Rio Karnavalı (Rio Carnival)

Son derece coşkulu görüntülere sahne olan Rio Karnavalı ile ateşli danslarına hazır mısınız?
Rio Karnavalı (Rio Carnival)

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü ve en büyük festivali, hepimizin aklında sıcak danslar ve görkemli kıyafetler ile yer etmiştir.

rio-karnavali-002.jpg

Hristiyanlık inancındaki dünyevi zevklerden uzak durma dönemi olan Paskalya'dan, Büyük Perhiz'den önce düzenlenen karnavaldaki geçişte daha çok Brezilya'nın kültürel kalp atışı olan samba dansları dikkat çeker ve milyonlarca insan bu karnavala katılım gösterir. Rio karnavalı boyunca oteller, barlar, gece kulüpleri, karnaval baloları, sokak partileri şehrin uyumasına izin vermez ve sizi de eğlenceye davet eder.

rio-karnavali.jpg

Dünyanın en seksi şehrinde düzenlenen bu karnaval tarih, Pagan ayini, kabile ritimleri, yerli elbiseler ve süslü kıyafet baloları içerir. Brezilya'daki bu festivalde Katolik ritüelleri Afrika kabilelerinin atımları ve geleneksel Kızılderili elbiseleri ile çarpışır.

rio-karnavali-006.jpg

Karnaval kutlamaları şişman Kral Momo'ya taç giydirme töreni ile başlar. Dünyaca ünlü bu muhteşem karnaval, bu yıl 5-10 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Rio Karnavalı için düzenlenen turların ortalama fiyatı uçak bileti hariç ortalama 1700 Euro'dur.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.