Edinburgh'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İskoçya'nın yaklaşık 600 yıllık başkenti Edinburgh ülkenin en büyük merkezlerinden biridir. Yaklaşık 500 bin insanın yaşadığı Edinburgh'un gezilip görülmesi gerkeen yerlerini sizler için araştırdık.
Edinburgh'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Edinburgh Kalesi

12. yy’da şehre hakim bir tepede inşa edilen Edinburgh Kalesi ülkedeki en önemli yapı sayılmaktadır. İskoçların bu mükemmel kalesi Dünya mirasları listesinde de yer almaktadır. Kale birçok bölümden oluşuyor ve krallara ikametgahlık yapan bu mükemmel sarayda her yeri gezmeniz mümkün. Şehre gelen turistlerin hepsi bu kaleye gelerek bilgi alıyor ve onlarca fotoğraf çekiyor.

edinburgh-kalesi-003.jpg


Holyrood Sarayı

holyrood-sarayi.jpg

Bu mükemmel yapı İngiltere Kraliyet ailesine aittir. 17. yy’da inşa edilse de açılışı 1854 yılında gerçekleşmiştir. Neoklasik mimari tarzının eşsiz örnekleri arasında yer almaktadır. Bahçesi çok iyi düzenlenen bu saray diğer saraylara nazaran biraz küçük sayılabilir. Holyrood Sarayı’nın çevresinde hediyelik eşya satan dükkanlar ve mükemmel lezzetler sunan restoranlar bulunuyor.


Prenses Street Bahçeleri

prenses-street-bahceleri-----------.jpg

Şehrin tam ortasına kurulan bu mekan insanların yeniden enerji depolamak ve huzur bulmak için sıkça gittiği alanlardandır. Envai çeşit ağaç ve çiçek türü ile sizleri karşılayan Prenses Steet Bahçeleri'nde sincapların daldan dala sıçrayışını izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Burada yürüyüş için çok uygun yollar olduğu gibi rahatça oturabilmeniz için banklar da vardır.


St. Giles Katedrali

st.-giles-katedrali.jpg

1883 yılında inşa edilen bu köklü ibadethanede fotoğraf çekimine de zaman zaman izin veriliyor. İskoçların en önemli katedralerinden biridir. Mimarisi de insanları büyülemektedir. Bir ibadethanede olması gerektiği kadar huzurlu ve sessiz bir katedraldir. Edinburgh gezinizde mutlaka vakit ayırmanız gereken alanlardan bir tanesidir.


İskoçya Ulusal Anıtı

iskocya-ulusal-aniti.jpg

Bu güzide anıt Napolyon Savaşları sırasında ölen İskoçyalılara atfen yapılmıştır. Çok manzaralı bir konumda bulunuşu İskoçya Ulusal Anıtı’nı bölgenin en fazla ilgi gören turistik yerlerinden biri haline getirmiştir. Her yıl on binlerce yabancı turist bu anıtı ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektiriyor.


Artur’s Seat

arturs-seat.JPG

Edinburgh etrafında şehre en hakim tepe olarak kabul görmektedir. İnsanlar zaman zaman bu tepeye tırmanarak stres atmaktadır. Tam yüksekliği 251 metre olarak ölçülmüştür. Şehri ayaklarınızın altına seren bu tepede bol bol temiz hava alabilir ve muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.