Dedektif Filmleri 2024 - En İyi 41 Cinayetli Polisiye Filmi

Gizem ve gerilim dolu sahneleriyle dikkat çeken en iyi dedektif filmlerini sizlere sunuyoruz. İşte tüm zamanların en çok izlenen 41 Dedektif filmi...
Dedektif Filmleri 2024 - En İyi 41 Cinayetli Polisiye Filmi

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Polisiye Dedektif Filmleri

Sinema dünyasına damgasını vuran ve başyapıt niteliğindeki en iyi dedektif filmlerini listeledik. IMDb puanına göre filmlerini sıraladığımız içeriğimizde Türk yapımı "Av Mevsimi" filmi de yer almıştır. İşte aksiyon filmleri ve gerilim filmleri türlerinin de vazgeçilmez filmlerinin yer aldığı gelmiş geçmiş en iyi 41 dedektif filmi...

En İyi Dedektif Filmi Önerileri;

1. The Batman

Dedektif Filmleri
Suçluların kalplerine korku salan Batman’in karşısında Riddler isimli bir seri katil çıkar. Şehrin seçkinlerini hedef alan Batman, bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştiğinde harekete geçer. İpuçlarını birer birer takip ederken eski ekip arkadaşları ile yeniden yolları kesişir.  Batman’in kurduğu yeni ilişkilerin yardımı ile bu seri katili bulmaya çalışır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularRobert
Pattinson
Zoe
Kravitz
Jeffrey
Wright

2. Pervasız

Dedektif Filmleri
Zorlu bir kitap turunun ardından gizem romancısı Grace, acı bir boşanma ile savaşan kız kardeşi Kathleen’i ziyaret etmeye karar verir. Kathleen kullandığı Fantasy Inc’ın büyük bir anonimlik garantisi sağlarken Grace o siteye bağlı olarak bir cinayetle yüz yüze gelir. Grace kendi kitaplarından da yola çıkarak suçu çözmek için uğraşırken sıranın ona gelip gelmediği ise büyük bir muamma haline gelir.

TürSuçDramGizem
IMDb4,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMonika
Mitchell
OyuncularAlyssa
Milano
Sam
Page
Malachi
Weir

3. Zoraki İkili

Dedektif Filmleri
Ousmane ve François, birbirinden farklı tarzlarla, geçmişlerle ve kariyer merdivenleriyle dolup taşan iki polistir. Yıllar öncesinde birlikte çalışırken ikili hayatın şartları ile yollarını ayırır. Alışılmadık ikili yeni gelen Fransız Alpleri’ndeki soruşturmada bir kez daha bir araya gelir. Basit bir uyuşturucu anlaşması olarak görünen bu durumun ardından daha farklı bir durum çıkmaya başlar.

TürAksiyonSuçKomedi
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLouise
Leterrier
OyuncularOmay
Sy
Laurent
Lafitte
Izıa
Higelin

4. Payne: Redemption

Dedektif Filmleri
Eski New York şehir polisi Dedektif Ray, karısının ve kızının öldürülmesinin intikamını aldıktan sonra hayatı normale gitmemeye başlar. İsteksizce gittiği özel muayenehanede psikiyatrist Dr. Clarence ile konuşmaya başlar. Doktor Ray’in kafasında var olan her şeyin daha da fazlasını bulabileceğine inanırken geçmişteki parçalar da ortaya dökülmeye başlar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFergle
Gibson
OyuncularNigel
Billing
Kylie
Cushman
John
Mangan

5. Death on the Nile (Nil'de Ölüm)

Dedektif Filmleri

Efsane dedektif Hercule Poirot'un bu yeni macerasında Nil üzerinde seyreden bir geminin içerisinde yaşanan cinayet konu ediliyor. Linnet Doyle yeni kocası ile birlikte balayı için Nil üzerinde giderken bir cinayete kurban gider. Gemideki herkesi şüpheli durumuna düşüren bu ölüm yolcular arasında bulunan Hercule Poirot'u harekete geçirecektir.

TürGerilimPolisiye
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

6. The Girl on the Train (Trendeki Kız)

Dedektif Filmleri

Gerilim ve macera dolu bu dedektif filminde psikolojik sorunları olan bir genç kızın tren yolculuğu sırasında yaşadığı olaylar anlatılıyor. Hayatı oldukça kötü olan bu genç kız trende gördüğü mutlu bir çifti izlemeye koyulur. Onların muhteşem hayatına imrenen bu genç kız bir süre sonra kadının cinayete kurban gitmesine şahit oluyor. Şimdi yapması gereken tek şey ise cinayetin sorumlularını bulmaktır.

TürGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTate
Taylor
OyuncularEmily
Blunt
Rebecca
Ferguson
Haley
Bennett

7. The Invisible Man (Görünmez Adam)

Dedektif Filmleri

2020 filmleri listesinde de en çok izlenen yapımlardan bir tanesi The Invesible Man filmi... Cecilia isimli kadın istismarcı eski sevgilisinden ayrılmak ister ve onu terk eder. Daha sonra sevgilisinin intihar ettiğini ve bütün mal varlığını kendisine bıraktığını öğrenir. Çevresi bu gerçeğe ne kadar inansa da Cecelia inanmaz ve görünmez bir şeylerin kendisine müdahale ettiğini anlar.

TürKorkuGizemDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson
-Cohen
Harriet
Dyer

8. Bad Boys for Life (Bad Boys: Her Zaman Çılgın)

Dedektif Filmleri

Will Smith’in başrolünü üstlendiği filmde iki polisin yaşadıkları anlatılmaktadır. Polisler uyuşturucu baronu olmak isteyen birinin peşine düşer ancak onu yakalamak tahmin ettikleri kadar kolay olmayacaktır. Daha önce yayınlanan iki filmden uzun süre sonra izleyiciyle buluşan yapım ile ilgili merak edilenleri "Bad Boys for Life Filmi Yorum ve İnceleme" linkinden zevkle okuyabilirsiniz.

TürAksiyonMaceraSuç
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAdil El
Arbi
OyuncularWill
Smith
Martin
Lawrence
Vanessa
Hudgens

9. Spenser Confidential (Spenser Kanunları)

Dedektif Filmleri

Netflix filmleri bünyesinde izleyenleri ile buluşan polisiye komedi türündeki "Spenser Kanunları filmi", eski bir polis ve eski bir suçlunun yaşadıklarını anlatmaktadır. Polisliği bırakan Spenser Bostan’a yerleşir ve burada eski bir suçlu olan Hawk ile takılmaya başlar. Birlikte eve çıkan ikili ne kadar karmaşadan uzak durmak istese de hayat onları yaşadıklarına doğru çeker.

TürGizemKomediPolisiye
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPeter
Berg
OyuncularMark
Wahlberg
Alan
Arkin
Winston
Duke

10. Rebecca

Dedektif Filmleri

Genç bir kadın Maxim isimli bir adamla evlenir. Yeni evinde bir süre mutlu yaşarken Maxim’in hala eski eşi olan Rebecca’yı unutamadığını ve evde Rebecca’dan izlerin bulunduğunu görür. Bu izleri yavaş yavaş kaldırmaya çalışan kadın gerilim dolu anlar yaşar. Gerilim türünde film arayan okurlarımız için güzel bir tercih olacak yapım ile ilgili izleyici yorumları ve eleştirileri "Rebecca Filmi İnceleme" yazısında bulabilirsiniz.

TürRomantikGerilimDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Wheatley
OyuncularLily
James
Armie
Hammer
Kristin
Scott
Thomas

11. Project Power (Proje)

Dedektif Filmleri

Netflix filmleri listesinde yer alan ve 2020'nin en popüler filmi Project Power... İnsanların süper gücünü ortaya çıkartan bir hap üretilmiştir. Bu hap uluslararası savaşlarda kullanılmak istenmektedir ancak insanların üzerinde denenmektedir. Bu hap nedeniyle şehirde kaos ortaya çıkmıştır. Eski bir asker ise kızını hapı üretenlerin elinden kurtarmak istemektedir.

TürAksiyonBilim KurguSuç
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularJamie
Foxx
Joseph
Gordon Levitt

12. Knives Out (Bıçaklar Çekildi)

Dedektif Filmleri

Ülkede çok zengin bir aile bulunmaktadır. Aileyi yöneten kişi cinayete kurban gider. Bir dedektif olayları incelemeye başlar ve herkes şüpheli konumdadır. Gerilen aile ortamında dedektifin cinayeti çözmesi konu alınmıştır.

TürKomediSuçDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Chris
Evans
Ana de
Armas

13. 21 Bridges

Dedektif Filmleri

Eski yetkinliğini kaybeden polis memuru büyük bir suç çetesine meydan okur ancak yanında başka hiç kimseyi göremez. Marvel filmlerinden "Black Panther" karakteri ile tanıdığımız ve 2020 yılından hayatını kaybeden Chadwick Boseman yer aldığı film, tek başına suçlularla savaşmayı göze alan polisin heyecan dolu macerasını anlatmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

14. I See You (Seni Görüyorum)

Dedektif Filmleri

Küçük ve mutlu bir kasabada genç bir çocuk ortadan kaybolur. Kasabanın dedektifi olayı araştırmaya başlayınca, ailesiyle birlikte garip olaylar yaşamaya başlar.

TürSuçDramKorku
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAdam
Randall
OyuncularHelen
Hunt
Jon
Tenney
Owen
Teague

15. The Informer (Muhbir)

Dedektif Filmleri

Eski bir mahkum polisle anlaşır. Hapishanede bulunan mafyanın içine sızması istenir ve mahkum kabul eder. Mafyanın içine sızması için tekrar hapse girmesi gerekmektedir. Film mahkumun yaşadıklarını anlatır.

TürSuçGerilimDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndrea
Di
Stefano
OyuncularJoel
Kinnaman
Rosamund
Pike
Common

16. Guns Akimbo (Silahlar Fora)

Dedektif Filmleri

Genç bir adam kız arkadaşıyla mutlu bir hayat yaşamaktadır. İkili ayrıldıktan sonra kız arkadaşı kaçırılır. Genç adam da eski kız arkadaşını kurtarmak için kaçıranlar ile sert bir mücadeleye girer. Bu mücadelede yeni kazandığı yetenekleri kullanacaktır.

TürAksiyonGerilimKomedi
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJason
Lei
Howden
OyuncularDaniel
Radcliffe
Samara
Weaving
Ned
Dennehy

17. The Girl on the Train (Trendeki Kız)

Dedektif Filmleri

Genç bir kadın alkol problemi yaşamaktadır. En büyük hobisi tren yolculuğu yapıp, trendeki mutlu çiftleri gözlemlemektir. Bir gün gözlemlediği mutlu çiftteki kadının cinayete kurban gittiğini öğrenmiştir. Genç kadın bu konuyu araştırmaya başlar.

TürDramGerilimGizem
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTate
Taylor
OyuncularEmily
Blunt
Haley
Bennett
Rebecca
Ferguson

18. Before I Go to Sleep (Uyuyana Kadar)

Dedektif Filmleri

Genç bir kadın kaza geçirir. Bu kazadan dolayı travma yaşar ve geçmişe dair hiçbir şeyi hatırlamaz. Her gün uyandığında aynı şeylerle karşılaşır. Bir gün uyandığında çevresindeki herkesi sorgulamaya başlar. Korkunç gerçekler ortaya çıkar.

TürDramGerilimGizem
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRowan
Joffe
OyuncularNicole
Kidman
Colin
Firth
Mark
Strong

19. Trance (Trans)

Dedektif Filmleri

Bir sanat müzayedecisi kayıp bir tablonun peşine düşer. Hipnoterapiste giden bu müzayedeci suçlularla orada karşılaşır ve tabloyu kurtarmaya çalışır.

TürDramSuçGizem
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularJames
McAvoy
Rosario
Dawson
Vincent
Cassel

20. The Pink Panther (Pembe Panter)

Dedektif Filmleri

Fransa’da yaşanan bir cinayet ve bir hırsızlık olayının bağlantılı olduğunu düşünen güvenlik güçleri şehrin en iyi dedektifini araştırma için görevlendirmek ister ancak yapılan bir yanlışlık sonucu görevin başına Müfettiş Jacques Clouseau gelir. Bu yanlışlık sonucu işler karma karışık bir hale gelse de komedi ve aksiyonun bir arada aktarıldığı film en iyi Dedektif filmleri arasında yer alıyor.

TürKomediPolisiye
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenShawn
Levy
OyuncularKevin
Kline
Steve
Martin
Beyoncé
Knowles Carter

21. Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet)

Dedektif Filmleri

Kenneth Branagh’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde yine kendisi rol almıştır. Film 1930’lu yıllarda İstanbul - Paris seferini yapan Doğu Ekspresi treninde yaşanan cinayeti konu almaktadır. Cinayetin faili bilinmemekle birlikte ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot’da orada bulunmaktadır. Başarılı dedektif yol boyunca suçluyu bulmak için bir takım araştırmalar ve sorgular yapacaktır.

