Araba Filmleri 2024 - Yarış ve Hız Konulu En İyi 51 Film

Gelmiş geçmiş en iyi araba filmlerini bir araya getirdik. Listemizde yer alan filmler izleyicilerden tam not almayı başarmış en iyi yarış filmleridir.
Araba Filmleri 2024 - Yarış ve Hız Konulu En İyi 51 Film

Heyecan ve Aksiyonu Yüksek Yarış Konulu Filmler Listesi

Tüm zamanların yarış filmi önerilerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizdeki filmlerin aynı zamanda aksiyon filmleri kategorisinde de yer aldığını belirtelim. İşte, özenle hazırlanan içeriğimizdeki IMDB puanı yüksek en yeni ve iyi yarış filmleri...

Yarış Filmleri;

1. F9: The Fast Saga (Hızlı ve Öfkeli 9)

Araba (Yarış) Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisinin son çıkan filmi olan F9'da artık inzivaya çekilen Dominik Toretto'nun peşini bırakmayan geçmişi sebebiyle yeni bir maceraya atılması anlatılıyor. Geçmişte bırakılan bir düşman tekrar güçlenip Toretto'nun üzerine geldiğinde ekip yeniden bir araya gelir. Ancak bu sefer Dominik için herşey daha farklı olacaktır çünkü düşmanı öz kardeşidir.

TürAksiyonGerilimMacera
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Michelle
Rodriguez
Jordana
Brewster

2. Ford v Ferrari (Asfaltın Kralları)

Araba (Yarış) Filmleri

1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini anlatan Ford and Ferrari filminde Lee Lacocca ve Henry Ford ikilisi Amerika mühendis grubundan kendilerine sıfırdan araba yapmalarını ister. Bu arabalarla pistlerde hüküm süren Ferrari’yi Fransa’da düzenlenecek 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası yarışında alt etmeye çalışırlar.

TürBiyografikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Mangold
OyuncularMatt
Damon
Christian
Bale
Caitriona
Balfe

3. Bizim İçin Şampiyon

Araba (Yarış) Filmleri

2018 filmleri listesinde Türk yapımı olarak dikkat çeken ve büyük bir gişe başarısı elde eden Şampiyon filmi, yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Begüm Atman ve Halis Karataş arasındaki aşkın hikayesini anlatmaktadır. At yarışı ile ilgilenmeyen insanların sevgisi kazanmış efsane yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş birlikte unutulmaz başarılara imza atmıştır. Bold’un bir diğer başarısı da Halis ve Begüm’ün bir araya gelmesine vesile olmasıdır.

TürDramBiyografik
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAhmet
Katıksız
OyuncularEkin
Koç
Farah
Zeynep
Abdullah
Fikret
Kuşkan

4. Baby Driver (Tam Gaz)

Araba (Yarış) Filmleri

Genç yaşında olmasına rağmen yetenekli ve deneyimli bir sürücü olan Baby’e lakabını genç görünümü yüzünden ekip arkadaşları takmıştır. Banka soyguncuları için sürücülük hizmeti veren Baby banka soygunundan kaçarken suç lideri ile yolları kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Baby’nin başarması imkansız olan bir soygunu tamamlaması gerekmektedir. İşler ters gittiğinde ise tek çaresi kaçmak olacaktır.

TürAksiyonPolisiye
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenEdgar
Wright
OyuncularAnsel
Elgort
Kevin
Spacey
Lily
James

5. Logan Lucky (Şanslı Logan)

Araba (Yarış) Filmleri

Jimmy Logan, erkek kardeşi Clyde ve kız kardeşi Mellie ile her ihtimali düşünülmüş bir soygun planı yapar. Kendilerine yardımcı olması için yıkım uzmanı Joe Bang’i işe alır. Ekip efsane Coca Cola 600 yarışını hedef alır. Amaçları ise NASCAR yarışında başarılı bir soyguna imza atabilmektir. Yaptıkları soygun planı kusursuz ilerlerken acımasız FBI ajanı davayı soruşturmaya başlar. Ekip için tek bir engel vardır o da FBI ajanını etkisiz hale getirmek.

TürKomediPolisiyeDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularChanning
Tatum
Adam
Driver
Daniel
Craig

6. The 24 Hour War (24 Saat Savaşı)

Araba (Yarış) Filmleri

Ford ile Ferrari arasındaki yarış, tarihin en ünlü savaşlarından birisidir. Ferrari ile Ford, 1960’ların başında Le Mans’ın savaş alanında kıyasıya bir rekabete girmiştir. Film ise sürücülerin hayatlarını kaybettiği, hanedanlarının çöktüğü, yarışın kaderini değiştiren yeni bir yarış arabasının geliştirilmesini gördüğü efsane yarışı anlatmaktadır.

