Girne'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kuzey Kıbrıs'a bağlı önemli ilçelerden biri olan Girne tarihi ve turistik açıdan değerli bir yerdir. Girne'ye yapacağınız seyahatlere rehber olabilmek adına bölgenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Girne'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Hilarion Kalesi

Beşparmak Dağları'nda inşa edilen kalelerden biri olan Aziz Hilarion Kalesi 1300 yıllık bir geçmişe sahiptir. Deniz seviyesinden yüksekliği tam 732 metredir. Kalenin yapılma amacı Arap saldırılarını önceden fark ederek önlem almaktır. Hem bölgenin tarihi değerine tanıklık etmek hem de tırmanmaktan keyif almayı amaçlayanların mutlaka uğraması gereken bir kaledir. Ayrıca mükemmel manzarasıyla büyüleyen Hilarion Kalesinden şehri izleyebilir bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

aziz-hilarion-kalesi-001.jpg


Bellapais Manastırı

bellapais-manastiri-001.jpg

Beşparmak Dağları’na kurulan yapılardan biri de Bellapais Manastırı’dır. Romalılar tarafından 12. yy’larda gotik sitilde yapılan şaheserlerden biridir. Bellapais Manastırı tarih boyunca Kıbrıs topraklarında egemen güçler tarafından restore ettirilmiştir. Bir bölümü müze olarak faaliyet gösteren yapıt görenleri büyülüyor. Tarihi manastır her yıl turist akınına uğruyor.


Girne Kalesi

girne-kalesi-001.jpg

Doğu Romalılar (Bizans) tarafından 7. yüzyılda bölgede inşa ettirilmiştir. Bölgede yapılan diğer kaleler gibi bu kale de Arap saldırılarına karşı savunma amaçlı inşa edilmiştir. Girne’nin sembol yapılarından biridir ve Akdeniz’e sıfırdır. Ayrıca kalenin girişi üst taraftandır. Birçok tarihi hadiseye tanık olmuş bu kale mutlaka görülmesi gereken bir tarihi değerdir.


Buffavento Kalesi

buffavento-kalesi.jpg

Kale şehre biraz uzak konumda bulunuyor. Bir yere kadar araçla ulaşabiliyorsunuz. Ancak daha sonra yürüme gitmelisiniz. Yine de bu tarih kokan kaleyi ve doğa harikası çevresini gördüğünüzde kat ettiğiniz onca yola değdiğini düşüneceksiniz. Bahsettiğimiz diğer Roma dönemi kalelerine nazaran bu kalenin mimari özellikleri biraz daha farklı. Ayrıca burada kendinizi bulutların üzerinde hissedebilirsiniz çünkü çok yüksek bir tepede yer alıyor.


Baldöken Osmanlı Mezarlığı

baldoken-osmanli-mezarligi-.JPG

Osmanlı-Roma savaşlarında şehit düşen ecdadımızın kabirlerinin bulunduğu kutsal alandır. Şu anda mezarlığın büyük kısmı otopark şeklinde kullanılmaktadır. Bu yüzden bölge biraz sembolik kalmış. Girne’nin girişinde bulunan bu tarihi ve kutsal alan kesinlikle ziyaret edilmiştir.


Ağa Cafer Paşa Camii

aga-cafer-pasa-camii.JPG

Osmanlılar tarafından 16. yüzyılda inşa edilen ibadethane Girne’nin en tarihi camilerindendir. Bölgede ecdadımıza ait nadir eserlerden biri olması bakımından önemlidir. Caminin ve camiye yaklaştığınız anda ortaya çıkan Arnavut kaldırımlarının ayrı bir havası var. Cami 16. yy Osmanlı mimarisinin genel özelliklerini aksettiriyor. Turistler tarafından bölgenin en fazla ziyaret edilen yerleri arasındadır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.