Brüksel Gezilecek Yerler

Belçika'nın başkenti Brüksel Avrupa'nın önemli siyasi merkezlerinden biridir. Brüksel seyahatlerinizde keşfetmeniz gereken şehrin tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte Brüksel gezilip görülmesi gereken yerler.
Brüksel Gezilecek Yerler

Brüksel Hakkında Bilgi

  • Brüksel, Belçika'nın başkentidir. Ayrıca Avrupa Birliği'nin de başkenti olarak bilinir.
  • Avrupa'nın en önemli şehirlerindendir.
  • Brüksel şehrinin nüfusu 1 milyondur.
  • Brüksel'de kullanılan para birimi Euro'dur
  • Brüksel'in resmi kuruluşu 10. yüzyıldaki Low Lotharingia Dükü Charles'in şehri kurması ile gerçekleşmiştir.
  • Türk vatandaşlarının Brüksel gezisi için Belçika'dan Schengen Vizesi almaları gerekiyor.
  • Fransızca, Flemenkçe ve Almanca ülkede en çok konuşulan dillerdir. İngilizce de çoğu turistik bölgede konuşulmaktadır.
  • Belçika'nın ülke telefon kodu +32'dir Brüksel Şehir kodu ise 02.

Brüksel Gezilecek Yerler

  • Brüksel'de gezilecek yerler listesi
  • Brüksel'deki müzeler
  • Brüksel'deki yer alan tarihi mekanlar
  • Brüksel'deki turistik noktalar
  • Brüksel otel önerileri
  • Brüksel'de nerede ne yenir?
  • Brüksel'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Brüksel ne zaman gidilir?
  • Brüksel festivalleri nelerdir?
  • Brüksel gece hayatı

Grand Place

Brüksel’in kalbinin attığı ve etrafının 13. yüzyıldan kalma yapılarla dolu olan meydandır. Burası günün her saatinde yerli ve yabancılarla tıklım tıklım dolar. Etrafta çikolata, kurabiye ve şekerleme satan dükkanlara turistler çok ilgi gösteriyor. Sizler de burada satılan çikolataların tadına bakarak etrafınızdaki tarihi yapılara dalıp kalabilirsiniz.

grand-place-004.jpg


Atomium

Dev bir atom modellemesi örneğidir. Ancak asıl yapılış amacı farklıdır. Atomium, Expo 58 fuarı nedeniyle 1958 tarihinde inşa edilen bir semboldür. Daire şeklindeki çeliklerin birbirine bağlanması ile ortaya çıkarılmış bir eserdir. Brüksel’in simge yapılarından biri olması bakımından görülmeye değerdir. Etrafındaki peyzaj çalışmaları ve yürüyüş alanları burayı biraz daha cezbedici kılıyor.

atomium.jpg


Aziz Michael ve Aziz Gudula Katedrali

Brüksel’in en etkileyici ibadethanesi şüphesiz Aziz Michael ve Aziz Gudula Katedrali olarak bilinmektedir. 9. Yüzyılın başlarında inşa edilen bu katedral birkaç kez restore edilmiştir. Ancak yine de ihtişamından ve büyüleyici mimarisinden bir şey kaybetmemiştir. Ayrıca içerisindeki tablolar, heykeller, duvardaki ve tavandaki boyamalar çok ilgi görüyor. Şehrin merkezinde yer alan bu ibadethaneyi mutlaka ziyaret edin.

aziz-michael-ve-aziz-gudula-katedrali.jpg


Manneken Pis

Meşhur "işeyen çocuk" Brüksel’in sembolleri arasında yer alıyor. Bronzdan yapılan Manneken Pis, 61 cm boyuyla ilginç bir heykeldir. 1619 yılında yapılmıştır. Şehrin en ünlü meydanı Grand Place’ye çok yakın bir konumda yer almaktadır. Sempatikliği ile bölgeye gelen turistlerin en fazla ilgilendiği eserler arasında bulunmaktadır. Sizler de Brüksel seyahatinizde Manneken Pis’i mutlaka görün.

