Minsk'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Belarus'un başkenti Minsk tarihi ve doğal güzellikleri açısından turistik öneme sahiptir. Minsk'in gezilip görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Minsk'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Simon ve Helena Kilisesi

Yapımı 1910’da tamamlanan bir Katolik kilisesidir. Adını kiliseyi yaptıran ailenin ölen çocuklarının isminden almıştır. Kilise 1990’a kadar farklı amaçlarla kullanılsa da bu tarihten sonra yeniden ibadethane olarak hizmet vermeye başladı. Rengi kırmızımsı olduğundan ‘Kırmızı Kilise’ olarak da anılmaktadır. Sade bir yapıya sahip olan Aziz Simon ve Helena Kilisesi’de huzur dolu bir ortam sizleri bekliyor.

aziz-simon-ve-helena-kilisesi-001.jpg


Minsk Botanik Bahçesi

minsk-botanik-bahcesi-001.jpg

Belarus’un belki de en etkileyici doğal güzellikleri buradadır. Minsk Botanik Bahçesi’nde ziyaretçileri envai çeşit ağaç ve çiçekler karşılıyor. Şehrin oksijen deposu niteliğindeki alan muhakkak gezilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Burada yürüyüş yapmak ve doğayı dinlemek tarifi mümkün olmayan bir huzur veriyor insanlara. Minsk gezinizde bu mükemmel alanı görmeden dönmeyin.


Gorki Parkı

gorki-parki-001.jpg

1800 yılında bölge valiliği tarafından vatandaşların hizmetine açılmıştır. Adını ünlü Rus yazar Maksim Gorki’den almaktadır. Sovyetler Birliği zamanında bu bayrağın altındaki birçok ülke ve bölgeye bu isimle parklar kurulmuştur. Burası insanların nefes alma alanı olduğu gibi aynı zamanda bol bol eğlence mekanını da bünyesinde barındırıyor. Özellikle parka son yıllarda kurulan buz hokeyi pisti halkın ilgisini fazlasıyla çekiyor.


Belarus Güzel Sanatlar Milli Müzesi

belarus-guzel-sanatlar-milli-muzesi.jpg

Belarus’ta bulunan büyük müzelerin başında gelmektedir. 1939 yılında kurulmuştur. Müzede yaklaşık 25 bin civarında resim, heykel ve tablo bulunsa da bunların yarısı sergileniyor. Asya ve Avrupa topluluklarına ait olan 11. yüzyıldan bu yana gelen eserleri barındırmaktadır. Burada bulunan birbirinden harika tablo ve heykeller görülmeye değer sanat eserleridir.


Victory Meydanı

victory-meydani.jpg

Şehrin en önemli ve kalabalık meydanlarından biridir. Her yıl daha da modernleştirilen meydan cazibe merkezi haline gelmektedir. Victory Meydanı’nda bir anıt var ve buraya ‘Zafer Anıtı’ deniyor. Bu yönüyle Victory Meydanı tarihe de ışık tutan bir kimlik taşımaktadır. Buradaki büsttün üzerinde sürekli ateş yanıyor. Çok etkileyici bir görüntü oluşturuyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.