Dubai'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Birleşik Arap Emirlikleri'nin önemli merkezlerinden biri olan Dubai'nin son yıllarda yakaladığı ivme sayesinde turistik önemi çok fazla artmıştır. Dubai gezisinde nerelere gidebileceğinizi düşünüyorsanız yazımıza göz atın.
Dubai'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Jumeriah Camii

Adını yer aldığı Jumeriah bölgesinden almaktadır. Bu ibadethane şehrin sembol yapılarından bir tanesidir. Her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Caminin minareleri ve kubbesi harika bir mimariye sahiptir. Ayrıca bölgede gayrimüslimlerin ziyaret edebildiği tek camidir. Dubai seyahatlerinin en önemli ziyaretgahı olarak bilinir.


Burç Halife

163 katlı bu gökdelen 828 metre yüksekliğiyle Dünya’nın en yüksek gökdeleni unvanına sahiptir. 2010 yılında inşa edilen Burç Halife adlı binanın yapımında son teknoloji kullanılmış. Bu mükemmel gökdeleni ziyaret edenler en üst kata çıktıklarında bulutların içindeymiş gibi hissettiklerini belirtiyor.

burc-halife.jpg

Ayrıca binada kullanılan asansör çok seridir. Bu yüzden kolayca ve kısa süre içerisinde Dubai’yi en yüksekten görme imkanını yakalıyorsunuz.


Dubai Müzesi

dubai-muzesi.JPG

18. yüzyılın sonlarında inşa edilen El Fahidi Hisarı’nın içerisinde bulunmaktadır. Savunma amaçlı yapılan hisarda gerçekleştirilen restore çalışmaları neticesinde bu yapının içerisinde Dubai Müzesi kurulmuştur. 1971 yılından itibaren müze olarak faaliyet göstermektedir. Müzede MÖ’den günümüze kadar bölgenin tarihi hakkında bilgiler aktarılmaktadır. Ayrıca maket canlandırmalar ve teknolojik aranjmanlarla verilen videolar bölgenin tarihi gelişimi hakkında çok önemli bilgiler içermektedir.


Emirates Kuleleri

emirates-kuleleri.jpg

Dubai’nin simge yapılarından olan Emirates Kuleleri’nde birçok iş merkezi ve otel faaliyet göstermektedir. Otel olarak hizmet verene bina Dünyanın en yüksek otelleri arasında yer almaktadır. Burada mükemmel alışveriş merkezleri, restoranlar da bulunuyor. Dubai seyahatinizin dolu dolu geçmesini istiyorsanız adreslerinizden biri Emirates Kuleleri olmalı.


Burç El Arap

burc-el-arap.jpg

Dünya’nın en lüks ve prestijli otellerinden biri olarak bilinmektedir. Denizin içine kurulan ve 1999 yılında hizmet vermeye başlayan otelin yapısı yelkeni andırdığı için ‘Yelken Otel’ olarak da anılmaktadır. Ayrıca Dünyadaki ilk 7 yıldızlı otel olmasıyla meşhurlaşmıştır. Dubai’ye gelen herkes bu mükemmel ötesi oteli görmelidir.


Mucize Bahçe

mucize-bahce.jpg

Bu mükemmel alanı gördüğünüzde hemen hemen herkesin aklına gelen ‘çölün ortasına kurulmuş bir cennet’ tabiri zihninizde canlanabilir. Hakikaten adı gibi mucizevi bir bahçedir burası. Rengarenk çiçeklerin ve birbirinden farklı insan ve hayvan heykellerinin muhteşem ahengi sizi heyecanlandıracaktır. Çölün ortasında huzuru arayanların uğrak mekanlarından biri olan Mucize Bahçe'yi gezip görmeyi unutmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.