Romantik Aşk Şehirleri - Aşıklara Özel Yurtdışı Tatil Önerileri

Romantik anlar geçirebileceğiniz aşk şehirleri. Sevginizle muhteşem anılar biriktirebileceğiniz aşk şehirleri, romantik mekanlar, sevgililer günü ya da yıldönümlerinizde eşinizle gidebileceğiniz yurtdışı tatil önerileri.
Romantik Aşk Şehirleri - Aşıklara Özel Yurtdışı Tatil Önerileri

Yurtdışında sevgiliniz ya da eşinizle unutulmaz bir tatil yapmak mı istiyorsunuz? Aşıklar şehri Paris sokaklarında anılar biriktirebilir, Londra’da unutulmaz anlar yaşayabilir, Amsterdam’da sevgilinizle eğlenceyi ve aşkı doruklarda yaşayabilirsiniz. Floransa’da romantizmi hücrelerinize kadar hissedebilir, Prag’da romantik günler geçirebilirsiniz.

Sadece bunlar mı? Tabiki değil. Ayrıca çok bilinmeyen ve dünyanın gizli cennetlerinde aşkınızı yaşayabilirsiniz.


Yurtdışında Sevgilinizle Gidebileceğiniz Romantik Yerler

 

budapeşte gezilecek yerlerBudapeşte

Macaristan'ın başkenti Budapeşte, iki şehirin birleşmesiyle oluşmuştur. Budin ve Peşte şehirlerinin birleşmesi sonucu Budapeşte ismini almıştır. Orta Avrupa'nın romantik şehirlerinden biridir. Sevgiliniz ya da eşinizle gidebileceğiniz tatil noktalarından biridir. Macaristan Schengen Vizesi ile seyahat edebileceğiniz ülkeler arasındadır. Şehrin ortasından geçen Tuna Nehri buraya ayrı bir romantizm katar. Batı Avrupa'daki bir çok şehiri güzellikte geride bıraktığına inanılır. (►Budapeşte'de gezebileceğiniz turistik yerler için tıklayınız...


floransaFloransa

İtalya'nın Toscana Bölgesi'nde yer alan bu şehir sanat, kültür ve aşk şehirlerindendir. Harika mimarisi ile kendisine aşık bırakırken, aşıkları da depreştiren şehirlerden biri. Rönesansın başkenti olan Floransa müzeleri ve romantik mekanlarıyla öne çıkar. İtalya (►İtalya Gezi Rehberi) Schengen vizesiyle ziyaret edilebilecek şehirlerdendir. Floransa gezi rehberi için (►tıklayınız...)


pragPrag

Çek Cumhuriyeti'nin başkentidir. Mistik bir şehir olan Prag tam bir aşk şehridir. Schengen vizesi ile gidebileceğiniz şehirlerdendir. Çek Cumhuriyeti'nin en büyük şehridir. ''Avrupa'nın Kalbi, Şehirlerin Anası, Altın Kent'' gibi isimler ile anılır. 2. Dünya Savaşı (►2. Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin tutumu.) sırasında en az zarar gören şehirlerden biridir. Mimarisi barok ve gotik mimarinin en güzel eserlerini barındırmaktadır. Prag gezilecek yerler için (►tıklayınız...)


parisParis

Fransa'nın başkenti Paris. Aşıklar şehri ismiyle anılıyor. Fransa (►Fransa Gezi Rehberi) kentleri arasındaki en güzel şehirlerindendir. Ve bu ismin hakkını veriyor diyebiliriz. Sevgilinizle Şanzelize'de gezebilir, harika şaraplar tadabilirsiniz. Eyfel Kulesi'nin büyüleyici güzelliğinde çimlere serilip romantizmin doruklarına varabilirsiniz. Paris dünyanın en turistik şehirlerinden biridir. Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Bu şehirde bulunan birçok yapı Unesco Dünya Mirasları (►Türkiye'deki Unesco Dünya Mirasları) listesinde yer almaktadır. Aşk şehri olmanın yanında alışveriş, sanat ve kültür şehridir. Fransa (►Fransa Gezi Rehberi) için Schengen vizesi almanız gerekir. (►Paris'de gezilecek yerler için tıklayınız....)


Londra

İngiltere'nin (►İngiltere Gezi Rehberi) başkenti Londra. Avrupa'nın en pahalı şehirlerinden biri. Ancak aşk şehri olarak bilinen yerlerden. Aynı zamanda Birleşik Krallığın'da başkentidir. Partileri ve klüpleriyle meşhur Avrupa şehirlerinden. Kraliçe Elizabeth'in ikamet ettiği şehirdir. Ayrıca Buckingham Sarayı da buradadır. Sevgilinizle unutulmaz zamanlar geçirebileceğiniz şehirlerden biridir. Londra'ya gidebilmek için İngiltere vizesi almanız gerekmektedir. (►Londra gezi rehberi için tıklayınız...)


romaRoma

İtalya'nın (►İtalya Gezi Rehberi)  başkenti Roma. Romantizm ve aşk şehri. Kültür, sanat, tarih şehri. Antik yapılara sahip ve muhteşem mimarisiyle dikkat çekmektedir. Ayrıca Lazio bölgesinin de merkezdir. Trevi Çeşmesi yani Roma Aşk Çeşmesi'nin yanıbaşında sevdiğinizle muhteşem anılar biriktirebilirsiniz. Romantizmi doruğa çıkaran bu şehir adeta duygusallığın ve aşkın merkezi gibi. İtalya Schengen vizesi istemektedir. (►Roma'da gezilecek noktalar için tıklayınız...)


viyanaViyana

Avusturya'nın başkenti, kültür ve sanat şehri Viyana. Avusturya içindeki en kalabalık şehirdir. Avrupa'nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Viyana aşıklar şehridir. Sevgilinizle gezebileceğiniz pek çok mekana ev sahipli yapar. Tarihi katedraller, saraylar zamanda yolculuk yapmanızı sağlayacak. Bu şehri ziyaret edebileceğiniz en ideal zaman Mayıs-Eylül ayları arasındadır. Avusturya (► Avusturya Gezi Rehberi) için Schengen vizesi geçerlidir. (►Viyana'da gezilecek yerler için tıklayınız...)


amsterdam hollandaAmsterdam

Hollanda'nın başkenti Amsterdam. Özgürlük şehri. Her türde aşkı doyasıya yaşayabileceğiniz bir şehir. Eğlence şehri. Kralın Günü Festivali (►Kralın Günü Festivali hakkında...) Amsterdam'da meşhurdur. Kültürel çeşitliliğin başkenti. Tarihi binaları ve harika şehir yapılanması ile bilinir. Gece hayatının yanında kültürel etkinlikleri de oldukça çoktur. Aşkı doyasıya, özgürce yaşamak isteyen çiftlerin adresi. Bisikletle şehri dolaşabilir eşinizle muhteşem anlar yaşayabilirsiniz. Hollanda (►Hollanda Gezi Rehberi) için Schengen vizesi geçerlidir. Amsterdam'da yılbaşı eğlenceleri bir başkadır. (►Amsterdam gezilecek noktalar için tıklayınız...)


 

bruggeBrugge

Belçika'nın önemli şehirlerinden biri olan Brugge romantik zamanlar geçirebileceğiniz aşk şehrilerindendir. Bu şehir müzeleri ve ibadethaneleriyle meşhurdur. Bu şehir Belçika'nın Flaman bölgesinin başkentidir. Sanat ve kültür şehirlerindendir. Tüm sokakları adeta tarih sahnelerinden kopup gelmiş gibidir. Gotik mimarinin örnekleri romantik bir şehir havasını perçinlemektedir. Şehir içi ulaşımda bisiklet ve faytonlarla gezintiler yapabilirsiniz. Belçika (►Belçika Gezi Rehberi) kentlerinden Brugge'ye gidebilmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Brugge gezi rehberi için tıklayınız...


venedikVenedik

Bu liste Venedik olmadan olur muydu? Tabiki olmazdı. İtalya'nın en romantik şehirlerinden biri olan Venedik şüphesiz Avrupa'nın da en romantik şehirlerinden biri. Cazibe merkezi olan Venedik meşhur su kanallarıyla bilinmekte. Bir festival (►Venedik karnavalı hakkında...) şehridir Venedik. Bu güzel şehir İtalya'nın Kuzey doğusunda bulunuyor. ''Sular Şehri, Maskelerin Şehri, Kanallar Şehri'' anıldığı isimlerden bazıları. Romantizmi doruğa ulaştıran bu şehir özellikle çiftleri çekim gücüyle kendisine hayran bırakıyor. Eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz nadide yerlerden biri. Venedik (►Venedik'te tatmanız gereken lezzetler.) lezzetlerini tatmayı ihmal etmeyin. (►Venedik'de gezilecek yerler için tıklayınız...)


rio de janeiroRio de Janeiro

Brezilya denince akla gelen en önemli şehirlerden biri. Karnaval (►Rio Karnavalı hakkında...) şehri Rio. Aşk, eğlence, samba şehri. Çiftler dikkat! Eşsiz festivalleri, doyasıya eğlenceleriyle tüm dünyadan turistleri kendisine çekiyor. Sahileri, tepeleri, doğallığı insanı büyülüyor. Eğer yeni yıla Rio'da giriyorsanız Reveillon Festivali (►Reveillon Festivali hakkında...) ile eğlenceye doyabilirsiniz. Brezilya ülkesinin müthiş şehri. Şüphesiz bu şehire yapacağınız seyahatiniz oldukça renkli geçecektir. Aşkı ve eğlenceyi doruklarda yaşamak istiyorsanız mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri. (►Brezilya gezilecek noktalar için tıklayınız...)


maldivlerMaldivler

Maldiv Cumhuriyeti, bir aşk cumhuriyeti aslında. 1192 adadan oluşan bir ülke. Hint Okyanusu’nda bulunur ve cennetten bir parça adaları ile meşhurdur. Çiftler özellikle balayı için bu adaları tercih etmektedirler. Romantizm, aşk, libidolar bu adalarda tavan yapmaktadır. Maldivlerde 85 ada otel olarak kullanılmaktadır. (►Maldivler gezi rehberi için tıklayınız.)


barselonaBarselona

İspanya’nın 2. büyük kenti olan Barselona her yıl binlerce turist ağırlar. Dünyanın en güzel ve en romantik şehirleri denilince Barselona akıllara gelir. Şehiri gezmek aynı zamanda denize de girmek isteyenler için en ideal zamanlar Mayıs ve Ekim aylarının arasındaki süredir. Kültür ve sanat kentlerindendir. (►Barselona gezilecek yerler için tıklayınız.) 


niceNice

Akdeniz’in incilerinden bir şehir Nice.. Harika plaj ve beachleri dikkat çeker. Bir yanda mavi diğer yanda ise yeşilin tüm tonlarını barındıran romantik aşk şehri. Sadece aşık olunacak bir şehir değil aynı zamanda yaşanacak da bir şehirdir. Fransız Riverası’nın merkezinde olup Fransa’nın Akdeniz sahillerinde yer alır. Schengen vizesi ile bu şehri ziyaret edebilirsiniz. Sevgilinizle harika bir tatil yapabileceğiniz şehirlerin arasındadır. (►Nice gezi rehberi için tıklayınız.)


tokyoTokyo

Japonya’nın başkenti Tokyo. Müthiş bir şehir. Japonya’nın gelişmişliğinin bir nişanesi gibi adeta. İnanılmaz metro hatlarına sahiptir, okyanus havasını ciğerlerinize çekebileceğiniz şehirlerden biridir. Konforlu ve temiz otelleriyle dikkat çeker. Bilim, teknoloji, eğlence ve aşk şehirlerinden biridir. Bu şehri ziyaret edebilmeniz için Japonya (►Japonya Gezi Rehberi) vizesi almanız gerekir. (►Tokyo tatil rehberi için tıklayınız.)


sidneySidney

Avusturalya’nın en büyük ve en kalabalık şehiridir. Avusturalya (►Avusturalya Gezi Rehberi) kentlerinden Sidney en çok turist çeken şehirlerden biridir. Eğlence ve doğa şehiridir. Romantik şehirlerden biridir. Eşinizle ziyaret edip çok güzel anılar biriktirebilirsiniz. Aynı zamanda dünyanın en önemli kentleri arasındadır. (►Sidney gezilecek yerler için tıklayınız.)


sevilla gezilecek yerlerSevilla

Sevilla Endülüs'ün en gelişmiş şehirlerindendir. İspanya'nın özerk yerlerinden biridir. Bir nehir şehridir. Guadalquivir nehri bu şehirden geçer. Tarih, kültür şehridir. Aşk şehirlerinden biri olan Sevilla köklü bir medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Mart, Nisan ve Mayıs ayları bu şehri ziyaret edebileceğiniz en güzel zamanlardır. Uygun otel ve pansiyonları öne çıkmaktadır. Yoğun turist alan şehirlerden biridir. Faytonla romantik turlar yapabilir, festivallerinde doyasıya eğlenebilirsiniz. İspanya (►İspanya Gezi Rehberi) kentlerinden Sevilla'ya gitmek için Schengen vizesine sahip olmalısınız. (►Sevilla gezilecek yerler için tıklayınız...)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.