manneken-pis-001.jpg


Silahlı Kuvvetler ve Askeri Tarih Kraliyet Müzesi

Brüksel’de bulunan en büyük müzelerden birisidir. Bu müzede Avrupa Savaşları’nın yaşandığı sıralarda kullanılan birçok silah ve askeri malzeme sergilenmektedir. Uçak ve tankların sergilendiği bölüm çok daha etkileyici. Savaş teknolojilerine ve silahlara ilgi duyan herkesin görmesi gereken bir müzedir. Müzeye giriş için herhangi bir ücret de talep edilmiyor. Belçika'da genel olarak gezilip görülmesi gereken yerleri Belçika Gezilecek Yerler içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

silahli-kuvvetler-ve-askeri-tarih-kraliyet-muzesi-002.jpg


Doğal Bilimler Müzesi

Hayli geniş koleksiyonlara sahip bir müzedir. Burada tarih öncesinde yaşadığı bilinen canlılar (dinozor) ve insan anatomisine kadar birçok şey sergileniyor. Özellikle küçük yaşlarda çocuğu olanların uğrak mekanları arasında bulunuyor çünkü çocuklar buradaki dinozor iskeletlerine çok ilgi duyuyor. Brüksel gezinizde rotalarınızdan biri bu ilginç ve zengin müze olmalı.

dogal-bilimler-muzesi.jpg


Notre Dame du Sablon

Şehirdeki tarihi katedrallerden biridir. Bu yapıt 15. yüzyıldan kalma bir Katolik kilisesidir. Dışarıdan gördüğünüzde içeride sizi nasıl bir manzaranın beklediğini tahmin edebiliyorsunuz. İçinde çok muhteşem heykeller bulunuyor. Pencereleri ise cam vitraydan yapılmış ve içerisi mükemmel bir zarafet içeriyor. Hem tarihi hem de sanatsal olarak ziyaret edilmesi gereken bir ibadethanedir. Ayrıca çok merkezi bir yerde bulunduğundan ulaşım oldukça kolaydır.

notre-dame-du-sablon.JPG

Adres: Rue des Sablons, 1000 Bruxelles, Belçika


Mini Europe

Bir çok eserin 1:25 ölçeğinde minyatürleri görebileceğiniz Mini Europe, tıpkı Atomium gibi Bruparck içerisinde yer almaktadır. 1989 yılında ziyarete açılmıştır. Pisa Kulesi, Grand Place, Big Ben, Eyfel Kulesi gibi yapıların yanı sıra infilak halinde modellenen Vezüv Yanardağı gibi bir çok eserin minyatür haliyle güzel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Belçika'da gezilmesi gereken yerler hiç biter mi? Eğer Belçika'da Brüksel dışında bir şehir gezmek isterseniz, Anvers şehrini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Anvers Gezilecek Yerler içeriğimize göz atıp Anvers'te gezilip görülmesi gereken yerlere bakabilirsiniz.

mini-europe.jpg

Adres: 1020 Brüksel, Belçika

Telefon: +32 2 474 13 13


Brüksel Kraliyet Sarayı

Federal Parlamento Binası'na yakın konumdaki Brüksel Kraliyet Sarayı 1783 yılında yapılmaya başkanmış ve 20.yüzyılın başına kadar devam etmiştir. Ön kısımda yapılan iyileştirmelerle son bulmuştur. Kraliyet ailesinin sadece düzenledikleri davetler ve kutlamalar için kullandıkları görkemli yapının, Belçika tarihi hakkında değerli bilgiler edinebilirsiniz.

bruksel-kraliyet-sarayi.jpg


Otel de Ville

Grand Place'i çevreleyen binaların en görkemlilerinden olan Hotel de Ville, 1402-1420 yıllarında inşa edilmiştir. Yapının, ilk tasarımını Jacob van Thienen'in yaptığı batı kanadı kullanılmış. Ardından Guillaume de Voghel'in tasarladığı doğu kanadı inşa edilmiş ve bina günümüzdeki şeklini almıştır. 

otel-de-ville.jpg


Cinquantenaire Parkı

30 hektarlık alanı kaplayan Cinquantenaire Parkı, Belçika'nın özgürlüğünün 50. yıl anısına 1880 yılında kurulmuştur. İçerisinde çok sayıda şelale, bahçe, gölet ve birçok değerli eseri barındırmaktadır. Juldepark adıyla anılan yeşil alan sportif faaliyetler, piknik yapmak ve dinlenmek için oldukça idealdir.

cinquantenaire-parki.jpeg


Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi

15. yüzyıldan günümüze kadar geçen uzun süreçte Belçikalı sanatçılar tarafından yaratılmış eserlerin ağırlıklı olarak sergilendiği Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi, kraliyet emriyle 1845 yılında kurulmuştur. 

kraliyet-guzel-sanatlar-muzesi.jpg


Belçika Karikatür Müzesi

Dokuzuncu sanata tutkuyla bağlı olanların ve çocukların keyifle vakit geçirebildikleri Belçika Karikatür Müzesi, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 1984 yılında kurulmuştur. Victor Hurta tarafından Art-Nouveau stiline bağlı kalarak tasarlanmış, 19. yy'dan kalma bir binada ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir. Giriş ücreti ise 10€.

belcika-karikatur-muzesi.jpg


Galaries Royales Saint-Hubert

Galeries Royales Saint-Hubert, mimar Jean-Pierre Cluysenaer'in tasarımlarına bağlı kalarak 1847 yılında inşa edilmiş bir pasajdır. 100 metreden fazla uzunluğa sahip ve iki kanadı bulunan çarşı kurulduğu günden beri alışveriş tutkunlarının sıkça ziyaret ettikleri ünlü giyim markalarına, yerel mutfak kültürlerini tadabileceğiniz şık kafelere de ev sahipliği yapmaktadır.

galaries-royales-saint-hubert.jpg


Mont des Arts

Brüksel'in merkezinde yer almaktadır. Mont de Arts'ın kurulma fikri ll. Leopold tarafından ortaya atılmıştır. Kraliyet Sarayı ile Grand Place arasındaki görüntüyü iyileştirmek için yaratılan bahçelerin tasarımını Mimar Pierre Vacherot yapmıştır. Belçika'nın güzel şehirlerinden Gent'deki gezilip görülmesi gereken yerleri de Gent Gezilecek Noktalar içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

mont-des-arts.jpg


Müzik Enstrümanları Müzesi

Kent merkezindeki Müzik Enstrümanları Müzesi, Hintli müzikolog Rajah Sourindro Mohun Tagore'nin 1876'da Kral ll. Leopold'a hediye ettiği ve Belçikalı müzikolog Francois-Joseph Fetis'in 1872'de hükümet tarafından satın alınan koleksiyonların sergilenmesi için 1877 yılında kurulmuştur.

muzik-enstrumanlari-muzesi-002.jpg


Çikolata Müzesi

Belçika çikolatalarının ününü bilmeyen yoktur. Hammaddesi kakao da dahil olmak üzere, üretimi ve tarihi hakkında bütün bilgileri alabileceğiniz Musse du Cacao et du Chocolat, ünlü imalatçı Joseph Jo Draps'ın eşi tarafından 1998 yılında kurulmuştur. Müzenin girişinde çikolataların bazılarını nasıl ürettiklerini, imalat bölümünde hem Fransızca hem de İngilizce olarak anlatıyorlar. Müzeye giriş ücreti ise 6€'dır.

cikolata-muzesi.jpg


Horta Müzesi

Art-Nouveau akımının en başarılı isimlerinden Victor Horta'nın hayatına ve çalışmalarına ithafen 1963'de Gilles Bölgesi yöneticileri tarafından yapılmıştır. 20. yüzyılın ortalarına kadar çalışmalarını sürdüren ve aslına uygun şekilde korunan bu evi gezerken, ustalığın kanıtı özelliğindeki demir işlerini, mobilyaları inceleme fırsatınız da olacaktır. Belçika'nın önemli şehirlerinden biri olan Brugge'ye gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri Brugge Gezi Rehberi içeriğimizde bulabilirsiniz.

horta-muzesi.jpg


Bourse de Bruxelles(Borsa Binası)

Günümüzde Avrupa Borsalar Birliği tarafından kullanılmaktadır. 1873 yılında yunan tarzı mimarisiyle yapılmıştır. 13.yy'dan kalan bir manastırın kalıntıları üzerinde yükselen tarihi bir yapıdır. Ticari işlemler dışında yılın belli dönemlerinde geçici bir müzeye dönüşmektedir. Grand Place'ın hemen arkasında bulunmaktadır. 

bourse-de-bruxelles(borsa-binasi).jpg


Brüksel'de Nerede Kalınır - Otel Tavsiyeleri

Brüksel'e gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Brüksel'in en iyi otelleri...