TürBelgeselTarih
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNate
Adams
OyuncularCharlie
Agapiou
Mario
Andretti
AJ
Baime

7. Italian Race (Veloce come il vento)

Araba (Yarış) Filmleri

Bir GT yarışçısı olan Giulia, yarışlarında sürekli onu destekleyen babasını kalp krizi sonucu kaybedince dünyası başına yıkılır. Küçük kardeşiyle birlikte yapayalnız kalan Giulia, kardeşiyle birlikte başka bir ailenin yanına gönderilmemek için 10 yıldır görmediği abisiyle yaşamaya başlar. Daha reşit olmayan Giulia eski yarışçı Loris ile tanışır. Uyuşturucu bağımlısı olan Loris, Giulia’yı eğitir, ona bildiği her şeyi öğretir.

TürDramSpor
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatteo
Rovere
OyuncularStefano
Accorsi
Matilda
De
Angelis
Paolo
Graziosi

8. Born to Race (Yarışçı Doğanlar)

Araba (Yarış) Filmleri

“Born to Race” ismiyle vizyona giren Yarışçı Doğanlar filmi, Alex Ranarivelo yönetmenliğine beyazperdeye aktarılmıştır. Danny, genç bir araba yarışı tutkunudur. Yarışlara katılarak sayısız başarıya imza atan baş karakterimiz, geçirdiği bir kaza sonucunda babasının yanına gönderilecektir. Aralarının son derece bozuk olduğu baba ve oğul, Danny’nin okulda düzenlenen yarışlara katılmasıyla bir tık daha iyileşecektir. Aksiyon ve gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Nicole Badaan, Joseph Cross, Graant Show ve Brando Eaton rol almaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAlex
Ranarivelo
OyuncularJoseph
Cross
John Pyper
-Ferguson
Brando
Eaton

9. Speed Racer (Hızlı Yarışçı)

Araba (Yarış) Filmleri

“Speed Racer” ismiyle gösterime giren Hızlı Yarışçı filmi, Lana ve Lili Wachowski yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Wachowski tarafından yazılan film, 1960’lı yılların meşhur anime ve manga serisi Speed Racer’dan sinemaya uyarlanmıştır. Film, abisinin hayatına mal olan The Crucible rallisini kazanmayı hedefleyen genç yarışçı Speed Racer’ı konu etmektedir.

TürAksiyonBilimkurguMacera
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularEmile
Hirsch
Christina
Ricci
John
Goodman

10. The Wraith (Hayalet)

Araba (Yarış) Filmleri

Mike Marvin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “The Wraith” filmi, 1986 yılının Kasım ayında gösterime girmiştir. Aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Charlie Sheen, Sherilyn Fenn, Nick Cassaveter ve Clint Howard rol almaktadır. Keri isimli genç bir kız, Packard adında bir adamla sevgilidir. Onu herkesten kıskanan Packard, şehre yeni gelen ve adres soran bir motosikletçinin arkasına binen Keri’yi görünce çılgına dönecektir. Genç motosikletçi Hake ile tartışan Packard, bu kez onu denizde Keri ile konuşurken görecektir. Packard ve çetesi için artık bu son olaydır. Tartışmanın cinayete döndüğü bu filmde her şey korkunç bir hal almaktadır.

TürBilimkurguGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
1986
YönetmenMike
Marvin
OyuncularCharlie
Sheen
Nick
Cassavetes
Sherilyn
Fenn

11. Days of Thunder (Yıldırım Günleri)

Araba (Yarış) Filmleri

“Days of Thunder” ismiyle vizyona giren Yıldırım Günleri filmi, Tony Scott yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Kendini beğenmiş yarış pilotu Cole, son derece yetenekli olmasına rağmen bunu başarıya dönüştürmesini bilmemektedir. Katıldığı ufak çaplı yarışlarla Tim Dolan’ın taktirini kazanan genç pilot, eski bir NASCAR şampiyonu olan Harry ile tanıştırılacaktır. Onu baştan sona eğiten yarış şampiyonu, genç pilotu büyük beklentiler içerisine sokacaktır. NASCAR yarışının yalnızca başarıyla olmadığını gören Cole, şampiyon pilot Rowdy ile kural dışı bir yarışa girişecektir. Korkunç bir sonla karşılaşan ikili, hayatlarının geri kalanını pistlerden uzak geçirmek zorunda kalabilir.

TürAksiyonDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenTony
Scott
OyuncularTom
Cruise
Nicole
Kidman
Robert
Duvall

12. The Fast and the Furious: Tokyo Drift (Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı)

Araba (Yarış) Filmleri

The Fast and the Furious: Tokyo Drift ismiyle vizyona giren “Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı” filmi, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. İntikam, hırs, başarı, dostluk ve suç temalarının işlendiği film, yasadışı sokak yarışlarını konu etmektedir. Sean Boswell, bohem bir hayatın içerisinde sıyrılarak yeniden canlanmak için sokak yarışlarına dahil olacaktır. Oğlunun bir suç işlediğini fark eden annesi, onu tehlikelerden korumak için Tokyo’daki babasının yanına gönderecektir. Orada Twinkie adında bir adamla tanışan Sean, artık yeni bir sokak yarışının içerisine dahil olacaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJustin
Lin
OyuncularLucas
Black
Shad
Moss
Brian
Tee

