Dünyadaki En Büyüleyici 24 Mağara ve Özellikleri

Gezegenimizin bizlere sunmuş olduğu büyüleyici eşsizlik içerisinde saklanmış yeryüzü güzelliklerinden biri de mağaralar olmaktadır. Bu içeriğimizde dünyadaki en büyüleyici 25 mağarayı ve özelliklerini listeledik.
Dünyadaki En Büyüleyici 24 Mağara ve Özellikleri

Gezegenimizdeki En Büyüleyici 25 Mağara ve Sahip Oldukları İlginç Özellikler

Phraya Nakhon Mağarası - Tayland

phraya-nakhon.jpg

Tayland'ın Phraya Nakhon adlı mağarası, bu ülkenin en güzel milli parkı içerisindeki bir dağın tepesinde bulunmaktadır. Bu dağın orman manzarasına erişmek için ziyaret edeceklerin bu dağın yüzlerce metre yükseklikteki zirvesine çıkması gerekmektedir.


Hang Son Doong Mağarası - Vietnam

hang.jpg

Vietnam'ın başkenti Hanoi'nin güney kıyılarına yakın olan ve anlamı ''Dağ Nehri Mağarası'' olan bu mağara devasa büyüklükteki bir mağaradır. Kendine ait bir eko sistemi ve iklimi bulunmaktadır. 20 sene önce keşfedilmiş ancak 2009 yılında ilk defa girilmiştir. İçinde büyük bir mağara geçidi ve mağara incisi bulunmuştur.


La Grotte De St Marcel d'Ardeche Mağarası - Fransa

grotte.jpg

Kenar taşından oluşmuş bir mağara olarak bilinen Fransa'daki La Grotte De St Marcel d'Ardeche, kalsit ve minerallerden oluşan travertenleri de bulunmaktadır. Mağaranın içerisinde eski çağlara ait olan duvar resimleri, taş gömütler ve insanlar tarafından kullanılmış olan ürünler bulunmaktadır.


Kara Delik Mağarası - Avustralya

kara-delik-magarasi.jpg

Avustralya'nın (Claustral Calcutta) Kara Delik mağarası, Blue Mountains milli parkındaki kanyonuna girişteki tünelden aşağı inerek gidilen zorlu bir parkuru aşarak bu mağaraya ulaşmak mümkündür.


Orda Mağarası - Rusya

orda-magarasi.jpg

Rusya'nın Ural dağında bilinen Orda mağarası, Avrasya'daki ikinci en büyük mağarası olarak kanıtlanmaktadır ve berraklığıyla ünlenmiştir.


Las Cavernas de Marmol Mağarası - Şili

cavernas.jpg

General Carrera Gölü'nün ortasında bulunan Las Cavernas de Marmol mağarası, mermer katedral olarak anılmaktadır. Bu mağara kireç taşından oluşmuştur.


Dzitnup Mağarası - Meksika

dzitnup.jpg

Meksika'da bulunan ve mayalar döneminde kullanılan bir mağara olan Dzitnup mağarası, Türkçe'de su dolu mağara anlamına gelmektedir. Kireç taşlarının genişleme ve çökmesiyle oluşan, derin ve doğal kuyuları barındıran obruk tarzındaki bir mağara parçalarından oluşmuştur.


Vatnajökull ve Skaftafell Mağarası - İzlanda

skaftafell.jpg

Dev buzullardan oluşan bu mağaranın altında da birkaç tane volkan bulunmaktadır ve bu görüntüyle dünyanın en ilginç mağaralarından biri olmaya adaydır.


Kyaut Sae Mağarası - Burma

kyaut.jpg

Asya Krallığı'na ait olan, 13. YY'da Moğollar Burma'da bulunan Kyaut Sae mağarası saklanma yeri amaçlı olarak kullanılmıştır. Mağaranın içerisinde bulunan bir Budist tapınağı vardır. Ancak bu tapınaklar turistik açıdan ziyarete kapalı bulunmaktadır.


Algarve Mağarası - Portekiz

algarve.jpg

Algarve, Türkçe anlam olarak ''Batı Endülüs'' anlamına gelmektedir. Portekiz'in güneyinde bulunan Algarve Mağarası'na sahilden kiralanan araçlarla gidiş yapılabilmektedir.


Ateş Böceği Mağarası - Yeni Zelanda

ates-bocegi-magarasi.jpg

Yeni Zelanda, ateş böcekleriyle bilinen bir ülke olduğu gibi bu ilginç mağara da ateş böcekleriyle dolup taşmaktadır. Ateş böcekleri boy olarak oldukça büyük sinekler kadardır.


Tham Lod Mağarası - Tayland

tham.jpg

Tayland'ın kuzey bölgesinde bulunan Nam Lang Nehri'nin üzerinde boyu çok yüksek olan Tham Lod mağarasının içerisinde kırlangıç ve yarasalar yaşamaktadır.


Reed Flute Mağarası - Çin

reed.jpg

Çin'deki bazı büyük şehirlerin turistik ziyaretlere açık olduğu bilinmektedir ve Reed Flute mağarasının da turistik ziyaretlere açık olduğu belirtilmektedir.


Geyik Mağarası - Malezya

geyik-003.jpg

Malezya'da bulunan Geyik mağarası, geyiklerin su içmek, sığınmak ve tuzlarını yalamak için ziyaret ettiği bir mağara iken keşfedilmiştir. Mağara, kilometrelerce uzunluğa, genişliğe ve yüksekliğe sahiptir.


Fingal Mağarası - İskoçya

fingal-magarasi.jpg

Fingal, Türkçe anlamıyla ''Melodi'' anlamına gelmektedir. İskoçya'nın batı kıyılarında bulunan Staffa adasında bulunan kayadan oluşan bir adadır. Mağarayı ziyaret etmek için en uygun zaman ise ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarıdır. Çünkü kış aylarındaki soğuklarda okyanusu geçerek ziyaret etmek çok zordur.


Skocjan Mağarası - Slovenya

skocjan.JPG

Gezegenimizdeki en önemli mağaraların arasında ilk sırayı almakta olan bir mağaradır. Mağaranın yeşil renkteki ve farklı türlerdeki kireç taşlarından oluşan dış yapısı, UNESCO tarafından kültürel, doğal ve tarihi değerleri taşıması nedeniyle 1986 yılında Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır.


Kırlangıçlar Mağarası - Meksika

kirlangiclar-magarasi.jpg

Meksika'da bulunan (Cave of Swallows) Kırlangıçlar mağarası, gezegenimizde bilinen en geniş açık havaya sahip olan ve en derin mağara olarak bilinen bir mağaradır.


Eisriesenwelt Mağarası - Avusturya

eisriesenwelt.jpg

Dünyanın en büyük buzul mağarası olarak bilinen ve Avusturya'nın Hochkogel dağında bulunan Eisriesenwelt mağarası, Salzach nehrinin içine akmasıyla ve zamanla kireç taşlarını gel git hareketleri ile geçitler oluşturmasıyla meydana gelmiştir.


Jeita Grotto Mağarası - Lübnan

jeita.jpg

Lübnan'ın Beyrut ilçesinin kuzeyinde bulunan Jeita Grotto mağarası, yer altı sularının kireç taşlarını zamanla aşındırarak estetik bir hale gelmesini sağlayarak oluşmuştur. Orta Doğu'daki mağaralar arasından en uzun olan mağara olarak bilinmektedir. İki katlı bir mağaradır ve ilk çağlardan beri kullanılmıştır.


Batu Mağarası - Malezya

batu-magarasi-001.jpg

Batu mağarası, Malezya'nın başkaenti Kuala Lumpur'un kuzey kısmında yer almaktadır. Malezya'daki Hindu dinini benimseyen Hindular tarafından tapınak olarak kullanılmaktadır. Yılda ortalama 1.825 milyon adet turist ziyaretçi akımına uğramaktadır ve Selengor Eyaletine bağlı olarak turistik ziyaretçilerin huzuruna açılmaktadır.


Mutnovsky Volkanı Buz Mağarası - Rusya

mutnovsky.jpg

Büyülü bir mağara olan ve Kamçatka yarımadasında bulunan bu mağarada buz ve ateşi bir arada görüntülemek mümkündür.


Derin Çukur Mağarası - Lübnan

derin-cukur.jpg

Lübnan'ın Baatara köyünde bulunan Derin Çukur mağarasının içinden bir şelale akmaktadır. Bu mağara üç doğal köprü ve üç katlı doğal yapıların bir araya gelmesiyle oluşmuştur ve birbirine bağlanmasına neden olmuştur.


Dev Kristal Mağarası - Meksika

dev-kristal.jpg

Selenit kristallerini içerisinde barıştıran Dev Kristal mağarası, en büyük kristallerden oluşmuştur. Mağara içerisindeki hava sıcaklığı oldukça fazladır. Dev Kristal mağarasını ziyaret etmek isteyen doğa harikalarını görmekten hoşlanan ziyaretçiler bir ulaşım firmasıyla anlaşarak mağarayı ziyaret edebilmektedirler.


Friouato Mağarası - Fas

friouato.jpg

Efsanelere göre Fas'da bulunan bu mağaraya girenlerin bir kısmı geriye dönememiş ve kayıplara karışmışlardır.


Önerilen İçerik; ''Danakil Çukuru, Dünyanın Cehennemi!''

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.