Agora Brussels Grand Place 

Agora Brussels Grand Palce, Kral Köşkü'ne 220 metre uzaklıkta yer almaktadır.1696'dan kalma tarihi bir binada hizmet vermektedir. Otel genelinde ücretsiz wifi ve odalarında üç camlı pencereler mevcuttur. Otel ile anlaşmalı restoran "Gaufre de Bruxelles" çay evinde 7:30'dan sonra kahvaltı edebilirsiniz.

hotel-agora-brussels-grand-place .jpg

Adres: Rue des Eperonniers 3, 1000 Brussel centrum, Belçika

Telefon: +32 2 502 36 41

Fiyat: 100€'dan başlayan fiyatlarla


Aloft Brussels Schuman 

Aloft Brussels Schuman Otel, Avrupa Parlementosu'na 550 metre uzaklıktadır. Ücretsiz WiFi erişimine sahip modern ve şık odalara sahiptir. Brüksel'in tarihi merkezine 15 dakika uzaklıkta olması, turistlerin tercih etmesine neden olmaktadır.

-aloft-brusselss.jpg

 

Adres: Place Jean Rey, 1040 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 800 08 88

Fiyat: 110€ - 140€ fiyat aralığında


Aris Grand Place Hotel

Aris Grand Place Hotel, Brüksel şehir merkezinde ideal bir konumda bulunmaktadır. Grand Place'e yaklaşık 100 metre ve Brüksel Merkez İstasyonu'na 300 metre uzaklıktadır. Tüm otel odalarında ücretsiz WiFiklimauydu TVçalışma masası bulunmaktadır. Ayrıca konuklar için her sabah uygun fiyata açık büfe kahvaltı servisi de vardır. 

aris-grand-place-hotel-001.jpg

Adres: Rue du Marché Aux Herbes 80, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 514 43 00

Fiyat: 90€ - 160€ fiyat aralığında


ibis Hotel Brussels off Grand'Place

Hotel ibis Brussels off Grand' Place, Brüksel'in tarihi merkezinin tam ortasında bulunmaktadır. Grote Markt'a ve Manneken Pis Heykeli'ne 150 metre, Brüksel Merkez Tren İstasyonu ve Rue Neuve Alışveriş Bölgesi'ne 5 dakika yürüme mesafesindedir. Otelde ücretsiz WiFiklimadüz ekran TV, uydu kanalları mevcuttur. Haftanın her günü hizmet veren otel barında içecekler ve Belçika biraları servis edilmektedir. 

ibis-hotel-brussels-off-grandplace.jpg

Adres: Rue du Marché Aux Herbes 100, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 514 40 40

Fiyat: 110€-150€ fiyat aralığında


Warwick Brussels

Otel Warwick Brussels - Grand Place Brüksel'in merkezindedir. Grand Place veBrüksel Merkez İstasyonu'na 2 dakikalik bir yürüme mesafesindedir. Otel, fitness salonu ve saunaya ücretsiz bir şekilde imkan tanıması ile çok fazla tercih edilmektedir. 

warwick-brussels.jpg

Adres: Rue Duquesnoy 5, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 505 55 55

Fiyat: 120€ - 3000€ fiyat aralığında


Brüksel'de Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Brüksel'in yemek kültürü ile ilgili çok yanlış bir algı vardır. O da mutfağının çok da güzel bir yanının olmadığıdır. Belki yemeklerin adına, içeriğine ve tarifine bakıldığında gerçekten Dünya çapında ünlü olması gerekmediğini düşünebilirsiniz. Ancak Brüksel'de yiyebileceğiniz herhangi bir yemeğin veya atıştırmalığın lezzet, kalite ve tazelik açısından çok başarılı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Hatta Brüksel yemekleri için "Alman tarzı büyük porsiyonlarda Fransız kalitesinde yemekler" demek oldukça iyidir. Brüksel'e gittiğinizde restoran bulmakta zorlanmayın diye biz sizler için derledik. İşte Brüksel'in en iyi restoranları.


1. Le Pain Quatidien - Kahvaltı

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Şehrin bir çok yerinde şubesi olan Le Pain Quatidien restoranı tercih edebilirsiniz. Bizce en iyisi Place Sablon'daki şubesidir. Arka tarafındaki kış bahçesi en keyifli yeridir.  Dilerseniz sadece kruvasan ve reçellerle basit bir kahvaltı yapabilir ya da nefis ekmeklerle birlikte organik yumurtadan omletle zengin bir kahvaltı edebilirsiniz.

le-pain-quatidien.jpg


2. Frederic Blondeel - Sıcak İçecek

İçecek ve Belçika denildiğinde akla ilk bira geliyor. Ancak bir noktayı unutuyor olabilirsiniz ki o da Belçika çikolatalarının ünü... İçebileceğiniz en nefis sıcak çikolatayı sizlere sunan bu restoranda mutlaka bir sıcak çikolata içmenizi öneriyoruz. 

sicak-cikolata.jpg


3. A La Becasse - Soğuk İçecek

Evet şimdi geldik en sevdiğiniz soğuk içeceğe... Bira! Daha iyi bira içebileceğiniz mekanlar tabi var. Ancak buradaki samimi ortamı tatmanızı şiddetle öneriyoruz. Konuşması ve üslübuyla mekana ayrıca renk katan garsonun sözünü dinleyip mekanın spesiyallerini denemekte fayda vardır. Yanında gouda peyniri ve yan masalarla sohbeti de ekleyince. Brüksel'de tam da gidilmesi gereken restoranlardan biri yapıyor.

a-la-becasse.jpg


4. Ellis Gourmet Burger - Fast Food

En leziz hamburgerleri ve alternatif çeşitleri tadabileceğiniz bu restoranda. Birçok farklı sos ve malzemeyi deneyebilirsiniz. Burgerle birlikle, coleslaw salata, ızgara mısır ve fırın patatesler de eklenince burayı tercih etmek kaçınılmaz oluyor.

ellis-gourmet-burger-.jpg


5. Cafe Belga - Akşam Yemeği

Fast food yemek yerine güzel bir şekilde çatal bıçak kullanılarak bir öğle yemeğine çıkmak istiyorsanız burası tam size göre bir yer. Mutfak bölümünden self servis yemeği seçip, bardan da bir içecek aldığınız zaman yapmanız gereken tek bir şey kalıyor. Oturacak yer seçmek. Dışarıda oturup şehrin akışını izlemek mi? Yoksa içeride ferah mekana yayılan çatal bıçak sesleri eşliğinde bir öğle yemeği mi? Tercih sizlerin.

-cafe-belga.jpg


Belçika Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Brüksel Havalimanı, kent merkezinden 11 kilometre uzaklıktadır. Şehrin hava yollarını sırtlayan bu havalimanının şehir merkezine uzak olması, şehir içine transfer seçeneklerinin artmasındaki önemli etkenlerden biridir. Bizde sizlere Brüksel şehir içi ulaşım seçeneklerinizi derledik.


1. Tren

Pek çok gezgin kent merkezine ulaşım konusunda tren seferlerine öncelik verdiği bilinmektedir. Demir yolu araçları, terminal binasının altında bulunan istasyondan, her 15 dakikada bir Brüksel'deki üç tren garına doğru hareket etmektedir. Merkezi tren garına yolculuk 15-20 dakikada tamamlanmaktadır. Tren biletleri ise; 1. sınıfta yolculuklar için 10.30€, 2.sınıf yolculuk yapmak için ise 8.60€'dur. Biletleri istasyonun bulunduğu yerdeki gişeden alabilirsiniz. Pahalı geldiyse daha ucuz bir yöntemi de mecvut, Zaventem Köyü'ndeki istasyona uğrayan banliyö trenleriyle de kent merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak istasyona ulaşmak için 25 dakika yürümeniz gerekmektedir. Biletleri ise sadece 2,90€.

bruksel-tren.jpg


2. Otobüs

Kent merkezine ulaşım için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise otobüsler. Araçlar gelen yolcu salonunun bir alt katında bulunan duraklardan kalkmaktadır. 12 hat numaralı araç, hafta içi saat 20.00'a kadar hizmet vermektedir. Otobüs ekspres olduğu için sadece belirli duraklara uğramaktadır. Ancak bu özelliği açısından çok da belirgin bir fark yaratmıyor. 21 numaralı otobüs de hafta içi 20.00'dan sonra ve hafta sonları çalışmaktadır. 20-30 dakika arasında değişen sıklıkta kalan otobüslerin sefer süresi yaklaşık 30 dakikadır. Otobüse binmek için ödemenmiz gereken bilet fiyatı ise 4,50€'dur. Eğer bileti araca bindikten sonra almak isterseniz, fiyat 6€'ya yükselebiliyor. Almış olduğunuz bilet ile 60 dakika boyunca tren, otobüs ve tramvay hatlarına aktarma yapabilirsiniz.

