Hollanda Gezilecek Yerler

Batı Avrupa ülkelerinden biri olan Hollanda turistik açıdan bölgenin en önemli noktalarından biridir. Hollanda'nın tarihi-turistik gezilecek ve görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Hollanda Gezilecek Yerler

Hollanda Hakkında Bilgi

  • Batı Avrupa'da yer almaktadır. Ülke nüfusu yaklaşık 17 milyon, yüzölçümü ise tam 41,526 kilometrekaredir.
  • Belçika ve Almanya'ya sınırı bulunan ülkenin Kuzey Denizi'ne kıyısı vardır.
  • Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan ülke tarihi ve doğal alanlarıyla dünyaca meşhurdur.

Hollanda gezinizde ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini merak ediyorsanız, yazımıza göz atın. İşte, Hollanda'nın gezilecek görülecek yerleri...


Hollanda Gezilecek Yerler

  1. Hollanda'da gezilecek yerler listesi
  2. Hollanda'daki müzeler
  3. Hollanda'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Hollanda'daki turistik noktalar
  5. Hollanda otel önerileri
  6. Hollanda'da yeme içme
  7. Hollanda restoran önerileri

Rijksmuseum Amsterdam

Genel olarak Rijkmuseum olarak anılan müze başkent Amsterdam'ın Müze Meydanı olarak adlandırılan bölgesinde bulunan milli bir kurumdur. 1800 yılında Lahey'de faaliyete başlayan kurum daha sonra 1808'de Amsterdam'a taşınmıştır. Yaklaşık 1 milyon öğesi bulunan müzede mütevazı bir Asya koleksiyonu da bulunuyor. Tairihi eser ve sanatsal çalışmaların yoğunlukta olduğu kurumda heykeller, birbirinden mükemmel tablo ve resimler büyük yankı uyandırmaktadır.

rijksmuseum-amsterdam.jpg

Yıllık ziyaretçi sayısı 2,5 milyona yaklaşan müze Hollanda gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.


Rembrandt Ev Müzesi

rembrandt-ev-muzesi.jpg

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan tarihi bir ev ve sanat müzesidir. Dünyaca ünlü ressam Rembrandt'ın 1639 ile 1656 yılları arasında yaşadığı evin müzeye dönüştürülmesiyle oluşan kurumda sanatçıya ait gravürler ve onun devrinde yaşayan diğer sanatçıların çalışmaları sergilenmektedir. 10 Haziran 1911 tarihinden bu yana hizmet veren ev müzesi son yıllarda Hollanda'nın en turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. 2012'de yaklaşık 200 bin kişiyi ağırlayan kurum, her yıl üstüne koyarak ilerliyor. Hollanda seyahatinizde meşhur ressam Rembrandt'ın eserlerine, eşyalarına ve diğer birçok tanınmış sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan ev müzesini ziyaret etmeden kentten ayrılmayın.


Keukenhof 

keukenhof.jpg

'Mutfak Bahçe' anlamına gelen Keukenhof 'Avrupa Bahçesi' olarak da anılmaktadır. Dünyanın en büyük çiçek bahçelerinden biri olarak anılan bölge, Amsterdam'ın güneybatısında Lisse kasabasında yer almaktadır. Her yıl tam 7 milyon çiçeği ekildiği alan 32 hektarlık bir sahayı içine almaktadır. Botanik bahçe tipindeki Keukenhof 1950 yılından bu yana hizmet veren bir parktır. Özellikle bahar aylarında rengarenk görüntüler sunan bahçe çiçek tutkunlarının Hollanda gezi rehberinde kesinlikle bulunmalıdır.


Anne Frank'ın Evi

anne-frankin-evi.jpg

Anne Frank’ın Evi Müzesi iki binadan oluşmaktadır. Birinci binada Anne Frank’ın babasının iş yeri, atölyeler ve üst katlarda gizlendikleri odalar mevcut. Yan binada ise sergi alanı bulunmaktadır. Eve giriş ücretleri yetişkinler için 10 Euro iken 10-17 yaş arası gençler için ise sadece 5 Euro.

