Amsterdam'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hollanda'nın başkenti Amsterdam tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir merkezdir. Amsterdam'ın gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlerini sizlere sunuyoruz.
Amsterdam'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Anne Frank Evi

3 Mayıs 1960 tarihinden beri başkentte müzeye dönüştürülmüş bir evdir. Amsterdam’ın en fazla ilgi gören mekanı burasıdır. Öyle ki, yerli ve yabancı turistler her gün Anne Frank Evi’nin önünde kuyruklar oluşturuyor. Daha önceleri evin eşyaları sergilenirken şu anda eşyalar kaldırılmış. Ev bir labirenti andırıyor ve burada Anne’nin videoları, mektupları, defterleri sergileniyor. Amsterdam gezinizde bu evi ve hikayesini mutlaka öğrenmeyi ihmal etmeyin. Özellikle de sabahın erken saatlerinde burada olmaya gayret edin ki saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayasınız.


Dam Meydanı

Amsterdam’ın en bilindik meydanıdır. Şehrin kalbi Dam Meydanı’nda atar. Amsterdam’ın dünyaca ünlü yapılarına çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Bu yüzden her gün on binlerce insanın ziyaret ettiği bir yerdir. Ayrıca Dam Meydanı’nda büyük alışveriş merkezleri, popüler kafe ve restoranlarla doludur. Özellikle turistlerin başkentte en çok ilgi gösterdiği alanlardan biridir.

dam-meydani.jpeg


Amsterdam Tarih Müzesi

Başkentte faaliyet gösteren ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzelerden biri de Amsterdam Tarih Müzesi’dir. 1975 yılından beri faaliyet gösteren müzede, başkente ait Ortaçağ’dan günümüze kadarki tarihi kalıntılar sergilenmektedir.

amsterdam-tarih-muzesi.jpg

Özellikle, çizimler, heykeller ve arkeolojik buluntular her gün birçok insan tarafından keşfedilmektedir. Amsterdam’ın tarihine ışık tutmak istiyorsanız Amsterdam Tarih Müzesi’ni kesinlikle ziyaret edin.


Vondelpark

vondelpark.jpg

Burası Avrupa’nın huzur veren parklarından biridir. Özellikle hafta sonlarında insanların nefes almak için tercih ettiği Vondelpark’ta her daim bisiklet süren, spor yapan insanları görebilirsiniz. Yemyeşil bir yer ve ayrıca burada bir de göl bulunuyor. Upuzun bir park düşünün… Ayrıca bu parkta gezebilmek için bisiklet de kiralayabilirsiniz.


Van Gogh Müzesi

van-gogh-muzesi.jpg

Burada Dünyaca meşhur ressam Van Gogh’un çizimleri ve ülkenin bazı tarihi eserleri sergileniyor. Müzede yaklaşık 200 Van Gogh eseri ziyaretçilere sunulmaktadır. Burada müze görevlilerinin muhteşem anlatımıyla usta sanatçı Van Gogh’u tanıma fırsatı buluyorsunuz. Müze binası çok görkemli. Ayrıca çok merkezi bir noktada yer aldığından kolayca ulaşım sağlanabiliyor.


Amsterdam Kraliyet Sarayı

amsterdam-kraliyet-sarayi.jpg

Meşhur Dam Meydanı’na çok yakın konumda yer alan Amsterdam Kraliyet Sarayı 1665 yılında yapılmıştır. Önceleri belediye binası olarak da hizmet vermiştir. Zamanla kraliyet sarayına dönüştürülen bu muhteşem yapı görenleri adeta büyülüyor. Özellikle kraliyet ailesinin yaşantısına şahit olmak adına görülmesi gereken yerlerden biridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.