Lefkoşa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

KKTC'nin başkenti Lefkoşa her yıl gelişmekte ve her alanda büyüme kaydetmektedir. Nüfusu 100 bini aşan şehirde birçok turistik alan mevcuttur. İşte, Lefkoşa'da gezilecek yerler...
Lefkoşa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Büyük Han

İçerisinde küçük el işlemeleri ve sanat eserlerini barındıran bu han Lefkoşa’ya gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi bir güzelliktir. Han’ın bahçesi Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyor. Büyük Han Osmanlı’nın Kıbrıs’ı işgal etmesinden bir yıl sonra yapılmıştır. Büyük avlulu iki katlı olan han Bursa’da bulunan Koza Han örnek alınarak yapılmıştır. Eğer sevdiklerinize Lefkoşa’dan hediye almak isterseniz bu han tam da size göre.

buyuk-han.jpg

 

Kıbrıs Müzesi

kibris-muzesi.JPG

Kıbrıs’ın tarihini merak ediyorsanız bu müzeye uğramadan geçmeyin. Müzeyi gezerken Kıbrıs’ın tarihi sanki gözünüzde canlanıyor. Müze yapı olarak çok büyük değil fakat içinde birçok tarihi ve kültürü barındırıyor. Tarih sevenler için ufkunuzu genişletecek bir müzedir. Personel cana yakın, dost canlısı ve değerli bilgiler sunmak için hazırdır.

 

A. G. Leventis Gallery

a.-g.-leventis-gallery.jpg

Şehrin tam merkezinde yer alan bu modern dizayna sahip bina güzel ve özel koleksiyonu içinde barındırmaktadır. Galerinin içinde cafeler ve restaurantlar bulunmakta ayrıca personelinin sıcak ve dostane yaklaşımları maneviyatınızı da doyuruyor. Galeriye girişin ucuz olması da başka bir cazip yönüdür.

 

Magusa Kapısı

magusa-kapisi.jpg

Tarih boyunca iyi korunmuş olan bu kapı etkileyici bir güzelliğe sahiptir. Lefkoşa’da surlar içi bölgesinin en önemli kapılarından biridir. Büyüleyici bir sokak üzerinde bulunan Magusa Kapısı otantik, romantik ve güzel bir yapıdır. Bu tarihi yapı şehre 2-3 saatlik yürüme mesafesindedir. Bu yönüyle ve tarihi önemiyle dünyaca meşhur olan bu kapı gezilmeye ve görülmeye değerdir.

 

Machairas Manastırı

machairas-manastiri.jpg

Sakin ve huzurlu bir yapıya sahiptir. Manastırın etrafı mükemmel bir doğal güzelliğe sahiptir. İbadethanenin mimarisi ve çevresi ziyaretçileri adeta büyülüyor. Rahiplerinin sıcakkanlı ve sevecen yaklaşımları manastırı daha da huzur verici hale getiriyor. Kıbrıs’ın eşsiz manastırlarından olan bu tarihi ibadethane turistlerin ilgi odağındadır. Özellikle bölgeye gelen Hıristiyanların ilk ziyaret ettiği yapılardandır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.