Amsterdam Gezilecek Yerler

Batı Avrupa ülkelerinden biri olan Hollanda'nın başkenti Amsterdam turistik açıdan bölgenin en önemli noktalarından biridir. Hollanda'nın en önemli şehri Amsterdam'ın tarihi-turistik gezilecek ve görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Amsterdam Gezilecek Yerler

Amsterdam Hakkında Bilgi

  • Hollanda'nın başkentidir.
  • Amstel ve İj nehirlerinin kavşağında kurulu bir liman şehridir. Şehrin alanı 167km metroplitedem aşam 458kmdir.
  • Amsterdam 13. yüzyılda Amstel Nehrinin çığırını kesen bir bend üstünde kurulmuş bir köydü
  • Ticaret gemileri daha o dönemde Baltık Denizine kadar uzanıyor, kuzey ülkeleri ile Flandre arasındaki bağlantıyı sağlıyordu. Böylece Amsterdam geleceğin ticaret merkezlerinden olmaya namzet olmuştu.
  • 17. yüzyılda dünyanın finans merkezi olan Amsterdam bugün de Hollanda'nın en mühim sanayi ve toptan ticaret merkezidir.
  • Amsterdam'ın ortaçağdan kalan kesimi dar sokakları ile önemli bir trafik sıkışıklığı meydana getirmekte ve metropoliten alan büyüdükçe diş kesimden şehir merkezine yönelen akım git gide artmaktadır. Bu yüzden birçok işletme, şehir dışına taşınmıştır.
  • Amsterdam'a yılda yaklaşık 1,5 milyon turist gelir.
  • Turistler için otellerin yanında birçok pansiyon ve gençlik hoteli hizmet verir.
  • Müzeleri, Artis Hayvanat Bahçesi, su sporu tesisleri turistlerin ilgisini çeken başlıca yerlerdir. Amsterdam ayrıca kongre ve sergi turizminde de dünya çapında bir merkezdir.

Amsterdam Gezilecek Yerler

  1. Amsterdam'da gezilecek yerler listesi
  2. Amsterdam'daki müzeler
  3. Amsterdam'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Amsterdam'daki turistik noktalar
  5. Amsterdam otel önerileri
  6. Amsterdam'da yeme içme
  7. Amsterdam restoran önerileri

Anne Frank'ın Evi

Anne Frank’ın Evi Müzesi iki binadan oluşmaktadır. Birinci binada Anne Frank’ın babasının iş yeri, atölyeler ve üst katlarda gizlendikleri odalar mevcut. Yan binada ise sergi alanı bulunmaktadır. Eve giriş ücretleri yetişkinler için 10 Euro iken 10-17 yaş arası gençler için ise sadece 5 Euro.

anne-frankin-evi.jpg

Anne Frank'ın Evi Özellikleri ve Hakkında Bilgi


Dam Meydanı

Daha çok 'Dam' olarak anılan bölge, başkentin en değerli kent meydanlarındandır. Amsterdam'ın sembol yapılarının yer aldığı ve her an hareketli olan bir meydandır. Avrupa'nın en değerli Ortaçağ meydanlarından biri olan Dam Meydanı, Hollanda'nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Birçok etkinliğe, toplantılara ve mitinglere sahne olan meydan kesinlikle ziyaret edilmelidir.

dam-meydani-001.jpg


Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam ya da Rijksmuseum, Amsterdam'daki Museumplein'da yer alan bir Hollanda ulusal müzesidir. Müzede sanat, zanaat ve tarih alanındaki parçalar sergilenir. Turistlerin çok ilgisini çeken bu müze çok ilgi görmektedir.

rijksmuseum amsterdam.jpg


Van Gogh Müzesi

Amsterdam’ın müzeler alanı olarak adlandırılan Museumplein bölgesinde, Rijksmuseum’ın hemen arkasında yer alan Vang Gogh Müzesi‘nde, Van Gogh’un resimlerinin yanı sıra, 19. yüzyıl sanatçılarının eserleri ve sanat tarihi ile ilgili çeşitli çalışmaların yer aldığı sergiler de bulunuyor. Üstelik sadece 17€ giriş ücretinde. Hemen müzenin dışında ise büyük bir park bulunuyor ve burada ayçiçeği kurabiyeleri, resimler ve içecek satan dükkanları bulabilirsiniz.

van-gogh-muzesi-001.jpg

Van Gogh Müzesi Hakkında Bilgi ve Özellikleri


I Amsterdam

Amsterdam’ın en çok fotoğraflanan, önünde hatıra fotoğrafı çektirilen I Amsterdamyazısı, Museumplein bölgesinde, Rijksmuseum’dan hemen sonraki parkta yer alıyor. Siz de klişe olun ve biraz kalabalık olsa da insanın boyunu geçen harflerin üstüne çıkın, arasına karışın ve Amsterdam’a gelişinizi burada ölümsüzleştirin. Benim tavsiyem I harfinin üstüne çıkın ve fotoğraf çektirin.

iamsterdamm.jpg


Vondelpark

Başkent Amsterdam'ın merkez Zuid İlçesi'nde yer alan ve yaklaşık 47 hektarlık alanı kapsayan kamusal bir kent parkıdır. 1865'ten bu yana hizmet veren parkın ilk adı 'Nieuwe Park' idi. Daha sonra ise Amsterdam'da vefat eden meşhur yazar Joost van den Vondel'den esinlenilerek Vondelpark adını almıştır. Burası ülkenin en popüler parkıdır ve yılda ortalama 10 milyon ziyaretçi çekmektedir. Aynı zamanda önemli randevu alanlarındandır. Yürüyüş ve bisiklet yolları, gölü, yeşil alanlarıyla Hollanda'nın gezilecek yerlerindendir.

vondelpark-002.jpg


Jordaan

Burası Hollanda'nın orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir mahalleyken şu anda ülkenin en pahalı ve lüks yerlerinden birine çevrilmiştir. Amsterdam'ın en merkezi noktalarından biri olan Jordaan tarihi yapılar, tanınmış mağaza, restoran, kafe gibi popüler mekanlarla doludur. Dar sokakları ve sıcakkanlı esnafıyla meşhur olan mahalle Hollanda'nın turistik yerlerinden biridir. 

jordaan-001.jpg


Singel

Singel, Amsterdam'ı kuşatan tarihi bir Ortaçağ kanalıdır. Amsterdam'ın en ünlü noktalarından biri olan Singel Kanalı şehrin birçok noktasına ulaşım sağlamada kullanılmaktadır. Hollanda'nın tarihi yerlerinden biri olan kanal boyunca meşhur çiçek pazarları, tarihi yapılar ve rengarenk alanlarla doludur. Hollanda seyahatinizde bu kanalın etrafındaki mekanlarda oturarak kanaldan geçen sandalları ve deniz otobüslerini izleyebilirsiniz.

singel-001.jpg


Amsterdam Kraliyet Sarayı

Ülkenin 3 güzide sarayından biridir. Meşhur Dam Meydanı'nda bulunan Amsterdam Kraliyet Sarayı, 1648 ve 1665 yılları arasında inşa edilmiştir. Öncelikle kentin yerel yöneticileri için bir belediye binası düşüncesiyle inşa edilen yapı, saray olarak meşhurlaşmıştır. Jacob van Campen ve Daniel Stalpaert tarafından tasarlanan saray, 52 metre yüksekliğindedir. Avrupa'nın en değerli yerel yönetim binalarından biri olarak şöhret kazanan yapı, Klasik mimarinin ülkedeki en değerli örneğidir.

amsterdam-kraliyet-sarayi-.jpg

Amsterdam Kraliyet Sarayı hakkında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz.


Amsterdam'da Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Amsterdam'a gittiğinizde nerede kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Biz sizler için düşündük bile. İşte Amsterdam'da kalınacak yerler.


NH Grand Hotel Krasnapolsky

19. yüzyılda Warmoesstraat'ta bir kahve evi olarak başlayan şey, şimdi barajda gördüğünüz devasa otele zamanla genişledi. Yaşı ve tarihi önemi nedeniyle, Krasnapolsky modern NH otel grubu tarzına uymadı ve 468 odasının birçoğu eski dünya şıklığının bazı unsurlarını korudu. Bununla birlikte, konaklama birimlerinin çoğunda büyük düz ekran TV ve kral yatak bulunmaktadır ve yeni kanattaki odalar daha çağdaş bir görünüme sahiptir. Otel ayrıca restoranlar ve barlar, fitness ve iş merkezleri, her katta buz makineleri ve vale park hizmeti sunmaktadır ve ayrıca Hollanda Kraliyet düğün resepsiyonlar düzenlenen muhteşem kış bahçesi atrium kahvaltı olabilir.

nh-grand-hotel-krasnapolsky.jpg

Adres: Dam 9, 1012 JS Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 554 9111


Stayokay Amsterdam Zeeburg

Saat Kulesi ile tamamlanmış bu devasa tuğla bina bir zamanlar teknik bir okuldu, ancak 2007'den beri Amsterdam'daki en büyük ve en modern hotellerinden biri oldu. 500 yatak çift kişilik, dört kişilik ve altı yataklı yurt odalarında turuncu ve gri renk düzeni, yeni metal Ranza yatakları, lavabo ve ayrı bir duş ve tuvalet içeren bir spartalı iç mekan bulunmaktadır. Büyük bir kafenin yanı sıra 10 € ' dan küçük bir bira sürahi sunan bir bar da mevcuttur.

stayokay-amsterdam-zeeburg.jpg

Adres: Timorplein 21, 1094 CC Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 551 3190


Hotel Iron Horse

Bu tipik dar yapının ilginç tuğla cephesine bakıldığında, atlı temalı şık, modern ve üç yıldızlı bir otelin tarihi surlarının içinde yer aldığına inanılmayabilir. Neden bir at teması isteyebilirsiniz. Daha önce Amsterdam'a monte edilmiş polisin genel merkezi olarak kullanıldı, bu nedenle erkeğin en iyi arkadaşının aydınlık ve rahat odalarının duvarlarındaki tüm fotoğrafları. Düz ekran televizyonlar, ücretsiz wi-fi, özel banyo, telefon ve klima kontrolü gibi her zamanki olanaklardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca ana evde veya ahır olarak kullanılan arka binadaki bir odayı da isteyebilirsiniz. Aile odalarının fiyatı € 142' dan başlamaktadır.

hotel-iron-hoser.jpg

Adres: Overtoom 33 , Amsterdam Hollanda

Telefon: (+31) 202 62 92 20


DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Wharf

2014 yılında açılan bu muhteşem tasarım oteli, Amsterdam Noord'dan IJ Nehri'nin sularına kadar uzanan NDSM iskelesindeki diğer yapıların üzerinde yükselirken kaçırılmaması zordur. Deri mobilyalar, büyük yataklar, kablosuz internet erişimi, mini bar ve inanılmaz modern manzaraların yanı sıra, tüm modern olanakların bulunduğu nötr renklerde dekore edilmiş olağanüstü konaklama birimleri bekleyebilirsiniz. Duşa ve tavandan tabana cam pencerelere dikkat çekebileceğiniz odayı özellikle beğendik. Lüks ve stil önemliyse, Hilton'un NDSM Wharf Hotel'i hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

doubletree-by-hilton-hotel.jpg

Adres: NDSM-Plein 28 , Noord

Telefon: (+31) 207 22 06 66


Amsterdam'da Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyeleri

Amsterdam'da nerede ne yenir merak ettiğinizi düşündük ve sizler için araştırdık. Amsterdam'da hangi restoranlara gidilmelidir sizler için derledik.


The Rough Kitchen

Ödüllü bir barbekü şefi ve ünlü bir gıda gazetecisi güçlerini birleştirdiğinde ne elde edersiniz? Cevabı basit. Amsterdam'ın en iyi çekti domuz sandviç için sulu yedek kaburga rakipsiz yavaş pişirilmiş domuz. Bu iki kendinden itiraf eden etobur, sadece sevimli bitler değil, domuzlar hakkında tutkulu. Maksimum lezzet ve sürdürülebilirliği sağlamak için sadece kaliteli ürünler kullanılmaktadır.

the-rough-kitchen.jpg

Adres: Bellamyplein 1053, 1053 AS Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 6 55195673


De Bazar Amsterdam B.V.

Amsterdam'ın en meşhur sokak pazarının ortasında bir zamanlar kilisesi olan devasa bir alanda bulunan Bazar, burada sayılabilecek çok sayıda leziz helal Türk, Ortadoğu ve Kuzey Afrika yemekleri sunmaktadır. Kebap, falafel ve humustan egzotik deniz mahsullerine ve çok sayıda leziz harissa soslu mutfağa kadar herşeyi alabileceğinizi söyleyin. İkinci kattaki balkonda muazzam Fas tarzı lambaların altında veya zemin kattaki rengarenk rengarenk Noel ışıklarının altında yemek yiyebilirsiniz. Gıda, canlandırıcı ve uygun fiyatlı ve samimi ve rahat bir atmosfer. İslami dekora rağmen, merkezi barda bolca bira, şarap ve alkollü içki siparişi verilebilir.

de-bazar-amsterdam-.jpg

Adres: Albert Cuypstraat 182, 1073 BL Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 675 0544


Golden Brown Bar

Amsterdam yüksek tavanlı inanılmaz şık iç mekanlar ile lezzetli kokteyller ve uygun fiyatlı Tay mutfağı servis etmedikçe, bu kesinlikle kahverengi bir çubuk değil. İki katlı dekoratif duvarlar, insanlar için devasa pencereler ve lambalar gibi devasa cam topları, beklentilerinize küçük bir ipucu verecektir. Balık kekleri, yeşil köriler ve pad thai de ziyaret etmeye değer, ama sadece kahverengi bir çubuk için pazarda gerçekten olsaydınız, bu moda hotspot taslak üzerinde bazı büyük biralar sunar.

golden-brown-bar.jpg

Adres: Jan Pieter Heijestraat 146, 1054 MD Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 612 4076


New King

New King ile karşılaştığımızda biraz heycanlandık, çünkü Chinatown'daki diğer birçok restoranın aksine, bu aslında açık renkli ahşap paneller, yiyecek yiyen Asya çizgi roman karakterlerinin kırmızı pankartları ve yılan derisi gibi görünen koyu kahverengi duvar kağıdı ile şık görünüyor. Bütün balık, deniz ürünleri, çıtır ördek ve domuz eti, dim sum ve kurbağa bacaklar gibi bazı daha egzotik yemekler buharda kase. Kokteyller ve iyi bir şarap listesi de mevcuttur.

new-king.jpg

Adres: Zeedijk 115-117, 1012 AV Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 625 2180


The Waterhole

Bu, Jim Morrison'ın (ya da onun gibi biri) düzenli olmasını bekleyeceğiniz bir yer. Gerçek bir yol evi. Karanlık, gürültülü ve biraz dumanlı ve her metrekarede duvar alanı ya içkiler, rock posterleri, grafiti veya müzik aletleriyle kaplıdır. Neredeyse her gece rock, folk ve blues'tan canlı müzik dinleyebilir, üç masada bilardo oynayabilir ya da özel bir şey olmayan bir Bavyera taslak siparişi verebilir, ama bolca iyi bira şişelerde kullanılabilir. Gelecek başka bir bahaneye ihtiyacınız varsa, hafta içi saat 21:00'e kadar iyi bir mutlu saat sunuyor.

the-waterhole.jpg

Korte Leidsedwarsstraat 49 ,1017 PW AMSTERDAM

Telefon: (+31) 206 20 89 04

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.