13. Hit and Run (Vur ve Kaç)

Araba (Yarış) Filmleri

“Hit and Run” ismiyle gösterime giren Vur ve Kaç filmi, Dax Shepard yönetmenliğinde beyazperdeye taşınmıştır. 2012 yılının Eylül ayında Türk izleyicilerle buluşan film, aksiyon ve romantik dolu sahneleriyle izleyicilerden tam not almayı başarmıştır. Charlie ve sevgilisi tanık koruma programı için kasabadan uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Yolculuklarında hiç ummadıkları olaylar zincirine dahil olan çift, birbirini takip eden farklı maceralara dahil olacaklardır.

TürAksiyonRomantik
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenDavid
Palmer
OyuncularDax
Shepard
Kristen
Bell
Bradley
Cooper

14. Cars 2 (Arabalar 2)

Araba (Yarış) Filmleri

Animasyon filmleri çekilen “Arabalar 2” filmi, güldürü ve aksiyon dolu sahneleriyle hem çocukları hem yetişkinleri büyülemeyi başarmıştır. Son derece sevimli küçük araba karakterlerinin ön plana çıktığı yapım, Şimşek McQueen ve kurtarma aracı Mater’ın Dünya Şampiyonası için çıktıkları yoluculuğu konu etmektedir. Sokaklarda heyecan dolu kaçışmalara ev sahipliği yapan Şimşek McQueen ve arkadaşı Mater, yardım ve casusluk arasında takılıp kalmaktadır.

TürAnimasyonKomedi
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJohn
Lasseter
OyuncularOwen
Wilson
Larry
Cable
Michael
Caine

15. Cannonball Run (Yolun Sonu)

Araba (Yarış) Filmleri

“Cannonball Run” adıyla beyazperdeye taşınan Yolun Sonu filmi, 1981 yılının Haziran ayında izleyiciyle buluşmuştur. Aksiyon ve maceranın bir arada yaşandığı filmin yönetmen koltuğunda Hal Needham yer almaktadır. Film, farklı karakterlerin ülke dışında düzenlenen illegal araba yarışına katılmalarını ve başlarından geçenleri anlatmaktadır. Yarışı kazanmak için her türlü hileyi yapacak olan baş karakterler, araba filmlerine farklı bir boyut kazandıran bambaşka bir yapımla karşılamaktadır.

TürAksiyon
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
1981
YönetmenHal
Needham
OyuncularBurt
Reynolds
Roger
Moore
Farrah
Fawcett

16. Fast & Furious 6 (Hızlı ve Öfkeli 6)

Araba (Yarış) Filmleri

Seri filmler listesinde tüm zamanların en çok izlenen yapımları arasında gösterilen Hızlı ve Öfkeli'nin 6.filmi olarak gösterime giren “The Fast and the Furious 6”, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Rio soygunuyla bir çeteyi çökerten Dom ve Brian, 100 milyon dolar para ile bolluk içerisinde yaşamaya devam etmektedir. Paranın yanı sıra onları mutsuz eden şey ise hem ailelerinde uzak olmaları hem de kaçamak hayat yaşamalarıdır. Aynı süre içerisinde Hobbs adlı bir suç araştırma ekibi, 12 farklı ülkede yeni bir arayışa girmişlerdir. Her biri birbirinden profesyonel olan ekibin liderleri arasında Dom’un öldüğünü düşündüğü eski sevgilisi Letty’de yer almaktadır. Yolları ansızın kesişen ikiliden Letty, Dom’a takımını da toparlayarak Londra’ya gitmelerini söyleyecektir. Bu teklifi kabul etmesi durumunda tüm suçlarının silineceği ve ailelerine rahatlıkla kavuşabilecekleri söylenmiştir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Johnson

17. Death Race (Ölüm Yarışı)

Araba (Yarış) Filmleri

“Death Race” ismiyle vizyona giren Ölüm Yarışı filmi, Paul W. S. Anderson yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerini Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson ve Robin Shou’nun paylaştığı Ölüm Yarışı, en iyi araba filmleri arasında yer almaktadır. Filmin konusu; mahkum Jensen Ames’in hayatta kalmak için yarışmak zorunda olmasını konu etmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPaul W.S.
Anderson
OyuncularJason
Statham
Tyrese
Gibson
Joan
Allen

18. Need for Speed (Hız Tutkusu)

Araba (Yarış) Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi araba filmleri arasında yer alan “Need for Speed”, Scott Waugh yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 2014 yılının Mart ayında gösterime giren filmin başrollerinde Imogen Poots, Aaron Paul, Rami Malek, Dakota Johnson ve Dominic Cooper rol almaktadır. Araba yarışı oyununun sinemaya aktarılmış hali olan Need for Speed, son derece heyecan dolu sahnelere ev sahipliği yapmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenScott
Waugh
OyuncularAaron
Paul
Dominic
Cooper
Imogen
Poots

19. Gone in 60 Seconds (60 Saniye)

Araba (Yarış) Filmleri

“Gone in 60 Seconds” ismiyle gösterime giren 60 Saniye filmi, Dominic Sena yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Kendini araba hırsızlığına adamış Randall Raines, artık suça bulaşmayan iyi bir adam rolündedir. Ansızın karşısına çıkan bir arkadaşı, onun kardeşinin hayatını kurtarması için yardım isteyecektir. İstemediği halde eski işine yeniden dönmek zorunda kalan Randall, bu zorlu görevin üstesinden gelebilecek mi?

TürAksiyonGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenDominic
Sena
OyuncularNicolas
Cage
Robert
Duvall
Angelina
Jolie

20. Taxi 2 (Taksi 2)

Araba (Yarış) Filmleri

Suç ve aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapan “Taksi 2” filmi, Fransız yönetmen Gerard Krawczk tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Japon büyükelçi, Fransız polis teşkilatının çalışma sistemini çözmek için Marsilya kentine gelecektir. Bu sırada Japon mafyası Yakuza tarafından kaçırılan büyükelçi, müfettiş Emilien tarafından kurtarılmaya çalışılacaktır. Kendini hız tutkusuna kaptırmış Daniel ise bu ekibin bir parçası olacaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenGérard
Krawczyk
OyuncularSamy
Naceri
Frédéric
Diefenthal
Marion
Cotillard

21. Joy Ride (Asla Yabancılarla Oynama)

Araba (Yarış) Filmleri

Joy Ride ismiyle gösterime giren “Asla Yabancılarla Oynama” filmi, Amerikalı yapımcı John Dahl yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Evine gitmek için yola çıkan Fuller ve Lewis kardeşler, bitmek bilmeyen yolculuktan son derece sıkılmıştır. Fuller, sıkıntısını gidermek için bir oyun teklifinde bulunacaktır. Otobanda bir kamyoncuya takılan ve onunla dalga geçen ikili, bunu bir komiklik olarak adlandırsa da kamyoncu intikamını almadan bırakmayacaktır.

TürAksiyonGerilimMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJohn
Dahl
OyuncularPaul
Walker
Steve
Zahn
Leelee
Sobieski

22. Fast and Furious 4 (Hızlı ve Öfkeli 4)

Araba (Yarış) Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisinin 4.filmi olarak gösterime giren “Fast and the Furious 4”, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Aralarında husumet olan dolandırıcı Dom ve ajan Brian O’Conner, yeni bir dava ile karşı karşıya geleceklerdir. Birbirinden nefret eden ikili, ortak düşmanlarına karşı mücadele etmek için yeniden güven kazanacaklardır. Arabaları ile intikam peşine düşen ikili, omuz omuza vermekten başka çarelerinin olmadığını bilmektedir. Filmin başrollerinde Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Gal Gadot ve Jordana Brewster rol almaktadır.

TürDramGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Jordana
Brewster

23. Christine

Araba (Yarış) Filmleri

“Christine” ismiyle vizyona giren Katil Otomobil filmi, Stephen King’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. John Carpenter’ın yönetmen koltuğunda yer aldığı film, 1983 yılının Aralık ayında izleyiciyle buluşmuştur. Gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan film, Arnie’nin yolda gördüğü 58 model Plymouth Fury görmesiyle başlamaktadır. Adeta arabaya aşık olan Arnie, her şeyi göze alarak arabaya sahip olacaktır. Son derece kötü durumda olan arabayı Bill’in garajında tamire sokan Arnie, aracı adlığı Rolan’ın öldüğünü bilmektedir. Gizem ve gerilimin bir arada yaşandığı film, en iyi araba yapımları arasında gösterilmektedir.

TürFantastikGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenJohn
Carpenter
OyuncularKeith
Gordon
John
Stockwell
Alexandra
Paul

24. Cars 3 (Arabalar 3)

Araba (Yarış) Filmleri

Arabalar serisinin 3.filmi olarak gösterime giren yapım, Brian Fee yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Arabalar 2 filminin devamı niteliğinde olan yapım, animasyon türünde çekilmiştir. Şimşek McQueen’in yeni maceralarını izleyeceğimiz bu filmde, kıyasıya bir rekabet ekranlara yansımaktadır. Pistlerden uzak kalan Şimşek McQueen, Cruz Ramizer’in desteği ile Piston Kupasını kazanmak için kıyasıya bir mücadele sergileyecektir.

TürAnimasyonMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBrian
Fee
OyuncularOwen
Wilson
Cristela
Alonzo
Chris
Cooper

25. Le Mans

Araba (Yarış) Filmleri

Araba yarışı severlerin favori filmleri arasında yer alan “Le Mans”, dönemin en iyi yapımları arasında gösterilmektedir. Dünyaca ünlü araba dayanıklılık yarışı olan Le Mans turnuvası, Lee H. Katzin yönetmenliğinde farklı bir açıdan ele alınmıştır. Son derece az diyalogların olduğu film sahneleri, 24 saat süren Le Mans yarış sahnelerinden sinemaya aktarılmıştır. Filmin başrolünde Steve McQueen rol almaktadır.

TürAksiyonMacera
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenLee H.
Katzin
OyuncularSteve
McQueen
Siegfried
Rauch
Elga
Andersen

26. The Transporter (Taşıyıcı)

Araba (Yarış) Filmleri

Taşıyıcı ismiyle bilinen “The Transporter” filmi, Corey Yuen yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Jason Statham, Shu Qi, Matt Schulze ve Vincent Nemeth rol almaktadır. Film, hayatının büyük bir kısmını operasyonlarda geçirmiş Frank’ın maceralarını konu etmektedir. Frank, artık özel görevini tamamlamış paralı bir askerdir. Kuralları dahilince yeni görevleri üstlenecek olan baş karakterimiz, yapacağı son görev ile sınırları epey bir zorlayacaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenCorey
Yuen
OyuncularJason
Statham
François
Berléand
Shu Qi

27. The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli)

Araba (Yarış) Filmleri

Hızlı ve Öfkeli, araba filmlerinde çığır açan “The Fast and the Furious” serisinin ilk filmidir. Hız, intikam, dostluk ve mücadelenin bir arada yaşandığı filmin sahneleri gerilim ve aksiyon dolu anlara tanıklık etmektedir. Pahalı araba aksesuarları çalmakla ünlenmiş Domenic Toretto, bir suç şebekesinin baş elemanıdır. Yapılan hırsızlıkların ardından dikkatleri üzerine çeken Domenic, polis tarafından şüpheli bulunmaktadır. Olayın peşine düşen sivil bir polis, hem çetenin içerisine sızıp olayları izlerken hem de şuç makinesi Domenic’in kız kardeşine aşık olmuştur. Rob Cohen yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez ve Jordana Brewster rol almaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRob
Cohen
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Michelle
Rodriguez

28. The Hitch-Hiker (Otostopçu)

Araba (Yarış) Filmleri

The Hitch-Hiker filmi bir adam, silah ve arabasının hikayesini konu etmektedir. 1953 yılının Mart ayında izleyiciyle buluşan filmin yönetmen koltuğundan Ida Lupino yer almaktadır. Psikopat katil Bill Cook’un suçlarından esinlenerek beyazperdeye aktarılan film, Meksika gezisi sırasında gizemli bir otostopçuyla karşılaşan iki balıkçının başından geçenleri anlatmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1953
YönetmenIda
Lupino
OyuncularEdmond
O'Brien
Frank
Lovejoy
William
Talman

29. Mad Max

Araba (Yarış) Filmleri

Çılgın Max adıyla beyazperdeye aktarılan “Mad Max” filmi, Oscar ödüllü yönetmen George Miller tarafından izleyiciyle buluşmuştur. Max Rockatansky, mesleğinden bezmiş bir polis memurudur. Peşine düşen çetenin yardımcısını öldürmesinden dolayı ailesini ve kendisini korumayan çalışan polis, farklı maceralara ve aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapmaktadır. Seri şeklinde yapılan Mad Max, yeni filmiyle izleyicilerde büyük merak uyandırmayı başarmıştır.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularMel
Gibson
Joanne
Samuel
Hugh
Keays
-Byrne

30. Smokey and the Bandit (Çılgın)

Araba (Yarış) Filmleri

İçi birayla dolu bir tırı kullanan Bandit ve Cledus ikilisi, yasaklı ürünü zamanında teslim etmesi gerekmektedir. Cledus tırı kullanırken Bandit ise onu polislerden koruyacak arabayı sürmektedir. Ansızın yolda karşılaştığı düğünden kaçmış bir gelin ile görevi yarıda bırakan Bandit, Carrie’ye kısa süre içerisinde aşık olacaktır. İşin kötü tarafı Carrie’nin geride bıraktığı damat adayı Şerif Bufort’un oğludur. İşte tüm mücadele ve aksiyon dolu sahneler burada alevlenmektedir.

TürAksiyonRomantik
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenHal
Needham
OyuncularBurt
Reynolds
Sally
Field
Jerry
Reed

31. Repo Men

Araba (Yarış) Filmleri

The Union adlı bir şirket, insanların yaşamlarını uzatmak için birbirinden farklı teknolojilere sahip tam donanımlı mekanik vücutlar üretmektedir. Son derece pahalı olan bu sistem, bazı kötülükleri de beraberinde getirmektedir. Ödemelerini alamayan şirket, Repo Men’i göndererek ürünü geri alacaktır. Ödemeleri devam ettirmeyen Remy, şirket ortağı Jake tarafından kalbinin alınması için gönderilecektir.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenAlex
Cox
OyuncularHarry
Dean
Stanton
Emilio
Estevez
Tracey
Walter

32. Tucker: The Man and His Dream

Araba (Yarış) Filmleri

Francis Ford Coppola yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Tucker, 1988 yapımlı biyografi filmidir. Dram ve komedi dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Jeff Bridges, Martin Landau, Joan Allen, Frederic Forrest ve Christian Slater rol almaktadır. Film, Altın Küre ödülüne layık görülmüştür.

TürDramKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularJeff
Bridges
Joan
Allen
Martin
Landau

33. The Italian Job (İtalyan İşi)

Araba (Yarış) Filmleri

The Italian Job ismiyle gösterime giren İtalyan İşi filmi, F. Gary Gray yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 1969 yapımlı filmin başrolünde Michael Caine yer alırken film aksiyon dolu bir soygun çetesini konu etmektedir. Çetenin planı Los Angeles tarihinde görülmemiş bir trafik yaratarak en büyük vurgunu yapma çabasıdır. Son derece akıllıca bir plan kuran ekip, küçük arabaları Mini Cooper’la kargaşadan kaçabilecek mi?

TürAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularMark
Wahlberg
Charlize
Theron
Edward
Norton

34. Transformers

Araba (Yarış) Filmleri

“Transformers” çizgi dizisinden sinemaya uyarlanan film, Michael Bay yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Bilim kurgu ve gerilim temalarının ön plana çıktığı yapım, aksiyon dolu sahneleriyle izleyicilerin beğenisini kazanmayı başarmıştır. Serinin ilk filmi olarak gösterime giren “Transformers”, arabaya dönüşebilen robotların gezegeni Cybertron’da gerçekleşmektedir. Gezegende tükenmekte olan yakıt, robotları yeni bir arayışa sokacaktır. Dünyaya kadar gelecek olan robotlar, gezegeni ele geçirmek için yeni bir savaş başlatacaklardır. İyi ve kötü huylu robotların güç gösterisine ev sahipliği yapan film, tüm güçlerini sergileyen Transformers karakterleriyle bambaşka bir hal almaktadır.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenMichael
Bay
OyuncularShia
LaBeouf
Megan
Fox
Josh
Duhamel

35. Taxi (Taksi)

Araba (Yarış) Filmleri

Komedi türünde yapılan “Taxi” filmi, 1998 yılının Nisan ayında gösterime girmiştir. Yönetmenliğini Gerard Pires’in üstlendiği yapım, Taksi serisinin ilk filmi olarak vizyona girmiştir. Pizza kuryesi olarak çalışan Daniel, artık bir taksi şoförü olarak hayatına devam edecektir. Hız tutkusuyla yanıp tutuşan genç adam, kullandığı arabasıyla polis radarına dahi takılmamaktadır. Daniel’in tanışacağı polis memuru Emilien, onu yeni bir görev teklifi ile onurlandıracaktır. Görevi yerine getirmemesi durumunda Daniel’in arabasına el konulacağı söylenmektedir. İşte tüm aksiyon ve macerada burada başlıyor!

TürAksiyonKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenGérard
Pirès
OyuncularFrédéric
Diefenthal
Samy
Naceri
Marion
Cotillard

36. Cars (Arabalar)

Araba (Yarış) Filmleri

Animasyon türüne yapılan “Arabalar” filmi, çocukların keyifle izlediği amcera dolu sahneler ev sahipliği yapmaktadır. Birbirinden güzel karakterlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Joe Ranft ve John Lasseter yer almaktadır. Şimşek McQuenn, Mater, Doc Hudson, Sally Carrera ve Chick Hicks gibi araba karakterleri ile hem çocukları hem gençleri eğlendirmeyi başaran film, Piston Kupası için kıyasıya bir rekabetin içerisine girecektir.

TürAnimasyonKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJohn
Lasseter
OyuncularOwen
Wilson
Paul
Newman
Bonnie
Hunt

37. Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7)

Araba (Yarış) Filmleri

Araba filmlerini efsaneleşmiş yapımları arasında yer alan Hızlı ve Öfkeli serisi, Furious Seven filmiyle yeni bir hız oyununa ev sahipliği yapıyor. Başrollerinde Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın rol aldığı yapım, James Wan yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Hızlı ve Öfkeli 7 filmi, intikamlarla dolu sahneleri ile izleyiciyi gerilim dolu sahnelere sokmaktadır. İngiltere’den gelecek olan intikam hareketlerinden habersiz olan ekip, bu kez Amerika hükumeti için yaptırılan takip cihazını ele geçirmek zorundadır. Hız ve dostluğun bir arada olduğu ekip bu görevin altından kalkabilecek mi?

TürAksiyonGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJames
Wan
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Jason
Statham

38. Vanishing Point (Ölüm Noktası)

Araba (Yarış) Filmleri

Vanishing Point ismiyle vizyona giren “Ölüm Noktası” filmi, Richard C. Sarafian yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Dram dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrolünde Barry Newman, Cleavon Little, Glida Texter ve Dean Jagger rol almaktadır. Aksiyon ve gerilim dolu sahnelerin bolca yaşandığı filmde eski bir polis, yarışçı ve savaş gazisi yola koyulacaklardır. 1970 model Dodge Challenger marka arabayı Denver’dan San Francisco’ya götüren üçlü, bu işi 15 saat içerisinde tamamlamaları gerekmektedir. Hız ve tehlikenin bir arada yaşandığı filmin kahramanları başına açtıkları büyük dertten kurtulabilecek mi?

TürAksiyonDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenRichard C.
Sarafian
OyuncularBarry
Newman
Cleavon
Little
Dean
Jagger

39. The Driver (Sürücü)

Araba (Yarış) Filmleri

Kendini soygunlara adamış bir sürücü! Bugüne dek asla yakalanmadan paçayı sıyırmış bu adam artık dedektifleri sinirlendirmektedir. Son soygununda da dedektifi atlatmayı başaran bu adam, artık büyük bir kumpasın içerisine girecektir. Farkında olmadan dahil olacağı bir işin içerisinde kendini polis teşkilatının arasında bulacak olan sürücü, bu kez paçayı kurtarabilecek mi?

TürDramGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1978
YönetmenWalter
Hill
OyuncularRyan
O'Neal
Bruce
Dern
Isabelle
Adjani

40. Two-Lane Blacktop (Çift-Şeritli yol)

Araba (Yarış) Filmleri

Monte Hellman yönetmenliğinde çekilen “Two-Lane Blacktop” filmi, 1971 yılının Temmuz ayında gösterime girmiştir. Kült bir yol filmi olan yapım, çift şeritli asfalt yol anlamına gelmektedir. Sahnelerin arabada ve yollarda geçtiği dram temalı film, 1955 model Chevy arabasıyla Amerika’yı baştan sona dolaşan bir tamirci ve şoförü konu etmektedir.

TürDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenMonte
Hellman
OyuncularJames
Taylor
Warren
Oates
Laurie
Bird

41. The Italian Job (İtalyan İşi)

Araba (Yarış) Filmleri

Hırsızların büyük bir soygun için planladıkları baştan çıkarıcı senaryolara ev sahipliği yapan “The Italian Job” filmi, Peter Collinson yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Michael Caine, Benny Hill, Noel Coward ve Raf Vallone gibi ünlü isimlerin başrolünü paylaştığı film, aksiyon ve gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1969
YönetmenPeter
Collinson
OyuncularMichael
Standing
Michael
Caine
Noel
Coward

42. Ronin

Araba (Yarış) Filmleri

ABD’li gizli ajan Sam, işinde son derece başarılı bir adamdır. Kimsenin ulaşamadığı bilgilere dahi kolaylıkla ulaşabilen ajan, Soğuk Savaş döneminin son bulmasıyla yeni bir yol çizecektir. Sam ve ekibi başarıyla ilerledikleri bu yolda kendilerine en iyi parayı verene faydalı olmayı kararlaştıracaklardır. Son derece riskli görevlere girişen ekip, artık daha tehlikeli işlerin içerisine gireceklerdir.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenJohn
Franken
-heimer
OyuncularNader
Boussandel
Robert
De Niro
Jean
Reno

43. Fast Five (Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu)

Araba (Yarış) Filmleri

Fast Five ismiyle gösterime giren “Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu” filmi, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Eski bir polis memuru olan Brian ve Mia, arkadaşı Dom’u hapishaneden kaçırarak özgürlüğüne kavuşturacaklardır. Harekete geçen ekip, tüm polisleri arkalarında bırakarak soluğu Rio de Janeiro’da alacaklardır. Son bir yarışa daha dahil olacak olan ekip, başlarında ki büyük beladan kurtulmak için kıyasıya bir mücadele vermek zorundadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Johnson

44. American Graffiti (Gençlik Yılları)

Araba (Yarış) Filmleri

“American Graffiti” ismiyle beyazperdeye aktarılan filmin yönetmen koltuğunda George Lucas yer almaktadır. 1973 yılının Ağustos ayında gösterime giren film, üniversiteye gidecek olan bir grup öğrencinin son gününü konu etmektedir. Lise öğrencileri mezun olmadan önce hep beraber keyifli bir vakit geçirmeye karar vermiştir. Sokakta arabayla dolaşan arkadaşlardan Curt ve Steve, bir gün sonra üniversiteye başlayacaklardır. Curt bu konuda son derece kararsızken Steve onu ikna etmek için her yolu deneyecektir. “Gençlik Yılları” filminin başrollerinde Paul Le Mat, Ron Howard, Harrison Ford, Cindy Williams ve Richard Dreyfuss rol almaktadır.