► Anne Frank'ın Evi Özellikleri ve Hakkında Bilgi


Vondelpark

vondelpark-002.jpg

Başkent Amsterdam'ın merkez Zuid İlçesi'nde yer alan ve yaklaşık 47 hektarlık alanı kapsayan kamusal bir kent parkıdır. 1865'ten bu yana hizmet veren parkın ilk adı 'Nieuwe Park' idi. Daha sonra ise Amsterdam'da vefat eden meşhur yazar Joost van den Vondel'den esinlenilerek Vondelpark adını almıştır. Burası ülkenin en popüler parkıdır ve yılda ortalama 10 milyon ziyaretçi çekmektedir. Aynı zamanda önemli randevu alanlarındandır. Yürüyüş ve bisiklet yolları, gölü, yeşil alanlarıyla Hollanda'nın gezilecek yerlerindendir.


Jordaan

jordaan-001.jpg

Burası Hollanda'nın orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir mahalleyken şu anda ülkenin en pahalı ve lüks yerlerinden birine çevrilmiştir. Amsterdam'ın en merkezi noktalarından biri olan Jordaan tarihi yapılar, tanınmış mağaza, restoran, kafe gibi popüler mekanlarla doludur. Dar sokakları ve sıcakkanlı esnafıyla meşhur olan mahalle Hollanda'nın turistik yerlerinden biridir. 


Dam Meydanı

dam-meydani-001.jpg

Daha çok 'Dam' olarak anılan bölge, başkentin en değerli kent meydanlarındandır. Amsterdam'ın sembol yapılarının yer aldığı ve her an hareketli olan bir meydandır. Avrupa'nın en değerli Ortaçağ meydanlarından biri olan Dam Meydanı, Hollanda'nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Birçok etkinliğe, toplantılara ve mitinglere sahne olan meydan kesinlikle ziyaret edilmelidir.


Singel

singel-001.jpg

Singel, Amsterdam'ı kuşatan tarihi bir Ortaçağ kanalıdır. Amsterdam'ın en ünlü noktalarından biri olan Singel Kanalı şehrin birçok noktasına ulaşım sağlamada kullanılmaktadır. Hollanda'nın tarihi yerlerinden biri olan kanal boyunca meşhur çiçek pazarları, tarihi yapılar ve rengarenk alanlarla doludur. Hollanda seyahatinizde bu kanalın etrafındaki mekanlarda oturarak kanaldan geçen sandalları ve deniz otobüslerini izleyebilirsiniz.


Amsterdam Kraliyet Sarayı

amsterdam-kraliyet-sarayi-.jpg

Ülkenin 3 güzide sarayından biridir. Meşhur Dam Meydanı'nda bulunan Amsterdam Kraliyet Sarayı, 1648 ve 1665 yılları arasında inşa edilmiştir. Öncelikle kentin yerel yöneticileri için bir belediye binası düşüncesiyle inşa edilen yapı, saray olarak meşhurlaşmıştır. Jacob van Campen ve Daniel Stalpaert tarafından tasarlanan saray, 52 metre yüksekliğindedir. Avrupa'nın en değerli yerel yönetim binalarından biri olarak şöhret kazanan yapı, Klasik mimarinin ülkedeki en değerli örneğidir.

Amsterdam Kraliyet Sarayı Hakkında Bilgi


Utrecht Dom Kulesi

utrecht-dom-kulesi--001.jpg

1382 yılında Utrecht'te inşa edilen Dom Kulesi kentin en sembolik yapısıdır. Alard van Lexweerd, Jan van den Doem gibi ünlü mimarların ortak tasarımıdır. 112 metre yüksekliğindeki tarihi kule kentin her yerinden görülebilmektedir. Dev kule Aziz Martin Katedrali'nin bir parçası olması için inşa edilmiştir. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yapımı duran katedralden sadece Dom Kulesi kalmıştır. Gotik mimari tarzını aksettiren kule Hollanda'nın tarihi yerlerinden biridir.


Nieuwe Kerk

nieuwe-kerk.jpg

Hollanda'nın Delft şehrinde Pazar Meydanı olarak bilinen bölgede bulunan kilise, 1496 yılında inşa edilmiştir. 109 metre yüksekliğindeki kulesiyle kentin en asil yapısıdır. Gotik tarzda oluşturulan yapı Delft kentiyle özdeşleşmiştir. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren muazzam yapı, büyüleyici mimarisinin yanı sıra içindeki sanat harikası tablo ve heykelleri ile de dikkat çekmektedir.


Ulusal Anıt

ulusal-anit.jpg

Amsterdam'ın kalbi Dom Meydanı'nda bulunmaktadır. 1952 ve 1956 yılları arasında oluşturulan anıt II. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler anısına inşa edilerek hizmete açılmıştır. 22 metre yüksekliğiyle kentin en önemli yapılarından biri olarak bilinen Ulusal Anıt Hollandalı ünlü mimar Jacobus Johannes Pieter Oud tarafından tasarlanmıştır. John Radecker ve oğulları Han ve Jan Willem Radecker'in oluşturduğu heykellerle süslenen anıt, Hollanda gezinizin ilk adreslerinden biri olmalı.


Hollanda'da Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Hollanda'ya gittiğinizde nerede kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Biz sizler için düşündük bile. İşte Hollanda da kalınacak yerler..


Hotel Iron Horse

Bu tipik dar yapının ilginç tuğla cephesine bakıldığında, atlı temalı şık, modern ve üç yıldızlı bir otelin tarihi surlarının içinde yer aldığına inanılmayabilir. Neden bir at teması isteyebilirsiniz. Daha önce Amsterdam'a monte edilmiş polisin genel merkezi olarak kullanıldı, bu nedenle erkeğin en iyi arkadaşının aydınlık ve rahat odalarının duvarlarındaki tüm fotoğrafları. Düz ekran televizyonlar, ücretsiz wi-fi, özel banyo, telefon ve klima kontrolü gibi her zamanki olanaklardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca ana evde veya ahır olarak kullanılan arka binadaki bir odayı da isteyebilirsiniz. Aile odalarının fiyatı € 142' dan başlamaktadır.

hotel-iron-hoser.jpg

Adres: Overtoom 33 , West Hollanda

Telefon: (+31) 202 62 92 20


Backstage Hotel Amsterdam

Her odada ücretsiz wi-fi, iPod yuvası, canlı barlar ve kulüpler için yeterli trendy Uçuş Dava mobilya ve harika bir konuma sahip şaşırtıcı derecede düşük ve misafirlerini mutlu düşük tutar. Amsterdam'a giden birçok turist burada kalıyor. Dolayısıyla adı ve rock müzik teması, özellikle özel barında ve sadece misafirlere açık olan bilardo salonunda canlı bir atmosfer sizleri bekliyor olabilir.

backstage-hotel.jpg

Adres: Leidsegracht 114, Hollanda

Telefon: +31 20 624 4044


NH Grand Hotel Krasnapolsky

19. yüzyılda Warmoesstraat'ta bir kahve evi olarak başlayan şey, şimdi barajda gördüğünüz devasa otele zamanla genişledi. Yaşı ve tarihi önemi nedeniyle, Krasnapolsky modern NH otel grubu tarzına uymadı ve 468 odasının birçoğu eski dünya şıklığının bazı unsurlarını korudu. Bununla birlikte, konaklama birimlerinin çoğunda büyük düz ekran TV ve kral yatak bulunmaktadır ve yeni kanattaki odalar daha çağdaş bir görünüme sahiptir. Otel ayrıca restoranlar ve barlar, fitness ve iş merkezleri, her katta buz makineleri ve vale park hizmeti sunmaktadır ve ayrıca Hollanda Kraliyet düğün resepsiyonlar düzenlenen muhteşem kış bahçesi atrium kahvaltı olabilir.

nh-grand-hotel-krasnapolsky.jpg

Adres: Dam 9, 1012 JS Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 554 9111


Stayokay Amsterdam Zeeburg

Saat Kulesi ile tamamlanmış bu devasa tuğla bina bir zamanlar teknik bir okuldu, ancak 2007'den beri Amsterdam'daki en büyük ve en modern hotellerinden biri oldu. 500 yatak çift kişilik, dört kişilik ve altı yataklı yurt odalarında turuncu ve gri renk düzeni, yeni metal Ranza yatakları, lavabo ve ayrı bir duş ve tuvalet içeren bir spartalı iç mekan bulunmaktadır. Büyük bir kafenin yanı sıra 10 € ' dan küçük bir bira sürahi sunan bir bar da mevcuttur.

stayokay-amsterdam-zeeburg.jpg

Adres: Timorplein 21, 1094 CC Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 551 3190


Agua Clara Eco Suites

Aruba'nın küçük boyutu nedeniyle plajları, restoranları, mağazaları ve diğer cazibe merkezleri sadece kısa bir araba veya taksi yolculuğu mesafesindedir. Konaklamanızı unutulmaz bir hale getirmek için düşünebileceğiniz tüm olanaklardan bahsetmiyorum bile, bu küçük tesiste pırıl pırıl dokuz daire vardır. Spor meraklıları, tesiste bisikletlerin mevcut olduğunu öğrenmekten mutluluk duyacaktır. Bu nedenle tesisin isminde 'eco' kelimesi geçmektedir.

agua-clara-eco-suites.jpg

Adres: Oranjestad, Aruba


Hollanda'da Nerede Yemek Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Hollanda'ya gittiğinizde nerede yemek yiyeceğinizi mi düşünüyordunuz. Biz sizin için düşündük bile. İşte Hollanda'daki en kaliteli restoran tavsiyeleri.


New King

New King ile karşılaştığımızda biraz heycanlandık, çünkü Chinatown'daki diğer birçok restoranın aksine, bu aslında açık renkli ahşap paneller, yiyecek yiyen Asya çizgi roman karakterlerinin kırmızı pankartları ve yılan derisi gibi görünen koyu kahverengi duvar kağıdı ile şık görünüyor. Bütün balık, deniz ürünleri, çıtır ördek ve domuz eti, dim sum ve kurbağa bacaklar gibi bazı daha egzotik yemekler buharda kase. Kokteyller ve iyi bir şarap listesi de mevcuttur.

new-king.jpg

Adres: Zeedijk 115-117, 1012 AV Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 625 2180


De Bazar Amsterdam B.V.

Amsterdam'ın en meşhur sokak pazarının ortasında bir zamanlar kilisesi olan devasa bir alanda bulunan Bazar, burada sayılabilecek çok sayıda leziz helal Türk, Ortadoğu ve Kuzey Afrika yemekleri sunmaktadır. Kebap, falafel ve humustan egzotik deniz mahsullerine ve çok sayıda leziz harissa soslu mutfağa kadar herşeyi alabileceğinizi söyleyin. İkinci kattaki balkonda muazzam Fas tarzı lambaların altında veya zemin kattaki rengarenk rengarenk Noel ışıklarının altında yemek yiyebilirsiniz. Gıda, canlandırıcı ve uygun fiyatlı ve samimi ve rahat bir atmosfer. İslami dekora rağmen, merkezi barda bolca bira, şarap ve alkollü içki siparişi verilebilir.

de-bazar-amsterdam-.jpg

Adres: Albert Cuypstraat 182, 1073 BL Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 675 0544


Hollanda'da Gece Hayatı - Gece Klubü, Bar Tavsiyeleri

Hollanda'nın gece hayatını merak ettiğinizi düşünüp siz araştırmadan biz araştırdık işte Hollanda'daki barlar ve gece klublerini sizler için derledik.


The Waterhole

Bu, Jim Morrison'ın (ya da onun gibi biri) düzenli olmasını bekleyeceğiniz bir yer. Gerçek bir yol evi. Karanlık, gürültülü ve biraz dumanlı ve her metrekarede duvar alanı ya içkiler, rock posterleri, grafiti veya müzik aletleriyle kaplıdır. Neredeyse her gece rock, folk ve blues'tan canlı müzik dinleyebilir, üç masada bilardo oynayabilir ya da özel bir şey olmayan bir Bavyera taslak siparişi verebilir, ama bolca iyi bira şişelerde kullanılabilir. Gelecek başka bir bahaneye ihtiyacınız varsa, hafta içi saat 21:00'e kadar iyi bir mutlu saat sunuyor.the-waterhole.jpg

Korte Leidsedwarsstraat 49 ,1017 PW AMSTERDAM

Telefon: (+31) 206 20 89 04


Beer Temple

Brooklyn ve Flying Dog gibi ağır ağırlıklar ile yüzlerce birayı listeleyen devasa tahtaların gözüne huşu ve saygıyla dizlerinizi düşürmeniz yeterli olacaktır. Tempelbier evi de dahil olmak üzere, kabaca 20 bira mevcuttur, ancak çoğu şişede mevcuttur. Ales ve IPA'ların dolmasını sağladıysanız,% 32 Taktik Nükleer Penguen demeti gibi bazı nadir ve egzotik liberalleri deneyebilirsiniz. Kanatlar, burgerler, sosisli sandviçler ve Trappist peynirleri gibi iyi bir pub grubu da burada deneyebilirsiniz.

beer-temple.jpg

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 250 , Centrum

Telefon: (+31) 206 27 14 27

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum