Amsterdam Kraliyet Sarayı Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Hollanda'nın en önemli turistik mekanlarından biri olan Amsterdam Kraliyet Sarayı'nı sizler için konu olarak ele aldık.
Amsterdam Kraliyet Sarayı Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Amsterdam Kraliyet Sarayı Hakkında Bilgi

Bina 20 Haziran 1655'te Amsterdam yöneticileri tarafından belediye binası olarak açılmıştır. Ancak günümüzde kraliyet sarayı olarak bilinmektedir. Jacob van Campen tarafından yapılmıştır. 1648 yılında Jacob van Campen Amsterdam Şehir Belediye Binası projesinin başına geçti. Binanın maliyeti 8,5 milyon Hollanda Guldenini buldu. Tüm binada kullanan sarımsı taşlar Almanya'dan getirilmiştir.

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Ancak taşlar zaman içerisinde koyu bir renk almıştır. Mimar Roma tarzı yönetici saraylarından esinlenilmiştir. Mimar Roma'daki kamu binalarından esinlendi ve Kuzeyde yeni bir Roma tarzında yönetici binası yaratmak istedi. Bina Pek çok defa Dünyanın 8. Harikası olarak anıldı. Zamanında Avrupa'nın en büyük yönetici binası özelliğini taşımaktaydı.

amsterdam kraliyet sarayı


Amsterdam Kraliyet Sarayı İçindeki Eserler

En iyi şekilde korunmuş eserler ve koleksiyonlara ev sahipliği yapan Kraliyet Sarayı, değerli ahşap döşemeli mobilyalar, bronz avizeler birbirinden değerli tablolar gibi 2.000 den fazla eserler bulunmaktadır. Saray'ın içinde görebileceğiniz harika eserlerin bulunduğu 17 odaya sahiptir. Bu odalarda mermer zeminler el boyaması ile yapılan tavanlar, heykeller ve tablolar bulabilirsiniz.

Amsterdam Kraliyet Sarayı içindeki eserler

Hollanda Gezilecek Yerler


Amsterdam Kraliyet Sarayı Giriş Ücretleri

Amsterdam Kraliyet Sarayı giriş ücretleri kişi başı 7,5 (€) Euro olarak belirlenmektedir. 0-15 yaş altı olan çocuklarda ücret talep etmemektedirler. Giriş ücretleri diğer mekanlara göre uygun ve görülmeye değerdir. Hollanda'ya gittiğinizde Amsterdam Kraiyet Sarayı'nı mutlaka gezmelisiniz.

Amsterdam Kraliyet Sarayı giriş ücretleri


Amsterdam Kraliyet Sarayı Ziyaret Bilgileri

Hollanda'nın en önemli turistik mekanlarında biri olan Amsterdam Kraliyet Sarayı sadece salı ve pazar günleri halka açık hizmet vermektedir. 12.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret kabul eden Kraliyet Sarayı dış alanını ziyaret etmenize ve fotoğraf çekmenize izin vermektedir.

Amsterdam Kraliyet Sarayı ziyaret saatleri

Amsterdam Gezilecek Yerler


Amsterdam Kraliyet Sarayına Nasıl Gidilir?

Amsterdam'ın merkezi olan Dam meydanından kalkan otobüsler ve tramvaylar aracılığıyla Kraliyet Sarayına kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgeye yakın tramvay isimleri ise şöyledir;

  • Dam / Paleisstraat
  • Dam / RaadHuisstraa
  • Dam 14

Amsterdam Kraliyet Sarayına Nasıl Gidilir


NeOldu.com / Gezİ Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.