TürDramKomedi
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenGeorge
Lucas
OyuncularRichard
Dreyfuss
Ron
Howard
Paul Le
Mat

45. Bullitt (Gangster'in Kaderi)

Araba (Yarış) Filmleri

Gizem ve gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapmakta olan “Bullitt” filmi, ünlü yapımcı Peter Yates yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Film, genç bir polis teğmeni Bullitt’in başına gelen macera ve aksiyon dolu olaylar zincirini konu etmektedir. Bullitt, Johnny Ross adında bir gangsteri korumak için görevlendirilecektir. Ansızın gerçekleşen bir saldırıca ağır yaralanan Ross, Bullitt’e farklı bir şey öğretecektir. Ross gerçek Ross değildir…

TürAksiyonGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1968
YönetmenPeter
Yates
OyuncularSteve
McQueen
Jacqueline
Bisset
Don
Gordon

46. Grindhouse (Dehşet Gezegeni)

Araba (Yarış) Filmleri

Quentin Tarantino yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Grindhouse” filmi, 2007 yılının Nisan ayında izleyiciyle buluşmuştur. Acımasız bir katil olarak nam salan “Dublör Mike”, arabasının içerisine monte ettiği bir mekanizma ile “ölüm geçilmez” sistemini kurmuştur. Yaptığı hiçbir kazadan yara dahi almayan Mike, bir barda göreceği dört kadını gözüne kestirecektir. Bilmediği şey ise o kadınların kim olduğudur.

TürDramGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularKurt
Russell
Rosario
Dawson
Zoë
Bell

47. Duel

Araba (Yarış) Filmleri

Başarılı yapımcı Steven Spielberg’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Duel” filmi, 1974 yılının Şubat ayında izleyiciyle buluşmuştur. Gerilim ve aksiyon dolu sahnelerin bolca yaşandığı filmin konusu; otobanda bir ölüm kalım mücadelesine dönüşen araba ve tır çekişmesidir. David Mann adında genç bir adam, iş görüşmesi için California’ya doğru yola çıkmıştır. Genç iş adamı yolda bir tırı sollamasıylı her şey başlayacaktır. Adeta bunu bir iddialaşma haline getiren tır şoförü, hem David’i hem kendini bu düellonun içine dahil edecektir.

TürDramGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularDennis
Weaver
Jacqueline
Scott
Eddie
Firestone

48. Drive (Sürücü)

Araba (Yarış) Filmleri

Drive filmi, Hollywood’un hareketli sokaklarında son derece profesyonel araba kullanabilen bir genci konu etmektedir. Dublörlük yaparak geçimini sağlayan adam, iyi araba kullanması sayesinde de akşamları soyguna katılmaktadır. Komşusunun cezaevindeki kocasına yardım etmeyi kabul eden adam, başına daha büyük belalar açacaktır. Artık yapması gereken tek bir şey vardır, bol bol direksiyon sallamak! “Drive” filminin yönetmen koltuğunda Nicolas Winding Refn yer alırken başrollerini Ryan Gosling, Carey Mulligan ve Bryan Cranston paylaşmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNicolas
Winding
Refn
OyuncularRyan
Gosling
Carey
Mulligan
Bryan
Cranston

49. Mad Max: Fury Road (Mad Max: Öfkeli Yollar)

Araba (Yarış) Filmleri

George Miller yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Mad Max: Fury Road” filmi, 2015 yılının Mayıs ayında Türk izleyicilerle buluşmuştur. “Çılgın Max” serisinin 4.filmi olarak gösterime giren yapım, en iyi araba filmleri arasında gösteriliyor. Son derece tehlikeli bir hayat geçmişine sahip Mad Max, artık kendini güvene almak için yalnız yaşamaya karar verecektir. Kararının hemen ardından kendini savaş ortamlarından kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun içerisinde bulacaktır. Son derece macera dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrolünde Tom Hardy yer alıyor.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Zoë
Kravitz
Charlize
Theron

50. Rush (Zafere Hücum)

Araba (Yarış) Filmleri

Ron Howard yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan en iyi filmler listesinde de yer alan unutulmaz bir yapım... Rush filmi 1976 yılının Formula 1 pilotları arasında yer alan James Hunt ve Niki Lauda arasında yaşanan kıyasıya rekabeti konu etmektedir. Biyografik aksiyon türünde yapılan filmin başrollerinde Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde ve Alexandra Maria Lara rol almaktadır.

TürAksiyonDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRon
Howard
OyuncularChris
Hemsworth
Daniel
Brühl
Olivia
Wilde

51. Senna

Araba (Yarış) Filmleri

Brezilyalı efsanevi Formula 1 şampiyonu Ayrton Senna’nın hayatını konu eden film, Asif Kapadia yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Ünlü yarışçının 1980’li yıllarda başladığı F1 kariyerinde ki yaşadığı zorluklar, mücadeleler ve başarıları konu edilmektedir. Üç sene üst üste F1 şampiyonu olarak tüm dünyayı kasıp kavuran ünlü F1 pilotu Ayrton Senna’nın hayatını en ince detaylarına kadar konu eden “Senna” filmi, belgesel türünde çekilmiş en iyi araba filmleri arasında yer almaktadır.

TürDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenAsif
Kapadia
OyuncularAyrton
Senna
Milton
da Silva
Jackie
Stewart

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum