Anne Frank'ın Evi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Anne Frank’ın evi hakkında bilgiler, Anne frank evi'nin tarihi, Anne frank evinin bölümleri, Anne frank'ın evine ziyaret günleri ve saatleri, giriş ücretleri, Anne Frank'ın evini sizler için araştırdık.
Anne Frank'ın Evi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Anne Frank'ın Evi Hakkında Bilgiler

  • 1929 doğumlu olan Anne Frank Adolf Hitler'in iktidara gelmesinden bu yana ailesi ile birlikte Almanya'dan Amsterdam'a taşınan bir genç kızdır.
  • 1942 yılında Almanlar'ın Hollanda Yahudileri'nin yakalamaya çalıştığı Frank ve Van Pels Aileleri'ni oluşturan 8 kişi Anne Frank'ın babasının iş yeri olan binanın üst katlarında küçücük odada gizlenmeye başlamışlardır.
  • Bu saklanma tam tamına 25 ay sürmüştür. Anne Frank bu sürede ailenin yaşadıklarını günlüğünde anlatmaktadır.
  • Bir ihbar sonucunda yakalanmalarının ardından toplama kamplarına götürülen aileden sadece Anne'in babası Otto Frank yaşamayı başarıyor.
  • Anne Frank'ın Almanlar'a teslim olmalarından kısa bir süre sonra önce tifus hastalığından öldüğü söylenmektedir.
  • Otto Frank savaştan sonra 1947 yılında kızının günlüklerini kitap olarak yayınladığında Yahudi Soykırımı'nı bizzat ölenlerden biri tarafından yazılan bu kitap en çok satılan kitaplar arasına giriyor ve Anne Frank'ın hüzün dolu hikayesi dünyanın her yerinden turisti buraya çekmeyi başarıyor.

Anne Frank Kimdir

Anneliese "Anne" Marie Frank, Holokost'un simge isimlerinden bir Yahudi kız. Babası Otto Frank bir banka görevlisiydi. 1929 Büyük Buhran'ı ile işleri kötüye gidince 1933 yılında iş ilişkilerini kullanarak Hollanda'ya gitmenin bir yolunu buldu.


Anne Frank’ın Evi Tarihi

Anne Frank'ın hayatı müzenin tarihi denebilir. Anne Frank'ın kitabı dünya çapında okunup, bilindikten sonra genç kızın bu hikayesi toplumsal farkındalığa dönüştürülmüştür. 1957 yılında vakıf tarafından satın alınan ev ve bitişindeki binalar müzeye çevrilmiş, evin savaş sonrasındaki durumu korunarak ziyarete açılmıştır.


Anne Frank’ın Evi Bölümleri ve Görülecek Yerler

Anne Frank'ın Evi Müzesi aslında iki binadan oluşmaktadır. Birinci binada babasının iş yeri, atölyeler ve üst katlarda saklanmış oldukları odalar bulunmaktadır. Yan binada ise sergi alanı yer almaktadır.

bolumleri.jpg


Depo ve İş Yeri

Babası şifalı bitkliler, baharat ve reçel malzemeleri satışı içindeymiş. Babasının iş yeri ve depoları bugün müzenin girişini oluşturmaktadır. Yapı orjinal halini korusa da buradaki mobilyalar ve dekorasyon aslında uygun bir şekilde yenilenmiştir.


Döner Kitaplık

İkinci kattaki döner kitaplık Anne Frank ve ailesinin saklanması için buraya özel olarak yapılmış ve gizlendikleri yerin de girişidir. İlk bakıldığında o kitaplığın arkasında iki ailenin 2 yıl 1 ay boyunda saklanabilmesi imkansız gibi gözükmektedir.


Gizli Odalar

Yaşadıkları odalar da o dönemin izlerini taşımakta. Buradaki mobilyalar Alman Askerleri tarafından aile yakalanınca kaldırılmış ancak duvarlardaki çizikler, Anne’in posterleri hala duruyor. Saklanmaya başladıkları sırada 13 yaşında olan Anne hüzünlü günlüklerini de burada yazmış. Bu odalardan 5 no’lu olan Anne Frank’in, 6 no’lu olan ise Van Pels Ailesi’nin oğlu Peter’in odası.

gizli-odalar.jpg


Tavanarası

Tavanarası olan kısım bugün aile üyelerine sonunda ne olduğunu anlatıldığı müzeye dönüştürülmüş. Anne Frank’ın Evi içerisindeki en şaşırtıcı yerlerinden biri de burasıdır.


Anne Frank'in Hatıra Defteri Kitabı

Anne Frank'in Hatıra Defteri, iki yıl boyunca Hollanda'nın Nazilerce işgali sırasında ailesiyle birlikte saklanıyorken Anne Frank tarafından tutulan günlüğünü içeren kitap. İlginiz varsa okumanızı tavsiye ederim.


Anne Frank'in Hatıra Defteri Filmi

Amsterdam'daki Nazi saldırısı sonucu, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte bir çatı odasında saklanmaya mecbur kalmış Yahudi bir kızın trajik hikayesini anlatan filmdir. İzlediğinize pişman olmayacağınız bir uyarlama.


Anne Frank’ın Evi Ziyaret Günü ve Saatleri

  • 1 Nisan – 1 Kasım tarihleri arasında (Yaz sezonu) 09:00 – 22:00 arası açık.
  • 1 Kasım – 1 Nisan tarihleri arasında (Kış sezonu) 09:00 – 19:00 arası açık.
    • Kış sezonunda sadece Cumartesi günleri kapanış 22:00’ye kadar uzatılıyor.
  •  Ayrıca önemli Musevi bayramlarında kapalı veya giriş saatleri değişiklikler gösterebiliyor.

giris.jpg

Amsterdam Gezilecek Yerler


Anne Frank’ın Evi Giriş Ücretleri

  • Yaşları 18'den büyükler İçin € 10
  • Yaşları 10-17 arası gençler için € 5
  • Yaşları 0-9 arası çocuklar için ücretsizdir.
  • Rezervazyon ücreti  € 0,50

► Hollanda Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.