıkmaya karar verirler. Fakat ya paraları beğendikleri eve yetmez ya da ev sahibi öğrencilere evlerini kiralamaz. Dört arkadaş en sonunda iki katlı ahşaptan yapılma 7 numaralı bir evin kiralık olduğunu görürler. Bu evin sahibi Vahit ve Zeliha’dır. Bu çiftin hiç çocukları olmamıştır ve birbirlerine çok düşkündürler. Çift evlerini kızlara kiralarlar. Fakat bakkal Vahit’in saf ve taşradan gelen amca oğulları evin en alt katına yerleşince olaylar başlar.

Başrol Oyuncuları: Olgun Şimşek, Şebnem Sönmez, Engin Alkan

Tür: Dramatik komedi, Aile

Yönetmen: Volkan Girgin, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu

Fragman

Yedi Numara Benzeri Diziler

  • Ayrılsak da Beraberiz (1999–2004) – IMDb: 7.2
  • Hayat Bilgisi (2003-2005) – IMDb: 6.4
  • Bizimkiler (1989–2002) – IMDb: 8.2

12. Şeref Bey (2021- ) – IMDb: 5.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Yılbaşında çıkan yerli yayın servisimizin en iddialı yapımı olan Şeref Bey dizisi hayatı bir anda karmakarışık bir hale gelen adamın hikayesini konu ediyor. Diziyi daha önceden ortaya koyduğu yapımlarla herkes tarafından bilinen yönetmen olan Onur Ünlü yönetmektedir. Dizinin oyuncuları arasında ise son yıllarda yer aldığı yapımlarla Türk sinemasının en önemli isimlerinden birisi haline gelen Haluk Bilginer, Ertan Saban, Songül Öden ve Ecem Uzun gibi kişiler bulunmaktadır.

Başrol Oyuncuları: Haluk Bilginer, Songül Öden, Şükran Ovalı

Tür: Dramatik komedi

Yönetmen: Onur Ünlü

Fragman

Şeref Bey Benzeri Diziler

  • Vahşi Şeyler (2020) – IMDb: 4.3
  • Gibi (2021) – IMDb: 7.7
  • Hükümsüz (2021) – IMDb: 5.9

11. Türk İşi Dondurma (2019) – IMDb: 6.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Film Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün ülkeleri için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Bu iki Türk hayatını devecilik ve el yapımı dondurma satarak sürdürmektedir. İkili 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenir. Bunun üzerine ikili Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak Avustralya yetkilileri onların ülkeden çıkmasına izin vermez. Bu sırada İngilizlerin Avustralya’da broşür dağıtarak propaganda yaptığını öğrenen ikili memleketlerinde veremediği mücadeleyi burada vermeye karar verir.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu

Tür: Tarihi, Dram, Macera

Yönetmen: Can Ulkay

Fragman

Türk İşi Dondurma Benzeri Filmler

  • Çiçero (2019) – IMDb: 6.6
  • Müslüm (2018) – IMDb: 7.7
  • Ayla (2017) – IMDb: 8.4

10. Cinayet Süsü (2019) – IMDb: 6.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Film gizemli bir seri katilin vakasını çözmekle uğraşan cinayet büro ekibinin maceralarını konu alıyor. Büro ekibinin elindeki bu vaka çok ilginçtir. Birbiri ardına cinayet işlenmesine rağmen ortada hiçbir delil veya ipucu bulunmamaktadır. Cinayetler gitgide artar ve basın bu konunun üstüne daha fazla gitmeye başlar. Bu yüzden de cinayet büro ekibinin üzerindeki baskı artar. Bu sırada Emniyet Genel Müdürü davaya yardımcı olması için Dizdar Koşu’yu ekibe katar. Cinayet büro ekibi bu vakayı çözmek için her yola başvuracaktır.

Başrol Oyuncuları: Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt

Tür: Polisiye, Komedi

Yönetmen: Ali Atay

Fragman

Cinayet Süsü Benzeri Filmler

  • Ölümlü Dünya (2018) – IMDb: 7.7
  • Aile Arasında (2017) – IMDb: 7.7
  • Karakomik Filmler: 2 Arada (2019) – IMDb: 6.4

9. Nuh Tepesi (2019) – IMDb: 7.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Film bir yandan hamile karısıyla arasını düzeltmek isteyen diğer yandan da babasının istediği şeyi yerine getirmek isteyen bir adamın hikayesini konu ediyor. Ömer orta yaş kriziyle başa çıkmaya çalışan bir adamdır. Ömer, babasının isteğiyle onunla beraber Bursa’ya yola çıkar. Ömer’in babası öldüğü zaman yıllar önce kendi ektiği köyün tepesindeki bir ağacın altına gömülmek ister. Fakat köy halkı ve muhtar buna karşı çıkar. Çünkü bu ağacı ziyaret edenler sayesinde köylüler geçimini sağlamaktadır. Bu yüzden Ömer ve babası ağacın kendilerine ait olduğunu kanıtlamak için uğraşmaya başlarlar.

Başrol Oyuncuları: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

Tür: Dram

Yönetmen: Cenk Ertürk

Fragman

Nuh Tepesi Benzeri Filmler

  • Azizler (2021) – IMDb: 6.1
  • Bir Başkadır (2020) – IMDb: 8.6
  • Kız Kardeşler (2019) – IMDb: 7.5

8. Limonata (2015) – IMDb: 7.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Suat, Makedonya’da yaşayan eski bir tır şoförüdür. Suat bir gün ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Ölmeden önceki son arzusunu ise oğlu Sakip’i yanına çağırıp söyler. Suat yıllar önce İstanbul’da biriyle imam nikahıyla evlenip bir çocuk yapmıştır. Ancak Suat hayatı boyunca bu çocuğu görmemiştir. Suat’ın ölmeden önceki tek isteği ismi Selim olan bu oğlundan helallik istemektir. Sakip bunun üzerine babasının emektar arabasını alıp İstanbul’a yola çıkar. Fakat Sakip’in elinde sadece kardeşinin ismi ve eski bir adres vardır.

Başrol Oyuncuları: Ertan Saban, Serkan Keskin, Funda Eryiğit

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Ali Atay

Fragman

Limonata Benzeri Filmler

  • İtirazım Var (2014) – IMDb: 7.8
  • Kelebekler (2018) – IMDb: 7.4
  • Organize İşler (2005) – IMDb: 7.4

7. Son Yaz (2021- ) – IMDb: 7.5

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Akgün kirli bir dünyanın içinde yaşamaktadır. Akgün’ün yolu bir gün Savcı Selim Kara ile kesişir. Selim her ne kadar tehlikeli biri olsa da bir o kadar da duygusal olan Akgün’ü ailesinin yanına götürür. Selim ailevi sorunlarla ilgilenirken bir yandan da Akgün’ün hayatını korumaya çalışır. Fakat ikiliyi zor günler beklemektedir.

Başrol Oyuncuları: Alperen Duymaz, Ali Atay, Funda Eryiğit

Tür: Dram

Yönetmen: Deniz Dargı, Cem Görgeç, Cenk Bogatur

Fragman

Son Yaz Benzeri Diziler

  • Maraşlı (2021) – IMDb: 8.0
  • Alev Alev (2020) – IMDb: 7.2
  • Menajerimi Ara (2020) – IMDb: 7.7

6. Ölümlü Dünya (2018) – IMDb: 7.7

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Mermer ailesi 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Bu aile nesillerdir Haydarpaşa Garı’ndaki Anadolu Tat Lokantası’nı işletmektedir. Bu aile kendi halinde sıradan bir hayat yaşamaktadır. Fakat gerçek bundan çok farklıdır. Mermer ailesi nesilden nesile kiralık bir katildir ve dünya çapında büyük bir topluluk için çalışmaktadır. Bu büyük topluluğun keskin kuralları vardır. Bir gün Mermer ailesi bu kurallardan birisini ihlal eder ve kimlikleri açığa çıkar. Artık aile her şeyi geride bırakmalı ve peşindeki topluluktan kaçmalıdır.

Başrol Oyuncuları: Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak

Tür: Komedi, Aksiyon

Yönetmen: Ali Atay

Fragman

Ölümlü Dünya Benzeri Filmler

  • Cinayet Süsü (2019) – IMDb: 6.7
  • G.O.R.A. (2004) – IMDb: 8.0
  • Arif V 216 (2018) – IMDb: 7.1

5. Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDb: 7.9

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Cemal babasıyla beraber Manisa’nın Akhisar kasabasında yaşayan bir adamdır. Cemal babasıyla beraber kendi berber dükkanlarını işletmektedirler. Sıradan bir hayat yaşayan Cemal’in içine bir sıkıntı çöker. Herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada sıradan gibi görünen insanların süper güçleri vardır. Kimi duvarın arkasını görür, kimi zamanı durdurur, kimi ise ölümsüzdür. Herkes her şeyi bilmektedir ve normal hayatlarına devam etmektedirler. Ama kimse bir süper kahraman değildir.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez

Tür: Fantastik, Dram

Yönetmen: Onur Ünlü

Fragman

Sen Aydınlatırsın Geceyi Benzeri Filmler

  • Beş Şehir (2009) – IMDb: 7.1
  • Güneşin Oğlu (2008) – IMDb: 7.1
  • Polis (2007) – IMDb: 6.7

4. Mutlu Ol Yeter (2015) – IMDb: 8.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Bu dizide sıcak bir mahalle ortamı aktarılmaktadır. Can babasından kalan köfteci dükkanını işletmektedir ve mahalleden arkadaşı olan Zeynep’e aşıktır. Ancak Can bu zamana kadar bu aşkını gösterecek hiçbir şey yapmamıştır. Güneş, Can’ın en büyük rakibi ve düşmanıdır. Can hislerini Zeynep’e açmamakla zaman kaybetmektedir. Bu sırada Güneş ise Zeynep’e usulca yaklaşmaktadır.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Aslı Enver, Ertan Saban

Tür: Komedi, Aile

Yönetmen: Başak Soysal, Kerem Çakıroğlu

Fragman

Mutlu Ol Yeter Benzeri Diziler

  • Ben de Özledim (2013–2014) – IMDb: 8.1
  • Şubat (2012-2013) – IMDb: 8.1
  • Üsküdar'a Giderken (2011) – IMDb: 8.4

3. Ayla (2017) – IMDb: 8.4

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Bu film Kore Savaşı’nda bir Türk askerinin yaşadığı olayları konu almaktadır. Süleyman Astsubay savaşta yer alan bir askerdir. Süleyman bir gün savaş meydanında küçük bir kız çocuğu bulur. 5 yaşındaki bu kız savaş yüzünden yetim kalmıştır ve nereye gideceğini bilememektedir. Astsubay kızı yanına alır ve ona Ayla ismini verir. Birliğin neşesini sağlayan Ayla’yla Süleyman kısa sürede baba-kız haline gelirler. 15 ay sonra birliğe Türkiye’ye geri dönme emri verilir. Süleyman, Ayla’yı geride bırakıp dönmek istemez fakat her yolu denese de Kore kanunlarını geçemez. Süleyman Ayla’ya son görüşmesinde bir daha bir araya geleceklerine dair bir söz verir. Peki baba-kız tekrardan bir araya gelebilecekler midir?

Başrol Oyuncuları: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol

Tür: Dram, Savaş

Yönetmen: Can Ulkay

Fragman

Ayla Benzeri Filmler

  • Müslüm (2018) – IMDb: 7.7
  • Bizim İçin Şampiyon (2018) – IMDb: 8.3
  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) – IMDb: 8.3

2. Masum (2017) – IMDb: 8.5

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Cevdet emekli bir komiserdir. Yılların yorgunluğu üzerine Cevdet ve karısı son yıllarını gözlerden uzaktaki ufak bir kasabada geçirmektedirler. Fakat bir gün küçük oğulları gece yarısında korkunç bir haberle gelir. Yusuf’a amiri tarafından bir dosya verilmiştir. Yusuf bu dosyada tanıdık isimlerle karşılaşır. Bu dosya hem Cevdet ve Yusuf’un karşısına beklemedikleri sürprizler çıkarır. İkisi de bu sürprizden hiç memnun olmazlar. Bu sürpriz bir anda ikisinin de hayatının geri kalanın etkileyecek kararlar vermelerine neden olur.

Başrol Oyuncuları: Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Berkun Oya

Fragman

Masum Benzeri Diziler

  • Şahsiyet (2018) – IMDb: 9.1
  • Fi (2017–2018) – IMDb: 7.8
  • Alef (2020) – IMDb: 8.1

1. Leyla ve Mecnun (2011-2014) – IMDb: 9.1

Ali Atay Dizi ve Filmleri

Biri kız biri erkek iki bebek, aynı gün ve aynı hastanede doğar. Hastanede boş bir yer olmayınca bu iki bebek aynı yatağa koyulurlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” şakasının üzerine bu bebekler beşik kertmesi yapılır ve isimleri Leyla ile Mecnun olarak koyulur. Aradan 20 yıl geçmiştir. Leyla İstanbul Üniversite’sinde okumaktadır. Mecnun ise eğitimine Açık Öğretim üzerinden devam etmektedir. Her ikisinin de birbirlerinden haberleri yoktur. Bir gün annesi Mecnun’a durumu anlatır ve Mecnun gönülsüzce Leyla’yı istemeye gider. Mecnun Leyla’yı gördüğü anda ona aşık olur ve sürekli onun peşinden koşmaya başlar. Mecnun sürekli olarak rüyalarında ak sakallı bir dede görmektedir. Bir gün bu dede rüyaların dışına da çıkar.

Başrol Oyuncuları: Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Köksal Engür

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Onur Ünlü

Fragman

Leyla ve Mecnun Benzeri Diziler

  • Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi (2010–2019) – IMDb: 8.8
  • Ezel (2009–2011) – IMDb: 8.6
  • Şahsiyet (2018) – IMDb: 9.1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.