Bern'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İsviçre'nin başkenti Bern, Avrupa'nın en mütevazı merkezlerinden biridir. Bern' yapacağınız seyahatlerde sizlere rehber olabilmek adına şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Bern'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İsviçre Federal Sarayı

1902 yılından bu yana hizmet veren İsviçre Federal Sarayı, şehirdeki en şaşalı yapılardan biridir. Saraya girdiğinizde ülkenin armasının sarayın kubbesine ustalıkla işlendiğini görüyorsunuz. Hükümet binasından daha çok müzeyi andırıyor. Ayrıca Avrupa’daki saraylara nazaran daha doğal ve mütevazı bir görünüme sahiptir. İsviçre’nin başkenti Bern’e yaptığınız seyahatte mutlaka görmeniz gereken bir yapıdır.

isvicre-federal-sarayi.jpg


Bern Tarih Müzesi

bern-tarih-muzesi.jpg

Bu müze İsviçre’nin en büyük müzelerinden biridir. Müzede Asya’dan Okyanusya’ya Amerika’dan Mısır’a birçok kıtadan tarihi eserler yer almaktadır. Sergilenen tarihi eser koleksiyonlarının bolluğu ve çeşitliliğinin yanı sıra Bern Tarih Müzesi’nin mimarisi de ziyaretçileri efsunluyor. Görünüş itibarıyla bir ibadethaneyi andıran müze her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.


Old Town Bern

old-town-bern.jpg

Bern’in en tarihi bölgesi olarak bilinir. Yeşillikler içerisindeki tarih kokan bu alanda birçok tarihi çeşme, kilise ve saatler bulunmaktadır. Etrafta birçok kafe ve restoran hizmet veriyor. Bu mekanlardan birisinde oturup bir şeyler içerken burayı seyretmek gerçekten paha biçilemez. Bern seyahatinizde bir gününüzü ayırıp doyasıya gezebileceğiniz bir yer.


Bern Saat Kulesi

bern-saat-kulesi.jpg

Bern’deki en eski yapılardan biridir. 16. yüzyıllara ait bu yapıt bilindik saat kulelerine göre daha şaşalıdır. Çok merkezi bir yerdedir ve kolayca ulaşılabildiği için şehirde en fazla ilgi gören turistik yapılardan biridir. Her saat başında saatin çanı çalar ve içerisinden horoz kanat çırparak çıkar ve öter. Bu sırada saatin yanı başındaki kum saati de ters döner. Şehir için mükemmel bir görsellik oluşturan Bern Saat Kulesi’ni muhakkak görmelisiniz.


Gül Bahçesi

gul-bahcesi.jpg

Şehre hakim noktalardan birine kurulmuş mükemmel bir bahçedir. İçerisinde rengarenk güller, çiçekler, ağaç çeşitleri bulunmaktadır. Genç, yaşlı, kadın, erkek bütün Bernlilerin nefes alma ve dinlenme alanlarının başında gelmektedir. Özellikle çocuklar burada vakit geçirmeye bayılıyor. Gül Bahçesi’nden Bern manzarasını resmen ayaklarınızın altında hissedeceksiniz. Burada bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.