TürGerilimPolisiye
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Johnny
Depp
Michelle
Pfeiffer

22. Ace Ventura (Budala Dedektif)

Dedektif Filmleri

Görevi kaybolan ve çalınan hayvanları bulmak olan özel dedektif Ace Ventura filmde Superbowl’a kısa bir süre kala Miami Dolphins takımının çalınan maskotunu bulmak için görev alır. Snowflake’i bulmak için harekete geçen Ace Ventura macera ve komedi dolu dakikalar yaşayacaktır. Başrolünde ünlü aktör Jim Carrey’nin rol aldığı efsanevi filmin yönetmenliğini Tom Shadyac yapmıştır.

TürKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenTom
Shadyac
OyuncularJim
Carrey
Courteney
Cox
Sean
Young

23. Angel Heart (Şeytan Çıkmazı)

Dedektif Filmleri

Ünlü yönetmen Alan Parker imzalı filmin oyuncu kadrosunda Mickey Rourke, Robert De Niro ve Lisa Bonet rol almıştır. William Hjortsberg’in Düşen Melek adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan başarılı filmin konusu Gizemli bir adamdan aldığı iş ile harekete geçen dedektif Harry Angel’in bir takım doğaüstü olaylarla karşılaşması ve devamında suçun üstüne kalma ihtimaline rağmen görevine devam etmesini anlatmaktadır.

TürFantastikGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenAlan
Parker
OyuncularMickey
Rourke
Robert
De Niro
Lisa
Bonet

24. Av Mevsimi

Dedektif Filmleri

Türk polisiye filmleri listesinde oldukça etkileyici yapım olan Av Mevsimi'nin oyuncu kadrosunda Şener şen, Cem Yılmaz, Okan Yalabık ve Çetin Tekindor gibi ünlü isimleri barındırmaktadır. Filmin konusu ise Yılların tecrübeli polisi Ferman ve Deli İdris genç bir kızın gizemli cinayeti üzerine yaptıkları araştırmaları anlatmaktadır. Cinayet masasının Avcı lakaplı amiri Ferman’ın karşısında en az onun kadar akıllı bir adam olan Battal Çolakzade vardır. En iyi Türk filmleri listesinde de yer alan bu yapımı izlemediyseniz, ilk fırsatta şans vermenizi öneririz.

TürGerilimPolisiye
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenYavuz
Turgul
OyuncularŞener
Şen
Çetin
Tekindor
Cem
Yılmaz

25. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (Sherlock Holmes: Gölge Oyunları)

Dedektif Filmleri

En iyi filmler listesinde de yer alan Sherlock Holmes serisinin ikinci filmi... Filmde ünlü dedektif Sherlock Holmes ve yakın arkadaşı Dr. Watson’un maceradan maceraya atılmalarını izliyoruz. Zekasıyla ön plana çıkan Moriarty tehlikeli planını uygulamak üzere harekete geçtiği sırada Sherlock peşine düşer ancak ince bir planla kurtulan Moriarty planına bir adım daha yakınlaşmıştır. Fantastik - aksiyon filmleri meraklısıysanız, efsane dedektif Sherlock'un hikayelerini kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürAksiyonFantastik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularRobert
Downey Jr.
Jude
Law
Noomi
Rapace

26. Fracture (Cinayet Gecesi)

Dedektif Filmleri

Thomas Crawford isimli adamın mutlu bir evliliği vardır. Bir gün eşinin kendisini aldattığından şüphelenir ve şüpheleri gerçek çıkar. Bunun üzerine eşini silahla kafasından vurur ve olay yerine polisi çağırır. Olay yerine gelen polislerden biri olan Rob Nunally cesedi görünce şoka girer çünkü ölen sevgilisidir.

TürGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenGregory
Hoblit
OyuncularAnthony
Hopkins
Ryan
Gosling
David
Strathairn

27. The Life of David Gale (Ölümle Yaşam Arasında)

Dedektif Filmleri

İdam karşıtı hareketleriyle bilinen Kevin Spacey ünlü bir üniversite profesörüdür. Ancak bir takım oyunlar sonucu Kevin hem tecavüz hemde cinayet suçlarından hapse düşer. Kevin’in son günlerinde onunla röportaj yapmaya gelen gazeteci Kate Winslet onun suçlu olduğunu anlar ve idama kadar birkaç gün içinde gerçeği ortaya koymak ister.

TürDramGerilimPolisiye
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAlan
Parker
OyuncularMatt
Craven
Cleo
King
Rhona
Mitra

28. Gone Baby Gone (Kızımı Kurtarın)

Dedektif Filmleri

Ünlü yönetmen ve aktör Ben Affleck imzalı filmin oyuncu kadrosunda Casey Affleck, Michelle Monaghan ve Morgan Freeman rol almıştır. 4 yaşında Amanda isimli bir kızın ortadan kaybolması sonucu polislerin hiçbir şey yapamadığını gören Mc Cready şehrin en iyi dedektifleri olan Patrick Kenzie ve Angie Gennaro'yu bu iş için tutar. Kızı bulmak için harekete geçen ikili uyuşturucu satıcıları ve sübyancıların arasında görevlerini yerine getirmeye çalışırlar.

TürDramPolisiye
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenBen
Affleck
OyuncularCasey
Affleck
Michelle
Monaghan
Morgan
Freeman

29. Zodiac

Dedektif Filmleri

Ünlü yönetmen David Fincher'in gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olan Zodiac'ın başrollerinde Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo ve Anthony Edwards yer almıştır.Filmin konusu San Francisco sokaklarına korku salan ve her cinayetinden sonra polislere mesaj bırakan bir seri katili yakalamak amacıyla harekete geçen 4 kişinin hikayesini anlatmaktadır. Yedi, Oyun ve Dövüş kulübü gibi sinema dünyasına adını yazdıran efsane filmlerin yönetmeni David Ficher yine mükemmel bir yapım ortaya koymuştur.

TürGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularJake
Gyllenhaal
Mark
Ruffalo
Anthony
Edwards

30. The Number 23 (Numara 23)

Dedektif Filmleri

Walter Sparrow isimli adamın yaş günüdür. Karısını almaya geç kalır. Agatha ise o an kitapçıdadır ve kan kırmızısı kapağı olan bir roman vardır. Roman cinayet kitabıdır ve numeroloji ile gitmektedir. Tüm cinayet 23 sayısı etrafında döner. Walter romanı okuduğunda kendi hayatı için yazılmış olduğunu düşünüp takıntılı hale gelir ancak gerçeğe doğru yaklaşmaktadır.

TürGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJoel
Schumacher
OyuncularJim
Carrey
Virginia
Madsen
Logan
Lerman

31. The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Dedektif Filmleri

Oyuncu kadrosunda Rooney Mara, Daniel Craig ve Christopher Plummer'ın rol aldığı filmin konusu İsveçli zengin bir adamın çok sevdiği yeğenini bulmak amacıyla harekete geçen Blomksvit (Daniel Craig) ve Lisbeth'in ( Rooney Mara) maceralarını anlatmaktadır. Stieg Larsson'un aynı adlı romanından Niels Arden Oplev tarafından beyaz perdeye uyarlanan film yönetmenliğini David Fincher yapmıştır.

TürGerilimPolisiye
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

32. Prisoners (Tutsak)

Dedektif Filmleri

Başrollerinde Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'in rol aldığı "Tutsak" filmi yüksek gerilim ve heyecan dolu sahneleriyle dikkat çekmektedir. Dovers ve Birches aileleri şükran gününü kutlarlarken ailenin iki küçük çocuğu kaybolur. Uzun arayışlarda neticesiz kalınca Keller Dover çareyi genç dedektif Loki'de bulur. Loki ve Keller birlik olup küçük kızları arayacaklardır.

TürGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularHugh
Jackman
Jake
Gyllenhaal
Viola
Davis

33. Mystic River (Gizemli Nehir)

Dedektif Filmleri

Dave henüz küçük yaşlarındayken kardeşleriyle oyun oynar. Oyun oynadığı sırada kaçırılır, cinsel taciz ve eziyet görür. Yıllar sonra kardeşleriyle tekrar bir araya gelen Dave yaşadıklarını sindirmek zorunda kalacaktır.

TürDramGerilimPolisiye
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularTim
Robbins
Kevin
Bacon
Laurence
Fishburne

34. Minority Report (Azınlık Raporu)

Dedektif Filmleri

2054 yılında John Anderton isimli dedektif, kahinler ve teknolojiyi kullanarak cinayet öncesi katilleri engelleyen bir kurumun başındadır. Her şey kusursuz işlerken bir anda sistem tersine döner. Kendisi avcıyken av olmuştur.

TürAksiyonGizemBilimkurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Cruise
Kathryn
Morris
Colin
Farrell

35. Mulholland Drive (Mulholland Çıkmazı)

Dedektif Filmleri

Betty isimli genç kadının tek hayali Hollywood’da büyük bir oyuncu olmaktır. Bunun için çok çabalayan Betty bir gün beklediği fırsatı yakalar ve Hollywood kapısını aralar. Aynı zamanda ünlü bir kadın oyuncu ile de tanışan Betty için işler farklı bir yöne doğru ilerlemeye başlar.

TürFantastikGerilimDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenDavid
Lynch
OyuncularNaomi
Watts
Laura
Harring
Justin
Theroux

36. Memento

Dedektif Filmleri

Leonard Shelbely geçirdiği bir kaza sonrası, sürekli olarak hafıza kaybı yaşar. Bu sırada karısı tecavüz edilip öldürülür. Shelbely karısını öldüren kişileri bulmak için, hafıza kaybı yaşamamaya çalışır ve bununla ilgili teknikler geliştirir.

TürGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularGuy
Pearce
Carrie
-Anne
Moss
Joe
Pantoliano

37. L.A. Confidential (Los Angeles Sırları)

Dedektif Filmleri

Başarılı senaryosuyla senarist Kim Basinger'a Oscar kazandıran filmde Los Angeles'ın arka sokaklarında yaşanan bir dizi cinayet polis teşkilatınında canını yakmıştır. Bu olaylar üzerine 3 kişilik bir polis grubu olayların faillerini bulmak için görevlendirilirler. Ancak bu üç memurda farklı karakterlere ve tarzlara sahip kişilerdir. Başrollerinde Kevin Spacey, James Cromwell ve Russel Crowe almıştır.

TürGerilimPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenCurtis
Hanson
OyuncularKevin
Spacey
James
Cromwell
Russell
Crowe

38. Chinatown (Çin Mahallesi)

Dedektif Filmleri

Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olan "Chinatown" kocasının kendisini aldattığını düşünen bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Jack Nicholson, Faye Dunaway ve John Huston gibi başarılı aktörler yer almıştır. Kocasının aldattığını düşünen Sessions bu düşüncesini ispatlamak için özel dedektif Jake Gittes'e görev verir. Başarılı dedektif kısa sürede Mulwray isimli bir kadınla adamın fotoğraflarını çeker ve olay sonlanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi gizemli olaylara sebebiyet verecektir.

TürPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularJack
Nicholson
Faye
Dunaway
John
Huston

39. The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Dedektif Filmleri

1992 yılına ve film dünyasına damgasını vuran başarılı yapım "Kuzuların Sessizliği filmi" ünlü yönetmen Jonathan Demme'nin unutulmaz filmlerinden birisidir. Filmin konusu akademiden henüz mezun olmuş bir FBI ajanının etrafta dolaşan sapık karakterli seri katili yakalamak için verdiği uğraşları anlatmaktadır. Dedektif Claire bu görevi yerine getirebilmek için bir başka psikopat karakterli insan olan Hannibal Lecter ile iş birliği yapar.

TürGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularAnthony
Hopkins
Jodie
Foster
Scott
Glenn

40. Seven (Yedi)

Dedektif Filmleri

Brad Pitt, Morgan Freeman ve Gwyneth Paltrow'un başrolünde yer aldığı "Se7en filmi" ünlü yönetmen David Fincher imzalıdır. Filmin konusu işinde oldukça deneyimli iki polis dedektifinin bir seri katili yakalamak için verdiği uğraşı anlatmaktadır. Filmde dikkat çeken bir diğer hususta katilin kurbanlarını hristiyanlık inancına göre 7 büyük günahı işleyen insanlardan seçmesidir.

TürGerilimPolisiye
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

41. Rear Window (Arka Pencere)

Dedektif Filmleri

Jeffries bir fotoğrafçıdır. Bir gün geçirdiği bir kaza sonucu bacağını kırar ve evde istirahat etmeye başlar. Bir gün evinin penceresinden dürbün ile sokağı izlerken, komşusunun karısını öldürmesinden şüphelenir. Jeffries cinayeti araştırmaya başlar ve bir anda kendisini olayın içinde bulur.

TürGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1954
YönetmenAlfred
Hitchcock
OyuncularJames
Stewart
Grace
Kelly
Wendell
Corey

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum