Van Gogh Müzesi Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Hollanda, Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi tarihi, sanat eserlerini, Van Gogh kimdir, hayatı hakkında bilgiler, van gogh tabloları, Van gogh hakkında sizler için araştırdık.
Van Gogh Müzesi Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Van Gogh Müzesi Nerededir?

Museumplein (Müze Meydanı)’nda bulunanmakta olan Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi ve Rijksmuseum ile çok yakın bir konumda.

Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam olan Van Gogh Müzesi’ne Amsterdam Tren İstasyonu’ndan yürüyerek 15–20 dakikada ulaşabilirsiniz. Herhangi bir yerde toplu ulaşımla gitmek isteyenler içinse;

  • Tramvay No: 2 ile Nieuw Sloten veya Van Baerlastraat İstasyonları,
  • Tramvay No: 5 ile Amstelveen Binnenhof veya Van Baerlastraat İstasyonları,
  • Tramvay No: 12 ile Museumplein İstasyonu,
  • Otobüs No: 347 ile Uithoorn yönünde, Rijksmuseum veya Museumplein 
  • Otobüs No: 357 ile Kudelstaart yönünde, Rijksmuseum veya Museumplein 

Van Gogh Bilet ve Giriş Ücretleri

Müzeye bileti isterseniz internetten veya müze gişesinden alabilirsiniz. Ancak dönemsel olarak gişeden bilet satışı durdurulmaktadır. 

  • Giriş ücretleri 18 yaşından büyükler için €18
  • Giriş ücretleri 18 yaşından küçükler için ücretsizdir.

Van Gogh Müzesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Van Gogh Müzesi ziyaretleri dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Müzeyi gezmek için en iyi zaman ilk açıldığında veya kapanana birkaç saat kala gezerseniz, daha kalabalık olacağından daha keyifli bir zaman geçireceğinize eminim.

van-gogh-muze.jpg

Kış aylarında hafta içi 18:00'da kapanırken, Cuma günleri daha geç, Yaz aylarında hafta içi 19:00'da kapanırken Cuma günleri 21:00’de kapanıyor. Açılış saatleri ise hep sabah 09:00'dur.

Amsterdam Gezilecek Yerler


Van Gogh Müzesi Hakkında Bilgi ve Özellikleri

  • Dünyanın en önemli müzelerinden biri. Şehrin en çok ziyaretçi çeken müzelerinden olan Van Gogh Müzesi, De Stijl mimarlarından Gerrit Rietveld’in planına dayanılarak inşa edilmiş ve 1973 yılında ziyarete açılmıştır.
  • Müzede, Van Gogh’un 200’den fazla resmi, 500’den fazla çizimi, çoğu kardeşi Theo’ya yazılmış yüzlerce mektubu, Japon baskıları ve tümü kalıcı olarak sergilenmese de çağdaş sanatçıların resimleri sergileniyor.
  • Müzede toplam dört kat bulunur ve ayrıca bir ek bina da vardır.
    • Van Gogh’un önemli eserlerinin tümü birinci katta, kronolojik olarak sergilenmektedir.
    • İkinci katta Van Gogh’un yaşamı ve sanat dönemlerine ilişkin ayrıntılı bilgisayar kayıtlarına ulaşılabilen bir çalışma alanı mevcuttur.
    • Ek Binada ise, farklı dönemlerde Van Gogh’un veya başka sanatçıların eserlerinden oluşan geçici sergiler yer alıyor. Burada özel bir sergiyi ziyaret edip edemeyeceğiniz müzeye gitme tarihinize bağlı.

Hollanda Gezilecek Yerler


Van Gogh Müzesi’ndeki En Önemli Eserler

Sanatçının 1883 yılından 1890 yılınd rajik ölümüne kadarki zaman dilimi içerisinde sanatının nasıl geliştiğini, nereden nereye geldiğini gösteren resimlerinin şüphesiz her biri çok değerli. Ancak içlerinde bazıları var ki renkleri kullanışındaki ustalığı, o dönemde yaşadığı olayların belirgin etkisi veya yeni bir tekniği ustaca uygulaması gibi farklı özelliklerinden dolayı öne çıkıyor. Müzede görmeden ayrılmamanız gereken bu eserler ise;


Patates Yiyenler (1885)

Sanatçının ilk önemli eseridir ve 1885 yılında yapmıştır. İşçilerin, kendi ektikleri patatesleri paylaşması gösteriliyor.

patates-yiyenler-tablosu.jpg


Ayçiçekleri (1887)

Van Gogh, yaşamının son yıllarında birçok ayçiçeği resmi çizmiş ve bir resim dizisi oluşturmuştur. Arkadaşı Gauguin'in kalacağı odasındaki duvarları süslemesi ve onu etkilemek amacıyla yaptığı resimler amacına ulaşsa da sonraları aralarındaki kavga başgöstermiştir.

aycicekleri tablosu1.jpg


Sarı Ev (1888)

Van Gogh'un kiraladığı meşhur sarı ev. Gauguin'e ayırdığı oda da, ayçiçeklerini astığı oda da, meşhur yatak odası resminin bulunduğu yer de burası. Van Gogh, çevredeki ressamların da kullanabileceği bir atölye yapmak istemişti Arles'teki sarı eve.

sari-ev-tablosu.jpg


Self Portrait (1888)

Van Gogh'un onlarca otoportresinden biridir. Mavi çalışma önlüğü, turuncu dağınık sakalı ve yüzündeki yorgunluk ifadesi ile öne çıkan çalışmalarındandır.

self-portrait.jpg


Arles Yatak Odası (1889)

Van Gogh'un Arles'te kaldığı sarı evin yatak odasıdır. Her şey arkadaşı Gauguin'in gelme arzusuyla çift olarak resmedilmiş. Van Gogh, yatak odasını 3 defa resmetmiş ve Amsterdam'da sergilenen, 1888 yılında yaptığı birinci resimdir.

arles-yatak-odas.jpg


Tarladaki Kargalar (1890)

Van Gogh'un son eserlerinden biridir ve uzmanlara göre kargaların kullanımı ölümün habercisi niteliğindedir. İntihar etmeden yaklaşık 1 ay önce resmetmiştir.

tarladaki-kargalar.jpg


Van Gogh Kimdir?

Vincent Willem van Gogh, Hollandalı art izlenimci ressam. Batı dünyası sanat tarihinin en tanınmış ve en etkili şahsiyetlerinden biridir.

Van Gogh Hakkında Bilgiler ve Söylediği Efsanevi Sözler

 

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.