belcika-002.jpg


3. Yürümek

Şehir içi turistik yerlere yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. En fazla 40 dakika arasında değişen yürüme mesafesine sahiptir. Bu yüzden çok fazla toplu taşıma aracı kullanmaya gerek duymayacaksınız. Eğer ki kullanmak isterseniz aşağıda sizler için toplu taşımalar hakkında bilgiler verdik.yurumekk.jpg


Brüksel'e Ne Zaman Gidilir?

Kış ve sonbahar sert ve yağışlı geçtiği için genelde ilkbahar başından eylüle kadar tercih edilmektedir. Ağustos ayında Grand Place'te devasa çiçek halı yapılmaktadır. Bu yüzden Ağustos ayında Brüksel turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu yüzden sizinde tercihiniz bu yönde olabilir.

bruksel-001.jpg


Brüksel'deki Festivaller

Belçika'nın başkenti Brüksel'e gittiğinizde burada düzenlenen festivallere katılmak istersiniz diye sizler için derledik. İşte Brüksel festivalleri ve etkinlikleri...

  • Ocak: Brüksel Gay ve Lezbiyen Film Festivali
  • Şubat: Animasyon Film Festivali
  • Nisan: Uluslararası Fantastik Film Festivali
  • Mayıs: Sanat Festivali
  • Temmuz: Ommegang Orta Çağ Tarih Festivali 
  • Ağustos: Pukkelpop Müzik & Dans Festivali, Brüksel Yaz Festivali, Brüksel Çiçek Halı 
  • Eylül: F1 Belçika Grand Prix, Brüksel Design September, Pink Screen Lezbiyen & Gay Film Festivali, BRXL Bravo Sanat Festivali
  • Aralık: Belçika Sinema Festivali

bruksel-festival.jpg


Brüksel Gece Hayatı

Brüksel'e gittiğinizde gece dışarı çıkıp eğlencenin dibine vurun diye sizler için gece kulübü, barlar ve eğlenceli mekanları derledik.


Fuse

Fuse, şehrin en ünlü diskolarından biridir. Brüksel şehrinin güneybatı köşesindedir. Elektronik müzik severler için Belçika'da gidilebilecek en güzel diskolardandır. Her hafta sonu pek çok turist ve genci burada görmek mümkün. Kulüp üç katlıdır. Bu yüzden her katında farklı müzik türleriyle gecenize renk katabilirsiniz.

fuse-bruksel.jpg

Adres: Rue Blaes 208, 1000 Bruxelles, Belçika
Telefon: +32 2 511 97 89


Ancienne Belgique

Brüksel'deki en iyi kulüplerden biridir. 2 bin kişilik iki salonu vardır. Biri konser için diğeri ise disko olarak kullanılmaktadır. Her iki salon da eğlencenin dibine vurmak için güzel bir tercih olabilir.

ancienne-belgique-001.jpg

Adres: Boulevard Anspach 110, 1000 Bruxelles, Belçika
Telefon: +32 2 548 24 84


Madame Moustache

Madame Moustache, şehrin merkezinde yer almaktadır. Kesinlikle şehrin en kendine özgün kulüplerinden biridir. Burası 50's tarzında dekore edilmiştir. Kendine özgün temasıyla turistlerin dikkatini çeken bu kulüp. Unutulmaz geceleri yaşamak için değecek bir yer.

madame-moustache-001.jpg

Adres: Quai au Bois à Brûler 5-7, 1000 Bruxelles, Belçika
Telefon: +32 489 73 99 12


You Night Club

Belçika'nın en gözde kulüplerinden biri olan You Night Club, çoğunlukla genç insanların tercih ettiği mekanlardandır. Cuma ve Cumartesi gece 11'den sabah 5'e kadar açıktır. Pazar günleri ise 4'e kadar.

you-night-club-001.jpg

Adres: Rue Duquesnoy 18, 1000 Bruxelles, Belçika
Telefon: +32 2 639 14 00

Neoldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.