Sanatla İç İçe Venedik'te Gezilip Görülmesi Gereken 24 Yer

İtalya'nın en turistik şehri olan Venedik'te gezilip görülmesi gereken yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte Venedik'te gezilecek yerler...
Sanatla İç İçe Venedik'te Gezilip Görülmesi Gereken 24 Yer

Sanatla iç içe bir şehir olan Venedik, su kanalları, mimari yapıları ve birbirinden farklı sergileriyle İtalya'nın en çok turist çeken şehri oluyor. Alıştığımız şehir düzenden farklı olması ve zamanla yok olacağının söylenmesiyle birçok kişinin dikkatini çeken Venedik, yılın her döneminde hareketli oluyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, Venedik'e gitmek isteyenler için rehber niteliği taşıyor. Venedik'in gezilip görülmesi gereken yerlerden oluşturduğumuz listemiz, şehrin en popüler turistik mekanlarını içeriyor.

Venedik'te Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1San Marco MeydanıP.za San MarcoTarihi Yapılar
2Büyük KanalBüyük KanalGondol Turu
3San Marco BazilikasıP.za San MarcoMimari/Dini
4Rialto KöprüsüSestiere San PoloMimari
5Frari Santa Maria Gloriosa BazilikasıSan PoloMimari/Tarihi
6Palazzo DucaleP.za San MarcoMimari/Tarihi
7San Giorgio Maggiore KilisesiIsola di S.Giorgio MaggioreMimari
8Ahlar KöprüsüP.za San MarcoMimari/Hikayesi
9MuranoMuranoCam Atölyeleri
10San Simeone PiccoloSanta CroceMimari
11Glass MuseumFondamenta Marco GiustinianKoleksiyonları
12Accademia Gallery venedikCampo della CaritàKoleksiyonları
13BuranoBuranoRenkli Evleri
14Scuola Grande di San RoccoSan PoloKoleksiyonları
15Peggy Guggenheim CollectionDorsoduroKoleksiyonları
16Ca' d'OroCalle Ca' d'OroMimari
17Fenice TiyatrosuCampo S. FantinMimari/Tarihi
18Chiesa di San ZaccariaCampo S. ZaccariaMimari
19Basilica dei Santi Giovanni e PaoloCampo S.S.Mimari/Tarihi
20Mocenigo Palace-MuseumSanta CroceKoleksiyonları
21Mercato di RialtoCalle Prima de la DonzellaÜrünleri
22Museo CorrerP.za San MarcoKoleksiyonları
23Fondaco dei TurchiS. MarcuolaMimari/Tarihi
24Church of Santa Maria dei MiracoliCampiello dei MiracoliMimari

Venedik'te Gezilmesi Gereken 24 Turistik Yer

İşte Venedik'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. San Marco Meydanı

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'e giden turistlerin en çok ziyaret ettiği yer hiç kuşkusuz San Marco Meydanı oluyor. İstanbul'dan çalınarak getirtilen heykellerin bulunduğu katedralin de yer aldığı bu meydan, hem insanların hem de kuşların kalabalığıyla oldukça hareketli bir nokta. Venedik'e gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu meydan, Venedik'i koruduğuna inanılan San Marco'ya adanmış.

AdresP.za San Marco, 30100 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Yapıları incelerken kendi etrafınızda 360 derece dönüyorsunuz , tarihi binalarla çevrili bir hana girmişsiniz gibi hissettiren otantik bir meydan.

👤 Venedik tarihinin görkemini hala yoğun bir şekilde taşıyan meydan. Sade ve görkemli yapısıyla zamanda yolculuk hissi veriyor.

2. Büyük Kanal

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik şehir merkezinde bulunan ve şehirdeki ulaşıma da önemli katkı sağlayan Büyük Kanal, yaklaşık 4 km uzunluğundadır. Burada insanların ulaşımını temin etmek amacıyla deniz taksileri ve otobüsleri hizmet veriyor. Venedik'e giden herkesin deneyimlemesi gereken aktiviteler arasında yer alan gondol ve tekne gezilerinin de yapıldığı bu kanal, şehri daha iyi tanımak için kesinlikle görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

AdresBüyük Kanal, 30100 Venedik, İtalya

Google Yorumları

👤 Dünyanın en enteresan şehri. Tekne ve gondol trafiği yoğun olan bir kanal. Güzel bir duygu.

👤 Venedik'e gelip gondol turu yapmadan dönmeyin.

3. San Marco Bazilikası

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'te görmeniz gereken yerler arasında bulunan San Marco Bazilikası, San Marco Meydanı’nda konumlanıyor. 9. yüzyıldan bu yana hizmet veren bazilika 43 metre yüksekliğiyle dikkat çekerken, Venedik’in sembolleri arasında yer alıyor. Gotik ve Roma mimari tarzına göre inşa edilen bu yapı, şehrin en önemli ibadethanesi olmasıyla da ilgi görüyor. Hemen hemen her tarafı altınlarla süslenmiş olan bu mimari yapı, İstanbul'dan çalınarak tepesine konumlandırılan heykelleriyle de dikkatleri üzerine topluyor.

Telefon+39 041 270 8311
AdresP.za San Marco, 328, 30100 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Mimarisi ve bol yaldızlı mozaiklerle hikayelerin anlatıldığı iç süslemeleri harika. Üzerindeki atların Sultanahmet Meydanı'ndan götürülmüş olması da görülmeye değer kılan diğer unsurlar arasında bulunuyor.

👤 Görülmeye değer bir Bizans mimarisi..

4. Rialto Köprüsü

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'te gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunan Rialto Köprüsü, 1591 yılında ahşap köprünün yerine inşa edilmiş. 48 metre uzunluğa sahip olan bu köprü, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor. Grand Canal'ın üstünde konumlanan ve şehri birbirine bağlayan bu köprü, kemerleriyle gelenleri kendine hayran bırakıyor.

AdresSestiere San Polo, 30125 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Rialto köprüsü Venedik'te görülecek yerlerin ilk sıralarında yer alıyor. Muhteşem mimarisi ve manzarasıyla kartpostallık bir yapı. San Marco meydanına giderken buradan geçmiş olmamız ve buradaki bu tarihi hissetmemiz çok güzeldi.

👤 Venedik bu köprü ile bir başka güzel. Gidenler mutlaka bilir. Filmlere konu olmuş çok güzel bir köprü. Bir kaç kere üzerinden geçtim, iki kerede altından gondol ile geçtik hoş...

5. Frari Santa Maria Gloriosa Bazilikası

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Yapımına 13. yüzyılda başlanan ve birçok farklı sebep yüzünden tam 100 yılda tamamlanan Frari Santa Maria Glorisa Bazilikası, Venedik'in en büyük ve en önemli ibadethaneleri arasında yer alıyor. İtalyan Gotik mimariye sahip olan bu kilise, ünlü ressam Titian’ın Assunta adlı eserine ev sahipliği yaptığından dolayı da büyük ilgi görüyor. Ayrıca şehrin en büyük ikinci çan kulesine sahip olan bu kiliseye giriş için para ödemeniz gerekiyor.

Telefon+39 041 272 8611
Saat09:00-18:00
AdresSan Polo, 3072, 30125 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Venedik de gördüğüm en güzel yapılardan biriydi.

👤 Sanki bir sanat galerisini geziyorsunuz içeride. Muazzam büyüklükte bir gotik tapınak. Çevresinde de oldukça önemli mimari yapılar var.

6. Palazzo Ducale

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'te gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Palazzo Ducale, mimari, tarihi ve sanatsal olarak turistleri kendisine çekiyor. Bir zamanlar şehrin yönetildiği ve düklerin konakladığı bu sarayın ilk yapım dönemi 9. yüzyıla dayanıyor. tarih boyunca birçok tahribata uğrayan bu saray 12. yüzyılda restorasyon geçirerek günümüzdeki halini almış. Gotik, barok, Bizans ve Rönesans mimarisinden izler taşıyan bu saray, tüm ihtişamıyla Venedik'in zenginliğini gözler önüne seriyor.

Telefon+39 041 271 5911
Saat09:00-18:00 Cuma: 09:00-21:00
AdresP.za San Marco, 1, 30124 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 San Marko meydanına bakan, büyüleyici bir mimari, hem dışı hem içi inanılmaz güzel. Freskler süslemeler çok ihtişamlı ve etkileyici, ağzınız açık yüksek tavanlara baka baka yürüyorsunuz👍Mutlaka gitmeli bu deneyimi yaşamalısınız.

👤 Gördüğüm en güzel saray. Odaların tavanlarına bakınca hayretler içerisinde kalıyorsunuz. Kusursuz bir sanat eseri.

7. San Giorgio Maggiore Kilisesi

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'te gezilmesi gereken bir diğer mekan ise San Giorgio Maggiore Kilisesi. 1610 yılında yapılan bu kilise, adını bulunduğu adadan alıyor. Rönesans mimarisine sahip olan bu kilise ve bulunduğu ada, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Venedik'i güzel fotoğraflamak isteyenlerin de tercih ettiği bu kilise ortaya harika fotoğraflar sunuyor.

Telefon+39 041 522 7827
Saat09:00-18:00
AdresIsola di S.Giorgio Maggiore, 30133 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Tarihi Kilise, muhteşem bir mimari eser.

👤 Görülmesi gereken tarihi bir yapı.

8. Ahlar Köprüsü

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'in simgeleri arasında yer alan Ahlar Köprüsü, 1600'lü yıllarda yapılmış. Kireç taşından inşa edilen ve kapalı tarzıyla oldukça ilginç olan bu köprünün, sadece mimarisi değil hikayesi de birçok kişiyi etkiliyor. Dükler Sarayı'ndaki sorgu odaları ile hapishane arasında köprü olan bu yapı, mahkumların kullandığı bir yoldu. Hapishane oldukça bakımsız ve nemli olduğundan dolayı yatan birçok mahkum kısa sürede öldüğü için Venedik'i son gördükleri yer bu köprü oluyordu. Bu sebeple ah çekerek köprüden geçen mahkumların bakışı Lord Byron’a ilham olmuş ve 19. yüzyılda köprüye Ahlar Köprüsü adını vermiş.

AdresP.za San Marco, 1, 30124 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Gerçekten Venedik'te görülmesi gereken bir yapı. Mimari felsefesini bilmesem de o kanalların üzerindeki en güzel köpür bence ..

👤 Venedik'te önemli köprülerden biri. Mahkumlar idama giderken bu köprüden geçiyor, son kez Venedik manzarasını görüyorlarmış.

9. Murano

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'te gezilmesi gereken en ünlü adalardan biri hiç kuşkusuz Murano. Cam işçiliği ve renkli evleriyle ünlü olan Murano adası, yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Cam sanatına meraklı olanların kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunan Murano adası, cam atölyelerinde keyifli ve ilginç bir deneyim yaşamanız için sizi bekliyor. Takılardan biblolara kadar cam üzerine her şeyi bulabileceğiniz ve dünyanın en iyi cam ustalarının eserlerini görebileceğiniz bu ada, Venedik'te kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresMurano, 30141 Venedik, İtalya

Google Yorumları

👤 Venedik'e gittiğinizde kesinlikle gezmeniz gereken bir ada.

👤 Venedik'te bulunan bu adada cam ürünleri satan birçok dükkan var. kesinlikle görmeniz gerekiyor.

10. San Simeone Piccolo

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Kurşundan yapılmış kubbesiyle tüm dikkatleri üzerine toplayan San Simeone Piccolo kilisesi, 1718 ve 1938 yılları arasında inşa edilmiş. Neoklasik mimari tarzıyla gören herkesin beğenisini kazanan bu kilise, kanalın yanı başında yer almasıyla şehre gelen her turistin ilgisini çekiyor.

AdresChiesa di San Simeon Piccolo, Santa Croce, 698, 30135 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Tren istasyonun yakınlığı ve mimarisiyle çok hoşuma gitti.

👤 Kubbesi kendinden büyük olan bu kilise, oldukça ilginç bir mimariye sahip.

11. Glass Museum

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Murano adasının meşhur cam sanatını sergileyen Glass Museum, birbirinden farklı eserleriyle dikkat çekiyor. Tamamen cam işçiliğinin yer aldığı bu müzede geçmişten günümüze camın tarihi ve yapılan estetik dokunuşlar yer alıyor.

Telefon+39 041 739586
Saat10:00-17:00
AdresFondamenta Marco Giustinian, 8, 30141 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Keyifli vakit geçirmek isteyenler gidebilir.

👤 Cam üzerine çok fazla bilgi ve eser barındırıyor gayet güzel bir müze.

12. Accademia Gallery

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Sanat yönünden de turistlerin ilgisini çeken Venedik, bu sebeple birçok müze ve sanat galerisine sahip. Onlar arasında en ünlüsü olan Accademia Gallery, 1750 yılında sanat okulu olarak hizmet etmeye başlamış. Şehrin en önemli müzesi olan Accademia, Bellini, Canaletto, Leonardo Da Vinci gibi 14 ve 18. Yüzyılda yaşayan ünlü ressamların eserlerini sergiliyor.

Telefon+39 041 522 2247
Saat08:15-19:15
AdresCampo della Carità, 1050, 30123 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Venedik'in en güzel ve en hoş mimari yapılarından birisine sahip. Eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz 📷

👤 Venedikde görülesi bir yer.

13. Burano

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik’te gidilmesi gereken adalar arasında bulunan Burano, sakinliği ve rengarenk evleriyle dikkat çekiyor. Birçok film ve dizide gördüğümüz bu ada, Dantel Müzesi ve Eğik Çan Kulesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

AdresBurano, 30142 Venedik, İtalya

Google Yorumları

👤 Sevimli ve sıcacık evleri ile Venedik şehrinin şirin balıkçı adası...

👤 Harika, rengarenk evleri olan şirin bir Venedik adası.

14. Scuola Grande di San Rocco

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

16. yüzyılda hayır kurumu için yapılan bu bina, şimdilerde ise şehrin en önemli sanat galerileri arasında bulunuyor. Mimarisiyle ve sanat eserleriyle herkesin dikkatini çeken Scuola Grande di San Rocco, Venedik’te görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Mısır’a Kaçış, Meryem’e Müjde, Çarmıha Geriliş ve İsa’nın Sünneti eseriyle her yerden turist çeken bu sanat galerisi, Rönesans döneminin ünlü sanatçılarının eserlerini sunuyor.

Telefon+39 041 523 4864
Saat09:30-17:30
AdresSan Polo, 3054, a, 30125 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir mimariye sahip.

👤 Venedik’te görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

15. Peggy Guggenheim Collection

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Amerikalı Milyarder Peggy Guggenheim tarafından kurulan modern sanat müzesi, 1900’lü yıllarda yaşan önemli sanatçıların eserlerine sahip. Oldukça pahalı bir ücrete sahip olmasına rağmen sanat sever turistlerin ilgisini çeken Peggy Guggenheim Collection, bahçesiyle de ilgi görüyor.

Telefon+39 041 240 5411
Saat10:00-18:00
AdresDorsoduro, 701-704, 30123 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Venedik’i ziyaret ediyorsanız ve resim sanatını seviyorsanız, mutlaka uğrayın.

👤 Venedik’e gidenler mutlaka görmeli.

16. Ca' d'Oro

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Altın evi olarak da isimlendirilen Ca' d'Oro, Venedik’in asil ailelerinden biri için yapılmış. 1428-1430 yılları arasında inşa edilen bu saray, Gotik ve Bizans mimarisinin karışımıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Venedik’te gondol turu yaparken görebileceğiniz bu saray, içerisinde Baron Franshetti ve Giorgio Franshetti galerisini misafirlerine sunuyor.

Telefon+39 041 522 2349
Saat08:15-18:15
AdresCalle Ca' d'Oro, 3934, 30121 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Sadece zemin kattaki mozaik ve birinci kattaki San Sebastiano di Mantegna için bile olsa görülmeye değer.

👤 Harika bir yer ve ayrıca ressam Virgilio Guidi'nin sergisi beni derinden etkiledi.

17. Fenice Tiyatrosu

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Sanatla dolu bir şehir olan Venedik’e gitmişken İtalya ve Avrupa’nın en önemli opera binasını görmeden dönmemeniz gerekiyor. 18. Yüzyılda yapılan ve yangın gibi birçok etkenlerden dolayı tahrip olarak yeniden inşa edilen bu opera binası, mimarisiyle de giden herkesi kendisine hayran bırakıyor. Adını mitolojideki kuş feniksten alan bu opera binası, bale, tiyatro, klasik müzik ve daha birçok sanatsal etkinlik için hizmet veriyor.

Telefon+39 041 786654
AdresCampo S. Fantin, 1965, 30124 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Gerçekten muhteşem mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer. Sahnesi locaları harika.

👤 Gördüğüm en muhteşem ve güzel yapı.

18. Chiesa di San Zaccaria

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Venedik'in tarihi yerleri arasında bulunan Chiesa di San Zaccaria, 9. yüzyılda inşa edilmiş. Yılların vermiş olduğu tahribatlar nedeniyle 15. yüzyılda Gotik mimariye uygun bir şekilde yeniden inşa edilen bu kilise, uzun yıllar manastır olarak kullanılmış. Yahya peygamberin babası Zekeriya peygambere adanan bu kilise, hem iç hem de dış tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Telefon+39 041 522 1257
Saat10:00–12:00, 16:00–18:00
AdresCampo S. Zaccaria, 4693, 30122 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Venedik'in tüm kiliseleri gibi, ünlü ressamların tablolarıyla dolu.

👤 Venedik'in "gizli" bir mücevheri.

19. Basilica dei Santi Giovanni e Paolo (San Zanipolo Kilisesi)

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

1234 yılında inşa edilen Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, İtalyan Gotik mimarisiyle dikkatleri üzerine topluyor. Küçük bazilika statüsüne sahip olan bu kilise, birden fazla Venedik dükünün mezarına ev sahipliği yapıyor. Girişin ücretli olduğu bu kilisenin içinde yer alan heykellerde kendine hayran bırakıyor.

Telefon+39 041 523 5913
Saat09:00-18:00
AdresCampo S.S. Giovanni e Paolo, 6363, 30122 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Mimarisi muhteşem bir yer.

👤 Venedik'in en etkileyici yerlerinden biri.

20. Mocenigo Palace Museum

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Modaya merakınız varsa ve gittiğiniz ülkelerde insanların zamanla nasıl giyindiğini merak ediyorsanız kesinlikle gezmeniz gereken yer Mocenigo Palace Museum. 18. yüzyıldan itibaren Venedik halkının giydiği giysileri sergileyen bu müze, Venediklilerin yaşayış tarzı hakkında birçok bilgi sunuyor.

Saat10:00-17:00
AdresSanta Croce, 1992, 30135 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 En az 1 saatinizi ayırarak gezilmesi gerekli. Çok güzel. Bayıldım.

👤 Venedik'te parfüm yapım sürecini ve birkaç parfüm şişesini görebilirsiniz. Ayrıca her odanın ayrı bir kokusu var ve deneyebilirsiniz.

21. Mercato di Rialto

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Avrupa'nın en büyük balık pazarı olarak bilinen Rialto Pazarı, şehrin ruhunu hissetmek isteyenlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Çok uzun yıllardan beri Venediklilerin alışveriş için tercih ettiği bu pazar birçok turistin de ilgisini görüyor. Mevsimsel ürünlerin yer aldığı bu pazar, Venediklilerle kaynaşmak için harika bir seçenek.

Saat07:30-15:00 Pazar: Kapalı
AdresCalle Prima de la Donzella, 306, 30125 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Şehrin kalbinin attığı yer.

👤 Şehri tanımak için çok güzel bir yer.

22. Museo Correr

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

İsmini tutuklu bir koleksiyoncu olan Correr'den alan bu müze, şehrin sanatla olan bağını ve tarihini anlatıyor. Kütüphaneden fotoğraf sergisine kadar birçok koleksiyona sahip olan bu müze, konumuyla da turistlerin kolayca bulabildiği yerler arasında bulunuyor. Venedik'te gezilmesi gereken yerler arasında olan bu müze, özellikle sanata ve tarihe ilgi duyanların dikkatini çekiyor.

Telefon+39 041 240 5211
Saat10:00-17:00 Cuma: 10:00-21:00
AdresP.za San Marco, 52, 30124 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Benim için burası Venedik'i anlatan en güzel yer.

👤 Zaman ayırıp mutlaka gezin.

23. Fondaco dei Turchi

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Büyük Kanal'da yer alan saraylardan biri olan Fondaco dei Turchi, 13. yüzyılda şehre gelen tüccarların konaklaması için inşa edilmiş. Zamanla Türk tüccarlarının kullanmaya başlaması sonucu bu ismi alan yapı, Venedik Gotik mimarisiyle dikkat çekiyor. Ayrıca Türkler tarafından içerisine hamamda yaptırılan bu yapı günümüzde ise Venedik Doğa Tarih Müzesi olarak hizmet veriyor.

AdresS. Marcuola, 1726, 30135 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Çocukların çok seveceği bir müze.

👤 Bir zamanlar Osmanlı tüccarlarının konakladığı bina. Çok güzel.

24. Santa Maria dei Miracoli

Venedik'te Gezilmesi Gereken Yerler

Rialto köprüsünün kuzeyinde kalan ve mimarisiyle kendisine çeken Santa Maria dei Miracoli, tamamen mermerden inşa edilmesiyle dikkatleri üzerine topluyor. İçine girdiğiniz anda Orta Çağ'a ışınlanacağınız Rönesans etkilerinin hakim olduğu bu kilise, 15. yüzyılda inşa edilmiş. Bronz heykelleri, freskler ve şamdanlarıyla gören herkesi hayran bırakan bu kilise, Venedikli çiftlerin evlenmek için en çok tercih ettiği yer oluyor.

Telefon+39 041 275 0462
Saat10:30–13:30, 14:30–17:00
AdresCampiello dei Miracoli, 30121 Venezia VE, İtalya

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir mimariye sahip.

👤 Büyüklüğü ve zarafetinden dolayı en sevdiğim kiliselerden biri. Hem dışı hem de içi muhteşem mermerlerle kaplıdır, zengin bir mimariye sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Venedik'in Meşhur Lezzetleri

Venedik'te gezilecek yerler neler?

Venedik'te gezilecek yerler arasında; San Marco Meydanı, Büyük Kanal, San Marco Bazilikası, Rialto Köprüsü, Frari Santa Maria Gloriosa Bazilikası, Palazzo Ducale, San Giorgio Maggiore Kilisesi, Ahlar Köprüsü, Murano, San Simeone Piccolo, Glass Museum, Accademia Gallery venedik, Burano, Scuola Grande di San Rocco, Peggy Guggenheim Collection, Ca' d'Oro, Fenice Tiyatrosu, Chiesa di San Zaccaria, Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, Mocenigo Palace-Museum, Mercato di Rialto, Museo Correr, Fondaco dei Turchi ve Church of Santa Maria dei Miracoli Venedik'te görülecek yerlerdir.

Venedik'i gezmek için kaç gün yeterli?

Venedik'i dolu dolu gezmek için 2-3 gün yeterli olacaktır. Fakat şehrin her noktasını yaşamak ve adaların hepsini gezmek isteyenler için bu süre az gelecektir.

Venedik'te ne yapılmalı?

Venedik'e gidildiğinde yapılacaklar arasında; San Marco Meydanı'nı gezmek, kanal turu yapmak, tarihi binaları gezmek, Murano ve Burano adalarına gitmek ve Venedik yemeklerini yemek şehrin doyasıya tanımak için yapmanız gerekenlerdir.

Venedik'te nerede denize girilir?

Venedik'te denize gireceğiniz yerleri merak ediyorsanız eğer; Blue Moon, La spiaggia di Pluto, Bau Beach - CaorleSpiaggia, Valle Vecchia, Bau Bau Beach ve Bibione Spiaggia Venedik'te yüzülecek plajlardır.

Venedik'e vizesiz gidilir mi?

Türkiye'den Venedik'e gitmek için Schengen vizesinin olması gerekiyor. Schengen vizesi olan kişiler, yeşil ve gri pasaport sahiplerinin tekrar vize almalarına gerek kalmıyor.

Venedik'e hangi aylarda gidilir?

Akdeniz iklimine sahip olan Venedik'te yılın her dönemi turist görmek mümkün. Nisan ayıyla birlikte turistlerin daha yoğun ilgi gösterdiği Venedik, yılın her dönemi çok güzel oluyor.

Venedik'te şehir içi ulaşım nasıl oluyor?

Venedik'te su kanalları yer aldığından dolayı şehir içinde ulaşım tekne, gondol ve kayıklarla yapılıyor. Kentin coğrafi yapısından dolayı toplu ulaşım ağının tamamına yakın kısmı su yolu araçlarından oluşuyor. Hatta toplu taşıma görevini üstlenmiş kara taşıtları sadece Marco Polo Havalimanı‘ndan kent merkezine transfer için Piazzale Roma’ya kadar kullanılabiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum